Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
merula - 12 Kwietnia 2010, 10:48
Moje były na tyle zajęte sobą, że nie znudziły się tym, co się działo w telewizji. Wiem, ze wiedzą, co sie stało, wiem, że jakoś to dotarło, ale wydaje mi się, ze jest to dla nich na tyle abstrakcyjne i odległe, że nie sa w stanie przejąć się tym głębiej. I moze dobrze, takie prawo dzieciństwa.
Kai - 12 Kwietnia 2010, 11:01
Mojego nosiło strasznie, w końcu zjechali się u jednego z kapeli i zrobili sobie cichą bluesową jam session na prawie 8 godzin. I nie dlatego, że nie wiedzieli czy nie chcieli wiedzieć, czy ich to nie obchodziło. Reagowali, jak umieli.
merula - 12 Kwietnia 2010, 11:05
moi są za mali na takie formy ekspresji, ale pół dnia latali po podwórku.
Godzilla - 12 Kwietnia 2010, 11:08
Myśmy co chwila stosowali sankcje za wrzeszczenie i wyśpiewywanie kretyńskich piosenek rodem ze szkolnych korytarzy. Przeszli samych siebie. Kurczę, kiedy to-to zmądrzeje. Chyba to było jakieś odreagowanie, a poza tym oni tak mają kiedy my mamy gorszy dzień i nie dajemy sobie rady.
Kai - 12 Kwietnia 2010, 11:14
| merula napisał/a | | moi są za mali na takie formy ekspresji, ale pół dnia latali po podwórku. |
Na pewno im to lepiej zrobiło niż siedzenie w domu i poddawanie się nastrojowi.
Godzilla, bo sami byliście zdenerwowani i wytrąceni z równowagi, tym bardziej osobistą stratą.
merula - 12 Kwietnia 2010, 12:05
W takich trudnych sytacjach trzeba dzieci spacyfikować i zająć je czymś, albo wysłać gdzieś, bo sami jesteśmy nadwrażliwi i reagujemy na coś, co normalnie by nam nie przeszkadzało jakoś specjalnie, a dzieci też jakoś muszą odreagować ciężką atmosferę, a inaczej nie umieją. Tak wiec dla zdrowia psychicznego wszystkich, trzeba dać im szansę "niewchodzenia nam w drogę".
Kai - 12 Kwietnia 2010, 12:16
A to też dużo od dziecka zależy - jedne są przyzwyczajone zajmować się sobą wzajemnie, inne mają ciągoty do rodziców i w tym drugim przypadku nie skłonisz ich do niewchodzenia w drogę.
Hubert - 12 Kwietnia 2010, 16:04
| gorim1 napisał/a | Co wam powiem to wam powiem:
Wkurza mnie mocno to co się dzieje na forum, tak owszem przez dłuższy czas byłem aktywnym członkiem tejże społeczności ale ilość spamu, która wycieka z wielu miejsc (mimo regularnie dodawanych tematów do zablokowanej listy) zniechęca mnie całkowicie do jakiejkolwiek aktywności tutaj. Podejmując kolejną próbę przełamania się i wrócenia na forum wszędzie widzę objawy irytującego trollingu, chamstwa a wręcz bezmyślności osób piszących. Czasem warto się dwa razy zastanowić nad tekstem wiadomości zanim ją się wyśle byłoby łatwiej i milej. Niektóre teksty powinny być zachowane dla siebie bądź przekazane za pomocą PW a nie walone w każdym możliwym temacie.
Czuję się ostro zniesmaczony głupimi kłótniami, które wychodzą i z każdym razem coraz bardziej mi się odechciewa. Czyli pewnie znów znikam i będę czasem zaglądał do kilku tematów z działu spotkań, którymi jestem zainteresowany. To tyle. |
Przynajmniej nie jest drętwo, jak na wielu forach.
Kai - 12 Kwietnia 2010, 16:34
Moja obolała głowa. I piętrzące się stosy zaległej roboty.
Hubert - 12 Kwietnia 2010, 16:39
Kai, witam w klubie. Pierwsze piwo za darmo.
mBiko - 12 Kwietnia 2010, 19:45
Jeżeli przeczytam jeszcze jednego posta, na temat jak wspaniale, poprawnie i słusznie jest na innych forach, po prostu zjem monitor.
dalambert - 12 Kwietnia 2010, 19:54
mBiko, na innych forach jest FATALNIE - lepiej Ci
merula - 12 Kwietnia 2010, 19:57
lepiej zjedz mufinka, najlepiej czekoladowego - wyszczupla
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 20:11
mBiko, mam stary, aczkolwiek jeszcze działający. Smacznego!
mBiko - 12 Kwietnia 2010, 20:29
Kruku,dziękuję, wolę coś dietetycznego, zadowolę się swoim, LCD-ekiem.
merula - 12 Kwietnia 2010, 20:40
dziecko złamało trzonowca tak, że został mu się ino korzeń.
