Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Fidel-F2 - 12 Kwietnia 2010, 22:53
dalambert, ale czemu omijasz prawdę, że funkcjonariusz pewnej instytucji nawołuje do mordowania ludzi? Powinni gnoja w jakimś kanałku utopić i zostawić, żeby zgnił.
jewgienij - 12 Kwietnia 2010, 23:00
Ja to zobaczyłem niedawno. Czy z 2008, czy nie, to nieistotne, świadczy o współczesnym mimo wszystko nastawieniu niektórych księży, bo co te dwa lata niby zmieniły?
Ja szukam draki czy raczej ten pacan? Jeszcze z Krakowa *beep* jest, stwarza wrażenie, że to miasto takich jak on. Takie rzeczy trzeba nagłaśniać, choćby to były tylko niechlubne wyjątki. Nie wydaję mi się, żeby głupek reprezentował stanowisko Kościoła, ale niestety zaszczekał, a to musi wzbudzić reakcję.
Easy - 12 Kwietnia 2010, 23:31
A w niedzielę, bodajże na publicznej, pan redaktor rozmawiał z jakimś księżulkiem, który ubolewając nad stratą Lecha Kaczyńskiego, wskazując go jako przedstawiciela wielkich polskich patriotów - co akurat prawdą jest - przy okazji wskazywał na działających w Polsce, u władzy - czytaj: przedstawicieli PO - ludzi, którzy usypiają czujność i sumienia Polaków, a po co to robią? Ano my już wiemy...
Mądry pan ksiądz dał nam do zrozumienia, iż po katastrofie lotniczej rządzi nami już wyłącznie żydo-komuna, agenci niemieccy i rosyjscy, bolszewicy - diabła tylko brakowało, choć kto wie, dla niego pewnie żyd i diabeł to jedno i to samo.
Nawet pan redaktor wyglądał na zniesmaczonego, no ale co miał zrobić, dać księdzu w pysk i wyrzucić ze studia?
Kai - 13 Kwietnia 2010, 08:03
| Fidel-F2 napisał/a | | być może dostanę za to ostrzeżenie ale skoro pytasz Kruku, poraża mnie bezdenna tępota i stroszy poczucie niebezpieczeństwa |
To się leczy... trochę to kosztuje, ale masz szansę na wyzdrowienie. Tylko nie licz na NFZ bo Ci się pogłębi. Już pomijam fakt, że nawet nie zaraportuję, bo mi Twoja ocena... no cóż
| feralny por. napisał/a | | Kruku Siwy, coś jest w tych postach, bo i mnie bierze. Jakaś taka aura, że mam ochotę zrobić coś okropnego. |
Zrób, zobaczymy, czy potrafisz cokolwiek poza niezbyt wysokich lotów przycinkami.
Powinnam w zasadzie przenieść tego posta do "co mnie śmieszy", ale tam by go nikt nie znalazł.
shenra - 13 Kwietnia 2010, 08:44
Płomienne podziękowania dla Rosjan, za przeniesamowitą pomoc z ich strony...no chyba mnie szlag trafi
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 08:53
| shenra napisał/a | | Płomienne podziękowania dla Rosjan, za przeniesamowitą pomoc z ich strony...no chyba mnie szlag trafi |
Wiesz mnie tez, ale trochę, bo
a no bo normalne, przyzwoite i szczere zachowanie oficjalnych czynników i urzędników rosyjskich naprawdę jest szokiem.
Na codzień ta banda łapówkarzy, wymuszaczy oplat granicznych, ta milicja rabująca tircowców po drodze - okazuje się w chwili próby normala i uczciwa .
Tak to może szokować .
A podziękowania to nadzieja jest , że im już tak zostanie.
shenra - 13 Kwietnia 2010, 08:58
dalambert, generalnie w ramach podziękowań nic nie mam, ale szczerze wygląda to tak jakby chcieli im do dooopy wejść. Może im jeszcze gifta wyślijmy i nadajmy honorowe obywatelstwo Putinowi. I wiesz, napisane to jest także w Twoim, moim imieniu...
hrabek - 13 Kwietnia 2010, 10:14
| Fidel-F2 napisał/a | | dalambert, ale czemu omijasz prawdę, że funkcjonariusz pewnej instytucji nawołuje do mordowania ludzi? Powinni gnoja w jakimś kanałku utopić i zostawić, żeby zgnił. |
Fidelu, to co ty robisz w tej chwili to również nawoływanie do morderstwa. Zmuszony jestem ukarać Cię ostrzeżeniem.
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 10:14
shenra, Tak , zresztą jak na ta niecodzienna sytuacje, byłem w swej wypowiedzi chyba wystarczająco ironiczny .
nureczka - 13 Kwietnia 2010, 11:24
Toalety w hiszpańskim biurze. Na drzwaich nie ma żadnych oznaczeń. Że źle trafiłam orientuję się dopiero gdy oczom mym ukazuje się facet ze spuszczonym spodniami przy pisuarze. Bleeeee....
