Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dzejes - 1 Lipca 2010, 17:27
Dobrze, że zacytowałeś Żerania. Przeczytaj jak on pisał i czy aby przypadkiem moja odpowiedź nie była utrzymana w tonie jego wypowiedzi.
RD - 1 Lipca 2010, 17:35
Różnica polega tym, że Żerań, choć usilnie namawia do głosowania, potrafi uznać racje drugiej strony, jak w przypadku cytowanej wypowiedzi.
dzejes - 1 Lipca 2010, 17:37
Brzydka sugestia. Zwłaszcza po ostatnich moich postach oraz po twoim "czyli uważasz, że demokracja to totalitaryzm?".
RD - 1 Lipca 2010, 17:45
Nie napisałem "czyli uważasz, że demokracja to toltalitaryzm", ale "z tego wynika, że demokracja wedle ciebie jest szczególną formą totalitaryzmu".
Sugestia? Nie, to jest po prostu moje zdanie. Ty swoje opinie wyrażasz kategorycznie i jest dobrze, a jeśli ktoś postępuje podobnie, to już jest brzydko?
dzejes - 1 Lipca 2010, 17:48
Tobie wynika, bo mi to wynikanie umknęło.
RD - 1 Lipca 2010, 17:53
Zgadza się, mnie wynika. Odniosłem się do Twojej wypowiedzi dotyczącej penalizacji ustroju demokratycznego. Nie zmuszam nikogo, by zgadzał się z moim poglądem w tym względzie.
Romek P. - 1 Lipca 2010, 17:55
| dzejes napisał/a | | Dobrze, że zacytowałeś Żerania. Przeczytaj jak on pisał i czy aby przypadkiem moja odpowiedź nie była utrzymana w tonie jego wypowiedzi. |
Nie była. Wypowiedź Żerania mówi o paradoksie, jest dzieleniem włosa na czworo i filozoficznym oglądem tegoż. Ty jedziesz w podkreślonym zdaniu stylem "Mam rację i basta". Ale jak się okazuje, gdy cię przycisnąć pytaniem o ustawę czy inny akt prawny, masz nie rację, tylko misia
Serio, Dzejes, w ostatnim czasie stałeś się niezwykle kategoryczny w swych poglądach. A przynajmniej w sposobie ich wyrażania.
Rafał - 1 Lipca 2010, 19:15
Tak się złożyło, że byłem dziś na spotkaniu, na którym m/in był i Pawlak. Waldek, nie Romek Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. To jest niesamowicie sympatyczny i inteligentny facet. W TV występuje chyba jakiś jego niedorobiony klon, bo w bezpośrednich kontktach i wypowiedziach jest błyskotliwym, tryskającym humorem i elokwencją gościem. I bardzo sensownie się wypowiada na temat gospodarki. Chyba bym mógł na niego zagłosować. Pewnie następnym razem tak zrobię.
Easy - 1 Lipca 2010, 19:19
| Rafał napisał/a | Tak się złożyło, że byłem dziś na spotkaniu, na którym m/in był i Pawlak. Waldek, nie Romek Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. To jest niesamowicie sympatyczny i inteligentny facet. W TV występuje chyba jakiś jego niedorobiony klon, bo w bezpośrednich kontktach i wypowiedziach jest błyskotliwym, tryskającym humorem i elokwencją gościem. I bardzo sensownie się wypowiada na temat gospodarki. Chyba bym mógł na niego zagłosować. Pewnie następnym razem tak zrobię. |
Bo to był dobry człowiek Waldemar, a w telewizji występuje łotr Pawlak.
baranek - 1 Lipca 2010, 19:29
za wp.pl
| Cytat | | W niedzielę ostateczne rozstrzygnięcie, Polacy wybiorą swojego prezydenta. Czy będzie nim prowadzący w sondażach Bronisław Komorowski, czy odrabiający straty i doganiający kandydata PO - Jarosław Kaczyński? Krzysztof Jackowski, jasnowidz jest pewien, że wygra Komorowski, ale – jak mówi Jackowski – to będzie początek końca Platformy. |
i po wydawać kupę szmalu na wybory, skoro wszystko już jasne
Chal-Chenet - 1 Lipca 2010, 20:11
Romek P. - 1 Lipca 2010, 20:24
http://wybory.gazeta.pl/w...e_patriota.html
Rewelacja. Kaczyński chwalący Gierka. no no...
