Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 24 Czerwca 2010, 12:01
| NURS napisał/a | | Pamiętasz 1984 i nagłe zwroty w polityce? |
Opowiedz coś wiecej, jaką to zbrodnię popełnili Kaczyńscy w 1984 roku
Agi - 24 Czerwca 2010, 12:03
| dalambert napisał/a | | Żerań napisał/a | | Już nawet Staniszkis kpi z tego |
Może to i lepiej. ciocia Jadzia ma tego pecha, że kogo by nie poparła i pozytywnie oceniła, ten natychmiast przegrywał wszystko co miał do wygrania, czy o co zabiegał |
dalambert, jesteś bardzo dzielny w wyszukiwaniu pozytywów.
E. cytat dodałam.
Easy - 24 Czerwca 2010, 12:09
| dalambert napisał/a | | dzejes, dyskutowac czasami jest o czym , skoro przez lata dogmatem nienaruszalnym była informacja że Niemcy w Auschwitz zamordowali ponad CZTERY miliny ludzi obecnie podawana liczba jest czterokrotnie MNIEJSZA. |
A niechby i jednego żyda tam zabili, co to za różnica? Za wymyślenie czegoś takiego jak te obozy, ich twórcy mam nadzieję smażą się w piekle na wieki wieków.
Pomniejszanie tego (tak tak, nie cztery miliony, a milion tylko, co to tam milion żydów? Niech przeproszą, za prowokowanie) też jest świństwem.
Romek P. - 24 Czerwca 2010, 12:12
| dalambert napisał/a | | NURS napisał/a | | Pamiętasz 1984 i nagłe zwroty w polityce? |
Opowiedz coś wiecej, jaką to zbrodnię popełnili Kaczyńscy w 1984 roku |
Drogi Dalambercie, rozpękłem się ze śmiechu - pięknie cię poniosły konie po betonie
Wiesz, była taka książka...
Edit po przeczytaniu odpowiedzi Dalamberta: turlam się, drogi mój, turlam, bo namawiałeś ostatnio do pozbawionej emocji oceny
Medice cura te ipsum?
dalambert - 24 Czerwca 2010, 12:12
Agi, Z ciocią Jadzią tak to już jest,
a 1984 dobrze pamiętam i o ile sobie przypominam to główna , acz nie jedyną, sprawą była wtedy kwestia sprawnego złapania i bezkompromisowego pokarania lekarki i pielęgniarzy co to maturzyste Przemyka w karetce pogotowia skatowali na śmierć.
Gdy go w kwitnącym zdrowiu zabranego z komisariatu na Jezuickiej do szpitala wieźli.
A moze to Kaczynscy im kazali
Anonymous - 24 Czerwca 2010, 12:15
| dalambert napisał/a | Może to i lepiej. ciocia Jadzia ma tego pecha, że kogo by nie poparła i pozytywnie oceniła, ten natychmiast przegrywał wszystko co miał do wygrania, czy o co zabiegał |
No mi przegrana Kaczyńskiego nie przeszkadza. O, jak ładny uśmieszek się pojawił po nazwisku Kaczki. Z prawicowców to ja już Jurka wolę, bo on miał chociaż kręgosłup moralny.
NURS: ano widzę. Mamy do czynienia z nowomową!
RD - 24 Czerwca 2010, 12:16
| Agi napisał/a | http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/posel-pis-sklada-zyczenia-urodzinowe-oleksemu,1,3305954,aktualnosc.html
Dostałam zajadów ze śmiechu. |
Twarda jesteś , bo mnie raczej zemdliło. Patrzeć tylko jak któryś z wierchuszki PiSu nazwie Kiszczaka człowiekiem honoru.
| Matrim napisał/a | | Kochajmy się! |
Dokładnie to przemyśałeś? Ja ponad sto kilo ważę...
Matrim - 24 Czerwca 2010, 12:19
| Cytat | Dokładnie to przemyśałeś? Ja ponad sto kilo ważę... |
Kalisz i Kaczyński to też nie ta sama kategoria wagowa, a niedługo chyba będą sobie spijać z dzióbków
Anonymous - 24 Czerwca 2010, 12:21
Uwielbiam cytaty wyjęte z kontekstu:
| Adam Bielan napisał/a | | Cenimy sobie panią prof. Staniszkis, jednak ona nie jest członkinią PiS, wiec nie będziemy się we wszystkim zgadzać. Ma prawo nas krytykować. |
A więc jeśli ktoś jest członkiem PiS to nie może mieć własnego zdania i nie ma prawa krytykować PiS! Ach, te partie wodzowskie... Wiem, jestem złośliwy. Cała rozmowa tutaj.
