To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 24 Czerwca 2010, 14:29

dalambert napisał/a
NURS, a Ty być chciał zamknąć nam naszą drugą bramke, są tu dziesiatki Twoich wypowiedzi ujadających na PiS itd....
Komorowski na stołku prezydenta , nie bedzie sie kłócił o samolot tylko chadzał, na kolanach, z Belwederu do kancelarii ucalowac Panatuskową dłoń, łaskawą.
A śp. Prezydent Kaczyński nie kłócił się o samolot, tylko był obrzydliwie sekowany przez różnych POlokaji.
I to by było na tyle :mrgreen:

Pokaż mi jeden post, w którym odmawiam wam prawa do czegokolwiek. Tym się róznimy, że ja nigdy nie nawoływalem do podziału narodu, nie dzieliłem ludzi na lepszych i gorszych, jak to czyni PiS. Wręcz odwrotnie. w moim swiecie jest miejsce dla prawicy i lewicy, dla USA i Rosji, tylko głupców i fundamentalistów nalezy izolować od podejmowania decyzji. I tylko od tego. Ujadanie rzecz swięta, na tym polega wolność. Tym rozni się polsat od ND, w jednym ujadają, w drugim jest zamordyzm i tylko jedna strona.
I nie kłam, LK k wszyscyłócił sie o samolot, bo chcial lecieć na szczyt UE, żeby udowodnić, jaki to jest ważny, bo wcale go tam nie oczekiwano i nie potrzebowano. Pamiętasz, jak to się skończyło? Mial niezwykle wazne wystapienie o Gruzji, tylko akurat musiał wyjść porozmawiać z Bielanem, jak trwała dyskusja na ten temat, i prócz poklepania Tuska po ramieniu, nic tam nie zrobił. to sa fakty, nie powinienes o nich zapominać. Cała ta hucpa była tylko po to, zeby pokazac, ze jest prezydentem.
Z Katyniem jest to samo. Chcesz wiedziec ile razy był w Katyniu? Raz. przed poprzednimi wyborami.
Bo katyń był na pokaz, żeby dziadki zaplutki mogły podładowac sobie akumulatory zachwycając się jego patriotyzmem. Tylko, drogi panie dalambercie, patriota nie parska, jak cham, kiedy przedstawiciel jego kraju występuje publicznie przed przedstawicielem światowego mocarstwa, bo nie umniejsza tym owemu przedstawicielowi, ale czyni pośmiewisko z kraju, który reprezentuje. Zwlaszcza, że kłamczuszek jeden, sam ani be ani me ani kukuryku w języku Trzęsidzidy i to jego nalezałoby wykpić w tamtym miejcu. :twisted:

dalambert - 24 Czerwca 2010, 14:43

NURS napisał/a
I nie kłam, LK k wszyscyłócił sie o samolot, bo chcial lecieć na szczyt UE, żeby udowodnić, jaki to jest ważny, bo wcale go tam nie oczekiwano i nie potrzebowano. Pamiętasz, jak to się skończyło?

no no To w/g Ciebie Prezydent Rzeczypospolitej zobowiązany do reprezentowania kraju na zewnątrz kostytcyjnie, a i hucpę , łajdactwo przez całą Jego prezyednturę to wykonywali POpaprańcy prowokujacy awantury i chcacy Go sie podpuszczać . Pan Tusk na pierwsze gwizdnięcie Putina pognał do Katynia, a "zaproszenie" przyjął hucznie, ledwo mu ktoś o tym z mendiów powiedział. I chodziło o zdeprecjonowanie Prezydenta, co Ty zresztą uprawiałeś pokąd żył, a i teraz Ci tez płynie, jak gie potokiem, ta sama śpiewka.
Kolejny Złoty Palikot z Brylantowymi Niesiołkami.
Weź jednak sie odchoruj i odpuść sobie tę nienawiść bo Ci nie przystoi.

