Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy w¶ciekły pies? Wybór należy do Ciebie.
merula - 23 Wrześ¶nia 2013, 12:59
Zgaga napisał/a | kilka szczupłych dziewuszek |
takie s± najgorsze
Fidel-F2 - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:03
Jezebel, to się kompot nazywa.
Na rynku kupiony wędzony boczek i żeberka tez wędzone. Normalnie ektaza.
merula - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:06
może to kulinarna profanacja, ale bardzo podeszła mi opcja Knorra "żeberka w sosie colowym". w zasadzie mogłabym zażerać się sam± bułk± maczan± w tym sosie. chociaż mięskiem też nie gardzę.
Godzilla - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:08
Zakisiłam kapustę. Już drugi dzień stoi, nie mogę się doczekać kiedy będzie gotowa. Oprócz wszelkich typowych zastosowań (zupa, farsz, surówka) lubię położyć sobie odrobinę na kanapkach. Bardzo dobry dodatek.
Jezebel - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:24
Fidel-F2 napisał/a | Jezebel, to się kompot nazywa. |
Kompot o pół-kisielowej konsystencji, w dodatku z ryżem? Dziwne napoje preferujesz
Pucek - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:24
Festiwal grzybowy. Niezły zbiór, ledwie przytachałam z działki wczoraj. Ma¶laki na ma¶le na pierwszy ogień, z ziemniaczkami. A najpiękniejsze 4 prawdziwki na własnej działce "wyhodowałam"
Martva - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:31
Zupa z czerwonej soczewicy (do tego marcheff, smażona cebulka i curry).
thinspoon - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:32
Pucek napisał/a | Festiwal grzybowy. Niezły zbiór, ledwie przytachałam z działki wczoraj. Ma¶laki na ma¶le na pierwszy ogień, z ziemniaczkami. A najpiękniejsze 4 prawdziwki na własnej działce wyhodowałam |
W razie pomyłki masz dawcę w±troby pod ręk±?
Fidel-F2 - 23 Wrześ¶nia 2013, 13:53
Jezebel, cóż ja mogę poradzić na to co Ty do kompotu sypiesz.
Pucek - 23 Wrześ¶nia 2013, 14:22
thinspoon napisał/a | masz dawcę w±troby pod ręk±? |
Spoko, jak na razie daję radę.
Chyba że mnie kiedy Alzheimer 'poszatkuje', ale to wtedy może być ta lepsza opcja
Zgaga - 23 Wrześ¶nia 2013, 19:33
Usmażyłam kanie na kolacje. Nie wiem czy to był dobry pomysł. Teraz trrraaawię.
Martva - 24 Wrześ¶nia 2013, 10:41
Mój zakwas ostatnio trochę zdziczał i zdarzyło mi się kilka chlebów maszynowych o wygl±dzie i konsystencji niewypalonej cegły. Teraz chyba trochę mu lepiej, ale przestałam mu ufać, więc mieszam w automacie ciasto zakwasowo-drożdżowe, a potem piekę bułki w piekarniku. Z mielonym makiem i żurawin±. Obłędnie pyszne wychodz±.
Rafał - 24 Wrześ¶nia 2013, 10:50
Ale pyszne flaczki z bułk± wła¶nie w ramach ¶niadania wci±gn±łem, no mówię wam, poezja, ach ten smak, ten aromat, ta konsystencja
Magnis - 24 Wrześ¶nia 2013, 16:53
Knedle z bananem z polew± czekoladow±. Po prostu ambrozja .
Rafał - 24 Wrześ¶nia 2013, 19:39
Blisko¶ć Czech spowodowała, że przeczytałem z baranem. A ta czekolada mnie dobiła.
Magnis - 24 Wrześ¶nia 2013, 20:11
Rafał napisał/a | Blisko¶ć Czech spowodowała, że przeczytałem z baranem. | '
To bym miał wyżerkę
Rafał napisał/a |
A ta czekolada mnie dobiła. |
Dlaczegoy ?
Martva - 24 Wrześ¶nia 2013, 20:58
Magnis, baran z czekolad± a Ty pytasz dlaczego? ogarnij się...
Witchma - 24 Wrześ¶nia 2013, 21:00
Jako zodiakalny baran stwierdzam, że nie mam nic przeciwko czekoladzie. Wręcz przeciwnie
Rafał - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:16
Witchma, zanotowałem, przy najbliższym spotkaniu będę obficie polewał cię czekolad±
LadyBlack - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:26
W czekoladzie mówicie...
Mam w domu byka. Byk w czekoladzie
Nie. Za dużo włosków (na byku w czekoladzie)
hijo - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:28
LadyBlack, masaż kudłate pomysły
merula - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:34
LadyBlack napisał/a | W czekoladzie mówicie...
Mam w domu byka. Byk w czekoladzie
Nie. Za dużo włosków (na byku w czekoladzie) |
ale za to ile czekolady do wylizania.
hijo - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:35
merula, gdzie wy zbaczacie? To jest w±tek o jedzeniu
merula - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:39
no o jedzeniu. a jak chcesz spożywać czekoladę polan± jak nie zlizuj±c j±?
LadyBlack - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:44
"Czekoladowe zbaczanie" to by się mogło znaleĽć w ksi±żce kucharskiej niani Ogg "Pikuantne rozkosze"
hijo - 24 Wrześ¶nia 2013, 22:45
merula, ok, ale czemu z owłosionego byka?
merula - 24 Wrześ¶nia 2013, 23:00
a to już LadyBlack pytaj.
Agi - 25 Wrześ¶nia 2013, 07:36
Posprz±tałam trochę. Postarajcie się nie pisać wszędzie o wszystkim, bo niczego nie będzie można znaleĽć. Posty na temat wyższo¶ci kwasu chlebowego nad podpiwkiem lub odwrotnie, s± tu
LadyBlack - 25 Wrześ¶nia 2013, 23:42
hijo, bo to jest tak, jeden ma baranka, drugi byka, kto¶ inny rybkę itd. Nie każdemu trafia się panna , choć panna w czekoladzie brzmi chyba najlepiej
A tak już zupełnie serio i kulinarnie, to ogórki kiszone tego roku boskie wyszły, aż mnie natchnęło do kiszenia kapusty. Co też planuję jutro uczynić.
Rafał - 26 Wrześ¶nia 2013, 07:38
Hm, ogórki kiszone w czekoladzie... nie, to nie jest dobry pomysł
Ale, ale jest kapitalna pora na leczo, wychodzi cudo, orgazm z gębie
|
|
|