To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ


Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.

fealoce - 2 Maj 2013, 21:29

O, szczaw jest fajny.
ihan - 2 Maj 2013, 22:35

Zupa szczawiowa jest fajna. Koniecznie z grzankami. I bez zabielania, acz to ostatnie dość oczywiste jest.
ilcattivo13 - 2 Maj 2013, 22:56

Bez zabielania i pewnie jeszcze bez jajeczka? Bez jaj, ihan :)
Fidel-F2 - 2 Maj 2013, 23:23

ihan, ja rozumiem, że każdy gdzieś tam jest krzywy ale nie przeginaj.
ihan - 2 Maj 2013, 23:34

Fidel-F2 napisał/a
ihan, ja rozumiem...

Autentycznie, wzruszyłeś mnie :mrgreen:
Jeszcze kilka lat temu nie, ale teraz jajko już jest akceptowalne. Śmietana nie. A już w połączeniu z pomidorami, nic nie poradzę, ale śmietana + pomidory kojarzy mi się smakowo/zapachowo z
Spoiler:

Śmietana + ser biały, tak. Bita śmietana niesłodzona, tak. Ale zupy, sosy + śmietana = nie, nie, nie. Co zresztą było już w tym wątku dyskutowane i zostało udowodnione.

Fidel-F2 - 3 Maj 2013, 00:00

Ale nie ustawaj w wysiłkach, jestem przekonany, że w końcu da się to wyleczyć.
Godzilla - 3 Maj 2013, 13:51

Nie przejedliśmy dobrej garści bananów. Zdążyły sczernieć. W tej chwili w foremce studzi się chlebek bananowy. Chyba jest całkiem mniam.
Fidel-F2 - 3 Maj 2013, 13:55

Godzilla, czarne banany są najsmaczniejsze, czasem kładę banana na kaloryferze na tydzień i czekam aż sczernieje. Miodzio.
fealoce - 3 Maj 2013, 14:17

Godzilla, chlebek bananowy jest świetny :)
Godzilla - 3 Maj 2013, 19:15

Nie powiem, całkiem ładnie wyszedł, nie przypalił się, jest mięciutki i przyjemnie puchaty. Trochę za słodki jak dla mnie, ale myślę, że inni nie pogardzą. Nie opadł i nie ma zakalca. Próba udana. Potwór Starszy wyjadł część ciasta na surowo, przeżył i się jeszcze oblizywał.
Witchma - 3 Maj 2013, 19:16

Mi dziś pięknie wyrosło ciasto drożdżowe z rabarbarem :)
Fidel-F2 - 7 Maj 2013, 12:26

Zupa szczawiowa (naturalnie zabielana i z jajeczkiem) a na deser placek z rabarbarem plus kubek mleka. Życie jest piękne.
corpse bride - 7 Maj 2013, 21:32

ten kubek mleka po tym wszystkim nie działa czasem przeczyszczająco?
Agi - 7 Maj 2013, 21:45

Przed koszeniem trawnika pozrywałam szczaw, jutro będzie zupa.
Popijam sobie napar ze świeżo zerwanej mięty. Niesamowity smak i aromat.

Fidel-F2 - 8 Maj 2013, 06:21

corpse bride, mleko nigdy nie działa przeczyszczająco, no może do spółki z dużą ilością świeżych czereśni acz wtedy też niekoniecznie.
Witchma - 11 Maj 2013, 15:03

Odkryłam dzisiaj kaszę kukurydzianą. Pycha! :)
fealoce - 11 Maj 2013, 15:20

Fidel-F2, - oj działa, działa... :mrgreen:
Zgaga - 12 Maj 2013, 12:05

Kupiłam w naszej stołówce sushi z pudełka. Trochę się przeleżało. Niestety. :(
merula - 12 Maj 2013, 15:02

dzisiaj testuję polędwicę a'la Wellington.
Lynx - 12 Maj 2013, 17:10

Ziemniaczana uczta ;) ziemniaki pieczone z kiełbaską z rusztu, ziemniaczki w mundurkach z sosem czosnkowym i sałatka kartoflana. :mrgreen:
Nocturn - 12 Maj 2013, 17:18

Piję włąśnie Kujawiaka.
Całkiem nienajgorsze piwo.

A w garku krupnik bulgoce :)

Lis Rudy - 12 Maj 2013, 21:07

Nocturn napisał/a
A w garku krupnik

Nocturn, dostajesz drewnianą chochlą po łbie za ten gark
:evil:

Nocturn - 12 Maj 2013, 21:09

Lis Rudy,
Heh za dużo Kujawiaka :P

Witchma - 13 Maj 2013, 18:10

Dzisiaj się ugotował barszcz biały i nawet mojej mamie bardzo smakował (cud!).
Zgaga - 13 Maj 2013, 20:34

Biały barszcz - nie mylić z żurkiem?
Fidel-F2 - 13 Maj 2013, 21:58

Zgaga napisał/a
Biały barszcz - nie mylić z żurkiem
tak, bo to zasadnicza różnica
Rafał - 13 Maj 2013, 23:06

No, do żurku nie daje się przecież buraków.



:wink:

Witchma - 19 Maj 2013, 11:22

Zgaga napisał/a
Biały barszcz - nie mylić z żurkiem?


Myślałam, że to oczywista oczywistość :roll:

Właśnie piekę ciasto drożdżowe z rabarbarem - jakiś mutant wyszedł, nie chce przestać rosnąć, aż się boję otworzyć piekarnik, bo jak to wszystko spektakularnie klapnie...

Martva - 23 Maj 2013, 21:05

Z okazji wizyty ciotek machnęłam tartę szarlotkową - podpieczone ciasto francuskie z Tesco (ścinki uformowane w listeczki i surowe ułożone na wierzchu nadzienia później), jabłka ze słoika, cynamon, goździki, skórka pomarańczowa, płatki migdałowe. Komentarz: o jaka śliczna, zawsze się z zachwytem przyglądałam tartom ale nigdy nie robiłam bo to przecież tyyyyyle roboty... Padłam :mrgreen:
ihan - 23 Maj 2013, 21:56

Wszystkie ciasta z owocami, bez wyjątku, są lepsze bez owoców (owoce mogą zostać skonsumowane osobno, na surowo).


Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group