Kai - 1 Lipca 2010, 20:50
| Rafał napisał/a | | W TV występuje chyba jakiś jego niedorobiony klon, | Niektórych po prostu kamera nie kocha i już. Ale to nie znaczy, że są tacy naprawdę.
| Romek P. napisał/a | | Kaczyński chwalący Gierka. no no... | Teraz to on by i samego Lucyfera pochwalił, gdyby wiedział, że mu to pomoże.
A Gierka niech się nie czepia, Adam to nie to samo co Edward.
Agi - 1 Lipca 2010, 20:51
| Romek P. napisał/a | | Rewelacja. Kaczyński chwalący Gierka. no no... |
Do jutra dojdzie do Gomułki...
Kai - 1 Lipca 2010, 20:52
| Agi napisał/a | | Do jutra dojdzie do Gomułki... | a może wieczorem trąci o Bieruta...
dzejes - 1 Lipca 2010, 21:14
| Romek P. napisał/a | Nie była. Wypowiedź Żerania mówi o paradoksie, jest dzieleniem włosa na czworo i filozoficznym oglądem tegoż. Ty jedziesz w podkreślonym zdaniu stylem Mam rację i basta. Ale jak się okazuje, gdy cię przycisnąć pytaniem o ustawę czy inny akt prawny, masz nie rację, tylko misia |
Wypowiedź Żerania jest dokładnie taka, jak opisałeś wypowiedź moją. postawił jakieś założenie, nie udowadniał go (bo to zaczął robić dopiero RD), do tego rzucił samoobalającą się tezą jakoby zmuszanie do głosowania powodowało, iż demokracja przestaje być demokracją. Odpowiedziałem dokładnie w takim samym stylu, zauważ choćby jak zacząłem.
A odpowiedziałem tak, bo nie spodobało mi się tak kategoryczne stawianie pewnych rzeczy - którego ty być może nie dostrzegasz w wypowiedzi Żerania, bo się z nią zgadzasz co do meritum.
Nie mam ochoty kontynuować tej rozmowy, bo dość dziwnie się czuję w sytuacji, gdy mówię "mamy odmienne opinie i ok" a w odpowiedzi czytam kiepskie żarty i sugestie, że to ja mam problem z tym, że ktoś ma inne zdanie, niż ja. A może to jednak nie ja mam taki problem?
RD - 1 Lipca 2010, 21:38
| dzejes napisał/a | | postawił jakieś założenie, nie udowadniał go (bo to zaczął robić dopiero RD) |
Ja nic wielce nie udowadniałem, przedstawiłem tylko obowiązujące uregulowania. Poprosiłem Cię, żebyś poparł konkretami swoje kategoryczne twierdzenie. Nie uczyniłeś tego, więc nie odwracaj teraz kota ogonem. Romek ma rację - w ostanim czasie Twoje wypowiedzi stały się bardzo kategoryczne i nie znoszące sprzeciwu, a od siebie dodam - bardzo często przykre dla interlokutora. Może warto by się nad tym zastanowić, skoro ktoś tak spokojny jak Romek zwraca uwagę, a nie uznawać od razu, że problem leży w innych?
NURS - 2 Lipca 2010, 00:13
Aledemokracja jest systemem niedoskonalym. Z tego co obserwujemy ostatnimi laty, ale nie tylko, polega u nas na tym, ze ktos obiecuje, wygrywa, nie dotrzymuje, przegrywa, a ten kto go krytykuje powtarza cykl. Problem w tym, ze gubi sie podmiot tego procesu, czyli my. Jak w tym powiedzeniu, nie chodzi juz o zlapanie kroliczka, tylko o jego gonienie. Ten system jest dobry, kiedy wszystko idzie dobrze, ale jak zaczna sie probklemy, zwlaszcza spore, jest niewydajny.
Niska frekwencja moze byc oznaka tego, ze ludzie zaczeli to zauwazac.
