To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

mawete - 14 Wrzeœśnia 2008, 15:12

RD: doczytałem do połowy - sporo spałem w pociągu - i muszę powiedziec, że niezłe, chociaż momentami zbyt przewidywalne, ale nie bardzo widzę jak tego można było uniknąć (to też się nie czepiam) skończę dzisiaj to powiem jutro więcej.
Agi - 14 Wrzeœśnia 2008, 16:38

RD, po gratulacjach prywatnych jeszcze raz oficjalnie i publicznie bardzo, bardzo serdecznie gratuluję. Nawet nie masz pojęcia, jak się cieszę z decyzji nie porzucania fantastyki i ogromnie dziękuję za wyjątkowy autograf! :D
Piech - 14 Wrzeœśnia 2008, 16:43

No, ja też gratuluję.
Tylko jeszcze powiedz, jak pisać takie książki.

RD - 14 Wrzeœśnia 2008, 17:17

mawete
No to czekam :D

Agi
Cała przyjemność po mojej stronie.

Piechu
Oj, nie zawstydzaj mnie, nie zawstydzaj :oops: . I tak jeszcze nie otrząsnąłem się z wrażenia. Właśnie próbuję to robić przy wydatnej pomocy napojów piwnych i Becherovki :mrgreen: .

mawete - 14 Wrzeœśnia 2008, 17:25

Kruszovice pijesz?
RD - 14 Wrzeœśnia 2008, 17:56

Piję tak: Koźlaka, Obołoń, Żywe i Bile (z Czernichowa). Wszystkie są cud urody :D
mawete - 14 Wrzeœśnia 2008, 18:25

Dlaczego nie jestem zdziwiony? :D

//edit: Obłoń nie piłem - dobre jest?

RD - 14 Wrzeœśnia 2008, 19:23

Pycha. Każdy gatunek - i białe, i Premium, i Aksamitne, i Pszeniczne (to przede wszystkim), i Magnat... Polecam każde z tego browaru. Poza piwem Desant, bo to jest ino dla prawdziwych twardzieli :mrgreen:
gorat - 14 Wrzeœśnia 2008, 20:05

mawete pyta, zatem ostatnie zdanie jest zbędne :mrgreen:
mBiko - 14 Wrzeœśnia 2008, 21:34

RD jeszcze raz serdeczne gratulacje dla Ciebie i Jakuba.

P.S. Z tym łyso to przenośnia, czy pewien przesympatyczny młodzieniec spełnił swoją obietnicę? :mrgreen:

gorim1 - 14 Wrzeœśnia 2008, 21:36

Rafale pij pij zasłużyłeś sobie za co ci oficjalnie gratuluję chociaż wiesz że nie byłem w pełni kontent z książki (te zboczenie osoby interesującej się historią) mogła być lepsza i mam nadzieje że kolejne będą lepsze :D
RD - 15 Wrzeœśnia 2008, 08:14

gorat
mawete twardzielem jest, jednakowoż posiada smak, więc nawet dla niego piwko Desant mogłoby się okazać dość trudne do przyswojenia :mrgreen: .

mBiko
Ale łyso było mi i tak, już Ty wiesz, dlaczego :wink:

gorim1
Jasne, że mogłaby być lepsza. Następnym razem bardziej się postaram :D . Aczkolwiek, gdybym trochę nie naciągnął faktów, nie mógłbym umieścić w akcji paru smaczków (jak choćby Samuela Zborowskiego).

Kruk Siwy - 15 Wrzeœśnia 2008, 10:02

Miałem szczęście uścisnąć dłoń a teraz oficjalnie na piśmie stwierdzam: To je dobre!
Ogromna radość! Alleluja i do przodu!

Ewentualnie chwal Pana i poodawaj amunicję!
Bardzo mnie cieszy Twoja decyzja bo pamietam że bardzo niemiło mnie zaskoczyłeś chęcią porzucenia fantastyki.
No to jeszcze raz! Do dna!

Fidel-F2 - 15 Wrzeœśnia 2008, 10:31

Rafał, gratulacje, i jedno dodatkowe słówko z mojej strony. W moich oczach stajesz się w tej chwili najciekawszym w tej chwili polskim autorem. Zapowiedź fantastyczną przyjmuję z zadowoleniem ale również chętnie bym przeczytał jakieś rzeczy historyczne. Po powrocie do Polski zamierzam zasilić domową bibliotekę Twoją literaturą. Jeszcze raz gratuluję Nautka.
RD - 15 Wrzeœśnia 2008, 15:13

Kruk Siwy napisał/a
Alleluja i do przodu! Ewentualnie chwal Pana i poodawaj amunicję!

Proponuję: Alleluja, do przodu i podawaj amunicję!

Cytat
Bardzo mnie cieszy Twoja decyzja bo pamietam że bardzo niemiło mnie zaskoczyłeś chęcią porzucenia fantastyki.

Mam takie niejasne wrażenie, że będę jeszcze żałował, ale... Inaczej nawet by teraz nie wypadało :D

Cytat
No to jeszcze raz! Do dna!

Tak jest! Do dna, jak powiedział dziadek wrzucając babcię do studni.

Fidel-F2 napisał/a
W moich oczach stajesz się w tej chwili najciekawszym w tej chwili polskim autorem.

:oops: - Trudno mi odpowiedzieć co innego niż ta emotka.

Cytat
Zapowiedź fantastyczną przyjmuję z zadowoleniem ale również chętnie bym przeczytał jakieś rzeczy historyczne.

