To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Przechrzta

Hexe - 6 Lutego 2012, 14:56

Ależ mnię się nigdzię nie spieszy :mrgreen: A z doświadczenia wiem że ten nasz świat jest strasznie małą wioską. Jak sobie pomyślę jakich to ja ludzi spotykałem w całkowicie niesamowitych miejscach i okolicznościach to szok. Poczekam. Jakby to powiedział bohater którejś ksążki - wiem gdzie mieszkasz 8)
Navajero - 9 Czerwca 2012, 07:30

Rozpocząłem redakcję "Gambitu...", prace nad książką ruszyły pełną parą. Mam już za sobą ponad 100 k znaków "Wojny Razumowskiego". Możliwe, że wyjdą dwa tomy... ;P:
nimfa bagienna - 9 Czerwca 2012, 10:33

I to jest bardzo pozytywna wiadomość.
Navajero - 9 Czerwca 2012, 11:35

Ano :)
dalambert - 9 Czerwca 2012, 16:49

Navajero, :bravo dawaj , dawaj :D
terebka - 10 Czerwca 2012, 13:07

Od jutra zaczynam nawiedzać księgarnie :)
Navajero - 10 Czerwca 2012, 13:35

Zanim książki znajdą się w księgarniach to jeszcze trochę czasu upłynie, ale grunt, że coś się ruszyło. Bo z "Gambitem..." miałem mały zastój.
makpfi - 11 Czerwca 2012, 00:21

Navajero napisał/a
Rozpocząłem redakcję Gambitu..., prace nad książką ruszyły pełną parą. Mam już za sobą ponad 100 k znaków Wojny Razumowskiego. Możliwe, że wyjdą dwa tomy... ;P:

O!!!, czyżby NCK sie w końcu obudziło? ;)

Navajero - 11 Czerwca 2012, 13:16

Obudziło, obudziło, tylko, że teraz terminy gonią ze wszystkich stron. Ale może dam radę :)
makpfi - 25 Czerwca 2012, 23:20

Udało mi się dowiedzieć, że " Gambit... " jest w redagowaniu w NCK, ale wyjdzie prawdopodobnie pod koniec tego roku. Wcześniej wydają kogoś innego, a szkoda. Miałem nadzieję, że Twoja książka, Autorze, będzie szybciej.
Navajero - 26 Czerwca 2012, 00:14

Mnie bardziej zależy na jakości niż szybkości :) A jak dam radę, to pod koniec roku wyjdą dwie ( cd. "Demonów Leningradu"). Do tego może ze dwa opowiadania.
khvb - 15 Sierpnia 2012, 10:47

Witam
Z góry przepraszam za pomyłki, bo polski nie jest moim ojczystym językiem.
Z książek pana Adama przeczytałem tylko "Chorągiew Michała Archanioła". Podobała mi się. Jako Rosjaninowi było mi bardzo przyjemnie, że bohater główny ma taki pozytywny, bez uprzedzeń, stosunek do Rosjan. Uważam że "zwyklych ludzi" w odróżnieniu od "zwykłych politików" większa ilość rzeczy łączy niż dzieli. I to też wyczytałem z książki pana Adama.
Chciałbym zapytać autora, czy istnieją jakieś plany wydania tej znakomitej książki w Rosji.
Pozdrawiam

Navajero - 15 Sierpnia 2012, 14:57

Dziękuję za pochwały, bardzo mi miło. Niestety żadne takie plany nie istnieją. Aby wydać jakąkolwiek książkę za granicą trzeba, żeby zainteresowało się nią jakieś obce wydawnictwo ( czyli ktoś z decydentów musi ją przeczytać). Niestety nie mam takich znajomości :)
Ziemniak - 6 Października 2012, 21:23

Kontynuuję przygodę z twoimi książkami. Przeczytałem Wilczy legion - świetne. Chorągiew Michała Archanioła - mniej świetne ;P: Trochę chaotycznie napisana, a za Annę, to normalnie pasy bym darł :twisted: Teraz muszę zapolować na Demony, zobaczymy, czy znowu minie zaskoczysz. Planujesz coś wydać w najbliższym czasie?
Navajero - 6 Października 2012, 22:39

Kontynuacją "Chorągwi..." są "Białe noce", tak więc jeśli nie czytałeś, to w kolejności ta właśnie powieść powinna być następna. Za Annę nie tylko Ty byś pasy darł, kilka znajomych kobiet z moją żoną na czele obiecało mi to samo :P Co do planów: skończyłem "Gambit Wielopolskiego", NCK powinna niedługo wydać tę powieść. W zasadzie poza jakimiś drobiazgami wszystko łącznie z okładką i świetnymi ilustracjami jest już gotowe. Kontynuuję też cykl "demoniczny", następna część "Demonów Leningradu" ma już ponad 300 k znaków. Do końca listopada powinienem skończyć. Wyjdzie pewnie na poczatku przyszłego roku. "Gambit..." powinien ukazać się jeszcze w tym.
Morfeo - 13 Października 2012, 21:40

Witam

Z książkami Twojego autorstwa zapoznałem się już jakiś czas temu i każda przypadła mi do gustu :) Szczególnie "Chorągiew Michała Archanioła" i "Białe Noce". I z niecierpliwością czekam na kolejne. Mam nadzieje, że będzie ich jak najwięcej.

