To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Virgo C. - 10 Kwietnia 2010, 09:32

Męczące całą noc zatrucie pokarmowe. I fakt, że z samego rana musiałem wydać 375 zł za wymianę sterownika w piecyku :evil:
Kai - 10 Kwietnia 2010, 10:32

stan techniczny rosyjskich samolotów, świadomość tego i tragedie, jakie z nich wynikają
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2010, 10:37

Kai, to są NASZE samoloty. Kraj produkcji nie jest ważny. Ważne jest to że dawno powinny zostać wymienione. I to jest wkurzające.
feralny por. - 10 Kwietnia 2010, 10:37

Kai, ale czy to nie za wcześnie na ferowanie wyroków? Czy naprawdę masz informacje, które uzasadniają takie wnioski? Opis wydarzeń widzianych przez naocznego świadka, przekazany za pośrednictwem TVN nie wskazuje na awarię, tylko na nieprawidłowe podejście do lądowania, które przerwano kiedy było już za późno. Z tego co wiem lotnisko w Smoleńsku nie posiada urządzeń do lądowania bez widoczności.

Kai, wkurzają mnie takie pochopne wnioski wyciągane bardziej na bazie własnych przekonań niż posiadanych informacji.

Kruku zgadzam się tutka już dawno powinna stać w muzeum, ale to nie oznacza że inny samolot wylądowałby szczęśliwie.

Witchma - 10 Kwietnia 2010, 10:39

Żadna z osób wypowiadających się w oparciu o informacje, jakie do nas dotarły nie powiedziała nic o tym, że to wina sprzętu, a kilka nawet stanowczo to wykluczało.
Lynx - 10 Kwietnia 2010, 10:40

feralny por., takie sugestie przyczyny katastrofy także padły w wiadomościach.

E. chyba sugerowano śledztwo ze strony rosyjskiej. Ale ja skołowana byłam strasznie, jak na początku słuchałam.

feralny por. - 10 Kwietnia 2010, 10:42

Wiem, wiem też, że tak naprawdę, to jest za wcześnie na jakieś konkretne wnioski, nie wspominając już o tym, że tak naprawdę to MY naprawdę mało wiem na temat tego co się stało, więc może dajmy spokój.
Kai - 10 Kwietnia 2010, 10:46

Kruk Siwy napisał/a
Kai, to są NASZE samoloty. Kraj produkcji nie jest ważny. Ważne jest to że dawno powinny zostać wymienione. I to jest wkurzające.

Dokładnie tak.
Zresztą nie wiem, o co chodzi. Słucham wiadomości i stają mi przed oczami te wszystkie katastrofy o których czytałam i które oglądałam.
Nie feruję wyroków, ale zwykle jest albo błąd sprzętu, albo błąd pilota, albo zamach. Po prostu czekam, ale normalnie szok mi odbiera możliwość myślenia. Ale zawsze interesowałam się budową samolotów i lotnictwem i po prostu to taka pierwsza myśl... ten kąt przy podchodzeniu do lądowania...

mBiko - 10 Kwietnia 2010, 10:54

Faktycznie należy się chyba chwile wstrzymać z ferowaniem wyroków na temat przyczyny katastrofy.

Wkurzają mnie natomiast pojawiające się w sieci zupełnie niestosowne komentarze dotyczące tej sytuacji.

Agi - 10 Kwietnia 2010, 10:56

Onet mi nie działa, myślałam nawet, że w ogóle neostrada się zawiesiła.
Kai - 10 Kwietnia 2010, 10:57

A mnie zabiły komentarze w opisach na GG. Przez szacunek nie zamierzam ich przytaczać. Ale właśnie mówią, że to tragedia jaka jeszcze nigdy nam się nie zdarzyła i... chyba mają rację.
Romek P. - 10 Kwietnia 2010, 11:07

Mają. W czasach pokoju nigdy tak wiele tak znaczących osób nie zginęło w katastrofie.
Choć szkoda każdej z tych osób, tych, których nie rozpoznajemy po nazwiskach, również...

Kai - 10 Kwietnia 2010, 11:13

A ja nigdy nie sądziłam, że dotknie mnie to aż tak osobiście. Nie wiem, czy bardziej żal mi ludzi, czy bardziej się boję, co z tego zrobią media. Po prostu jestem totalnie sparaliżowana.

"jesteśmy przy nadziei, że ktoś ocalał..." jakie szczegóły człowieka teraz przyciągają.

A uwierzycie, że są ludzie, których obchodzi tylko to, że na tydzień, na znak żałoby, wyłączą serwer MMORPG?

Agi - 10 Kwietnia 2010, 11:15

Kai napisał/a
A uwierzycie, że są ludzie, których obchodzi tylko to, że na tydzień, na znak żałoby, wyłączą serwer MMORPG?

