To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Sandman - 11 Lipca 2010, 13:35

Widać gdyby wygrał Kaczyński pani prezydentowa by Mu bardziej odpowiadała...
Easy - 11 Lipca 2010, 14:32

Sandman napisał/a
Widać gdyby wygrał Kaczyński pani prezydentowa by Mu bardziej odpowiadała...

A propos:

Edit. Usunąłem zdjęcie, bo po ukazaniu się nowego numeru Angory okładka została zmieniona na nowszą.

merula - 11 Lipca 2010, 23:14

Wiecie co? Robienie zarzutu małżonce prezydenta z tego, że nie jest piękna, młoda i szczupła uważam za niesmaczne i prymitywne. I poniżej krytyki.
ketyow - 11 Lipca 2010, 23:16

A ja uważam, że na najbliższych wyborach zamiast sondaży można wpuścić do akcji ośmiornicę jakąś :twisted:
Kai - 11 Lipca 2010, 23:17

ketyow napisał/a
A ja uważam, że na najbliższych wyborach zamiast sondaży można wpuścić do akcji ośmiornicę jakąś :twisted:

Litości, nie powiesz, że Cię to biedne zwierzątko będzie prześladować do końca życia? Octopussy?

Chal-Chenet - 11 Lipca 2010, 23:18

Bez "octo" byłoby dobrze. :mrgreen:
Kai - 11 Lipca 2010, 23:19

Za keytowem octo człapie, czekaj keytow, ja Cię złapię...
Martva - 11 Lipca 2010, 23:44

merula, zawsze w takich sytuacjach przypominają mi się obserwowani niegdyś łysiejący starsi panowie, z brzuszkami i średnio atrakcyjni, oglądający wybory Miss World i komentujący że ta ma nogi krzywe, a ta za grube kostki ;P:
Pierwsza dama wygląda sympatycznie, mam nadzieję że podoła obowiązkom.

Łupaszka - 12 Lipca 2010, 11:06

merula napisał/a
Wiecie co? Robienie zarzutu małżonce prezydenta z tego, że nie jest piękna, młoda i szczupła uważam za niesmaczne i prymitywne. I poniżej krytyki.

Nikt tego nie robi. W końcu to ludzie chorzy z nienawiści tacy jak Palikot nazywali prezydenta Trupem na wrotkach, chamem, kurduplem(Sikorski), zakompleksionym małym Prezydentem.

Wojewódzki i Co wyśmiewali sie z wyglądu Kaczyńskich.

Wtedy nie widziałem oburzenia zwolenników PO.

Do Urzedu Prezydenta szacunek mam, ale nie mam szacunku do człowieka, który go obecni pełni. Za to że nie szanował swojego poprzednika i ciagle go obrażał.

Lech Kaczyński jak by nie był, to szanował Aleksandra Kwaśniewskiego.

Ok z cech fizycznych nikt nie zamierza sie śmiać, ale z Palikota już tak

;P:

;P:

ps. nie widziałem jeszcze takiej pogardy dla singla. Jak by był przymus dla każdego, żeby mieć żonę i dzieci.

Rafał - 12 Lipca 2010, 11:16

Łupaszka napisał/a
Wtedy nie widziałem oburzenia zwolenników PO.
Nie jestem pewien czy nie mylisz zwolennika PO z przeciwnikiem PiS.

Łupaszka napisał/a
Nikt tego nie robi.
To po co każesz klękać przed parą prezydencką?
Łupaszka napisał/a
Do Urzedu Prezydenta szacunek mam, ale nie mam szacunku do człowieka, który go obecni pełni. Za to że nie szanował swojego poprzednika i ciagle go obrażał.
Pokrętne to. Nie masz szacunku do obecnego prezydenta, za to, że on nie miał szacunku do poprzedniego prezydenta, z czego wynika, że nie należy mieć szacunku do ciebie, bo nie masz szacunku do prezydenta. Głupie to trochę.
dalambert - 12 Lipca 2010, 11:23