NURS - 24 Czerwca 2010, 14:52

do czego on tam był potrzebny? O ile pamiętam, rząd jest odpowiedzialny za rzadzenie. Jak się okazało, ze zgodnie z prawem moze sobie jeździć, ale musi mówić, co mu rzad napisze, to jakoś dziwnie przestał się pchać na te szczyty.
Bądź choć raz realistą. Reprezentujesz stronę polityczną, która nie tylko odmawia innym prawa do dyskusji ale i do bytu, a jak ktoś wam się odszczeknie, to na kolana i lament, jak tak można. Gdybyście nie lżyli Kwacha latami, to mielibyście prawo - moralne - oburzać się na glosy krytyki Kaczyskiego, a tak, sami sobie ten sznur ukręciliście, towarzysze skrytolewicowi :twisted:
Jesli tępienie opętanych nienawiścią oszołomstw traktujesz jako nienawiść, to tak, jestem nienawistny. :-) spójrz co własnie wypisałeś.
Pan Tusk na pierwsze gwizdnięcie Putina pognał do Katynia, a zaproszenie przyjął hucznie, ledwo mu ktoś o tym z mendiów powiedział.
Ksenofobia, jad, nienawiśc. do wszystkiego, co nie pisiaste. I ty chcesz, żeby ktoś was traktowal jak ludzi? Albo powaznie?

dalambert - 24 Czerwca 2010, 14:56

NURS napisał/a
Pan Tusk na pierwsze gwizdnięcie Putina pognał do Katynia, a zaproszenie przyjął hucznie, ledwo mu ktoś o tym z mendiów powiedział.

A nie było tak, ledwo mendia ogłosiły, że Putin Tuska zaprasza, to nie czekając na oficjalne, zaproszenie i potwierdzenie z Ambasady Rosji, już było oświadczenie z Kancelari Premiera RP , że lecimy, że to wspaniałe i jeszcze pan Graś z uśmieszkiem dodał, że Prezydent zaproszenia od Putina nie dostał.
Kto tu judził, i jadem tryskał. Dali się POwiacy ruskim podpuścić , mało na rękę im to było.

Gustaw G.Garuga - 24 Czerwca 2010, 14:58

Cytat
lekarze podejrzewają grypę [...] prezesowi zaaplikowano silne antybiotyki

(za http://wybory.onet.pl/pre...aktualnosc.html )
To się kupy nie trzyma.

RD - 24 Czerwca 2010, 15:47

Dlaczego?
NURS - 24 Czerwca 2010, 15:50

dalambert napisał/a
NURS napisał/a

A nie było tak, ledwo mendia ogłosiły, że Putin Tuska zaprasza, to nie czekając na oficjalne, zaproszenie i potwierdzenie z Ambasady Rosji, już było oświadczenie z Kancelari Premiera RP , że lecimy, że to wspaniałe i jeszcze pan Graś z uśmieszkiem dodał, że Prezydent zaproszenia od Putina nie dostał.
Kto tu judził, i jadem tryskał. Dali się POwiacy ruskim podpuścić , mało na rękę im to było.

Dalambercie złoty, teraz to już cały post ocieka jadem do tego stopnia, ze treści nie widać :-)
Chłopie, Rosja to kraj. Wielki i potezny. Jak się go kasało, to dziwi cię, ze się odgryzł? Ludzie grają nad naszymi głowami w prawdziwe życie, dlatego, że Kaczyński sadził się na wszystko i wszystkich (że wspomnę kartofla z niemieckiej prasy). I owszem, Tusk mial pelne prawo przyjąć to zaproszenie - gdybyś nie zauważył, Rosja zaczynala wykonywac jakies gesty w sprawie Katynia, o to cały czas zabiegaliśmy. I zaczynało się dziac. Oczywiście Kaczyński Jarek, gdyby go Obama zaprosił, jak nic zaparłby się i twierdził, ze tylko z Tuskiem poleci, albo wcale. Nie pitol, każdy w tej grze, jaką jest polityka gra na siebie.
BTW, Prezydent zaproszenia od Putina nie dostal, bo tego chyba nie przewiduje protokół dyplomatyczny. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale relacje i zaproszenia idą na linii prezio-prezio, minister-minister. nawet pierwszy. Jesli jest to prawda, twój argument o spiskach lezy i kwiczy. Aczkolwiek nie zdziwiłoby mnie, gdyby Rosjanie odwdzięczyli się za antyruskośc Kaczyńskiemu, i zamiast Miedwiediewa wysłali tam Putina, żeby było wszystko git i zgodnie z prawem.
Jak kuba bogu, tak bóg fidelowi, czy jakoś tak, sam to zapodałeś :-)

