To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Adon - 13 Października 2009, 21:37

O to samo miałem zapytać co Ziemniak.
W Outlook Express jest tak jak napisała Miria, jeśli tak nie masz, wnioskuję, że to zatem MS Outlook z Office'a. Podaj proszę dokładnie zatem jaka wersja? Jeśli 2007, to będzie zabawnie, bo tam wszystko jest "wygodnie" gdzie indziej ku "radości" tych wszystkich, którzy pakietu m$ używają od lat.

Edyta: widzę, że się spóźniłem. ;P:

Anonymous - 13 Października 2009, 21:40

Faktycznie, pogrzebałam przed chwilą w pełnej wersji i nie było tak prosto znaleźć. Dlatego wolę Expressa. :wink:
merula - 13 Października 2009, 21:41

Narzędzia > Opcje > Email > Opcje śledzenia > i tam trzeba znaleźć okienka do zaznaczenia potwierdzenia odczytu i dostarczenia i zatwierdzić.
Anonymous - 13 Października 2009, 21:47

Dogrzebałam się sama, tyle że chwilę to zajęło. Zbyt dużo opcji i człowiek się gubi. :wink:
Ziemniak - 13 Października 2009, 21:49

Dlatego używam ThunderBirda :D i nie mam takich problemów.
Ixolite - 14 Października 2009, 00:33

To potwierdzenie odbioru to o kant ten teges zasadniczo x) Bo to nawet standard żaden nie jest :P

Totakamaładygresjajużsobieidę

Adon - 14 Października 2009, 00:47

No o kant, o kant. Ale niektórym poprawia samopoczucie i bywa przydatne.
nureczka - 14 Października 2009, 09:47

Adon napisał/a
No o kant, o kant. Ale niektórym poprawia samopoczucie i bywa przydatne.

Swego czasu miałam trudno uchwytnego szefa. Wysyłałam mu więc idiotycznego maila i zaznaczałam potwierdzenie odbioru. Jak przyszło - to ja łaps za telefon!
Dla młodych wyjaśniam: to było w czasach przed notebookami, a komórka kosztowała tyle co mały samochód.

merula - 14 Października 2009, 12:12

czasem jest to jednakowoż przydatne.

na przykład po to, zeby wiedzieć, że ktoś Cię zlewa, mówiąc kolokwialnie.

Adon - 14 Października 2009, 12:40

Problem jest jeden: ja zwykle klikam, żeby nie wysyłało potwierdzenia, że czytałem maila. Nie jestem jedyny, który tak robi.
nureczka - 14 Października 2009, 12:51

Adon napisał/a
Problem jest jeden: ja zwykle klikam, żeby nie wysyłało potwierdzenia, że czytałem maila. Nie jestem jedyny, który tak robi.

Fakt. Ale wtedy można wyskoczyć z pretensją "Dlaczego złośliwie nie czytasz moich maili" :)
Jak chcesz psa uderzyć, to kij się zawsze znajdzie.

merula - 14 Października 2009, 13:07

niektóre programy nie pytają ;P:
Adon - 14 Października 2009, 13:27

Nie wiem, ja nie znam takich, które nie pytają. ;P:
nureczka, a i owszem.

merula - 14 Października 2009, 13:51

przy odpowiednich ustawieniach chyba Lotus tak ma.
Ixolite - 14 Października 2009, 19:40

merula napisał/a
czasem jest to jednakowoż przydatne.

na przykład po to, zeby wiedzieć, że ktoś Cię zlewa, mówiąc kolokwialnie.

