To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Matrim - 5 Lipca 2010, 11:06

Kruk Siwy napisał/a
jak tylko wymienieni przez ciebie Pismeni i Pismenki wyrosną to Wódz ich skróci o głowę.

A w trakcie wczorajszego wieczoru wyborczego pani Kluzik-Rostkowska sama przyznała, że w przypadku zwycięstwa Kaczyńskiego bałaby się o przyszłość partii. Co tylko potwierdza jak bardzo nie chcieli wygrać tych wyborów :)

RD - 5 Lipca 2010, 11:12

Marcin Robert napisał/a
RD napisał/a
A to Komorowski stoi po jasnej stronie mocy? No, no... Coś mi chyba umknęło.

746 dni rządów Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego?

Na mnie taka propaganda nie działa. PO to tacy sami popaprańcy jak PiS, tylko ładniej się uśmiechają. Aczkolwiek mocno fałszywie...

Gassar - 5 Lipca 2010, 11:21

A Środa najwyraźniej cierpi na obsesję. Typową zresztą dla różnych "kręgów opiniotwórczych". Zastanawiam się, czy dobry wynik Kaczyńskiego nie został uzyskany dzięki ludziom uczulonym na takie bicie piany.
Hubert - 5 Lipca 2010, 11:24

Bo to zdrajcy i mordercy som!

EDIT: Aj waj, nie zauważyłem, że Taselchof już wstawił... ale niech zostanie.

dalambert - 5 Lipca 2010, 11:34

Policzmy to sobie na spokojnie,
Na 30 000 000 uprawnionych do głosowania
16 500 000 wzięło udzial w wyborach.
Bronisława Komorowskiego poparło 8 415 000
Jarosłwaka Kaczynskiego poparło 8 036 000
Nie wzięło udziału 13 500 000.

Czyli nie popierających nowego Prezydenta jest 21 536 000. / powody różne/
ale nie śpijcie spokojnie drogie robaczki - do sejmu PiS zalapał sporo chętnych, a PO utraci głosy SLD, które załatwiły prezydenturę BK.

Kartagina ma się dobrze ;P:

feralny por. - 5 Lipca 2010, 11:39

A niepopierających JK jest 21 915 000, tak dla porządku tylko.
aniol - 5 Lipca 2010, 11:43

feralny - mistrzostwo swiata jesli chodzi o celne riposty! :bravo :bravo :bravo
feralny por. - 5 Lipca 2010, 11:49

aniol, kłaniam się nisko.
dalambert - 5 Lipca 2010, 11:51

feralny por., Można i tak, ale PiS zostanie te około 8 000 000 a z urobki BK oddzielą sie zwolennicy SLD i paru innych no i będzie git.
feralny por. - 5 Lipca 2010, 11:56

Czas pokaże co komu zostanie i co się komu oddzieli, ja tam wyrokować nie będę.
nureczka - 5 Lipca 2010, 12:04

Taselchof, :bravo
Romek P. - 5 Lipca 2010, 12:08

dalambert napisał/a
feralny por., Można i tak, ale PiS zostanie te około 8 000 000 a z urobki BK oddzielą sie zwolennicy SLD i paru innych no i będzie git.

Co komu zostanie, to wcale nie jest pewne, drogi Dalambercie. Albowiem popełniasz w swej retoryce błąd zasadniczy i rzekłbym, wynikający z przesadnego zaangażowania emocjonalnego :mrgreen:

Frekwencja w wyborach prezydenckich sięgnęła 55%. Ale w parlamentarnych - o samorządowych nie wspominając - będzie znacznie niższa, rzędu raczej 40%. I to jest pierwsze fałszywe założenie, jakie poczyniłeś.

Drugie jest jeszcze gorsze :mrgreen: Wielu z tych, co to poszli głosować na jednego z tych dwóch kandydatów, odda w parlamentarnych głos na kogo innego :) na przykład właśnie na SLD czy partie, których głosy teraz poszły na PiS (Lepper i reszta, cała "prawica") :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Piech - 5 Lipca 2010, 12:10

Ziuta napisał/a
Z drugiej strony PO ma wszystko. Prezydenta, premiera, sejm z senatem, CBA, ABW, wywiad i kontrwywiad wojskowy, wszystkich rzeczników i prezesów – jak teraz nie sypną reformami, to znaczy, że są zwykła hucpą.

Dlaczego mieliby nagle sypnąć reformami skoro tak dobrze im idzie utrzymywanie się u władzy dzięki zabiegom PR i unikaniu niepopularnych decyzji? Od wyborów parlamentarnych minęło 2,5 roku i gdyby PO miała skłonności ku reformom już dawno by je mogła ujawnić. PO pokazała, że może działać szybko i zdecydowanie, gdy chodzi o podporządkowanie sobie kolejnych niepokornych instytucji, ale unikała jak ognia decyzji, którymi mogłaby się narazić jakiejś znacznej grupie społecznej. Lech Kaczyński był doskonałym alibi usprawiedliwiającym nic nierobienie i teraz tego alibi nie będzie, ale PO musi być przekonana, że przychylni jej "opinion makers" (brak mi tego wyrażenia w polszczyźnie) i tzw. autorytety staną na głowie, żeby ich usprawiedliwić. Coś się na pewno wymyśli. Premier apeluje o 500 dni spokoju. Co to właściwie znaczy? Przecież ma zdecydowaną większość legislacyjną, a chciałby żeby jeszcze opozycja przestała krytykować? No faktycznie - większość większością, ale jak tu reformować, skoro wciąż ktoś krytykuje, jątrzy i podjudza. No, naprawdę...