NURS - 24 Czerwca 2010, 15:52

RD napisał/a
Dlaczego?

antybiotyki na grypę nie działają

dalambert - 24 Czerwca 2010, 15:57

NURS napisał/a
że Kaczyński sadził się na wszystko i wszystkich (że wspomnę kartofla z niemieckiej prasy).

Kaczynski dbał o interes Polski, zaś co do tego mają chamskie zagrania niemieckie, przyjęte zresztą z rzyczliwym rechotem w Polsce przez różnych takich...
NURS napisał/a
Oczywiście Kaczyński Jarek, gdyby go Obama zaprosił, jak nic zaparłby się i twierdził, ze tylko z Tuskiem poleci, albo wcale. Nie pitol, każdy w tej grze, jaką jest polityka gra na siebie.

Oooo ale argument, a gdyby ciocia wąsy miała to by sie NURSem stała, co jeszcze łaskawie wygdybiesz ?
A jak przebiegała ruska zagrywka od stycznia kiedy to kaczynski zawiadomił nasz MSZ, ze sie do katynia na rocznicę wybiera to już i na Forum i gdzie indziej było omawiane.
Ot PO skorzystało z ruskiej podpuchy by PiS dokopać jeno za mocno kopnęli :mrgreen:

NURS - 24 Czerwca 2010, 16:24

Widzisz, na całym swiecie prasa drukuje karykatury polityków i jest to rzecznormalna. Tylko wyjątkowo malostkowy człowiek zwraca na to uwage. Żebyś zobaczył, jak francuskie gazty jeżdżą po Sarkozym. :-)
A co do drugiej sprawy - nie umiesz znieśc prawdy, mój drogi.
co do trzeciej, to już ktoś tu odpowiedzial, że nie było tak, jak piszesz, ale jak to mówią, powtórz kłamstwo tysiąc razy a stanie się prawdą. Jak z tym rozdawaniem wołg na placu czerwonym :-) Cofnij się kilka stron, znajdziesz nawet to pismo i zobaczysz do kogo było napisane.
Powtórzę ci raz jeszcze, Kaczyński prezydent niewiele robił, a już najmniej dbal o interes Polski, jeśli już to o interesy IV rzeczpospolitej, a ta z polską ma niewiele wspólnego.
Przypomnę ci raz jeszcze: wizyty w katyniu, jeden raz. Przed wyborami. Jeśli mu na czymś zależało, to na promowaniu siebie, nie na tragedii katyńskiej.

Na koniec, czy ostatnie zdanie sugeruje, że PO strąciło ten samolot? Do tutki kaczyński nawsadzał tylu swoich, nie PO. Gdyby myślał, zamiast się puszyć, to by ekipa była podzielona na oba samoloty, a nie na dwór i słuzbę. to tak na marginesie kolejnego kłamstewka o jednym samolocie.

RD - 24 Czerwca 2010, 16:28

NURS napisał/a
RD napisał/a
Dlaczego?

antybiotyki na grypę nie działają

To wiem, ale w naszym pięknym kraju ten fakt nie przeszkadza lekarzom ich przepisywać.

Kostucha Drang - 26 Czerwca 2010, 19:21

W związku z lewicowymi deklaracjami obu kandydatów nieroby ze związków zawodowych uznały, że nadszedł doskonały czas aby wyrwac kolejne przywileje. W związku z tym zapowiadane są protesty w KGHM :)
Anonymous - 26 Czerwca 2010, 19:51

Cóż, tak to jest, jak związki zawodowe mają za dużo pałera w firmach;/ W sumie to tez chciałbym zarabiać po 8 tysięcy (za dzisiejszą "Gazetą") i krzyczeć, że jeszcze mi mało... :evil:
baranek - 26 Czerwca 2010, 22:26