Piech - 2 Lipca 2010, 01:06
Tu się z Tobą zgadzam, NURSie.
A co będzie dalej?
Gustaw G.Garuga - 2 Lipca 2010, 02:15
| NURS napisał/a | | Niska frekwencja moze byc oznaka tego, ze ludzie zaczeli to zauwazac. |
Akurat w Polsce frekwencja z reguły jest niska. Czyżby Polacy od zawsze to wiedzieli?
| Cytat | | Według sondażu, przeprowadzonego dla Rzeczpospolitej, zarówno Bronisław Komorowski, jak i Jarosław Kaczyński cieszą się - po równo - 45 proc. poparcia wyborców. |
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Efekt debaty? Rezultat kampanii? Błąd "sondażowni"? Przejaw zmiany nastawienia społeczeństwa?
Kai - 2 Lipca 2010, 07:24
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | Efekt debaty? Rezultat kampanii? Błąd sondażowni? Przejaw zmiany nastawienia społeczeństwa? |
Zmiana okolic wyboru tych 1000 osób?
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | Akurat w Polsce frekwencja z reguły jest niska. Czyżby Polacy od zawsze to wiedzieli? |
Raczej pamiętali.
aniol - 2 Lipca 2010, 12:16
| Romek P. napisał/a | http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8089998,Kaczynski__Edward_Gierek_byl_komunistycznym__ale_patriota.html
Rewelacja. Kaczyński chwalący Gierka. no no... |
no rewelka
brakuje mi tylko wypowiedzi przewodniczacego:
"wy jestescie tam gdzie wtedy, ja tam gdzie stalo ZOMO"
szkoda ze juz koniec kampani wyborczej, bo moglibysmy sie jeszcze dobitniej przekonac jak bardzo jeszcze mozna sie zeszmacic zeby sie dorwac do koryta
Ramzes - 2 Lipca 2010, 12:50
Oddam głos na Bronka. Nie rozumiem sytuacji z ostatnich tygodni. Nagle na naród jakaś amnezja spadła czy co? Przewagę Komorowski miał bezpieczną, Jarek nie zrobił nic szczególnego, a tu nagle zwycięzcą może się okazać. Zastanówmy się na chwilę nad sobą, nad naszymi wyborami. Współczuję Jarosławowi straty brata. ale do jasnej ciasnej nie powinniśmy kierować się współczuciem, dokonując takiego wyboru.
Pozdrawiam!
dalambert - 2 Lipca 2010, 12:58
| Ramzes napisał/a | | Nagle na naród jakaś amnezja spadła czy co? |
A może odwrotmie, pamięć się budzi
Ramzes - 2 Lipca 2010, 13:01
Latem? W upały? Po powodzi i innych sromotach? To jednak amnezja i zdziczenie obyczajów
dalambert - 2 Lipca 2010, 13:05
| Ramzes napisał/a | | To jednak amnezja i zdziczenie obyczajów |
No fakt Palikot daje czadu jak zwykle
Ramzes - 2 Lipca 2010, 13:07
A Kurski i inne łobuzy? Palikot to przy nich pikuś. Kurski ostatnio cicho siedzi, bo komornik auto chce mu zlicytować. Opuścił wierny pies prezesa?
Easy - 2 Lipca 2010, 13:09
| Ramzes napisał/a | Opuścił wierny pies prezesa? |
Za to psy Komorowskiego wierne mu w czasie kampanii tyłek lizały.
Agi - 2 Lipca 2010, 13:10
| Ramzes napisał/a | | Kurski ostatnio cicho siedzi, bo komornik auto chce mu zlicytować. |
Już nie siedzi cicho, przygotowywał niedzielną debatę.
W Szkle Kontaktowym go widziałam.
dalambert - 2 Lipca 2010, 13:36
| Ramzes napisał/a | | Palikot to przy nich pikuś | | Agi napisał/a | | W Szkle Kontaktowym go widziałam. |
a Szkło Kontaktowe - to co to jest, chodzi o ten kabarecik TVN24 ?
Natomiast jeżeli dla Ramzesa Palikot to pikuś, to pozostaje mi tylko pogratulować smaku, wrażliwości i oddania sprawie
|
|
|