To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Agi - 10 Października 2007, 14:44

dalambert napisał/a
a buzi moze być ?

Mówiłam, że uroczy :D

Kruk Siwy - 10 Października 2007, 14:47

Świńtuch raczej.
Dobra, muszę go przedstawić w znacznie ciemniejszych barwach bo mi wszystkie dziewczyny powyjmuje bezczel jeden.
Opiszemy Dalamberta a - ku - rat - nie!

Agi - 10 Października 2007, 14:55

Dziękuję Kruku Siwy, podbudowujesz moje ego... Tego mi dziś bardzo trzeba, zdrowego, serdecznego śmiechu. :D
Kruk Siwy - 10 Października 2007, 15:13

Niezamaco. Dalambert będzie miał się z pyszna.
A śmiech... masz rację, czasami jest bardzo potrzebny.

Navajero - 10 Października 2007, 15:45

dalambert napisał/a
AD mylące jak tu przedmówcy zauważyli, a skąd XIII to tylko jeden diabeł wie / o ile takimi duperelami chce mu się zajmować/

Chyba początkowo miało być 13 tekstów w pierwszym tomie :wink:
A co do zbiorku, to pierwsze reakcje w necie raczej pozytywne. Np. tu :)

dalambert - 10 Października 2007, 15:52

Navajero napisał/a
A co do zbiorku, to pierwsze reakcje w necie raczej pozytywne.
:P
czepiam się tytułu nie zbioru, bo zbiór wcale niezły, a od tempus fugit lepszy znacznie :bravo
Kruk Siwy napisał/a
Opiszemy Dalamberta a - ku - rat - nie!

pisz co tam chcesz tylko mi Nazwiska nie pomyl literato jedna , co to pióro miała z drewna, co do dziewczynki się nie wypowiem, m, m ....

Kruk Siwy - 10 Października 2007, 15:56

Navajero, poczekamy zobaczymy jak to będzie z opiniami. Tu widać człek łagodny pisał no i mój krajan, przynajmniej częściowy.
Navajero - 10 Października 2007, 16:00

Pewnie, że poczekamy, ale tymczasem miło poczytać ;P:

Dalambert - zrozumiałem Cię za pierwszym razem, to o zbiorku było do Kruka :) Niech se poczyta chłopak :mrgreen:

Kruk Siwy - 10 Października 2007, 16:03

Oczywista. Od czasu do czasu drobne wyrazy uznania (mogą być kluczyki od merca) dobrze robią każdemu tfurcy...
Nie oszukujmy się, mało kto niszczy sobie neurony wyłącznie dla kasy. A satysfakacja z dobrze zrobionej roboty to miły masaż dla staromózgowia.

Czarny - 14 Października 2007, 16:19

Nie udało mi się przeczytać Twojego opowiadania w A.D. XIII podczas pobytu w Stawigudzie. Nie mieli akurat żadnego egzemplarza na składzie, ale to chyba dobrze - znaczy się sprzedaje. Pozdrowienia przekazałem, a do przeczytania będą jeszcze inne okazje.
dalambert - 15 Października 2007, 09:05

Cześć kruku, jesteś tam jeszcze,cóż słychać w Litzmanstacie, opowiedz,,,
Kruk Siwy - 15 Października 2007, 09:25

Kres żyje. A nawet się rozwija... wszerz. Hihihi. Kreska... no żona była zazdrosna.
Nagadaliśmy się do syta. Powiększyliśmy obroty osiedlowego sklepiku o 300 %. Było miło, ale szczerze mówiąc nie spodziewałem się że będzie inaczej. Plany i obecne mi swoje zdradził już po piątym piwie... ale niestety nie upoważnił mnie do puszczenia ich w świat.