Jarosław Kaczyński powiedział dzisiaj, że nie Komorowski nie powinien zostać prezydentem, bo sytuacja, kiedy i prezydent, i premier są z tej samej formacji politycznej stanowi zagrożenie dla demokracji. już mi się nawet śmiać nie chce.
NURS - 26 Czerwca 2010, 23:10

zapomniał wój jak... :-)
BTW, wszystkim tym, którzy nabijają się z gaf komora, dedykuje prezydenturę Dabliu. Ale nie naszego forumowego. :twisted:

Ellaine - 26 Czerwca 2010, 23:11

No, nasz forumowy jeszcze nie miał przyjemności mieć prezydentury, ale kto wie... ;) (bynajmniej nie życzę mu gaf! :D )
mad - 26 Czerwca 2010, 23:32

Ode mnie mógłby głosik mieć.

Pierwsza kampania, której właściwie nie śledzę. Poza meczami nie oglądam TV, nie widziałem żadnego spotu, mam w dużym poważaniu debatę (pewnie będzie kolidowała z mistrzostwami). Zagłosuję na JK nie z jakiejś wielkiej sympatii, ale zachęca mnie do tego obrzydzenie, jakim darzę PO. I na razie tyle w temacie.

NURS - 27 Czerwca 2010, 09:52

a czym cię tak zbrzydziło to PO?
Łupaszka - 27 Czerwca 2010, 17:21

baranek napisał/a
Jarosław Kaczyński powiedział dzisiaj, że nie Komorowski nie powinien zostać prezydentem, bo sytuacja, kiedy i prezydent, i premier są z tej samej formacji politycznej stanowi zagrożenie dla demokracji. już mi się nawet śmiać nie chce.

Nie tylko ON tak twierdzi, ale coś podobnego ostatnio napisał Rafał Ziemkiewicz. Kaczyńskiego obóz nazywa sekciarskim a obóz Tuska określa jako mafijny. Tyle, że bliżej mu jak mówi do mniejszego zła czyli sekciarzy niż do politycznej mafii, która na każdym kroku kłamie(prywatna służba zdrowia) i kreci lody.

ps. NURS zaraz sie odezwie. Wiec uprzedzam drogi NURSIE pozwij Ziemkiewicza za "kłamstwa" i "propagandę".

Jest także prawdopodobne , że o ukochanej partii NURSA która sprzeciwia sie "dzielenia Polaków", RAZ napisze książkę pełną "kłamstw, oszczerstw i pomówień". Pamflet polityczny, który zostanie przez NURSA okrzyknięty paszkwilem w którym obraża sie "największych Polaków, którzy doprowadzili podzielony naród przez Kaczyńskiego do zgody ogólnonarodowej"

:wink:

Matrim - 27 Czerwca 2010, 17:37

Łupaszka napisał/a
Nie tylko ON tak twierdzi, ale coś podobnego ostatnio napisał Rafał Ziemkiewicz.

A w kwestii tego, co napisał baranek, ten fakt zniechęca do śmiechu podwójnie.

Gustaw G.Garuga - 27 Czerwca 2010, 18:06

Łupaszka napisał/a
coś podobnego ostatnio napisał Rafał Ziemkiewicz.

Pisał to samo, kiedy Polską rządziło dwóch braci bliźniaków?

NURS - 27 Czerwca 2010, 18:08

Łupaszka napisał/a
baranek napisał/a

Nie tylko ON tak twierdzi, ale coś podobnego ostatnio napisał Rafał Ziemkiewicz. Kaczyńskiego obóz nazywa sekciarskim a obóz Tuska określa jako mafijny. Tyle, że bliżej mu jak mówi do mniejszego zła czyli sekciarzy niż do politycznej mafii, która na każdym kroku kłamie(prywatna służba zdrowia) i kreci lody.

ps. NURS zaraz sie odezwie. Wiec uprzedzam drogi NURSIE pozwij Ziemkiewicza za kłamstwa i propagandę.