Rafał, już Biskup Krasicki pisał ; "czij urząd, alcz osadź człowieka'
-kartofel, prezymier,alkoholik, i jeszcze pare to wyły osądy nie przeciwników PiS ,ale zbydleconych chamow rozwielmożnionych po mendiach, forach i blogach, teraz równie haniebnie rozpoczynających kolejną kampanie pomównien i jadowitego plucia.
Więc o co biega, wracamy do świńskoryjowej normalności,
A miało być 500 dni cudownego spokoju i pracy u podstaw ;P:

Easy - 12 Lipca 2010, 11:31

Dzięki takim wypowiedziom jak kolegi Łupaszki i dalamberta PiS nigdy nie wróci do władzy. Panowie, kiedyś już o tym wspominałem, ale jesteście żywymi antyreklamami partii na którą głosujecie.
Łupaszka - 12 Lipca 2010, 11:31

Rafale, jeśli nie rozumiesz o co mi chodzi, to wyjaśnię to bardziej precyzyjnie tekstem otwartym jednego z użytkowników Salonu24

ja również mam problem z wyznaczeniem granicy szacunku dla nowej głowy państwa. Z jednej strony czuję się państwowcem i obrażanie się na wybór większości Polaków uważam za dziecinne i małostkowe. Nie można odreagowywać frustracji z powodu przegranej, jeśli ktoś ją odczuwa, na osobie, sprawującej najważniejszy urząd w państwie. Nie można też zdeprecjonować urzędu poprzez deprecjację pełniącej go osoby. Muszę też powiedzieć, że wśród rozmaitych żartów z kandydata PO, na jakie trafiłem w necie, było wiele naprawdę zabawnych, ale też sporo niesmacznych. Do tych ostatnich zaliczam kpiny z nowej pierwszej damy. Jaka ona jest, taka jest, ale – by sprafrazować słowa Grubego z „Vinci” – innej nie będzie. To samo dotyczy prezydenta Komorowskiego (muszę się przyzwyczaić do tego zestawienia – „prezydent Komorowski”; jakoś nie chce się ułożyć pod palcami na klawiaturze).

granice szacunku dla siebie samego wyznaczył już dość dawno temu Bronisław Komorowski, wygłaszając z właściwą sobie swadą zdanie: „Jaka wizyta, taki zamach”. Można by jeszcze dorzucić, że przesunął te granice o wiele dalej, tolerując i ani słowem nie odcinając się od chamskich wywodów Palikota – ani w trakcie kampanii, ani tym bardziej po niej. Granice dla szacunku dla siebie przesunął po raz kolejny, zapowiadając usunięcie „symbolu religijnego” spod Pałacu Prezydenckiego, czyli poniekąd meldując wykonanie zadania „Gazecie Wyborczej”

Dla mnie zadanie jest bardzo trudne: gdzie postawić granicę. Choć nieraz zdarzało się, że mimo wszystkich zastrzeżeń dawałem jakiemuś politykowi przy okazji nowego otwarcia kredyt zaufania, tym razem dać go nie mogę. Mój kredyt dla PO jako całości, z bardzo nielicznymi, pojedynczymi wyjątkami, wyczerpał się ostatecznie po 10 kwietnia. Dotyczy to także prezydenta Komorowskiego.

Ze wszystkich sił będę się starał w mojej publicystyce oddzielić urząd od sprawującej go osoby. Urząd jako taki zasługuje na szacunek i o tym każdy pamiętać powinien. Osoba, która go aktualnie sprawuje, na razie na szacunek sobie nie zasłużyła. Będzie go ode mnie miała w minimalnym stopniu – takim, aby ofiarą jego braku nie padł właśnie sam urząd.