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 20:41
Khem. Co żarło?
merula - 12 Kwietnia 2010, 20:41
murzynka
ale nie wiem, czy na treningu przypadkiem nie stało się coś, co ułatwiło to zdarzenie.
gorim1 - 12 Kwietnia 2010, 20:42
merula, hmmm a był konsystencji Napoleonki zabójcy ??
merula - 12 Kwietnia 2010, 20:43
nawet nie, ale miał chrupką skórkę
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 20:44
merula, kościstego afrosłowianina?
No ale kłopot jest, bycie ludożercą to nie przelewki.
gorim1 - 12 Kwietnia 2010, 20:45
Kruk Siwy, ano dobrze upieczona skórka może lekko połamać ząbki.
merula - 12 Kwietnia 2010, 20:46
taa.... zwłaszcza, ze nasz nadworny zębocudotwórca akurat ma wolne i nie wiadomo jak długo.
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 20:48
merula, to polecam naszą wróżkę zębuszkę.
merula - 12 Kwietnia 2010, 20:49
jak nie bedzie innego wyjścia, nie omieszkam skorzystać. dzięki
Kai - 12 Kwietnia 2010, 20:52
Nic nie widzę z bólu głowy, a jak się chcę skupić i już mam coś napisać, wpada ktoś i zadaje durne pytanie typu "A może być przejrzala katalog?"
Poddaję się, kapituluję.
A monitor jakby ktoś reflektował też mam taki do zjedzenia.
nimfa bagienna - 12 Kwietnia 2010, 20:52
| merula napisał/a | | taa.... zwłaszcza, ze nasz nadworny zębocudotwórca akurat ma wolne i nie wiadomo jak długo. |
Jakby co, to znam bardzo dobrego, służę telefonem.
ketyow - 12 Kwietnia 2010, 20:54
| gorim1 napisał/a | Co wam powiem to wam powiem:
Wkurza mnie mocno to co się dzieje na forum, tak owszem przez dłuższy czas byłem aktywnym członkiem tejże społeczności ale ilość spamu, która wycieka z wielu miejsc (mimo regularnie dodawanych tematów do zablokowanej listy) zniechęca mnie całkowicie do jakiejkolwiek aktywności tutaj. Podejmując kolejną próbę przełamania się i wrócenia na forum wszędzie widzę objawy irytującego trollingu, chamstwa a wręcz bezmyślności osób piszących. Czasem warto się dwa razy zastanowić nad tekstem wiadomości zanim ją się wyśle byłoby łatwiej i milej. Niektóre teksty powinny być zachowane dla siebie bądź przekazane za pomocą PW a nie walone w każdym możliwym temacie.
Czuję się ostro zniesmaczony głupimi kłótniami, które wychodzą i z każdym razem coraz bardziej mi się odechciewa. Czyli pewnie znów znikam i będę czasem zaglądał do kilku tematów z działu spotkań, którymi jestem zainteresowany. To tyle. |
| gorim1 napisał/a | | Kruk Siwy, ano dobrze upieczona skórka może lekko połamać ząbki. |
Nie chcę się czepiać, ale w temacie - irytuje mnie brak konsekwencji - jak ja na coś narzekam, to staram się tego nie robić. I ludzie, to forum jest naprawdę zaj*biaszcze, w dużej mierze dzięki niegroźnemu a zabawnemu spamowaniu. Kłótnie będą zawsze i wszędzie, ale mało jest miejsc o takiej kulturze jak tu, wiele porzuciłem przez kilka ostatnich lat, szukając czegoś gdzie nie będę sobie włosów wyrywał z głowy czytając idiotyczne posty - i tu jest naprawdę dobrze.
gorim1 - 12 Kwietnia 2010, 20:57
ketyow, Przyznaję się dzisiaj zaczęła mnie łapać głupawka. Pewna forma odreagowania ostatnich stresów jakie mam w robocie i w życiu (praktycznie ciągle chodzę wnerwiony na wszystko i wszystkich), może to efekt diety albo co...
Ellaine - 12 Kwietnia 2010, 21:01
Kilka głębokich wdechów, parę przysiadów, i będzie lepiej, gorimie1. ;)
A mnie dopadło wszechogarniające zniechęcenie. Czuję się beznadziejnie.
|
|
|