Po przeczytaniu tego tematu doszedłem do wniosku, że chyba czas zacząć poszukiwania i zdobyć opowiadania których jeszcze nie czytałem i kolejny raz przeczytać to co już miałem w rekach.

Dopóki nie trafiłem na te forum byłem Twoim fanem, ale po przeczytaniu tego tematu jestem wieeeeeelkim fanem wszystkiego co piszesz :) Tak więc mała prośba z mojej strony pisz, pisz i jeszcze raz pisz :)

Małe pytanko, które dawno nie padło. Co z "Drugim Krokiem"?

Navajero - 13 Października 2012, 21:48

Miło mi :) Kontynuacja PK niestety w przyszłości... Obecnie mam rozpoczęte dwa cykle ( o Korpackim i Razumowskim) i choć przewiduję przerywniki ( pojedyncze opowiadania, "Wilczy Legion", "Gambit Wielopolskiego") to trzeba je jednak kontynuować. Nie dam rady pociagnąć trzech naraz. A co do pisania, to piszę. Żona codziennie sprawdza mi "urobek" i marudzi, że mało.
Ziemniak - 13 Października 2012, 21:51

Navajero napisał/a
Żona codziennie sprawdza mi urobek i marudzi, że mało
Pozdrów żonę i podziękuj w imieniu kolektywu par... eee... czytelniczego :mrgreen:
Morfeo - 13 Października 2012, 22:30

Powinieneś posłuchać żony i zacząć pisać więcej :P Ku uciesze nie tylko jej ale także osób, które nie maja możliwość przeczytać czegokolwiek spod Twojego pióra zanim to nie będzie oficjalnie wydane.
Navajero - 13 Października 2012, 22:59

Ziemniak - pozdrowię :)
Morfeo - w sieci są dwa pierwsze rozdziały "Gambitu..." na stronie NCK. Jeśli nie czytałeś, możesz to potraktować jako "pilota" powieści.

Morfeo - 13 Października 2012, 23:18

"Gambit..." na stronie NCK widziałem i nie omieszkam przeczytać :) ale to pewnie dopiero w poniedziałek, bo raczej wykład z żywienia klinicznego nie będzie ciekawszy od Twojego opowiadania :)
Godzilla - 13 Października 2012, 23:19

Żywienie kliniczne, żywienie kliniczne, chłe chłe [oddala się z chichotem, byle dalej od najbliższego szpitala]
Morfeo - 13 Października 2012, 23:52

Godzilla mogę Cię pocieszyć, że raczej takich jak ja to do 2050 raczej ciężko będzie spotkać w szpitalu :P więc się nie trzeba bać :D Więc na takich wykładach spędza się czas pożytkując go na wiele przyjemniejsze rzeczy np. opowiadania Navajera :)
Godzilla - 13 Października 2012, 23:54

No nie wiem. Może właśnie do 2050 powinnam się trzymać z daleka od szpitali właśnie z tej przyczyny. Bo tam gdzie byłam to chyba mieli średnie pojęcie o co biega. A z wątku Navajera już spadam z tymi uwagami ;P:
Morfeo - 15 Listopada 2012, 23:33

Przeczytałem "Gambit..." i czuje niedosyt. Duży niedosyt :) Mam nadzieje, że książka będzie szybko w księgarni :)
Navajero - 15 Listopada 2012, 23:59

Ja też mam taką nadzieję :)
makpfi - 16 Listopada 2012, 16:46

Co do wydania Gambitu, to wiem że był przetarg ogłoszony przez NCK na druk książki, i powinna być wydana do 20 grudnia.
Jeśli im się coś z tym przetargiem nie obsunęło...

Navajero - 16 Listopada 2012, 18:08

No oby wreszcie...
Rafał - 28 Listopada 2012, 08:53

Białe noce za mną, jakoś tak ostatnio Petersburg mnie osacza, bo i na urlopie poznaliśmy rodzinę z Pietra, i szef tam sobie lata bo jego córka tam studiuje i jakoś tak coraz częściej słychać o tym mieście. Podobno jest przepiękne, całe dzielnice pałaców i dużo wody. O dziwo dużo też tam Polaków. Ha, i mój pradziad jeździł tam na saksy (długo przed bolszewikami). Tym bardziej cieszy książka osadzona w tamtejszych realiach.
Drugie tomy są często o klasę niżej, a to akcja się rozwleka, a to pomysłowość w sprowadzaniu kłopotów na bohatera się kończy i jakaś wtórność się wkrada, bywa, że czytelnik przysypia. Na całe szczęście te dolegliwości dotyczą Białych nocy jedynie w małym stopniu, bo to inny świat i inna historia. Jest dobrze, choć bez fajerwerków. Czyta się gładko i niestety koniec następuje niespodziewanie szybko. Może za szybko, bo w drugiej połowie książki (a może nawet w ostatniej 1/4) zawarto 3/4 potencjału rażenia czytelnika. Bywa, że łapie się już jakiś zgrany schemat, może nawet jakieś echo forumowych smaczków ale ładnie się kompozycja domyka (a propos schematów, dlaczego nie ma klepania pupy? :twisted: ). Lektura warta polecenia i zdecydowanie będę do niej wracał :bravo

Hexe - 28 Listopada 2012, 13:57

Drogi Autorze
Kiedy coś z Twej jakże wciągającej twórczości ukarze się w końcu w księgarniach ??? Czas ucieka a czytać się chce :mrgreen:

Partner forum