Agi - 24 Czerwca 2010, 12:21
| dalambert napisał/a | | A moze to Kaczynscy im kazali |
NURS o literaturze, a Ty wszędzie Kaczyńskich widzisz.
dalambert - 24 Czerwca 2010, 12:22
| Romek P. napisał/a | | Medice cura te ipsum? |
a może by jednak wzięli się do leczenia siebie "lekarze" którzy Orwela widzą w dzsiejszej Polsce, naprawde trzeba mieć cholernie "ustawioną" wyobraźnię, a wlaściwie jedynie słuszną opcję, by się tak zapędzić
RD - 24 Czerwca 2010, 12:23
| Matrim napisał/a | | Cytat | Dokładnie to przemyśałeś? Ja ponad sto kilo ważę... |
Kalisz i Kaczyński to też nie ta sama kategoria wagowa, a niedługo chyba będą sobie spijać z dzióbków |
Pozwolę sobie sparafrazować kwestię taksówkarza, ktorego grał Pawlik w "Zmiennikach":
Ja rozumiem aktor, tancerz, śpiewak, artysta, polityk, ale żeby prosty user z userem?
Edit: cytat
dalambert - 24 Czerwca 2010, 12:24
RD,
Miłość Ci wszystko wybaczy,
Choć jest.......
Romek P. - 24 Czerwca 2010, 12:25
Dalambercie, ja wiem, żeś ty specjalista od kotoobracania i komorosprężarki, ale uważasz, że uwaga o tym, że mechanizm opisany przez Orwella jest żywy w tych wyborach, nie jest trafna?
NURS - 24 Czerwca 2010, 12:26
| dalambert napisał/a | | NURS napisał/a | | Pamiętasz 1984 i nagłe zwroty w polityce? |
Opowiedz coś wiecej, jaką to zbrodnię popełnili Kaczyńscy w 1984 roku |
dalambert Rok 1984, taka ksiązka. klasyka fantastyki. Wielki brat, kumiesz?
Matrim - 24 Czerwca 2010, 12:26
dalambert, Orwell to był między 2005, a 2007 rokiem, a nie w dzisiejszej Polsce
RD, w końcu żyjemy w Kraju Miłości
dalambert - 24 Czerwca 2010, 12:28
| Matrim napisał/a | | Orwell to był między 2005, a 2007 rokiem |
Ciekawe jak to udowodnisz, chyba, ze chodzi Ci o jedynie słuszną opcję propagowaną przez GW, TVN24 i inne Polsaty, to dalej działa
NURS - 24 Czerwca 2010, 12:35
Z pamięci, więc moga być nieścisłości w cycatach.
2006 -Mniejszy Brat rzecze - my, pis mozemy rozmawiać ze wszystkimi, tylko nie z postkomunistami. SLD nalezy rozwiązać, bo to organizacja przestepcza.
2010 - Mniejszy Brat rzecze - mówią o nas lewicowcy, bo jestesmy po trosze lewicowi, nigdy więcej słowa postkomuniści.
towarzyszu dalambert. Jeśli to nie jest Orwell, to nic nim nigdy nie bedzie.
Przykro mi, powtarzalem ci to od kilku lat, kpiłeś, plułeś, fafluniłeś. Teraz twój nieomylny wodz, Kac Zyń Ski, słońce żoliborza, pod którego stopami zakwitają kwiaty sojuszu robotniczo-chłopskiego, przyznał w końcu kim jesteście naprawdę. PiS=PZPR Bis - pamiętasz?
A teraz taka zagadka dla ciebie - trybuna ludu jedynie słusznej formacji, czyli Nasz dziennik i telewizja Trwam, Plwam, czy jakoś tak - wskaz mi proszę pluralizm w tych mediach, sięgający 5% pluralizmu Polsatu, że wezmę go za przykład polskojęzycznych mędiów.
Obawiam się, że w tym momencie poległeś na całej linii.
dalambercie złoty, jeśli zrzucisz okulary pisowskie, zobaczysz, że świat jest piękny, jak patrzy się na niego z normalnej perspektywy.
Kruk Siwy - 24 Czerwca 2010, 12:40
No to teraz jak nic zamknie się w sobie.
Wstydźcie się.
NURS - 24 Czerwca 2010, 12:41
Napisałom:
Spoko, żeraniu, spoko. Popatrz na to, co wypisuje Łupaszka, oni kupią wszystko. bo nie muszą sie zastanawiać nad faktami, a spin doktorzy im to jakoś wytłumaczą. Tak samo, jak wytłumaczyli czarownicę Rydzyka.
Pamiętasz 1984 i nagłe zwroty w polityce? Teraz je widzisz na własne oczy.
I zobacz:
http://wybory.gazeta.pl/w...057510.html?i=0
dalambert - 24 Czerwca 2010, 12:41
NURS, a słyszałeś o chrześcijańskim wybaczeniu, jak zdejmiesz okulary antykaczyznu, zobaczyss , ze swiat jest piekny, jak patrzy sie na niego ze zwykłej perspektywy, nie tylko z 20 piętra
Matrim - 24 Czerwca 2010, 12:56
dalambert, ale ja nie pisałem o 1984, tylko o Folwarku
NURS - 24 Czerwca 2010, 13:16
| dalambert napisał/a | NURS, a słyszałeś o chrześcijańskim wybaczeniu, jak zdejmiesz okulary antykaczyznu, zobaczyss , ze swiat jest piekny, jak patrzy sie na niego ze zwykłej perspektywy, nie tylko z 20 piętra |
Tak, widze po waszych postach, twoich i Łupaszki, jak potraficie wybaczać
A propos piętra, to nie schodze na 20, bo i po co. Tu mi dobrze.