Jest także prawdopodobne , że o ukochanej partii NURSA która sprzeciwia sie dzielenia Polaków, RAZ napisze książkę pełną kłamstw, oszczerstw i pomówień. Pamflet polityczny, który zostanie przez NURSA okrzyknięty paszkwilem w którym obraża sie największych Polaków, którzy doprowadzili podzielony naród przez Kaczyńskiego do zgody ogólnonarodowej

:wink:

Zajdź ze mnie partyjny politruku. Tyle razy ci to powtarzałem a teraz przejdę do czynów. Jesli jeszcze raz napiszesz do mnie ad personam, dostaniesz krawat, albo bana.
Jedyne na co cię stać to przeklejanie cudzych poglądów, których nie weryfikujesz, bo nie umiesz tego zrobić.

RD - 27 Czerwca 2010, 18:30

Łupaszka
Prowadź dyskusję na poziomie merytorycznym. Przewidywanie tego, co na pewno zrobi lub co zamierza uczynić intelokutor, w dodatku w formie ataków osobistych jest niedopuszczalne. Przypominam, że to forum literackie, a nie wiec w kołchozie Roż Kak Zołoto.

Łupaszka - 27 Czerwca 2010, 18:42

ok, ale to nie ja zacząłem. Podoba mi sie poziom dyskusji Romka :wink: Tak powinno sie rozmawiać o polityce :wink:
terebka - 27 Czerwca 2010, 18:52

Powiało grozą.

W temacie, nie zagłosuję na nikogo. Rzecz przedstawia się następująco: Żaden z kandydatów nie ma wystarczających jaj, aby zaszkodzić. Czy będzie to Kaczyński, czy Komorowski, jeden ch****j. Ot, kolejne nazwisko na liście byłych prezydentów. Była taka parka, która rzeczywiście mogła spieprzyć wizerunek kraju na świecie (a przecież urząd prezydenta to nic więcej jak wizerunek) ale obaj, JKM i AL, odpadli po pierwszej rundzie. Tak więc, jak nie poszedłem do urny w pierwszej, tak i w drugiej rundzie nie pójdę. Co oczywiście nie odbierze mi prawa do komentowania poczynań tego, który jednak wybrany zostanie.

dalambert - 27 Czerwca 2010, 19:23

terebka, oczywiście, że nie odbierze Ci prawa do marudzenia, jak i nam do wytykania Ci "Trza było głosować na tego drugiego" :mrgreen:
ketyow - 27 Czerwca 2010, 20:02

Jeśli chcę wyjechać do Warszawy w piątek, to mogę u siebie w gminie wziąć zaświadczenie pozwalające mi na głosowanie tam, tak? Do dwóch dni przed wyborami wydają?
dalambert - 27 Czerwca 2010, 20:09

Przy pierwszej turze dawali do piątku włącznie, więc teraz pewnie podobnie, ale sprawdź choćby na stronie gminy, ale jakiejś wyborów dotyczącej.
terebka - 27 Czerwca 2010, 23:52

"Marudzenia" :roll: Takich słów używasz, dalambercie, jakbyśmy rzeczywiście tak nieskazitelnych, względnie nieskazitelnego mieli kandydata i wszelka jego krytyka jego boskich poczynań była niczym innym, jak właśnie marudzeniem.

A tak w ogóle i w szczególe, nie dostrzegam ani "drugiego", ani nawet tego pierwszego, któremu mógłbym oddać swój głos. To pierwsze głosowanie od osiągnięcia pełnoletności, w którym nie biorę udziału.

czamataja - 28 Czerwca 2010, 12:02

Trudno mi ze spokojem odbierać tego typu opinie. Zostając w domu, pozwalasz by inni wybrali za Ciebie. Można mówić, że kandydaci się od siebie nie różnią, ale jednak kratki przy ich nazwiskach są w innych linijkach.

Jasne, będzie niższa frekwencja. To im pokaże i da do myślenia. Politolodzy będą mieli o czym rozmawiać.

Oczywiście, źle się dzieje, gdy wiele ludzi oddaje głos w wyborach nie zgodnie ze swoimi przekonaniami, ale zgodnie z wyborem mniejszego zła. Ale jeśli już do tego doszło, cóż...malujemy tymi kredkami, jakie mamy.

Partner forum