To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

Adashi - 6 Listopada 2008, 15:31

Widziałem w empiku "Słońce we krwi". Fajnie wydane, gratki :bravo
RD - 6 Listopada 2008, 20:07

Jak znam zycie (i empik), leży w dziale fantastyki zamiast sensacji :mrgreen:
Witchma - 6 Listopada 2008, 20:12

Adashi napisał/a
Widziałem w empiku Słońce we krwi

Już dopisałam do listy zakupów :)

Właśnie zaraziłam brata Wrońskim, czyta "Żelazne kamienie"... czy ja przeoczyłam wieści o trzeciej części? :roll:

RD - 6 Listopada 2008, 20:22

Nie Ty przeoczyłaś, tylko wydawca (a konkretnie grupa Publicat) ma w d... działania promocyjne. Niestety.

Pozdrów brata :D

Witchma - 6 Listopada 2008, 20:34

Rafale, już sobie znalazłam "Krzyże na rozstajach dróg" i zamówiłam w Empiku :oops: Trochę wstyd, że przez ponad miesiąc nie zarejestrowałam nowości, ale trochę ostatnio zabiegana jestem...

Brat dziękuje i odpozdrawia :)

Adashi - 6 Listopada 2008, 21:58

RD napisał/a
Jak znam zycie (i empik), leży w dziale fantastyki zamiast sensacji :mrgreen:

Bingo! :mrgreen:

E.H.Unis - 7 Listopada 2008, 10:55

Cholera, znów do empiku chyba muszę... Bo coś mi się zdaje, że to i owo przeoczyłem...
Toudisław - 7 Listopada 2008, 11:38

RD napisał/a
. Ultrakatolicy czepiali mnie się z kolei, że poganie są zbyt kryształowi.

No bywa. Domyśliłem się, że tak będzie. Takie czasu nikt nie był miły. Opko ze zbioru pasterz fajne uzupełnia całość. Cały zbiorek dobry

mawete - 9 Listopada 2008, 18:18

Chyba i ja się do empiku się wybiorę.
RD: co ostatnio wydałeś? Bo już się pogubiłem ;)

RD - 9 Listopada 2008, 18:34

:mrgreen:
We wrześniu trzecią część krymnału "Na rozstajach dróg".
W pażdzierniku "Słońce we krwi".
W listopadzie wyjdzie zbiór "Serce teściowej".
Smacznego :D

Taselchof - 9 Listopada 2008, 20:12

nie złe stachanowskie tempo :) w tygodniu trzeba będzie nabyć dwie pierwsze perełki ;] gdzie teraz Wroński wyląduje :P ?
RD - 10 Listopada 2008, 09:08

Na swoim ukochanym Dolnym Śląsku :D . Ale tym razem nie ugania się za zagadkami historii, lecz bierze udział w typowo sensacyjnym ubawie.

Stachanowskie tempo to pozory. Kryminał napisałem prawie rok temu, zbiór opowiadań składa się głównie z dawno zapomnianych tekstów, jedynie "Słońce we krwi" powstało w ostatnim czasie.

Hubert - 10 Listopada 2008, 23:25

Rafale, okrutniku! Na półkach Empiku wypatrzyłem Słońce... I teraz niebezpiecznie kusi mnie, by spróbować się z tą książką. Nęci właściwie. Tylko powiedz, mam się przygotować na naprawdę mocne doznania?

Będziesz na Falkonie? Chcę zebrać autografy autorów Kanonu...

RD - 11 Listopada 2008, 10:14

"Słońce we krwi" to typowa powieść sensacyjna, może nie targa tak jak "wili i orły", ale krwi i krzywdy tam jest całkiem sporo. Jak to w afrykańskim państewku objętym "rewolucją" :wink: .

Na Falkonie nie będę, niestety. Najbliższy konwent na jaki zawitam to z pewnością warszawska Avangarda, bo gorim już mnie zakontraktował. Nie wiem, czy coś będzie wcześniej po drodze, na razie się nie zapowiada.

