To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Witchma - 18 Października 2009, 22:58

Cytat
Bo to idzie trzy razy pod rząd. Wyglądałoby tak:
- Odsunąć sie!
- Odsunąć sie!
- Odsunąć sie!

O, to faktycznie. Jednorazowo wyglądałoby ok. Może po prostu najpierw "Odsunąć się!", a potem "Jeszcze raz!"? :)

Agi - 18 Października 2009, 23:10

A na końcu wersję zaproponowaną przez dalamberta.
nureczka - 19 Października 2009, 09:52

Witchma napisał/a
O, to faktycznie. Jednorazowo wyglądałoby ok. Może po prostu najpierw Odsunąć się!, a potem Jeszcze raz!? :)

Też o tym pomyślałam. Tak pewnie zrobię. Wszystkim bardzo dziękuję z pomoc.

nureczka - 21 Października 2009, 14:07

Aż wstyd się pytać, ale lepiej się chwilę porumienić, niż puścić dom z dymem.
Muszę wymienić kontakt (taki pstryczek-elektryczek, którym włączam i wyłączam światło). Doszłam do etapu, gdy po przykręceniu kabli kontakt żałośnie zwisa na ścianie. Jak drania zmusić, żeby nie wypadał ze ściany? Szukałam jakiś zdjęć dla blondynek w Internecie, ale znalazłam tylko fotografie uśmiechniętych panów elektryków.
Czy ktoś wie, gdzie znajdę instrukcję ze zdjęciami/obrazkami?

dalambert - 21 Października 2009, 14:08

nureczka napisał/a
uśmiechniętych panów elektryków.

to jest właściwe urządenie do montowania kontaktów :)

nureczka - 21 Października 2009, 14:09

dalambert napisał/a
nureczka napisał/a
uśmiechniętych panów elektryków.

to jest właściwe urządenie do montowania kontaktów :)

No tak, ale jak Kruk się zjawi i poturbuje narzędzie?

dalambert - 21 Października 2009, 14:12

nureczka, zawsze mozesz Kruka zamontować do kontaktu i zabaczymy czy zaświeci :wink:
Ziemniak - 21 Października 2009, 14:19

nureczka, wrzuć zdjęcie rzeczonego pstryczka, dostaniesz instruktaż.
hrabek - 21 Października 2009, 14:24

Generalnie najczęściej spotyka się śrubki po bokach, które przykręcone są do "rozpychaczy" i jak się te śrubki przykręca, te rozpychacze uciekają na boki, dopychając blaszki do boków puszki kontaktowej. Przykręcasz oczywiście tę środkową metalową część, po czym nakładasz plastiki (obudowa dookoła może nakładać się wcześniej). Sam przycisk do światła prawdopodobnie jest zdejmowany (na wcisk, możesz z drugiej strony wypchnąć), być może on zasłania śrubki mocujące.
nureczka - 21 Października 2009, 14:37

Chyba nie jestem najlepszym pstryczko-fotografem, ale wygląda toto tak (zrobiłąm więcej zdjęć, więc daję link):
http://picasaweb.google.p...feat=directlink

Ziemniak - 21 Października 2009, 14:42

Na początek wyłącz bezpiecznik :D Później ściągnij klawisze przełączników (trzeba je podważyć, łatwo schodzą. Po obu stronach wyłącznika powinny być dwie śruby, wkładasz wyłącznik do puszki, dociskasz i dokręcasz obie śruby. Sprawdzasz czy się trzyma, zakładasz klawisze i gotowe.
dzejes - 21 Października 2009, 14:43

Dzięki za instruktaż :) Tez będę zmieniał ;)
nureczka - 21 Października 2009, 14:43

hrabek napisał/a
Generalnie najczęściej spotyka się śrubki po bokach, które przykręcone są do rozpychaczy i jak się te śrubki przykręca, te rozpychacze uciekają na boki, dopychając blaszki do boków puszki kontaktowej. Przykręcasz oczywiście tę środkową metalową część, po czym nakładasz plastiki (obudowa dookoła może nakładać się wcześniej). Sam przycisk do światła prawdopodobnie jest zdejmowany (na wcisk, możesz z drugiej strony wypchnąć), być może on zasłania śrubki mocujące.

Mam śrubki! Kombinuję dalej!

nureczka - 21 Października 2009, 15:20

Udało się! Dziękuję!
Agi - 21 Października 2009, 16:07

Dzielna dziewczyna! :bravo
Fidel-F2 - 21 Października 2009, 22:51

odjechałem :P :P :P
Kruk Siwy - 21 Października 2009, 22:55

Ja też. To działa!
mBiko - 21 Października 2009, 23:50

Następnym razem nureczka wytnie Ci Kruku ślepą kiszkę korzystając z instrukcji przesyłanych w ten sposób.
Kruk Siwy - 22 Października 2009, 00:04

mBiko, ja już nie chcę mówić co Tobie na Skofie nureczka wytnie za pomocą zdalnych instrukcji. A mam parę opracowanych.
mBiko - 22 Października 2009, 00:11

Widzisz Kruku, ja na SKOFę to się muszę specjalnie wybrać, Ciebie nureczka ma pod ręką.
Kruk Siwy - 22 Października 2009, 00:15

Ale mnie LUBI. A z Tobą, hm bo ja wiem?
mBiko - 22 Października 2009, 00:17

Mnie nikt nie lubi, a przynajmniej wstydzi się do tego przyznać.
Kruk Siwy - 22 Października 2009, 00:21

Nie tu żeś pojechał po bandzie. (Tuli, tuli? Hhihihii)
mBiko - 22 Października 2009, 00:28

Oj Kruku, Kruk się nie zna. Czarny PR trenuję.
Kruk Siwy - 22 Października 2009, 00:30

A ja łącką śliwowicę, rozumiesz... Koniec offtopa!
Iwan - 25 Października 2009, 19:33

może ktoś z was będzie wiedział o co chodzi

taka sytuacja: na allegro kończy się aukcja, powiedzmy dziś o 12, gość zalicytował i wygrał, przez jakiś czas aukcja figuruje jako zakończona i nagle ta sama aukcja pojawia się znowu wydłużona o jeden dzień i nawet gość , który to wystawiał nie wie co jest grane, dwie aukcje które teoretycznie się zakończyły w ten sposób mu się wydłużyły

Witchma - 25 Października 2009, 19:34

Iwan, nie dostałeś żadnej wiadomości? Bo czasem Allegro samo przedłuża aukcje, które kończyły się akurat wtedy, kiedy oni mieli problemy techniczne i serwis nie był dostępny.
nureczka - 25 Października 2009, 19:34

Nie mogło być tak, że oprogramowanie "zgłupło"?
Iwan - 25 Października 2009, 19:36

Witchma, ja nic nie dostałem, bo ani nie ja ją wystawiałem ani nie wygrałem, byłem jednym z licytujących
Witchma - 25 Października 2009, 19:39

Iwan, ale ostatnio mieli jakieś przerwy, więc możliwe, że przedłużyli wszystkie aukcje o dobę. Mnie też to kiedyś spotkało.

Partner forum