A wiesz, że jestem skłonna w to uwierzyć.

illianna - 10 Kwietnia 2010, 11:20

ja boję się o co innego, oprócz prezydenta i marszałka sejmu zginęło całe dowództwo polskiej armii, jesteśmy chwilowo słabi jako kraj, oby ktoś tego nie chciał wykorzystać :x
Kai - 10 Kwietnia 2010, 11:24

Agi, to już wiesz, o co poszło u mnie,

Nie umiem się pozbierać, słucham szczegółów technicznych.

nureczka - 10 Kwietnia 2010, 11:25

Agi napisał/a
A wiesz, że jestem skłonna w to uwierzyć.

A wiesz, że ja też. Niestety.

Ziuta - 10 Kwietnia 2010, 11:25

Nasza cholerna wyjątkowość. Naprawdę zaczynam wierzyć, że ktoś tam nas wybrał. Naznaczył.
dalambert - 10 Kwietnia 2010, 11:28

illianna napisał/a
marszałka sejmu

Marszałek Sejmu Bronisław Komorowski żyje i zgodnie z Konstytucją obejmuje funkcję głowy Państw -
Ten Komorowski Stanisław to chyba vice minister Obrony Narodowej.

shenra - 10 Kwietnia 2010, 11:28

Wcale nie. Mało tragedii na świecie?
Romek P. - 10 Kwietnia 2010, 11:30

illianna napisał/a
ja boję się o co innego, oprócz prezydenta i marszałka sejmu zginęło całe dowództwo polskiej armii, jesteśmy chwilowo słabi jako kraj, oby ktoś tego nie chciał wykorzystać :x

Na szczęście, to nam chyba nie grozi. O ile w takiej chwili można mówić o szczęściu. Sporo tych, którzy zginęli, kiedyś starali się nam taki spokój zapewnić - cóż za cholerna ironia.

Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2010, 11:42

Histeria. Owszem tragedia bo zawsze jest tragedia gdy giną ludzie. Ale co dziennie umierają setki, na drogach giną dziesiątki. Nikt specjalnie nie rozpacza. Bo statystycznie przewidywalne? Bo nie znane publicznie? Osobiście bardziej dotknęła mnie śmierć mojej babci czy śmierć pary w wypadku która osierociła małe dziecko. Ludzie umierają, taki los. Przykro że zginęli bo jednakowo żal wszystkich którzy umierają.
Kai - 10 Kwietnia 2010, 11:44

Romku, ale my teraz jesteśmy słabi. Zginął prezydent, wiele ważnych osób. Jesteśmy słabi, bo jesteśmy w szoku. Ironia? Oby na ironii się skończyło.
joe_cool - 10 Kwietnia 2010, 11:56

illianna napisał/a

Dlaczego tyle ważnych osób, w tym dowództwo armii, leciało jednym samolotem?

Romek P. - 10 Kwietnia 2010, 12:03

Kai napisał/a
Romku, ale my teraz jesteśmy słabi. Zginął prezydent, wiele ważnych osób. Jesteśmy słabi, bo jesteśmy w szoku. Ironia? Oby na ironii się skończyło.

Widzisz, nie mamy wrogów na granicach, tylko czekających na taką okazję. To miałem na myśli. Chociaż odbudowa potrwa.

Fidelu, w sensie osobistym masz rację, ale w sensie społecznym - nie. Ale jeśli chcesz kontynuować dyskusję, to ja chętnie, tyle że może za kilka dni.

Kai - 10 Kwietnia 2010, 12:15

Romek P. napisał/a

Widzisz, nie mamy wrogów na granicach, tylko czekających na taką okazję. To miałem na myśli. Chociaż odbudowa potrwa..

Romku, tego nie wiemy, możemy mieć nadzieję... wiesz przecież, jak to jest.

Może właśnie to jest najstraszniejsze, że tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo.

U nas z powodu żałoby odwołali koncerty na zbieranie krwi... to wszystko jest kompletnie niezrozumiałe dla mnie... nie umiem się w tym znaleźć. Mogli choć samo zbieranie krwi zostawić.

NURS - 10 Kwietnia 2010, 12:22

Z tym pozbawieniem dowództwa armii to przesadzacie, nie dość, ze jesteśmy w NATO, to jeszcze nie ma nas kto napadać, a generałów podobnej rangi jest jeszcze wielu. Wystarczy nominacja. Szkoda ludzi jako takich, nie ich funkcji.
Kai - 10 Kwietnia 2010, 12:28

Ludzi szkoda bardzo.
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2010, 12:29

Romku, i tak i nie. Przyroda nie lubi próżni, żyć trzeba dalej, show must go on, itd. Po dwóch dniach pierwsza histeria minie, będa gadać przez tydzień albo dwa, wspominać misiąc albo dwa, potem jeszcze na pierwszego listopada, za rok zrobią rocznicową pompę, może jesze za dwa a potem zapomną. Tyle. A świat będzie toczył się po staremu już od jutra.
Kai - 10 Kwietnia 2010, 12:30

Fidel-F2, na szczęście ja w to nie wierzę.

Partner forum