Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Agi - 2 Lipca 2010, 13:39
| dalambert napisał/a | | a Szkło Kontaktowe - to co to jest, chodzi o ten kabarecik TVN24 ? |
Nie piszę o SK, tylko o Kurskim, pokazali go w kulisach niedzielnej debaty, od razu stało się jasne skąd zmiana tonu u Pana Prezesa.
dalambert - 2 Lipca 2010, 13:45
Agi, a co , krzczał coś, wymachiwał ? Czy tylko był i tu jest zarzut
naotoiast niejaki palikot sprowadził dyskurs polityczny i polemike w Polsce do rynsztoka,metoda dyskusyją były insynuacje, kalumnie , i rechotliwe chamstwo . Co spotykało sie z życzliwa aprobatą salonowych autorytetów .
Coż nie jest wykluczone, ze jednak marka się przebrała....
Ziemniak - 2 Lipca 2010, 13:47
| dalambert napisał/a | | niejaki palikot sprowadził dyskurs polityczny i polemike w Polsce do rynsztoka |
Podążał śladami Kurskiego, który przetarł szlak już wcześniej
Agi - 2 Lipca 2010, 13:54
| dalambert napisał/a | | Agi, a co , krzczał coś, wymachiwał ? Czy tylko był i tu jest zarzut |
Ależ to nie był zarzut tylko wyjaśnienie kolejnej zmiany wizerunku Pana Prezesa.
dalambert - 2 Lipca 2010, 13:59
| Agi napisał/a | | tylko wyjaśnienie kolejnej zmiany wizerunku Pana Prezesa |
jakie wyjaśnienie, co najwyżej "życzliwa" supozycja
Agi - 2 Lipca 2010, 14:12
"życzliwość", to Twoja domena, nie śmiałabym wchodzić w paradę.
Romek P. - 2 Lipca 2010, 14:14
Oj, Dalambercie, czyżbyś naprawdę nie słyszał o praprzodkach naszych, zwanych Trójcą Świętą BKK, czyli Bielan-Kamiński-Kurski?
To masz jeszcze po co żyć warto prześledzić ich dokonania te eony temu
dalambert - 2 Lipca 2010, 14:18
| Romek P. napisał/a | | czyli Bielan-Kamiński-Kurski? |
a co oni Ci za krzywdę uczynili straszliwą ?
Słyszalem porządni faceci z dobrym wykształceniem , a że czasem dają się podpuścić ? jak Kurski z sławetnym dziadkiem , co to oczywiście w Armii Czerwonej służył/ to inna sprawa. Ale Palitota z Niesiołem nic nie przebije, no chyba , że ich kolejne występy
Romek P. - 2 Lipca 2010, 14:20
Oni stworzyli metodę, z której korzysta Palikot
dalambert - 2 Lipca 2010, 14:24
| Romek P. napisał/a | | Oni stworzyli metodę |
metodę to sworzy Machiavelli i w naszym regionie Ilia Erenburg, nie rozśmieszaj mnie stworzyli metodę, a nie Adaś M przypadkiem?
Romek P. - 2 Lipca 2010, 14:31
| dalambert napisał/a | | metodę to sworzy [...] w naszym regionie Ilia Erenburg |
No, fakt, po tym, jak Kaczyński uznał Gierka za patriotę, a w sobotę uzna też Jaruzela, to już nie trzeba się wstydzić takich patronów
dalambert - 2 Lipca 2010, 14:33
| Romek P. napisał/a | | No, fakt, po tym, jak Kaczyński uznał Gierka za patriotę, a w sobotę uzna też Jaruzela, to już nie trzeba się wstydzić takich patronów |
No no PROROK fantasta z Ciebie ale jak musisz , bo inaczej sie udusisz, to wal śmiało
RD - 2 Lipca 2010, 14:34
Wart Pac pałaca, a pałac Paca.
Palikot jaki jest, każdy widzi. Ale też każdy widzi, jaki jest Kurski. Dziadka z Wehrmachtu zaiste trudno przebić nawet takiemu typowi jak Pan Wibrator.
Romek P. - 2 Lipca 2010, 14:35
Gdzieżbym tam musiał, drogi Dalambercie, po prostu jakbym się z tobą założył miesiąc temu, że Kaczyński stanie po stronie ZOMO, to byś mnie nazwał prorokiem fantastą, nieprawdaż?
dalambert - 2 Lipca 2010, 14:36
| RD napisał/a | | Dziadka z Wehrmachtu |
o ile pamiętam to pomysł z dziadkiem był autorstw gdańskiej PO, a Kurski jeno na pytanie odpowiedział i poleciało w obie strony, a w jakiej armii miał w czasie wojny kaszebe służyć, choćby i niechętnie?
Romek P. - 2 Lipca 2010, 14:39
A jakieś źródło tej pamięci, że to z wnętrza PO wyszło?
dalambert - 2 Lipca 2010, 14:43
Romek P., ówczesny jazgot prasowy i to zawierał,jak chcesz to załap sie za roczniki i przewertuj, podonie jak i fakt , ze był w armmi, awantura zdaje sie jest o to, że ktoś to głośno powiedział, A to, ze usiłuje się obsrać ojca braci Kaczyńskich wrednymi pomówieniami, to jakoś Wam moralniaki zwisa i powiewa
RD - 2 Lipca 2010, 14:45
dalambercie
Z dziadka w Wehrmachcie uczyniono Tuskowi g...wniany zarzut. Dla ludzi znających jako tako historię jest oczywiste, że Kaszubów wcielano do tej formacji, a oni potem uciekali do armii polskiej. Ale niewielu ludzi zna historię w stopniu takim, by skojarzyć te fakty. Tym bardziej obrzydliwa była to manipulacja.