No dalej, pokaż mi pluralizm ND i TVT, czekam.
dalambert - 24 Czerwca 2010, 13:20
NURS, a po co ? ktoś tu dowodził, ze telewzje prywatne mają prawo odzwierciedlać poglądy włścicieli / chodziło oczywiscie o TVN, TVN24 i Polsat/ to Ci powiem na jaką cholere musi to robić ND i Trwam.
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
NURS - 24 Czerwca 2010, 13:40
Ale to tobie wiecznie przeszkadza, ze te telewizje trzymają stronę PO, nie mnie. to ty twierdzisz, ze są sprzedajne itp. Są tu dziesiątki twoich wypowiedzi plujące na ten stan rzeczy. I doskonale wiesz, ze nie o to mi chodzi. Polsat prezentuje poglądy PiS, w programach publicystycznych jest zawsze równowaga zapraszanych gości. Wszyscy mogą się swobodnie wypowiadac. A co jest w TVT? Jazda do jednej bramki. Zawsze.
I tu jest pies pogrzebany, to jest obraz tego, co naprawdę proponujecie. Zamknąć pyski przeciwnikom politycznym - karmić ludzi wyłacznie własną propagandą. Jeśli to ma być jak Kuba bogu, tak bóg kubie, to wybacz, ale nie rozumiesz tego porzekadła.
Zapytaleś mnie dlaczego Bronek a nie JarKacz. to kolejny powód. Taliban niech sobie rządzi w Afganistanie, nie tutaj, gdzie mieszkam. Chcesz żeby wszyswcy piali z zachwytu nad jedynie słuszną linia polityczną, jak w Orwellu? Sorki, ale nie ze mną.
Jedyne co PiS do tej pory robił, to szukał rozliczeń. Bo ludzie nie umiejący rządzić (2005-2007 to pokazaly dobitnie) muszą szukać wiecznie winnych niepowodzeń, zamiast budować przyszłość.
Kaczyński na stołku prezydenta bedzie mogl tyle samo co jego brat, kłócić się o samolot i krzesło w brukseli. I wetowac, wetowac, wetować, ale tym tylko pogorszy sytuacje wykluczonych, bo tak chyba nazywacie te rzesze nieudaczników, którymi nikt nigdy się nie przejmował, jak świat stary. Fajnie jest tylko tych ludzi okłamywac, bo to niewiele ksoztuje.
dalambert - 24 Czerwca 2010, 13:47
NURS, a Ty być chciał zamknąć nam naszą drugą bramke, są tu dziesiatki Twoich wypowiedzi ujadających na PiS itd....
Komorowski na stołku prezydenta , nie bedzie sie kłócił o samolot tylko chadzał, na kolanach, z Belwederu do kancelarii ucalowac Panatuskową dłoń, łaskawą.
A śp. Prezydent Kaczyński nie kłócił się o samolot, tylko był obrzydliwie sekowany przez różnych POlokaji.
I to by było na tyle
Agi - 24 Czerwca 2010, 14:03
Choroba dyplomatyczna?
Dwie korzyści za jednym zamachem
- nie będzie opowiadał do nagłej miłości do Oleksego i Kwaśniewskiego
- wzbudzi współczucie.
Sprytnie to spindoktorzy wymyślili.
Rafał - 24 Czerwca 2010, 14:05
Właściwie to nic nie będzie mówił, debaty nie będzie, do wyborów biedaczek się wykuruje, doprawdy genialne posuniecie.
ketyow - 24 Czerwca 2010, 14:13
Oni obaj nie chcą wygrać chyba. Układają sobie kłody pod nogami, ludzie zamiast zyskiwać będą tracić do nich zaufanie. Efekt zyskują odwrotny do zamierzonego, kto w tym rządzie k*rwa odpowiada za public relations?
Matrim - 24 Czerwca 2010, 14:18
| Rafał napisał/a | | Właściwie to nic nie będzie mówił, debaty nie będzie, do wyborów biedaczek się wykuruje, doprawdy genialne posuniecie. |
On nie będzie, ale przez kilka dni dziennikarze i polityce jeszcze o nagłej miłości do lewicy nie zapomną, za dobry to temat.
Dodatkowo, Kaczyński jest zbyt chory na posiedzenie RBN, ale na tyle zdrowy, żeby z Pawlakiem gadać
Ale coś jest na rzeczy - pan prezes palnął głupio, to go od razu zdejmują z wizji.
|
|
|