To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner

merula - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:43

Szanowny Robercie, jeśli nie spiszesz ogólnego kierunku akcji i losów bohaterów z grubsza i nie zdeponujesz tego u jakiegoś notariusza na wypadek swojej nagłej śmierci to uprzedzam Cię, że w razie czego znajdę Cię, wykopię i rozszarpię własnoręcznie i bezlitośnie. Howgh!
hrabek - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:49

Nie zapomnij zagrozić wypatroszeniem ulubionego pluszaka. Ja zapomniałem i teraz nikt nie bierze mnie na poważnie.
Virgo C. - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:55

@NURS
A i nie zawsze trafia tam gdzie powinna. Ostatnio w bonarkowym Empiku Twoje Alpha Team znalazłem w dziale z fantastyką zagraniczną.

merula - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:58

I pluszaka wypatroszę też.
słusznie hrabku zauważyłeś. :twisted:

Agi - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:59

Virgo C. napisał/a
Ostatnio w bonarkowym Empiku Twoje Alpha Team znalazłem w dziale z fantastyką zagraniczną.

Tuż obok książki jewgienija?

dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:04

No tak Szmidt za Niemca
jewgienij za Ruskiego
Wegner pewnie za Szweda robią :!: :?: w EMPiKu

KOCHAM EMPIK :evil:

Virgo C. - 15 Wrzeœśnia 2010, 12:31

Agi napisał/a

Żenia chyba był akurat w polskiej części ;)

Agi - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:18

Virgo C. napisał/a
Żenia chyba był akurat w polskiej części

W warszawszkim empiku, w Złotych tarasach zresztą, umieścili go na półce z innostrańcami.

Wschód przeczytany, teraz delektuję się Światłem na klindze miecza.
Robert, pisz szybko ciąg dalszy!

dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 14:25

No to pytanko ;
Czy Zachód dzieje się symultanicznie / w tym samym mniej-więcej czasie/ co opowieści z pozostałych części świata, bo oczywiste to to nie jest, a domyślić się ciężko ?

NURS - 15 Wrzeœśnia 2010, 16:15

Agi napisał/a
Virgo C. napisał/a
Ostatnio w bonarkowym Empiku Twoje Alpha Team znalazłem w dziale z fantastyką zagraniczną.

A to akurat normalne u nich, jewgienija za imię skazuja na banicję, mnie za nazwisko :-) A pierwszy tom RMW widziałem w podrecznikach do RPG.

terebka - 15 Wrzeœśnia 2010, 16:38

Pomyśl NURS, że mógłbyś mieć na imię jewgienij :shock: Podwójny wyrok za wprowadzanie w błąd empikowego naczalstwa;P:

edit: I mam "Opowieści..." Kurier dzisiaj przyniósł :)

Robert MW - 15 Wrzeœśnia 2010, 21:57

Moi drodzy, o pluszaki sie nie boję, wszystkie podarowałem córkom :mrgreen:
Co innego, gdybyście wspomnieli o kolekcji Transformersów ;P:
dalambercie dzieją się symultanicznie, choć w tej chwili koniec
Wschodu i Zachodu dzieli kilka miesięcy. Gdzieś tam w głowie mam
kilka wykresów, w których na skali czasowej umieszczone są poszczególne opowiadania,
z przypisami itd. ale na razie nie ma mowy, żebym je gdziekolwiek umieścił bez spojlerowania na maxa.
Ale część sieci połączeń chyba widać, np.
Spoiler:

zresztą to te najbardziej widoczne, inne da się wyczytać wgryzając się bardziej w tło.
Jakoś tak mi to wychodzi :D
Pozdrawiam
RMW

Gustaw G.Garuga - 15 Wrzeœśnia 2010, 22:40

Wracam ci ja sobie doma godzinę temu, a tu na biurku paczka z Powergraphu. Otwieram, a tam Wschód-Zachód i jeszcze triconowa chyba gazetka Daily Powergraph. To jest powiem szczerze coś niesamowitego. Dawno, dawno temu w antologii Powergraphu "Nowe idzie" poszło moje opowiadanko, i od tamtej pory na mojej półce w ten sam nieoczekiwany sposób zmaterializowały się książki Skalskiej, Małeckiego, Cetnarowskiego, Kosika i rzecz jasna Wegnera. Niniejszym pozwalam sobie poprosić gospodarza wątku o przekazanie moich podziękowań wydawcom :)
Kai - 15 Wrzeœśnia 2010, 22:49

Robert MW, dzięki za książkę :) i wspomnieniową dedykację.
Ziuta - 16 Wrzeœśnia 2010, 10:40

Gustaw G.Garuga, na Polconie padło (ja je padłem), że autorzy Powergraphu mają lepszy socjal niż Szwedzi :)
Robert MW - 17 Wrzeœśnia 2010, 07:56

Prosze Cię bardzo Gustawie podziękowania przekazane i życzę
miłej lektury.
Kai cała przyjemność po mojej stronie :D
Pozdrawiam
RMW

Lowenna - 18 Wrzeœśnia 2010, 13:01

:bravo :bravo :bravo :bravo
Żeby móc robić inne rzeczy, zamiast w kółko czytać P-P-W-Z, pożyczyłam knigi dyrektorce.
Nie pamiętam, kiedy ostatnio towarzyszyły mi takie uczucia, jak przy zakupie W-Z. Radość, niepokój, podniecenie, fascynacja, lęk. I spełnienie, podczas czytania pierwszych stron w drodze do domu. Cały czas się zastanawiam, jak to się stało, że nikt mnie nie rozjechał :)

