Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.
fealoce - 2 Maj 2013, 21:29
O, szczaw jest fajny.
ihan - 2 Maj 2013, 22:35
Zupa szczawiowa jest fajna. Koniecznie z grzankami. I bez zabielania, acz to ostatnie dość oczywiste jest.
ilcattivo13 - 2 Maj 2013, 22:56
Bez zabielania i pewnie jeszcze bez jajeczka? Bez jaj, ihan
Fidel-F2 - 2 Maj 2013, 23:23
ihan, ja rozumiem, że każdy gdzieś tam jest krzywy ale nie przeginaj.
ihan - 2 Maj 2013, 23:34
Fidel-F2 napisał/a | ihan, ja rozumiem... |
Autentycznie, wzruszyłeś mnie
Jeszcze kilka lat temu nie, ale teraz jajko już jest akceptowalne. Śmietana nie. A już w połączeniu z pomidorami, nic nie poradzę, ale śmietana + pomidory kojarzy mi się smakowo/zapachowo z
Śmietana + ser biały, tak. Bita śmietana niesłodzona, tak. Ale zupy, sosy + śmietana = nie, nie, nie. Co zresztą było już w tym wątku dyskutowane i zostało udowodnione.
Fidel-F2 - 3 Maj 2013, 00:00
Ale nie ustawaj w wysiłkach, jestem przekonany, że w końcu da się to wyleczyć.
Godzilla - 3 Maj 2013, 13:51
Nie przejedliśmy dobrej garści bananów. Zdążyły sczernieć. W tej chwili w foremce studzi się chlebek bananowy. Chyba jest całkiem mniam.
Fidel-F2 - 3 Maj 2013, 13:55
Godzilla, czarne banany są najsmaczniejsze, czasem kładę banana na kaloryferze na tydzień i czekam aż sczernieje. Miodzio.
fealoce - 3 Maj 2013, 14:17
Godzilla, chlebek bananowy jest świetny
Godzilla - 3 Maj 2013, 19:15
Nie powiem, całkiem ładnie wyszedł, nie przypalił się, jest mięciutki i przyjemnie puchaty. Trochę za słodki jak dla mnie, ale myślę, że inni nie pogardzą. Nie opadł i nie ma zakalca. Próba udana. Potwór Starszy wyjadł część ciasta na surowo, przeżył i się jeszcze oblizywał.
Witchma - 3 Maj 2013, 19:16
Mi dziś pięknie wyrosło ciasto drożdżowe z rabarbarem
Fidel-F2 - 7 Maj 2013, 12:26
Zupa szczawiowa (naturalnie zabielana i z jajeczkiem) a na deser placek z rabarbarem plus kubek mleka. Życie jest piękne.
corpse bride - 7 Maj 2013, 21:32
ten kubek mleka po tym wszystkim nie działa czasem przeczyszczająco?
Agi - 7 Maj 2013, 21:45
Przed koszeniem trawnika pozrywałam szczaw, jutro będzie zupa.
Popijam sobie napar ze świeżo zerwanej mięty. Niesamowity smak i aromat.
Fidel-F2 - 8 Maj 2013, 06:21
corpse bride, mleko nigdy nie działa przeczyszczająco, no może do spółki z dużą ilością świeżych czereśni acz wtedy też niekoniecznie.
Witchma - 11 Maj 2013, 15:03
Odkryłam dzisiaj kaszę kukurydzianą. Pycha!
fealoce - 11 Maj 2013, 15:20
Fidel-F2, - oj działa, działa...
Zgaga - 12 Maj 2013, 12:05
Kupiłam w naszej stołówce sushi z pudełka. Trochę się przeleżało. Niestety.
merula - 12 Maj 2013, 15:02
dzisiaj testuję polędwicę a'la Wellington.
Lynx - 12 Maj 2013, 17:10
Ziemniaczana uczta ziemniaki pieczone z kiełbaską z rusztu, ziemniaczki w mundurkach z sosem czosnkowym i sałatka kartoflana.
Nocturn - 12 Maj 2013, 17:18
Piję włąśnie Kujawiaka.
Całkiem nienajgorsze piwo.
A w garku krupnik bulgoce
Lis Rudy - 12 Maj 2013, 21:07
Nocturn napisał/a | A w garku krupnik |
Nocturn, dostajesz drewnianą chochlą po łbie za ten gark
Nocturn - 12 Maj 2013, 21:09
Lis Rudy,
Heh za dużo Kujawiaka
Witchma - 13 Maj 2013, 18:10
Dzisiaj się ugotował barszcz biały i nawet mojej mamie bardzo smakował (cud!).
Zgaga - 13 Maj 2013, 20:34
Biały barszcz - nie mylić z żurkiem?
Fidel-F2 - 13 Maj 2013, 21:58
Zgaga napisał/a | Biały barszcz - nie mylić z żurkiem | tak, bo to zasadnicza różnica
Rafał - 13 Maj 2013, 23:06
No, do żurku nie daje się przecież buraków.
Witchma - 19 Maj 2013, 11:22
Zgaga napisał/a | Biały barszcz - nie mylić z żurkiem? |
Myślałam, że to oczywista oczywistość
Właśnie piekę ciasto drożdżowe z rabarbarem - jakiś mutant wyszedł, nie chce przestać rosnąć, aż się boję otworzyć piekarnik, bo jak to wszystko spektakularnie klapnie...
Martva - 23 Maj 2013, 21:05
Z okazji wizyty ciotek machnęłam tartę szarlotkową - podpieczone ciasto francuskie z Tesco (ścinki uformowane w listeczki i surowe ułożone na wierzchu nadzienia później), jabłka ze słoika, cynamon, goździki, skórka pomarańczowa, płatki migdałowe. Komentarz: o jaka śliczna, zawsze się z zachwytem przyglądałam tartom ale nigdy nie robiłam bo to przecież tyyyyyle roboty... Padłam
ihan - 23 Maj 2013, 21:56
Wszystkie ciasta z owocami, bez wyjątku, są lepsze bez owoców (owoce mogą zostać skonsumowane osobno, na surowo).
|
|
|