To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ


Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy w¶ciekły pies? Wybór należy do Ciebie.

merula - 23 Wrześ¶nia 2013, 12:59

Zgaga napisał/a
kilka szczupłych dziewuszek


takie s± najgorsze :mrgreen:

Fidel-F2 - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:03

Jezebel, to się kompot nazywa.

Na rynku kupiony wędzony boczek i żeberka tez wędzone. Normalnie ektaza.

merula - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:06

może to kulinarna profanacja, ale bardzo podeszła mi opcja Knorra "żeberka w sosie colowym". w zasadzie mogłabym zażerać się sam± bułk± maczan± w tym sosie. chociaż mięskiem też nie gardzę.
Godzilla - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:08

Zakisiłam kapustę. Już drugi dzień stoi, nie mogę się doczekać kiedy będzie gotowa. Oprócz wszelkich typowych zastosowań (zupa, farsz, surówka) lubię położyć sobie odrobinę na kanapkach. Bardzo dobry dodatek.
Jezebel - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:24

Fidel-F2 napisał/a
Jezebel, to się kompot nazywa.

Kompot o pół-kisielowej konsystencji, w dodatku z ryżem? Dziwne napoje preferujesz :P

Pucek - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:24

Festiwal grzybowy. Niezły zbiór, ledwie przytachałam z działki wczoraj. Ma¶laki na ma¶le na pierwszy ogień, z ziemniaczkami. A najpiękniejsze 4 prawdziwki na własnej działce "wyhodowałam" :D
Martva - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:31

Zupa z czerwonej soczewicy (do tego marcheff, smażona cebulka i curry).
thinspoon - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:32

Pucek napisał/a
Festiwal grzybowy. Niezły zbiór, ledwie przytachałam z działki wczoraj. Ma¶laki na ma¶le na pierwszy ogień, z ziemniaczkami. A najpiękniejsze 4 prawdziwki na własnej działce wyhodowałam :D


W razie pomyłki masz dawcę w±troby pod ręk±? :wink:

Fidel-F2 - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:53

Jezebel, cóż ja mogę poradzić na to co Ty do kompotu sypiesz.
Pucek - 23 Wrześ¶nia 2013, 14:22

thinspoon napisał/a
masz dawcę w±troby pod ręk±?


Spoko, jak na razie daję radę.
Chyba że mnie kiedy Alzheimer 'poszatkuje', ale to wtedy może być ta lepsza opcja ;P:

Zgaga - 23 Wrześ¶nia 2013, 19:33

Usmażyłam kanie na kolacje. Nie wiem czy to był dobry pomysł. Teraz trrraaawię.
Martva - 24 Wrześ¶nia 2013, 10:41

Mój zakwas ostatnio trochę zdziczał i zdarzyło mi się kilka chlebów maszynowych o wygl±dzie i konsystencji niewypalonej cegły. Teraz chyba trochę mu lepiej, ale przestałam mu ufać, więc mieszam w automacie ciasto zakwasowo-drożdżowe, a potem piekę bułki w piekarniku. Z mielonym makiem i żurawin±. Obłędnie pyszne wychodz±.
Rafał - 24 Wrześ¶nia 2013, 10:50

Ale pyszne flaczki z bułk± wła¶nie w ramach ¶niadania wci±gn±łem, no mówię wam, poezja, ach ten smak, ten aromat, ta konsystencja :D
Magnis - 24 Wrześ¶nia 2013, 16:53

Knedle z bananem z polew± czekoladow±. Po prostu ambrozja :mrgreen: .
Rafał - 24 Wrześ¶nia 2013, 19:39

Blisko¶ć Czech spowodowała, że przeczytałem z baranem. A ta czekolada mnie dobiła.
Magnis - 24 Wrześ¶nia 2013, 20:11

Rafał napisał/a
Blisko¶ć Czech spowodowała, że przeczytałem z baranem.
'

To bym miał wyżerkę :mrgreen:

Rafał napisał/a

A ta czekolada mnie dobiła.


Dlaczegoy ?

Martva - 24 Wrześ¶nia 2013, 20:58

Magnis, baran z czekolad± a Ty pytasz dlaczego? ogarnij się... :fp:
Witchma - 24 Wrześ¶nia 2013, 21:00

Jako zodiakalny baran stwierdzam, że nie mam nic przeciwko czekoladzie. Wręcz przeciwnie :D
Rafał - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:16

Witchma, zanotowałem, przy najbliższym spotkaniu będę obficie polewał cię czekolad± :mrgreen:
LadyBlack - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:26

W czekoladzie mówicie...
Mam w domu byka. Byk w czekoladzie :omg:
Nie. Za dużo włosków (na byku w czekoladzie) ;P:

hijo - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:28

LadyBlack, masaż kudłate pomysły ;P:
merula - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:34

LadyBlack napisał/a
W czekoladzie mówicie...
Mam w domu byka. Byk w czekoladzie :omg:
Nie. Za dużo włosków (na byku w czekoladzie) ;P:


ale za to ile czekolady do wylizania.

hijo - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:35

merula, gdzie wy zbaczacie? To jest w±tek o jedzeniu :roll: :fp: :mrgreen:
merula - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:39

no o jedzeniu. a jak chcesz spożywać czekoladę polan± jak nie zlizuj±c j±?
LadyBlack - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:44

"Czekoladowe zbaczanie" to by się mogło znaleĽć w ksi±żce kucharskiej niani Ogg "Pikuantne rozkosze" :mrgreen:
hijo - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:45

merula, ok, ale czemu z owłosionego byka?
merula - 24 Wrześ¶nia 2013, 23:00

a to już LadyBlack pytaj.
Agi - 25 Wrześ¶nia 2013, 07:36

Posprz±tałam trochę. Postarajcie się nie pisać wszędzie o wszystkim, bo niczego nie będzie można znaleĽć. Posty na temat wyższo¶ci kwasu chlebowego nad podpiwkiem lub odwrotnie, s± tu
LadyBlack - 25 Wrześ¶nia 2013, 23:42

hijo, bo to jest tak, jeden ma baranka, drugi byka, kto¶ inny rybkę itd. Nie każdemu trafia się panna ;P: , choć panna w czekoladzie brzmi chyba najlepiej :wink:

A tak już zupełnie serio i kulinarnie, to ogórki kiszone tego roku boskie wyszły, aż mnie natchnęło do kiszenia kapusty. Co też planuję jutro uczynić.

Rafał - 26 Wrześ¶nia 2013, 07:38

Hm, ogórki kiszone w czekoladzie... nie, to nie jest dobry pomysł :wink:

Ale, ale jest kapitalna pora na leczo, wychodzi cudo, orgazm z gębie :wink:



Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group