Pokochałam czaardan Laskolnyka :D 'Najlepsze...' ma wszystko to, co Lowenny lubią najbardziej. Zwroty akcji, konie, bohaterowie, którym kibicujemy, z każdym zdaniem, mocniej. A powtórzenia? IMHO, były klamrą dla opowieści i tam było ich miejsce. Już przebieram nogami w oczekiwaniu na kolejne tomy i przygody. Szczególnie, że Kailean spotkała 'szóstki' :!:
Po czym przenoszę się na molo, poznaję Altsina i myślę sobie: Ale to już było u Lyncha. I znowu dostaję po głowie. Nic nie jest takie, jak się wydawało. Tylko jedna myśl pozostaje niezmienna. KIEDY DALSZY CIĄG :?: :?:

Robert MW - 19 Wrzeœśnia 2010, 23:16

Lowenno niewiele jest rzeczy milszych dla autora, niż informacja, że komuś mógł umilić czas, że czytelnik zżył się z bohaterami i że trafili oni do jego serca :D
Dziękuję bardzo.
A Empik, przynajmniej w Silesii, domówił I tom, więc zwracam im częściowo honor :wink: Resztę oddam, jak trafię na półkę z POLSKĄ fantastyką :mrgreen: Ech, życie. :D
Pozrawiam.
RMW

Hubert - 19 Wrzeœśnia 2010, 23:22

Ale reklamę w metrze masz fajną :mrgreen:
Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2010, 23:30

dwa pierwsze opowiadania za mną, jest fajnie, wyścig wokół wzgórza mnie wzruszył, tylko jeden drobiazg językowy 'wiecznie zapijaczony', no ale to drobiazg
Lynx - 19 Wrzeœśnia 2010, 23:49

Robert MW, no to ja też czekam na ciąg dalszy/ powieść/ cokolwiek. Przeczytałam, jestem zachwycona, teraz moja Mama czyta. :mrgreen:

Robercie wielkie brawa :mrgreen: :bravo

Matrim - 19 Wrzeœśnia 2010, 23:52

Robert MW, Hominem te esse memento ;) To tak apropos pochwał wszystkich :)
mBiko - 20 Wrzeœśnia 2010, 21:01

A propos Empików, W trzech łódzkich Twoja książka Robercie jest eksponowana na regałach/stolikach z nowościami, a w dwóch dostępne są oba tomy. Niestety nikt nie potrafił mi odpowiedzieć dlaczego klasyfikowany jesteś jako autor zagraniczny. Tylko w jednym, chyba nie mogli się zdecydować i P-P umieścili zarówno na regale polskim, jak i obcym.
Gustaw G.Garuga - 20 Wrzeœśnia 2010, 21:09

Imię uniwersalne, nazwisko niemieckawe, okładka ciężka, to co się dziwić!
Hubert - 20 Wrzeœśnia 2010, 21:21

... a jakie anegdoty będą o tym krążyć za lat parę. :)
Robert MW - 20 Wrzeœśnia 2010, 22:41

No Sosnechristo coś w stylu "był taki facet, parę lat temu, pisywał książki, ale musiał przestać, bo się nie sprzedawały, gdyż nikt nie potrafił ich znaleźć w Empikach" :mrgreen: Przynajmniej te reklamy faktycznie są fajne, choć moja żona zareagowała mniej więcej tak: "Jak to "Męska Literatura" - przecież mnie się podoba".
Dziękuję Lynx mam nadzieję, że Mamie też się spodoba.
Matrim ja ciągle te pochwały przyjmuję z dużą dozą zakłopotania i zdziwienia, to dlatego próbuję tu zgrywać luzaka i w ogóle :D . Uważam, że spora ich część powinna spływać na inne osoby zaangażowane w powstanie książki, Michała, Kasię, Rafała, panią Marzenę z Powergraphu i kto tam jeszcze się dołożył. Każda z nich włożyła kupę pracy i przyczyniła się do jej ostatecznego kształtu. Ja ją tylko napisałem.
mBiko o Empikach już pisałem, nadal szkoda słów ;P:
Gustawie Kasia proponowała, żebym zmienił imię na Robertosław albo coś w tym guście, choć mogłoby to moje książki (kurczę jak to brzmi :D ) wysłać na pólki z naprawdę egzotyczną literaturą.
Pozdrawiam
RMW

Hubert - 20 Wrzeœśnia 2010, 22:54

Robert MW napisał/a
Jak to Męska Literatura - przecież mnie się podoba.

Nasza jedyna w swoim rodzaju żywa Martva zareagowała podobnie, zdaje się, że na fejsbuku dała temu wyraz.

Ziemniak - 20 Wrzeœśnia 2010, 22:55

Ja kupiłem dzisiaj P-P w księgarni Świata Książki, leżało sobie grzecznie razem z W-Z w nowościach :D I w dodatku pięć procent taniej
merula - 21 Wrzeœśnia 2010, 07:57

Ale to znaczy, że mnie się nie powinno podobać? :shock:
Czy że jestem facetem? :mrgreen:

Witchma - 21 Wrzeœśnia 2010, 08:59

Cytat
Ale to znaczy, że mnie się nie powinno podobać? :shock:
Czy że jestem facetem? :mrgreen:

To wszystko zależy od tego, jak reagujesz na tzw. "literaturę kobiecą" ;)

Partner forum