Rafał - 12 Lipca 2010, 11:37

To jest jasne co pisze ten zacytowany przez ciebie gość, na szacunek to dopiero trzeba sobie zapracować i jaki ten urząd będzie to się dopiero okaże i tu pełna zgoda, ale przecież ty negujesz ten proces. Ty już przecież wiesz, że co by się nie stało to Komorowski na żaden szacunek nie zasłuży, tylko i wyłącznie chociażby z powodu, że sam szacunku do Kaczyńskiego nie miał.
dalambert - 12 Lipca 2010, 11:43

Easy napisał/a
Dzięki takim wypowiedziom jak kolegi Łupaszki i dalamberta PiS nigdy nie wróci do władzy
Łupaszka napisał/a
W końcu to ludzie chorzy z nienawiści tacy jak Palikot nazywali prezydenta Trupem na wrotkach, chamem, kurduplem(Sikorski), zakompleksionym małym Prezydentem.
dalambert napisał/a
kartofel, prezymier,alkoholik, i jeszcze pare to wyły osądy nie przeciwników PiS ,ale zbydleconych chamow rozwielmożnionych po mendiach, forach i blogach,

A Jezusek malusi rzekł całując Mamuncię
- miłujcie nieprzyjacoły, lecz pierwej im dosuncie :mrgreen:
To co zacytował kol. Ł i ja to wypowiedzi autorytetow moralnych PO i GieWu i wolno mi uznać je za haniebne chamstwo, a nie czekać na zmiłowanie boskie, a jeżeli ktoś na tym forum również jechał na "prezymierze" , "kartoflu" i "skrzelaniu w kacze kupry" to cóż wszystkim się to podobało i rechotali radośnie pokąd nie pokazano , że i pana Tuska z kolegami można brzydkimi slowy obrzucic.; Wtedy się chwilowo uspokoilo,
Ale stare wraca....

Easy - 12 Lipca 2010, 11:49

Tak, ale problem polega na tym, że ty na chamstwo odpowiadasz chamstwem:

dalambert napisał/a
ale zbydleconych chamow rozwielmożnionych po mendiach, forach i blogach,

dalambert napisał/a
Więc o co biega, wracamy do świńskoryjowej normalności,

I w ten sposób zrównujesz się z Palikotem i dajesz pożywkę dla zwolenników PO. Piech też jest zwolennikiem PiS, a jednak potrafi się wyrażać normalnie i kulturalnie.

merula - 12 Lipca 2010, 11:55

mogę nie lubić pewnych opcji społeczno-politycznych i chyba mam do tego prawo, jak i inni. ale posuwanie się do takiego języka, jaki prezentuje zwłaszcza dalambert i epitety notorycznie przez niego używane sprawiają, że odechciewa mi sie jakiejkolwiek dyskusji.
Kai - 12 Lipca 2010, 11:59

Łupaszka napisał/a
Wojewódzki i Co wyśmiewali sie z wyglądu Kaczyńskich.

Ooo tak, to prawdziwy autorytet polityczny! :twisted:

Łupaszka napisał/a
nie widziałem jeszcze takiej pogardy dla singla. Jak by był przymus dla każdego, żeby mieć żonę i dzieci.

Trochę to przypomina linię obrony wielu mniejszościowców orientacyjnych, różnobarwnoskórych i innowierców. Jeśli coś idzie nie tak, to przecież nie dlatego, że sam człowiek się nie nadaje, tylko dlatego że jest .............. [wypełnić wedle własnego uznania]. :twisted:

dalambert - 12 Lipca 2010, 12:12

merula, używam, nie zawsze, jezyka stospwanego przez Wybitne Autorytety PO Panów Palikota, Niesiołowskiego, Grasia, Nowaka, Kutza i jeszcze paru, jakoś ich nie potępiasz i nie dajesz temu wyrazu, jak tu na forum szalała metoda wrzasku o PiSuarze, prezymierze , kartoflach i kaczych kuprach to Twego oburzenia nie było. Był tylko radosny rechocik forumowiczów .
Jak to przypomieć i odpowiedziec tak jak na to zasługują , to oj giewałt! co za język,!jak mozna, ...

Jego Ekscelencja Prezydent bronisław Hr. Komorowski jeszcze jako Kandydat użyl dowcipnego określenia " jaki prezydent taki zamach" i co
oburzalaś się?

tAK że kochane misiaczki dajcie sobie siana z tym oburzeniem słowa wracają do tych co zaczęli, a Pan Prazyden na dzień dobr rozpoczyna wojną o krzyż ! Oj pokibocujemy :mrgreen:

dzejes - 12 Lipca 2010, 12:13

Easy napisał/a
Dzięki takim wypowiedziom jak kolegi Łupaszki i dalamberta PiS nigdy nie wróci do władzy.