EDIT:
Ojca Kaczyńskich może i usiłuje się obsrać, ale w przypadku Tuska nie było usiłowań - Kurski załatwił to i koniec.
Romek P. - 2 Lipca 2010, 14:49
| dalambert napisał/a | A to, ze usiłuje się obsrać ojca braci Kaczyńskich wrednymi pomówieniami, to jakoś Wam moralniaki zwisa i powiewa |
Etykietę "moralniaka" chętnie przyjmę, dlatego właśnie obu kandydatów - choć z różnych powodów - ni zamierzam zaszczycić swym głosem.
Co do sprawy ojca Kaczyńskich, jakoś mi umknęła. O co chodzi?
Co do historii Polski, to już Ci Rafał napisał.
dalambert - 2 Lipca 2010, 14:50
RD, cały Śląsk tez w AK wałczył , jeno, ze to było Afrika Korps.
Ale to jest i inna sprawa - moze bardyiej do historzcznzch anegdot-
ile osb w cyasie II wojnz đwiatowej podpisao volkslist, a ile na terenie GG
RD - 2 Lipca 2010, 14:57
| dalambert napisał/a | RD, cały Śląsk tez w AK wałczył , jeno, ze to było Afrika Korps.
Ale to jest i inna sprawa - moze bardyiej do historzcznzch anegdot-
ile osb w cyasie II wojnz đwiatowej podpisao volkslist, a ile na terenie GG |
O czym ty do mnie rozmawiasz? Co ma piernik do wiatraka, a dziadek Tuska do żołnierzy ze Śląska? Ale dobrze, skoro chcesz... Anders, pytany o uzupełnienia strat poniesionych pod Monte Cassino wskazał linie niemieckie i to jest fakt historyczny. Wtedy wszyscy wiedzieli, że tak jest, teraz niekoniecznie. Wskazanie, że czyjś przodek był wcielony do formacji niemieckich ma dla większości ludzi jednoznacznie niegatywne skojarzenia.
Wiesz, ilu ludzi na terenach wcielonych do Rzeszy "podpisało" volkslistę nawet o tym nie wiedząc?
Łupaszka - 2 Lipca 2010, 14:57
| RD napisał/a | dalambercie
Z dziadka w Wehrmachcie uczyniono Tuskowi g...wniany zarzut. Dla ludzi znających jako tako historię jest oczywiste, że Kaszubów wcielano do tej formacji, a oni potem uciekali do armii polskiej. Ale niewielu ludzi zna historię w stopniu takim, by skojarzyć te fakty. Tym bardziej obrzydliwa była to manipulacja.
EDIT:
Ojca Kaczyńskich może i usiłuje się obsrać, ale w przypadku Tuska nie było usiłowań - Kurski załatwił to i koniec. |
Fakt, kurski powinien wylecieć.
dalambert - 2 Lipca 2010, 15:09
| RD napisał/a | | Wiesz, ilu ludzi na terenach wcielonych do Rzeszy podpisało volkslistę nawet o tym nie wiedząc? |
Pracowałem w Fundacji Pojednanie Niemiecko Polskie i wiem , i z zebranych danych tamze wynika, zę łącznie volksliste podpisało 5 000 000 obywateli polskich, przy czym Rząd Polski uznawał takie podpisanie na Śląsku, Pomorzu, czy Wartelandzie za dopuszczane by choćby nie dać się wysiedlić.
Notomiast w GG podpisało to 1 500 000 ludzi .
To wam jako ciekawostkę zapodaje.
A owego dziadka to Palikot z Niesiołem już sto razy przebili i nie ma co się szczypań.
Agi - 2 Lipca 2010, 16:14
Dziadka nic nie przebije.
Fidel-F2 - 2 Lipca 2010, 17:07
a jakie to ma znaczenie choćby dziadek kogokolwiek był zadeklarowanym SS-manem i dostał czapę w Norymberdze? Czy to znaczy, że jego wnuki do dwudziestego pokolenia są skażone złem? Bez względu na wszystko było to zagranie zafajdanych *beep*.
Agi - 2 Lipca 2010, 17:11
| Fidel-F2 napisał/a | | Bez względu na wszystko było to zagranie zafajdanych *beep*. |
Owszem, ale skutek zamierzony osiągnęli.
Łupaszka - 2 Lipca 2010, 17:49
| Agi napisał/a | | Dziadka nic nie przebije. |
No "Bydło oraz - JK trzeba zabić i wypatroszyć, JK był kapusiem, jego ojciec w AK MUSIAŁ Być KAPUSIEM, Marta Kaczyńska napchała sie kasy na śmierci rodziców" (Cytowałem z pamieci)spokojnie przebija Kurskiego.
Leper nawet przy Palikocie to jest małe i ciepłe piwko.
Ziuta - 2 Lipca 2010, 17:50
Czy na pewno? Tusk przegrał, ale nie wydaje mi się, żeby Wehrmacht obrzydził go Polakom. Coś takiego zaistniałoby może przy jakiejś bardziej złowieszczej organizacji, nie wiem, Totenkopfbande albo GL. W moim prywatnym odczuciu bomba Kurskiego sprzed 5 lat nie była bombą tylko fajerwerkiem, który zagłuszył prawdziwą eksplozję.
dalambert - 2 Lipca 2010, 19:11
Fidel-F2, Agi, cóż pozostaje Wam tylko dorżnąć watahę
Agi - 2 Lipca 2010, 19:17
| dalambert napisał/a | Fidel-F2, Agi, cóż pozostaje Wam tylko dorżnąć watahę |
Nie zamierzam nikogo dorzynać. Zostawiam to Tobie.
|
|
|