Edit: literówki
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 11:28
nureczka, a hiszpance to jak ? na czuja łażą ?
czy kilble mają z czasów gdy seniority to serenad w domu słuchały, a nie łaziły po pracach i inszych biurach
Kruk Siwy - 13 Kwietnia 2010, 11:29
Hihi.
| nureczka napisał/a | | Na drzewaich | w pierwszej chwili przeczytałem "na drzewach" i zachwyciło mnie nowatorskie podejście do sprawy Hiszpanów.
No i pomyśl z drugiej strony biedak stoi, prostata dokucza a tu mu się jakaś kobita przygląda.
Kai - 13 Kwietnia 2010, 11:32
We własnym biurze pewnie każdy doskonale wie, gdzie jest jaka toaleta, widocznie po prostu nie przewidzieli gości.
A może z oszczędności są koedukacyjne?
nureczka - 13 Kwietnia 2010, 11:36
dalambert, jest coś zdrowego w tej myśli
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 12:06
| nureczka napisał/a | | gdy oczom mym ukazuje się facet ze spuszczonym spodniami przy pisuarze. Bleeeee.... |
Dobrze, że się akurat nie schylał, żeby te portki podciągnąć
Kruk Siwy - 13 Kwietnia 2010, 12:24
A to mi przypomniało jak byliśmy z nureczką w Muzeum Wielkiej Wojny Ojczyźnianej i tam jeden zdesperowany starzec (musi weteran) był już w takiej sytuacji że podszedł do nas obcych ludzi płci rozmaitej i poprosił o wskazanie toalety. Bo też oznaczono je jakoś literkami a nie rysunkiem. No cóż - robiłem za przewodnika co zostało przyjęte z ogromną internacjonalistyczną wdzięcznością.
feralny por. - 13 Kwietnia 2010, 12:28
W Rumunii toalety ozanczone są kapeluszami (na damskiej kapelusz z kwiatkiem, na męskiej cylinder), albo butami (damski pantofelek i bucior) ewentualnie napisami (na męskiej "barbari"). Strasznie mnie te buty i kapelusze śmieszyły.
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 12:49
Hipokryzja, zadęcie, nadęcie i mania wielkości.
W kwestii patriotyznu. A co my, "parchy i pyły" wszelakie jeszcze tu robimy, skoro "ostatni wielki i prawdziwy" patriota zginął w katastrofie lotniczej w Smoleńsku?
b***p znaczy reszta narodu to chłam?
Kai - 13 Kwietnia 2010, 13:04
| Lynx napisał/a | W kwestii patriotyznu. A co my, parchy i pyły wszelakie jeszcze tu robimy, skoro ostatni wielki i prawdziwy patriota zginął w katastrofie lotniczej w Smoleńsku?
|
Yyy... a który to? Myślałam, że zmarł 5 lat temu
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 13:45
Kai, gazet nie czytasz czy jak?
Kai - 13 Kwietnia 2010, 13:50
| Lynx napisał/a | Kai, gazet nie czytasz czy jak? |
Fakt, nie czytam.
Ciekawe, ilu jeszcze takich "ostatnich i prawdziwych patriotów" pochowają, zanim zmienią nieco retorykę.
merula - 13 Kwietnia 2010, 14:08
| Lynx napisał/a | | znaczy reszta narodu to chłam? |
jest całkiem niemała grupa osób, co tak właśnie myśli, niestety....
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 14:13
Język mnie świeżbi do politgadki...
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 14:15
Lynx, poczekaj do poniedziałku , więcej Ci się nazbiera - bedzie weselej
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 16:53
dalambert, do poniedziałku na szczęście mi przejdzie.
Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2010, 17:00
hrabek, ja Cię rozumiem ale to było celowe właczenie się w poziom pana na filmiku .
ihan - 13 Kwietnia 2010, 17:38
| Fidel-F2 napisał/a | | i nie chodzi o jakieś szczególne ekstremum ale o specyficzny gatunek |
Zgadzam się z Fidelem. I wnerwia mnie, czy w związku z tym w dobrym wątku się wpisuję. I cosik zagubiona się w związku z tym czuję.
Chal-Chenet - 13 Kwietnia 2010, 17:46
Cóż zrobić, musicie z tym jakoś żyć.
hardgirl123 - 13 Kwietnia 2010, 17:53
wk**** mnie wypowiedź koleżanki z pracy
Ellaine - 13 Kwietnia 2010, 18:02
Mam to gdzieś. Z ziemi się nie podnosi. Jakbym mogła to bym go *beep!*, albo mu *beep!*. I miałabym święty spokój. *Beep!*
edit:
... ten wrak człowieka ciągnie mnie na dno.
|
|
|