To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2024.02.17)

Anix - 8 Października 2012, 18:39

merula, no widzisz, najnowsze trendy było ci znane jeszcze przed oficjalnym rozprzestrzenieniem się na całą Polskę XD
Kruk Siwy - 9 Października 2012, 10:41

Wypadało by powiedzieć parę słów o Skofie. Było nieźle, spotkały się osoby dawno nie widziane. Nimfa przelotna wraz z Khornem, nabuzowany adrenaliną Spartanin Gorim, Lis Rudy, nureczka… można by wyliczać. Ale i tak wieczór ukradły dwa małe płaskopyskie: Pan Spock i Gordon molosowate w całej swej beżowej okazałości. Wydało się, że mamy swojego człowieka za barem (uroczą dziewoję, której imienia niestety nie pomnę) . Oważ panna ma w domu dwie mopsiczki. Wspólna randka jest w fazie planowania. Być może już na nowych śmieciach. Impreza była na tyle fajna, że zakończyliśmy ją w okolicach pierwszej w nocy. Niezawodna merula dostarczyła mnie do dom. A następny dzień był straszny… tupot małych łapek przyprawiał mnie o egzystencjalną niechęć do istnienia.
Oczywiście osób zgromadzonych było znacznie więcej, ale wymienianie ich przypominałoby apel poległych… alkoholowo oczywiście. W każdym razie Anix przysięga więcej nie pić. Ja też. Do następnego razu.

Pewnie będą jakieś foty, ale wszystko w mackach Każeła Rzelaznego,

Anix - 10 Października 2012, 12:52

Kruk Siwy, ty do następnej razy, a ja w ogóle ;) mam już dość egzystencjalnej niechęci do istnienia, kiedy następnego dnia rano pająki wiją swoje sieci, kurz opada a farba za głośno schnie, a poza tym z mojego picia alkoholu nic dobrego nie wychodzi. Basta. Trzeba być mężczyzną i panicznie uciec od picia :D
dzejes - 10 Października 2012, 12:55

Koniecznie podkreśl jeszcze w siedmiu nowych postach, że nie będziesz pić.
merula - 10 Października 2012, 12:56

bo pić, to trzeba umić ;P:
Zgaga - 11 Października 2012, 16:35

Koniecznie trzeba umić. Jeszcze się człek zachłyśnie i innych opluje.
Lynx - 6 Listopada 2012, 15:01

Kiedy następna SKOFA?
Bo otworzyła mi się możliwość przybęścia, tylko nie wiem na kiedy bilet rezerwować.
Więc :?:

merula - 6 Listopada 2012, 18:56

właśnie dziś o tym myślałam.

1 grudnia? to Nordconowcy dadzą radę.

dalambert - 6 Listopada 2012, 19:27

merula, No właśnie 1 grudnia to niezły termin,będzie i po Łośku, więc się może i kto z Łodzi ruszy.
merula - 6 Listopada 2012, 19:59

też mi się wydaje, że dobry termin. następny, żeby nie sekować Nordconowców to koło 16 grudnia, a to może już być za blisko do świąt dla niektórych na hasanki.
baranek - 8 Listopada 2012, 08:06

No dobrze, pierwszego grudnia, ale gdzie? Przenieśli ten Paradoks już, czy wszak nie?
Kruk Siwy - 8 Listopada 2012, 08:07

Intensywnie przenoszą o jak intensywnie! Narpiew przenieśli drzwi od toalety.
baranek - 8 Listopada 2012, 08:13

Ale spotykamy się przy tych drzwiach, czy gdzie?
Kruk Siwy - 8 Listopada 2012, 08:22

Decyzja "czy" się spotykamy nie podjęta. Paradoks nie zdeklarował się "czy" będzie tu czy tam. A może tu i tam? Bądź cierpliwym barankiem, daj meluli i dalciowi ze dwa dni na ustalenia.
baranek - 8 Listopada 2012, 08:27

Bedę.
fealoce - 8 Listopada 2012, 09:24

baranek napisał/a
Ale spotykamy się przy tych drzwiach, czy gdzie?

:mrgreen: była już chyba kiedyś taka SKOFA... ;P:

Lynx - 8 Listopada 2012, 10:08

Niom. Ja też czekam na decyzję i termin i miejsce. Chętnie przyjadę.
dalambert - 8 Listopada 2012, 10:54

Z Paradoxem to jest tak.
Nowy właśnie sie kończy dopieszczać i upiększać, ale wyciągnięcie od warszawskich samorządasów koncesji na wyszynk solidnie się opóźnia, więc pewnie w tym roku zostanie Anielewicza udostępnione publice, ale jako bezwyszynkowa gralnia. Miejsca na figurkowe szaleństwa będzie wiecej, że o planszówkach i karciankach nie wspomnę.
Stary Paradox / na Jezierskiego/ zapewne będzie funkcjonował do przyszłorocznej wiosny, nabierając coraz to "głębszej patyny" :wink:
Co do SKOFy to właśnie , przeczytawszy Wasze posty, skontaktowałem się z Anią Paradoxalną i wstępnie mamy rezerwację na 1 XII od 17 w górnej sali "kieszeń'.
I to by było na tyle :D

merula - 8 Listopada 2012, 18:04

dalambert napisał/a
skontaktowałem się z Anią Paradoxalną i wstępnie mamy rezerwację na 1 XII od 17 w górnej sali kieszeń'.
I to by było na tyle :D

i to by było dobrze :D

Anix - 9 Listopada 2012, 21:53

I to by było, że się zgłaszam, jakby kto tam i gdzie tam tworzył jaką tam listę. No :wink:
Lynx - 10 Listopada 2012, 18:33

Ja też. Znaczy na listę można mnie wpisać, zakupiłam już nawet bilety. :D
Pomiot Chaosu - 10 Listopada 2012, 18:35

Wiem, że to dziwne, ale będę. :D
merula - 10 Listopada 2012, 18:37

no, no... się goście zamiejscowi zapowiadają. jak miło :D
Lynx - 10 Listopada 2012, 18:40

merula, tym bardziej, że chyba jakieś książki mają do oddania. ;P:

No i tu pada nieśmiałę pytanie- czy nas ktoś do rana przytuli?

merula - 10 Listopada 2012, 19:02

my.
Lynx - 10 Listopada 2012, 19:14

Dziękuję w imionach swoim i Pomiota. :D

Tak sobie myślę tylko- czy masz na coś smaka?

merula - 10 Listopada 2012, 19:25

poczekajmy z tym ze dwa tygodnie, co? obecny smak może nie być tym z końca miesiąca :wink:
Lynx - 10 Listopada 2012, 19:33

Ok, to dasz znać :)
Kruk Siwy - 20 Listopada 2012, 12:02

Cicho tu cosik...
SKOFA 1 grudnia 2012
Miejsce: Paradox ul. Jezierskiego 3/5 czy jakoś tak.

Ochotnicy:
1. Lynx
2. Anix
3 Pomiot Chaosu
4. Barabaranek
5. merula
6. dalambert
7. Kruk Siwy

Lynx - 20 Listopada 2012, 13:10

Kruk Siwy, a Nureczka będzie?

Partner forum