Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2024.02.17)
Anix - 8 Października 2012, 18:39
merula, no widzisz, najnowsze trendy było ci znane jeszcze przed oficjalnym rozprzestrzenieniem się na całą Polskę XD
Kruk Siwy - 9 Października 2012, 10:41
Wypadało by powiedzieć parę słów o Skofie. Było nieźle, spotkały się osoby dawno nie widziane. Nimfa przelotna wraz z Khornem, nabuzowany adrenaliną Spartanin Gorim, Lis Rudy, nureczka… można by wyliczać. Ale i tak wieczór ukradły dwa małe płaskopyskie: Pan Spock i Gordon molosowate w całej swej beżowej okazałości. Wydało się, że mamy swojego człowieka za barem (uroczą dziewoję, której imienia niestety nie pomnę) . Oważ panna ma w domu dwie mopsiczki. Wspólna randka jest w fazie planowania. Być może już na nowych śmieciach. Impreza była na tyle fajna, że zakończyliśmy ją w okolicach pierwszej w nocy. Niezawodna merula dostarczyła mnie do dom. A następny dzień był straszny… tupot małych łapek przyprawiał mnie o egzystencjalną niechęć do istnienia.
Oczywiście osób zgromadzonych było znacznie więcej, ale wymienianie ich przypominałoby apel poległych… alkoholowo oczywiście. W każdym razie Anix przysięga więcej nie pić. Ja też. Do następnego razu.
Pewnie będą jakieś foty, ale wszystko w mackach Każeła Rzelaznego,
Anix - 10 Października 2012, 12:52
Kruk Siwy, ty do następnej razy, a ja w ogóle mam już dość egzystencjalnej niechęci do istnienia, kiedy następnego dnia rano pająki wiją swoje sieci, kurz opada a farba za głośno schnie, a poza tym z mojego picia alkoholu nic dobrego nie wychodzi. Basta. Trzeba być mężczyzną i panicznie uciec od picia
dzejes - 10 Października 2012, 12:55
Koniecznie podkreśl jeszcze w siedmiu nowych postach, że nie będziesz pić.
merula - 10 Października 2012, 12:56
bo pić, to trzeba umić
Zgaga - 11 Października 2012, 16:35
Koniecznie trzeba umić. Jeszcze się człek zachłyśnie i innych opluje.
Lynx - 6 Listopada 2012, 15:01
Kiedy następna SKOFA?
Bo otworzyła mi się możliwość przybęścia, tylko nie wiem na kiedy bilet rezerwować.
Więc
merula - 6 Listopada 2012, 18:56
właśnie dziś o tym myślałam.
1 grudnia? to Nordconowcy dadzą radę.
dalambert - 6 Listopada 2012, 19:27
merula, No właśnie 1 grudnia to niezły termin,będzie i po Łośku, więc się może i kto z Łodzi ruszy.
merula - 6 Listopada 2012, 19:59
też mi się wydaje, że dobry termin. następny, żeby nie sekować Nordconowców to koło 16 grudnia, a to może już być za blisko do świąt dla niektórych na hasanki.
baranek - 8 Listopada 2012, 08:06
No dobrze, pierwszego grudnia, ale gdzie? Przenieśli ten Paradoks już, czy wszak nie?
Kruk Siwy - 8 Listopada 2012, 08:07
Intensywnie przenoszą o jak intensywnie! Narpiew przenieśli drzwi od toalety.
baranek - 8 Listopada 2012, 08:13
Ale spotykamy się przy tych drzwiach, czy gdzie?
Kruk Siwy - 8 Listopada 2012, 08:22
Decyzja "czy" się spotykamy nie podjęta. Paradoks nie zdeklarował się "czy" będzie tu czy tam. A może tu i tam? Bądź cierpliwym barankiem, daj meluli i dalciowi ze dwa dni na ustalenia.
baranek - 8 Listopada 2012, 08:27
Bedę.
fealoce - 8 Listopada 2012, 09:24
baranek napisał/a | Ale spotykamy się przy tych drzwiach, czy gdzie? |
była już chyba kiedyś taka SKOFA...
Lynx - 8 Listopada 2012, 10:08
Niom. Ja też czekam na decyzję i termin i miejsce. Chętnie przyjadę.
dalambert - 8 Listopada 2012, 10:54
Z Paradoxem to jest tak.
Nowy właśnie sie kończy dopieszczać i upiększać, ale wyciągnięcie od warszawskich samorządasów koncesji na wyszynk solidnie się opóźnia, więc pewnie w tym roku zostanie Anielewicza udostępnione publice, ale jako bezwyszynkowa gralnia. Miejsca na figurkowe szaleństwa będzie wiecej, że o planszówkach i karciankach nie wspomnę.
Stary Paradox / na Jezierskiego/ zapewne będzie funkcjonował do przyszłorocznej wiosny, nabierając coraz to "głębszej patyny"
Co do SKOFy to właśnie , przeczytawszy Wasze posty, skontaktowałem się z Anią Paradoxalną i wstępnie mamy rezerwację na 1 XII od 17 w górnej sali "kieszeń'.
I to by było na tyle
merula - 8 Listopada 2012, 18:04
dalambert napisał/a | skontaktowałem się z Anią Paradoxalną i wstępnie mamy rezerwację na 1 XII od 17 w górnej sali kieszeń'.
I to by było na tyle |
i to by było dobrze
Anix - 9 Listopada 2012, 21:53
I to by było, że się zgłaszam, jakby kto tam i gdzie tam tworzył jaką tam listę. No
Lynx - 10 Listopada 2012, 18:33
Ja też. Znaczy na listę można mnie wpisać, zakupiłam już nawet bilety.
Pomiot Chaosu - 10 Listopada 2012, 18:35
Wiem, że to dziwne, ale będę.
merula - 10 Listopada 2012, 18:37
no, no... się goście zamiejscowi zapowiadają. jak miło
Lynx - 10 Listopada 2012, 18:40
merula, tym bardziej, że chyba jakieś książki mają do oddania.
No i tu pada nieśmiałę pytanie- czy nas ktoś do rana przytuli?
merula - 10 Listopada 2012, 19:02
my.
Lynx - 10 Listopada 2012, 19:14
Dziękuję w imionach swoim i Pomiota.
Tak sobie myślę tylko- czy masz na coś smaka?
merula - 10 Listopada 2012, 19:25
poczekajmy z tym ze dwa tygodnie, co? obecny smak może nie być tym z końca miesiąca
Lynx - 10 Listopada 2012, 19:33
Ok, to dasz znać
Kruk Siwy - 20 Listopada 2012, 12:02
Cicho tu cosik...
SKOFA 1 grudnia 2012
Miejsce: Paradox ul. Jezierskiego 3/5 czy jakoś tak.
Ochotnicy:
1. Lynx
2. Anix
3 Pomiot Chaosu
4. Barabaranek
5. merula
6. dalambert
7. Kruk Siwy
Lynx - 20 Listopada 2012, 13:10
Kruk Siwy, a Nureczka będzie?
|
|