To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Fidel-F2 - 12 Kwietnia 2010, 22:53

dalambert, ale czemu omijasz prawdę, że funkcjonariusz pewnej instytucji nawołuje do mordowania ludzi? Powinni gnoja w jakimś kanałku utopić i zostawić, żeby zgnił.
jewgienij - 12 Kwietnia 2010, 23:00

Ja to zobaczyłem niedawno. Czy z 2008, czy nie, to nieistotne, świadczy o współczesnym mimo wszystko nastawieniu niektórych księży, bo co te dwa lata niby zmieniły?
Ja szukam draki czy raczej ten pacan? Jeszcze z Krakowa *beep* jest, stwarza wrażenie, że to miasto takich jak on. Takie rzeczy trzeba nagłaśniać, choćby to były tylko niechlubne wyjątki. Nie wydaję mi się, żeby głupek reprezentował stanowisko Kościoła, ale niestety zaszczekał, a to musi wzbudzić reakcję.

Easy - 12 Kwietnia 2010, 23:31

A w niedzielę, bodajże na publicznej, pan redaktor rozmawiał z jakimś księżulkiem, który ubolewając nad stratą Lecha Kaczyńskiego, wskazując go jako przedstawiciela wielkich polskich patriotów - co akurat prawdą jest - przy okazji wskazywał na działających w Polsce, u władzy - czytaj: przedstawicieli PO - ludzi, którzy usypiają czujność i sumienia Polaków, a po co to robią? Ano my już wiemy...

Mądry pan ksiądz dał nam do zrozumienia, iż po katastrofie lotniczej rządzi nami już wyłącznie żydo-komuna, agenci niemieccy i rosyjscy, bolszewicy - diabła tylko brakowało, choć kto wie, dla niego pewnie żyd i diabeł to jedno i to samo.

Nawet pan redaktor wyglądał na zniesmaczonego, no ale co miał zrobić, dać księdzu w pysk i wyrzucić ze studia?

Kai - 13 Kwietnia 2010, 08:03

Fidel-F2 napisał/a
być może dostanę za to ostrzeżenie ale skoro pytasz Kruku, poraża mnie bezdenna tępota i stroszy poczucie niebezpieczeństwa

To się leczy... trochę to kosztuje, ale masz szansę na wyzdrowienie. Tylko nie licz na NFZ bo Ci się pogłębi. :) Już pomijam fakt, że nawet nie zaraportuję, bo mi Twoja ocena... no cóż :)

feralny por. napisał/a
Kruku Siwy, coś jest w tych postach, bo i mnie bierze. Jakaś taka aura, że mam ochotę zrobić coś okropnego.

Zrób, zobaczymy, czy potrafisz cokolwiek poza niezbyt wysokich lotów przycinkami.

Powinnam w zasadzie przenieść tego posta do "co mnie śmieszy", ale tam by go nikt nie znalazł.

shenra - 13 Kwietnia 2010, 08:44

Płomienne podziękowania dla Rosjan, za przeniesamowitą pomoc z ich strony...no chyba mnie szlag trafi :!:
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 08:53

shenra napisał/a
Płomienne podziękowania dla Rosjan, za przeniesamowitą pomoc z ich strony...no chyba mnie szlag trafi

Wiesz mnie tez, ale trochę, bo
a no bo normalne, przyzwoite i szczere zachowanie oficjalnych czynników i urzędników rosyjskich naprawdę jest szokiem.
Na codzień ta banda łapówkarzy, wymuszaczy oplat granicznych, ta milicja rabująca tircowców po drodze - okazuje się w chwili próby normala i uczciwa .
Tak to może szokować .
A podziękowania to nadzieja jest , że im już tak zostanie.

shenra - 13 Kwietnia 2010, 08:58

dalambert, generalnie w ramach podziękowań nic nie mam, ale szczerze wygląda to tak jakby chcieli im do dooopy wejść. Może im jeszcze gifta wyślijmy i nadajmy honorowe obywatelstwo Putinowi. I wiesz, napisane to jest także w Twoim, moim imieniu...
hrabek - 13 Kwietnia 2010, 10:14

Fidel-F2 napisał/a
dalambert, ale czemu omijasz prawdę, że funkcjonariusz pewnej instytucji nawołuje do mordowania ludzi? Powinni gnoja w jakimś kanałku utopić i zostawić, żeby zgnił.

Fidelu, to co ty robisz w tej chwili to również nawoływanie do morderstwa. Zmuszony jestem ukarać Cię ostrzeżeniem.

dalambert - 13 Kwietnia 2010, 10:14

shenra, Tak , zresztą jak na ta niecodzienna sytuacje, byłem w swej wypowiedzi chyba wystarczająco ironiczny .
nureczka - 13 Kwietnia 2010, 11:24

Toalety w hiszpańskim biurze. Na drzwaich nie ma żadnych oznaczeń. Że źle trafiłam orientuję się dopiero gdy oczom mym ukazuje się facet ze spuszczonym spodniami przy pisuarze. Bleeeee....