Ziemniak - 5 Lipca 2010, 12:22

Piech napisał/a
opinion makers (brak mi tego wyrażenia w polszczyźnie)

Środowiska opiniotwórcze.

dalambert - 5 Lipca 2010, 12:26

Piech napisał/a
Od wyborów parlamentarnych minęło 2,5 roku

rację to Ty masz, ale wybory do Sejmu to za 1,5 roku są . Jesien 2011. Czyli PO może się obijać dalej, marudzą, ze jaky mieli większość konstytucyjną to by dopiero pokazali ;P:
Romek P. napisał/a
których głosy teraz poszły na PiS (Lepper i reszta, cała prawica)
beż zeartów , Lepper dostał 1,2 % głosów , a Jurek 1.% , ich zwolennicy raczej w domu siędzieli. Jedni marząc o mulacie, a drudzy zdrowaśki klepiąc i mając za złe.
Romek P. - 5 Lipca 2010, 12:52

Dalambert, nie rozumiesz. Ustalanie dzisiaj procentów nie ma sensu, bo nawet nie wiesz, na jakie partie będzie można głosować.

Niemniej, częściowo, elektoraty obu panów K się rozpłyną - a nie tylko Komorowskiego, jak założyłeś pisząc, że Kaczyński dla PiS swój elektorat utrzyma.

Gdzie powędrują owe marginesy, zależy od wielu nieprzewidywalnych dziś elementów: oferty politycznej (jakie partie), jakości kampanii, wreszcie - jak się okazało - od czynników tak nieprzewidywalnych jak osobiste katastrofy.

Ja się więc nie licytuję, ale racji w swej wypowiedzi nie masz, choć emocji nadmiar :D

Matrim - 5 Lipca 2010, 12:59

dalambert napisał/a
beż zeartów , Lepper dostał 1,2 % głosów , a Jurek 1.%

W wyborach parlamentarnych będą te procenty miały znaczenie, bo nawet jeśli Prawica RP, albo Samoobrona nie przekroczą progu wyborczego, to ich głosy zostaną rozdzielone proporcjonalnie na partie, które się dostaną do Sejmu. A biorąc pod uwagę, że elektorat PiS w tych wyborach składał się również z elektoratu Jurka, czy Leppera, to oni będą stratni.

dalambert - 5 Lipca 2010, 15:12

Matrim, może i tak, ale jak na razie to w tym roku mamy samorządowe, a tu już wojna będzie szła na noże i kapcie, choć w mendiach mniej pokazana. :P
Boć biega o dostęp do konkretnej kasy i problemów.

Fidel-F2 - 5 Lipca 2010, 16:58

dalambert napisał/a
RÓBTA COŚTA OBIECALI
dalambercie drogi, gdyby wygrał Kaczyństki to tez by nie dotrzymywał swoich obietnic, taki lajf
zresztą, poprzednio PIS naobiecywał i nie dotrzymał to teraz PO może tak samo, miej Ty człowieku odrobinę elementarnej uczciwości

Easy - 5 Lipca 2010, 17:39

Ja czekam na obiecane 50% zniżki dla studentów.
Anonymous - 5 Lipca 2010, 17:56

A ja na reformę mediów publicznych...

Anyway, wiedzieliście, że nasz prezydent jest spokrewniony z głowami innych państw?
Cytat
Jak podaje Wielka genealogia Minakowskiego, krewnymi nowego prezydenta RP są głowy takich państw jak Belgia, Dania, Hiszpania, Holandia, Liechtenstein, Luksemburg, Monako, Norwegia, Szwecja i Wielka Brytania.

Więcej: http://minakowski.pl/komo...7#ixzz0sp8XHe8s

To ja już się nie dziwię, czemu wyborcy Janusza "Monarchisty" Korwina-Mikkego zagłosowali na Komorowskiego. :mrgreen:

Easy - 5 Lipca 2010, 18:06

To nic. Niedawno ukazała się książka, z której wynika, że Komorowski jest potomkiem Merowingów, a wszyscy przecież doskonale wiemy od kogo wywodzi się ów ród...

Wymieniona wyżej kniga

Matrim - 5 Lipca 2010, 18:29

Z tego co pamiętam, to jakiś czas temu pojawił się też news mówiący, że Komorowski i Kaczyńscy mieli wspólnego przodka. Więc jeśli Komorowski jest ze świętej krwi, to i oni są :)
Easy - 5 Lipca 2010, 18:32

Tak naprawdę wszyscy jesteśmy dziećmi bożymi.
Matrim - 5 Lipca 2010, 18:40

Easy, no widzisz, jak się wszystko ładnie wyjaśniło? ;P:
SithLady - 5 Lipca 2010, 19:03

dalambert napisał/a
feralny por. napisał/a
Można też powiedzieć, że psy są lepsze od kotów, albo odwrotnie.

Właśnie :D KOTY TO DRANIE :!:

Eee, a takie ładne hasełko było: Twój kot głosowałby na Jarka

Ziuta - 5 Lipca 2010, 19:20

Żerań, dopiero co czytałem, że informacje o herbie rodowym elekta usunięto z Jego strony www, a poza tym, to z królami spokrewnieni inni Komorowscy. Tych można znaleźć na najwyżej w Liber Chamorum :) A to nie byłoby złe w porównaniu z teorią, wedle której rządzi nami wielka wesoła rodzina Komorowskich-Kaczyńskich-Windsor-Jaruzelskich. Ostatnio takie coś skończyło się wojną światową. ;P:
RD - 5 Lipca 2010, 19:35

Kto NIE pochodzi od Merowingów ręka w górę! :mrgreen:
Last Viking - 5 Lipca 2010, 19:42

O kurde, nawet Barack Obama :shock:
Ale on, ale on... on saracenem chyba jest?

Kai - 5 Lipca 2010, 19:45

SithLady napisał/a
Twój kot głosowałby na Jarka
Mój nie! :twisted:

Partner forum