Planeta małp - Co nas cieszy
Agi - 19 Lipca 2011, 17:00
| merula napisał/a | | promyczek słońca w nieszczęściu - bardzo miły mężczyzna, który zatrzymał się i zmienił mi kółko. |
merula, Ty już chyba wyczerpałaś limit gum na najbliższą pięciolatkę
merula - 19 Lipca 2011, 17:02
Agi, przy każdej kolejnej mam taką nadzieję.
Agi - 19 Lipca 2011, 17:04
Ostatnio złapałam gumę dwa lata temu, a poprzednio jeszcze ze dwa lata wstecz i bardzo mnie cieszy, że nie zdarza się to częściej.
Kai - 19 Lipca 2011, 18:54
merula, jako neptek samochodowy poważnie pytam i nie odbierz tego jako kpinę - kobieta nie jest sama tego w stanie zrobić? Domyślam się podnośnika i operowania kluczem, co jeszcze?
Ontopowo: pani z US która mi zadzwoniła, że bardzo proszą o numer mojego konta (zapomniałam podać), szybka i miła obsługa w tymże US. Inaczej: czekałam z 10 minut, zanim przyszła, ale jak przyszła, to była i miła, i szybciutko sprawę załatwiła.
I przelew, dzięki któremu wreszcie nadrobiłam miesiąc zwłoki z opłatami.
I wytapetowany białą tapetą ciąg kulinarny czyli miejsce, gdzie przygotowuję posiłki.
merula - 19 Lipca 2011, 20:22
Kai, da się, kilka razy to robiłam, ale nie należy to do moich ulubionych zajęć, a i celowanie dziurkami w miejsca dla śrubek ciężkim kołem w powietrzu do najfajniejszych zabaw nie należy. zwłaszcza po ciemku i w deszcz (trenowałam już i tak). odkręcanie śrub, jak dla mnie, osiągalne jest wyłącznie metodą "skokową". siły brak. wiec jak miły pan z własnej woli oferuje się z pomocą, to ja mu nie odmówię. poza tym byłoby to niezmiernie niepedagogiczne.
fealoce - 20 Lipca 2011, 06:43
Jeszcze 3 dni do urlopu
Fidel-F2 - 20 Lipca 2011, 08:34
| merula napisał/a | | poza tym byłoby to niezmiernie niepedagogiczne. | +1
osobiście nie pamiętam kiedy złapałem kapcia, a w całym życiu zdarzyło mi to się ze dwa może trzy razy
dalambert - 20 Lipca 2011, 09:55
Fakt występu Krzysztofa Piskorskiego we wczorajszym TeleExpresie z nową książką.
Pierwszy od lat pisarz sg którego zauważyli i pokazali
Kruk Siwy - 20 Lipca 2011, 10:05
rozumiem, że SF? I bynajmniej nie jest to złośliwość, słaby jestem w skrótowcach.
dalambert - 20 Lipca 2011, 10:12
Kruk Siwy, lyteróweczka i tyla.
I naprawdę mnie to cieszy / występ KP/ nie literówka.
W TeleExpresie co tydzien reklamują kogoś cóś piszącego, ale z naszego getta to pierwszy pisarz od wielu, wielu lat.
Kruk Siwy - 20 Lipca 2011, 10:15
Ok. A z tymi lyteratami sg albo sf to jest źle ale nie tak bardzo. Widziałem jakoś tak w ciągu ostatniego pół roku paru w TV i słyszałem w radiu. Może przez sezon ogórkowy? Ale i tak się ucieszyłem.
Memento - 22 Lipca 2011, 17:55
Nu. Jakiś czas temu w Ossobliwościach Muzycznych w Trójce też był wspominany imć Piskorski, wcześniej imć Darda.
Fajnie że forum wróciło, i że znalazłem pracę. W końcu.
Agi - 22 Lipca 2011, 17:57
Memento, gratuluję pracy! Powrót forum to zasługa GAndrela.
Chal-Chenet - 22 Lipca 2011, 19:25
Memento, gratulacje.
Memento - 22 Lipca 2011, 20:40
Thanks. Telemarketing, kasa kiepska, ale to zawsze kasa. No i wolę to niż tyranie przy taśmie z mrożonkami na trzech zmianach. A doświadczenia sprzedażowo-reklamowe przydadzą się - tak myślę - w nauce, bo od września będę się kształcił na technika organizacji reklamy.
Kai - 23 Lipca 2011, 13:50
Nowa lodówka zaczyna pracę. Nieważne komentarze "a może starą można było przeczyścić i by działała?", nieważne wszystko inne. Mam moje cudo na własną miarę i sio wszystkim malkontentom!
mBiko - 24 Lipca 2011, 23:37
Wspaniały weekend, ale cieszy mnie również powrót do domu i fakt, że jutro będę mógł sobie odpocząć.
Zgaga - 25 Lipca 2011, 10:29
Co, stęskniłeś się
A dziecię się obraziło za nieobecność, czy też mocno ugryzło ze szczęścia?
mBiko - 25 Lipca 2011, 11:35
Dziecię dopiero dzisiaj wraca z Uniejowa. Miała tyle atrakcji, że wcale nie jestem pewien czy zauważyła moją nieobecność.
mBiko - 25 Lipca 2011, 14:10
Potwór właśnie niedawno wrócił i przez blisko godzinę nie chciała zejść mi z kolan.
Martva - 25 Lipca 2011, 14:16
Miniony weekend mnie cieszy, mimo pogryzień przez wściekłe bestie i w ogóle.
mBiko - 25 Lipca 2011, 15:07
Martva, zaczynam podejrzewać, że masz jakąś fobię, gdzie nie spojrzeć narzekasz na jakieś dziwne wściekłe bestie.
Zgaga - 25 Lipca 2011, 16:38
| mBiko napisał/a | | Potwór właśnie niedawno wrócił i przez blisko godzinę nie chciała zejść mi z kolan. |
Prawidłowo. Mimo atrakcji dziecię o tatinku nie zapomniało
Godzilla - 25 Lipca 2011, 22:44
Nieoczekiwanie wzięłam się za szaliczek z bardzo włochatej włóczki, którą kiedyś dostałam na ciuchach. Zestaw trzech motków w kolorze czarnym, pod tytułem "zrób sobie szalik". Fajnie to wychodzi, normalnie jak gęste, miękkie futerko. Dzieciaki się cieszą, i ja też, bo na coś się ta zachomikowana włóczka przydaje. Pora wietrzyć zapasy. Szaliczek będzie pasował do Moherowego Beretu!
nureczka - 25 Lipca 2011, 22:49
W końcu pojawiła się "zajawka" nowej książki, o której wydanie strasznie walczyłam (Kruk wypatrzył). Tłumaczył Rafał Dębski, więc powinno być dobrze, a nawet bardzo dobrze.
Zgaga - 26 Lipca 2011, 08:38
To to, o czym przebąkiwałaś na Avie?
Agi - 26 Lipca 2011, 08:39
nureczko, zdradzisz tytuł i autora?
nureczka - 26 Lipca 2011, 11:46
Zdradzę. Chodzi mi o to. Książka ta jest uważana za najlepszą w dorobku autora, a ja się z tą opinią zgadzam.
To, o czym mówiłam na Avie jest dopiero w stadium rozmów i pertraktacji.
Godzilla - 26 Lipca 2011, 11:50
Fajnie, i nawet niedaleka data wydania
Zgaga - 26 Lipca 2011, 12:03
He, he...
Tak przypuszczałam.
Kolejne podejście do Pierumowa.
|
|
|