A ja bym z rozkoszą rzeczy historyczne wydał, tym bardziej że w zasadzie mam gotowy materiał faktograficzny do kontynuacji "Przy końcu drogi". Niestety, jak już wspominałem wcześniej w tym wątku, wydawcy nie są zainteresowani beletrystyką historyczną, szczególnie dotyczącą zagadnień rodzimych. Z kolei firma, która wypuściła "Przy końcu..." okazała się - delikatnie rzecz ujmując - mocno nieuczciwa, więc nie może być mowy o dalszej współpracy. Tu, żeby nie było nieporozumień - pisząc o nieuczciwym wydawcy mam na myśli Fantasmagoricon, a nie Copernicus Corporation, który - z tajemniczych powodów - także widnieje na ostatniej stronie w stopce.

Cytat
Po powrocie do Polski zamierzam zasilić domową bibliotekę Twoją literaturą.

Jest mi po prostu i zwyczajnie szalenie miło. Co tam miło, dumny jestem! :mrgreen:

Fidel-F2 - 15 Wrzeœśnia 2008, 15:17

RD napisał/a
wydawcy nie są zainteresowani beletrystyką historyczną, szczególnie dotyczącą zagadnień rodzimych
no to niech będzie powszechna
mawete - 15 Wrzeœśnia 2008, 18:22

Kniga przeczytana, tak jak pisałem wcześniej trochę za bardzo przewidywalna i odnoszę wrażenie, że w końcówce troszeczkę poszedłeś na łatwiznę.
Czyta się dobrze - spokojnie mogę polecić.

RD - 15 Wrzeœśnia 2008, 20:44

Fidel-F2
Postaram się. Na razie - tak czy inaczej - biorę na warsztat drugą wojnę, a potem się zobaczy.

mawete
Nie tyle może na łatwiznę, co na ciąg dalszy, który ukaże się za tydzień :mrgreen: . No i dla Ciebie akcja mogła być przewidywalna, bo wiesz, jak działa SYSTEM :wink:

Navajero - 15 Wrzeœśnia 2008, 21:14

I znowu gratuluję :)
mały smoczek - 16 Wrzeœśnia 2008, 12:51

gratuluję
RD - 18 Wrzeœśnia 2008, 09:31

Cпасибо :mrgreen:
Taselchof - 21 Wrzeœśnia 2008, 19:04

o czym będzie :mrgreen: serce teściowej :?:
RD - 22 Wrzeœśnia 2008, 10:04

To zbiór opowiadań jest :D
Boromirek - 22 Wrzeœśnia 2008, 10:17

Przyłączam się do gratulacji.
Abędąc świeżo po "Gwiazdozbiorze...", gratuluję, nie tylko Nautilusa, ale i samej powieści, od pierwszej litery do ostatniej kropki. Lektura trochę dołująca - ale świat też taki bywa czasami.

mały smoczek - 22 Wrzeœśnia 2008, 12:58

Taselchof napisał/a
o czym będzie :mrgreen: serce teściowej :?:
Cytat
o zbiór opowiadań jest :D

Ciekawa jestem czy takich mrocznych jak moja teściowa ;)

RD - 22 Wrzeœśnia 2008, 13:43

Boromirku
Dzięki. Świat bywa czasami jeszcze barziej dołujący, o czym przekonuję się włączając telewizor na wiadomości :mrgreen:

Smoczku
Nie przypuszam. Teściowa potrafi być gorsza od najstraszniejszego horroru, wykracza wtedy daleko poza granice wyobraźni... Przynajmniej mojej :D

Madzik - 14 Października 2008, 12:13

Przeczytałam "Wilki i orły". Już jakiś czas temu, ale dzisiaj mam Internet.

Dobre. Mocne.

To tyle, co bym chciała zarzucić na sieci. Bo temat zdecydowanie do dłuższych dyskusji i głębszych przemyśleń. Ale w pisaniu postów jestem dosyć nędzna, więc poczekam do najbliższego spotkania.
Jeszcze raz gratulacje, Rafał!
:bravo

RD - 14 Października 2008, 19:22

Dziękuję uprzemnie i czerwienieję niezwłocznie :oops:
Toudisław - 6 Listopada 2008, 10:13

"Kiedy Bóg Zasypia"już za mną. Mam po tej książce mieszane uczucia. Jej początek był dla mnie trudny. Momentami książka nudziła i za dużo w niej było zamieszania. Do tego rodzimowiercy byli przedstawieni jednak w negatywnym świetle. Z mojego punktu widzenia książka tendencyjna. :P Ale nie jakoś strasznie strasznie, więc da się przeżyć. Teraz mi umknęło, ale wyłapałem kilka drobnych nieścisłości, ale jak mówię drobnych. Z strony na stronę było jednak coraz lepiej. Czytało się ciekawiej i akcja byłą bardziej przejrzysta. Dużo w moich oczach zyskała druga połowa. Ogólnie mogę ocenić książeczkę pozytywnie na mocne 6/10 co jak na fajne czytadło jest oceną IMO przyzwoitą
RD - 6 Listopada 2008, 15:25

E tam zaraz tendencyjna :mrgreen: . Ultrakatolicy czepiali mnie się z kolei, że poganie są zbyt kryształowi. A prawda znajduje się pośrodku. Zupełnie jak były prezydent, który dumnie stał między prawą a lewą nogą.

Partner forum