Witchma - 11 Listopada 2008, 10:28

A ja sobie wreszcie kupiłam "Łzy Nemezis", "Pasterza upiorów" i "Przy końcu drogi" :) I potem po autograf trzeba ałtora napadać z ciężarówką...
Hubert - 11 Listopada 2008, 11:39

RD napisał/a
Słońce we krwi to typowa powieść sensacyjna, może nie targa tak jak wili i orły, ale krwi i krzywdy tam jest całkiem sporo. Jak to w afrykańskim państewku objętym rewolucją :wink: .

No to poczytam. :)

RD napisał/a

Na Falkonie nie będę, niestety. Najbliższy konwent na jaki zawitam to z pewnością warszawska Avangarda, bo gorim już mnie zakontraktował. Nie wiem, czy coś będzie wcześniej po drodze, na razie się nie zapowiada.

Buuu :(

mBiko - 11 Listopada 2008, 16:01

Witchmo wystarczy być we właściwym miejscu, we właściwej porze i w dodatku z właściwą książką w łapce. ;P:
RD - 11 Listopada 2008, 18:53

Z właściwą książką???
mBiko, przyjacielu drogi, a któraż to kobieta ma tak mocarne ramiona, żeby - jak Ty - nosić w plecaku lwią część sporej biblioteki? Publicznej biblioteki... :mrgreen: Gdybym nie widział to bym nie uwierzył :D

Witchmo
Szczególnie polecam "Przy końcu drogi". Sam bardzo lubię tę powieść.

Witchma - 11 Listopada 2008, 20:39

Rafale, trudno o lepszą rekomendację :)

mBiko, właściwych książek uzbiera się tak... z pół ciężarówki ;)

mBiko - 11 Listopada 2008, 21:15

Wypraszam sobie Rafale, w żadnym wypadku publicznej. To była niewielka cząstka mojej prywatnej, podręcznej biblioteczki. W dodatku był to niezbędny zestaw konwentowo - nautilusowy, wszak miałem ze sobą tylko jedną Twoją książkę :mrgreen:

Zaś jeżeli chodzi o Witchmę, to z tego co widziałem dysponuje ona parą niezwykle silnych ramion Ronina ;P: .

RD - 12 Listopada 2008, 12:11

mBiko napisał/a
To była niewielka cząstka mojej prywatnej, podręcznej biblioteczki

Niewielka?!!! Zapewniam wszystkich, którzy tego nie widzieli, iż nikt by nie chciał, aby ów plecaczek spadł mu na nogę.

Cytat
Zaś jeżeli chodzi o Witchmę, to z tego co widziałem dysponuje ona parą niezwykle silnych ramion Ronina ;P: .

To się nazywa nakłanianie do wykorzystywanie siły żywej, czyli pewnej formy niewolnictwa... Ciekawe, co by na to powiedział Ronin?

Witchma - 12 Listopada 2008, 13:52

RD napisał/a
pewnej formy niewolnictwa... Ciekawe, co by na to powiedział Ronin?

Zapewniam, że wynagradzany jest godziwie i nie zgłasza żadnych skarg ani zażaleń ;P:

RD - 12 Listopada 2008, 13:55

A widział zawartość plecaka mBiko? :mrgreen: :D :mrgreen:
Witchma - 12 Listopada 2008, 13:57

RD, obawiam się, że wypożyczanie nie wchodzi w grę ;)
RD - 12 Listopada 2008, 14:05

Tak też przypuszczałem :D
Iwan - 12 Listopada 2008, 17:41

nie śmiem podważać słów autora ale to znaczy że na wiki jest błąd bo podają tytuł Krzyże na rozstajach :wink:
RD - 12 Listopada 2008, 19:33

"Krzyże na rozstajach" to właściwy tytuł książki. Roboczy był "Krzyże na rozstajach dróg" i tak poszło w niektórych miejscach w sieci. Zdarza się :D
Navajero - 19 Listopada 2008, 13:51

Nie wiem czy widziałeś tę reckę, więc masz :)

http://histmag.org/?id=2275

RD - 19 Listopada 2008, 14:01

Nie widziałem. Dzięki serdeczne
Navajero - 19 Listopada 2008, 14:12

Nie ma sprawy, bywam na tym forum i tak mi się jakoś w oczy rzuciła :)

Partner forum