Przykład idzie z góry.

Anonymous - 12 Lipca 2010, 12:29

I z jeszcze wyżej...
Matrim - 12 Lipca 2010, 12:44

dalambert napisał/a
a Pan Prazyden na dzień dobr rozpoczyna wojną o krzyż !

Czemu od razu wojnę?

To nie jest miejsce na stawianie krzyża, wielu księży się wypowiadało w tym tonie. Był symbolem po tragedii, ale teraz? Tworzy się niebezpieczny precedens i tyle.

To było miejsce pracy Lecha Kaczyńskiego, a nie miejsce jego śmierci. Przyszedł jego następca i co? Ma urzędować w cieniu krzyża? Tego by pewnie chciał PiS właśnie - żeby Lech Kaczyński patronował po wsze czasy urzędowi prezydenta.

Słusznie powiedział Cimoszewicz w wywiadzie, kilka dni temu, apropos zdjęć posłów PiSu w sali plenarnej Sejmu - "To jest miejsce pracy, a nie miejsce na ciągłe uroczystości żałobne."

merula - 12 Lipca 2010, 13:38

dalambert, nie "jaki prezydent, taki zamach", a "jaka wizyta, taki zamach". Nieco to zmienia wydźwięk.

I nie, nie protestowałam, bo Twój język w moim odczuciu jest znacznie bardziej jadowity . I znacznie więcej w nim pogardy. I coraz bardziej mnie to męczy.

Piech - 12 Lipca 2010, 13:44

Kluczową sprawą są teraz owe zapowiadane reformy, za których brak PO winiło nieprzychylnego prezydenta. Ponieważ nowy prezydent jest przychylny, wypadałoby się spodziewać, że teraz ekonomiści, finansiści, wpływowi komentatorzy gromkim chórem wezwą PO, żeby w końcu przeprowadziła te reformy i zaczną ją z nich rozliczyć. Na nic takiego się jednak nie zanosi. Moim zdaniem komentatorzy, którzy popierali "reformatorski rząd" Donalda Tuska, nadal będą go popierać nawet, gdy ten rząd okaże się wcale nie reformatorski, i mimo to nadal będą go takim nazywać. Przykładem dzisiejszy The Wall Street Journal.
http://online.wsj.com/art...IDDLETopStories

Pod obiecującym tytułem
Cytat
Poland's Determination for Reform May Be a Model for the Rest of Europe
(Reformatorska determinacja Polski może być przykładem dla reszty Europy)

i po w sumie wciąż bezpodstawnych pochwałach
Cytat
Mr. Komorowski, like Polish Prime Minister Donald Tusk, is committed to economic reform both within Poland and in the EU, the presidency of which Poland will occupy next July
(Pan Komorowski, podobnie jak polski premier Donald Tusk, są oddani sprawie reform zarówno w Polsce jak w Unii Europejskiej, której prezydenturę Polska obejmie w lipcu przyszłego roku).

dalej czytamy
Cytat
But he does face two hard facts: parliamentary elections are coming up next year, and Mr. Kaczynski made a surprisingly strong showing, garnering 47% of the vote.
(Jednak [Komorowski] musi zmierzyć się z dwoma faktami: wybory parlamentarne przypadają w przyszłym roku, a pan Kaczyński osiągnął zaskakująco dobry wynik, zbierając 47% głosów)

A więc
Cytat
We will have to wait until the parliamentary elections are completed in October to find out whether Mr. Komorowski has the votes to push through his reforms and, if so, whether he is willing to spend a not insignificant amount of political capital to do so.
(Będziemy musieli poczekać do wyborów parlamentarnych w październiku [2011], żeby się przekonać czy pan Komorowski ma dosyć głosów, żeby przeprowadzić swoje reformy i, jeżeli tak, czy zechce wykorzystać swój znaczny kapitał polityczny, aby tego dokonać.)

Czyli jeszcze PO z prezydentem elektem nie ujawnili swoich planów, a gazeta z góry zakłada, i to z pełnym wyrozumieniem, że do przyszłorocznych wyborów reform nie będzie.