Czarny, jak powiedziałeś - będą inne okazje.

dalambert - 15 Października 2007, 09:51

Ha, dobre i to, cóż Kresiu skrzynki nie ma, więc okrzyk tu wznieśmy Kres do Kreski - Kreska do Pisania może to pomoże... :mrgreen:
gorat - 15 Października 2007, 12:05

Że co - Kres na emeryturę, teraz Kreska będzie pisać? dalambercie, co waszmości!
dalambert - 15 Października 2007, 15:18

Kreska pisać nie będzie - zbyt piękną jest, ale moze nasze okrzyki Kresia zmobilizują, per procuram czyli via Kruk :wink:
Kruk Siwy - 15 Października 2007, 15:19

Kres krzycząc jaki ten internet zły i paskudny tudzież oszukańczy od czasu do czasu z lubością czytuje wypowiedzi na swój temat...
Zwłaszcza te pochwalne. Hihihi

dalambert - 16 Października 2007, 11:28

hej, hej Kopidole , jak tam postępy przy konotowaniu dziejów Twych wiekopomnych, że o śledztwie Dalamberta nie wspomnę.... :D
Kruk Siwy - 16 Października 2007, 11:41

Robi się... Qurcze nie mogę znależć w swoim wątku przyśpiewek grabarskich a są mi potrzebne... i po co było tyle ględzić a imię jego było 40 i 4 (stron).
Agi - 16 Października 2007, 11:58

Kruku Siwy, poszukam... chwilowo mam wolne.
dalambert - 16 Października 2007, 12:00

Śmiało podnieśmy łopaty w górę
choć tłuszcza wkoło cmentarza wyje
Choć narzekają typy ponure
My godnie wznieśmy lopaty w górę
Oto jest oskard całej ludzkości
I na cmemtarzu dzień pojednania
To symbol chwały . sprawiedliwości
To miejsce wszystkich LUDÓW zbratania...

Więc pijmy , więc pijmy
Za zdrowie klijentów
By było, by było co grześć
a kiedy pogrzebion
już spocznie pod darnią
Walnijmy po secie
I Cześć!!!!!

Kruk Siwy - 16 Października 2007, 12:04

Ani chybi dalambert, podlizuje się o wymienioną powyżej setę hihihi. Ciekawe na jaką melodię to śpiewać hę?
Agi55, wdzieczny będę bardzo bo już dwa razy przeleciałem Bochińskiego i nie znalazłem... ktoś zeżarł?

dalambert - 16 Października 2007, 12:09

Kopidole przelatywanie Bochińskiego trąci samoobsługą, ale cóż , może wujo Acaymer się pojawil :P jagby co to polecam pierwsze strony "Damy w opresji"
Kruk Siwy - 16 Października 2007, 12:11

Specjalnie to napisałem cobyś się mógł powyzwierzęcać hieno nad Ałtorem i Tfurcą.
Coś Ci się należy za wcale udatny tekścik.

dalambert - 16 Października 2007, 12:13

Pokorne dzięki Sznownemu Łaskawcy - Piwo stawiam, ot co :lol:
Godzilla - 16 Października 2007, 12:17

Kruku, to było gdzieś tu:

http://www.science-fictio...pijanica#103988

Słowik - 16 Października 2007, 12:17

Kruku, polecam opcję Szukaj:
http://www.science-fictio...ghlight=#104194

Kruk Siwy - 16 Października 2007, 12:29

Dzięki moi drodzy. Scena w knajpie nabierze blasku...
dalambert - 16 Października 2007, 12:37

No to po małym siuppp... :twisted:
Agi - 16 Października 2007, 13:01

Kruku Siwy, widzę, że Koleżeństwo już pospieszyli z pomocą :D . Przekopałam wątek od początku, poza wskazanymi tekstami nic nie znalazłam.
Kruk Siwy - 16 Października 2007, 13:14

Dzięki Agi. To ma być tylko popijawa w knajpie "Pod Trupkiem" a nie festiwal pieśni funeralnej... hihihi. To co znaleźliście wystarczy.

Partner forum