Ale wiele klientów poczty w ogóle potwierdzeń nie obsługuje, taki Opera Mail na przykład, z którego ja korzystam ;)

merula - 14 Października 2009, 20:43

Ixolite napisał/a
Ale wiele klientów poczty w ogóle potwierdzeń nie obsługuje, taki Opera Mail na przykład, z którego ja korzystam

spadaj Ix, chcę pomieć złudzenia :wink: ;P:

hrabek - 16 Października 2009, 12:27

Słuchajcie, czy ktoś z was miał do czynienia z pilotami Logitech z serii Harmony? Czy dobrze działają z naszym sprzętem, np. dekoderami N-ki, czy odtwarzaczami DVD Manty, czy innej Wiwy? Zastanawiam się nad zakupem, ale chciałbym się wcześniej dowiedzieć czy warto i ewentualnie jaki model, bo to wcale nietania zabawka, ale jeśli miałaby rzeczywiście zastąpić wszystkie piloty w domu, to może warto...

A może korzystacie z rozwiązania innej firmy?

ilcattivo13 - 16 Października 2009, 20:12

ja mam w domu sprzęt Philipsa i pilotem od telewizora obsługuję też pozostałe urządzenia. Ale z tego co wiem, to można sobie kupić "zbiorczego" pilota różnych firm. Widziałem w suwalskim sklepie elektronicznym całą półkę takich cacek. Co do Logitecha, to nie używałem.
hrabek - 17 Października 2009, 08:51

A jakiego masz tego Philipsa. Z tych nowych, uczących się? Czy możesz tylko kod producenta wpisać i jak nie ma kodu, to nie obsłużysz? Masz tam ekran LCD w tym pilocie?
ilcattivo13 - 17 Października 2009, 21:59

to pilot do zwykłego telewizora kineskopowego 32' (chyba ostatniego modelu kineskopowców dostępnego w sprzedaży), więc to nie jest żaden haj-tek. Na górze pilota jest przycisk, którym wybieram sobie co chcę obsługiwać w danym momencie, a wybrane urządzenie podświetlone jest ma pilocie diodą.
Myślę, że po prostu Philips robi wspólne pasma dla wszystkich swoich urządzeń danego typu. Bo pilotem od DVD mogę przełączać też TV.

nureczka - 18 Października 2009, 15:12

To pytanie do miłośników seriali medycznych, ale nie tylko?
Podczas reanimacji anglojęzyczny lekarz korzystający z defibrylatora pokrzykuje "clear". Jakiego słowa w takiej użyłby polski lekarz (zakładając, że akurat nie chałturzy na Wyspach)?

ilcattivo13 - 18 Października 2009, 16:40

"agoń!" ? :mrgreen:
nureczka - 18 Października 2009, 18:08

ilcattivo13 napisał/a
agoń! ? :mrgreen:
'
Może od razy "agonia"? :twisted:

magda2em - 18 Października 2009, 19:09

albo "a kysz" ;)
Ziemniak - 18 Października 2009, 19:52

W takim przypadku pokrzykują przeważnie "Odsunąć się"
Witchma - 18 Października 2009, 19:53

Mój research potwierdza wersję Ziemniaka :)
nureczka - 18 Października 2009, 22:35

Ziemniak napisał/a
W takim przypadku pokrzykują przeważnie Odsunąć się

Hmm... Ma to sens - nawet filologicznie. Jeno że w tłumaczeniu dialogu może wyjść... dziwnie, nieprawdaż?

dalambert - 18 Października 2009, 22:39

nureczka, a wdzięczne " won od zawału" lub klasyczne " wypie...lać" :D
Witchma - 18 Października 2009, 22:42

nureczka napisał/a
Jeno że w tłumaczeniu dialogu może wyjść... dziwnie, nieprawdaż?

Czemu?

nureczka - 18 Października 2009, 22:47

Witchma napisał/a
nureczka napisał/a
Jeno że w tłumaczeniu dialogu może wyjść... dziwnie, nieprawdaż?

Czemu?

Bo to idzie trzy razy pod rząd. Wyglądałoby tak:
- Odsunąć sie!
- Odsunąć sie!
- Odsunąć sie!

Optycznie tak jakoś.. no coś nie bałdzo. Ale jeszcze pomyślę.

[quote="dalambert"]nureczka, a wdzięczne " won od zawału" lub klasyczne " wypie...lać" :D
Rozwiązałeś mój problem! :mrgreen:

Partner forum