Edit: literówki

dalambert - 13 Kwietnia 2010, 11:28

nureczka, a hiszpance to jak ? na czuja łażą ?
czy kilble mają z czasów gdy seniority to serenad w domu słuchały, a nie łaziły po pracach i inszych biurach ;P:

Kruk Siwy - 13 Kwietnia 2010, 11:29

Hihi.
nureczka napisał/a
Na drzewaich
w pierwszej chwili przeczytałem "na drzewach" i zachwyciło mnie nowatorskie podejście do sprawy Hiszpanów.
No i pomyśl z drugiej strony biedak stoi, prostata dokucza a tu mu się jakaś kobita przygląda.

Kai - 13 Kwietnia 2010, 11:32

:)
We własnym biurze pewnie każdy doskonale wie, gdzie jest jaka toaleta, widocznie po prostu nie przewidzieli gości.
A może z oszczędności są koedukacyjne? 8)

nureczka - 13 Kwietnia 2010, 11:36

dalambert, jest coś zdrowego w tej myśli :)
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 12:06

nureczka napisał/a
gdy oczom mym ukazuje się facet ze spuszczonym spodniami przy pisuarze. Bleeeee....

Dobrze, że się akurat nie schylał, żeby te portki podciągnąć ;)

Kruk Siwy - 13 Kwietnia 2010, 12:24

A to mi przypomniało jak byliśmy z nureczką w Muzeum Wielkiej Wojny Ojczyźnianej i tam jeden zdesperowany starzec (musi weteran) był już w takiej sytuacji że podszedł do nas obcych ludzi płci rozmaitej i poprosił o wskazanie toalety. Bo też oznaczono je jakoś literkami a nie rysunkiem. No cóż - robiłem za przewodnika co zostało przyjęte z ogromną internacjonalistyczną wdzięcznością.
feralny por. - 13 Kwietnia 2010, 12:28

W Rumunii toalety ozanczone są kapeluszami (na damskiej kapelusz z kwiatkiem, na męskiej cylinder), albo butami (damski pantofelek i bucior) ewentualnie napisami (na męskiej "barbari"). Strasznie mnie te buty i kapelusze śmieszyły.
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 12:49

Hipokryzja, zadęcie, nadęcie i mania wielkości.

W kwestii patriotyznu. A co my, "parchy i pyły" wszelakie jeszcze tu robimy, skoro "ostatni wielki i prawdziwy" patriota zginął w katastrofie lotniczej w Smoleńsku?

b***p znaczy reszta narodu to chłam?

Kai - 13 Kwietnia 2010, 13:04

Lynx napisał/a
W kwestii patriotyznu. A co my, parchy i pyły wszelakie jeszcze tu robimy, skoro ostatni wielki i prawdziwy patriota zginął w katastrofie lotniczej w Smoleńsku?

Yyy... a który to? Myślałam, że zmarł 5 lat temu :shock:

Lynx - 13 Kwietnia 2010, 13:45

Kai, gazet nie czytasz czy jak? :|
Kai - 13 Kwietnia 2010, 13:50

Lynx napisał/a
Kai, gazet nie czytasz czy jak? :|

Fakt, nie czytam. :mrgreen:
Ciekawe, ilu jeszcze takich "ostatnich i prawdziwych patriotów" pochowają, zanim zmienią nieco retorykę.

merula - 13 Kwietnia 2010, 14:08

Lynx napisał/a
znaczy reszta narodu to chłam?

jest całkiem niemała grupa osób, co tak właśnie myśli, niestety....

Lynx - 13 Kwietnia 2010, 14:13

Język mnie świeżbi do politgadki...
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 14:15

Lynx, poczekaj do poniedziałku , więcej Ci się nazbiera - bedzie weselej ;P:
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 16:53

dalambert, do poniedziałku na szczęście mi przejdzie. ;P:
Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2010, 17:00

hrabek, ja Cię rozumiem ale to było celowe właczenie się w poziom pana na filmiku .
ihan - 13 Kwietnia 2010, 17:38

Fidel-F2 napisał/a
i nie chodzi o jakieś szczególne ekstremum ale o specyficzny gatunek

Zgadzam się z Fidelem. I wnerwia mnie, czy w związku z tym w dobrym wątku się wpisuję. I cosik zagubiona się w związku z tym czuję.

Chal-Chenet - 13 Kwietnia 2010, 17:46

Cóż zrobić, musicie z tym jakoś żyć.
hardgirl123 - 13 Kwietnia 2010, 17:53

wk**** mnie wypowiedź koleżanki z pracy
Ellaine - 13 Kwietnia 2010, 18:02

Mam to gdzieś. Z ziemi się nie podnosi. Jakbym mogła to bym go *beep!*, albo mu *beep!*. I miałabym święty spokój. *Beep!*
edit:
... ten wrak człowieka ciągnie mnie na dno.

Partner forum