Moim zdaniem, mając takie zaplecze i wyrozumienie ośrodków opiniotwórczych, nie ma powodów dlaczego PO miałaby cokolwiek robić i niepotrzebnie się narażać na stratę w sondażach. PO będzie trwać u władzy jak poprzednio, wykorzystując swoją przewagę polityczną jedynie do przejmowania kontroli nad instytucjami, których jeszcze nie kontroluje, jednocześnie unikając jak ognia jakichkolwiek decyzji, którymi mogłaby się narazić ludności i zaszkodzić sobie w sondażach. I żeby było śmieszniej, nadal też będzie zbierał pochwały za to, czego nie robi. A winny za brak reform i tak będzie Kaczyński.

dalambert - 12 Lipca 2010, 13:46

merula, no róznica kolosalna 'jaka wizyta taki zamach' lekki miły dopcip jakk wspaniale trafiający w uczucia i kulturę salonu! Nie śmiać się do nie być na salonach.
:mrgreen:

ps jadowite to może są, ale moje cytaty z antykaczystowskiej radosnej retoryki i na forum tez obficie uprawianej. Pokąd się nie okazało , ze mozna i w drugie mankie " z chama" przywalić- wtedy się protesta zaczęły.

Kai - 12 Lipca 2010, 14:32

dalambercie, a wydawałoby się, że to takie oczywiste :)

dalambert napisał/a
moje cytaty z antykaczystowskiej radosnej retoryki i na forum tez obficie uprawianej. Pokąd się nie okazało , ze mozna i w drugie mankie z chama przywalić- wtedy się protesta zaczęły.

Jeśli na forum jest więcej przeciwników, aniżeli zwolenników JK, a do tego większość z nich udziela się w tej dyskusji, to jakie mają wyznawać poglądy i jakiej retoryki używać? Ty i inni obrońcy używacie tejże retoryki wobec PO, co wcale nie jest dziwne ani zaskakujące, więc dlaczego Ty się dziwisz? To działa w obie strony, ale Wy jesteście w mniejszości, dlatego "antykaczystów" słychać lepiej. Aczkolwiek nie powiem, staracie się nadrabiać :)

dalambert - 12 Lipca 2010, 14:44

Kai, popatrz sobie na jesien 2007 w tym wątku i jaki tu się jadowity rechot rozlegał. ;P:
Easy - 12 Lipca 2010, 15:28

dalambert napisał/a
Kai, popatrz sobie na jesien 2007 w tym wątku i jaki tu się jadowity rechot rozlegał. ;P:

I to cię usprawiedliwia? Skoro jedni epatują chamstwem, to ty też musisz?

Czepiam się akurat ciebie z prostego powodu: PO może dla mnie utonąć w otchłani chamstwa, bo dzięki temu stracą władzę. Ale przez ludzi takich jak ty poważnie zaczynam się zastanawiać, czy i PiSu nie olać i nie zacząć oddawać nieważnych głosów przy wyborach. Bo jacy wyborcy, taka i partia.

dzejes - 12 Lipca 2010, 16:03

Easy napisał/a
Skoro jedni epatują chamstwem, to ty też musisz?

Powiem ci od serca, jak Polak Polakowi, że akurat dalambert w tym wątku nie potrzebuje żadnej zachęty mitycznych "onych" do epatowania chamstwem.

hrabek - 12 Lipca 2010, 16:06

Wzywam do radykalnego zwiększenia kultury dyskusji. Dalamberta już raz ostrzegłem, ale niewiele pomogło. To jest ostatnie ostrzeżenie (dla wszystkich, nie tylko dla niego). Następnym razem albo polecą krawaty, albo wręcz zamknę wątek. I nie interesuje mnie, że to powiedział ten polityk, a tamto inen. Możecie podać linka do artykułu z treścią wypowiedzi, a sami jesteście na tyle dorośli, żeby wiedzieć lepiej. Przejmowanie języka polityków w celu obrażania przeciwnej opcji politycznej spotka się z karą.

Partner forum