To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 23 Czerwca 2010, 10:32

hrabek, pewnie masz racje, ale np. w Warszawie nie widziałem ani jednego stolika co by podpisy zbierał. PoOczy PiSl ub SLD mogą to załatwic aparatem partyjnym, nawet JKM ma zwolenników w każdym mieście/ kto młody to się przed matura i na studiach "Korwinuje" - potem mu przechodzi/ ale to co sie udało obu tym panom po prostu w/g mnie wymaga sprawdzenia. Własnie dla dobra demokracji, bo jeżeli był tam jednak szwindel. to pozbawić praw wyborczych czy publicznych by należało. I to nie ankieterów a obu panów kandydatów.

A co do cudów statystycznych to popatrz jak bardzo ciemno zielona na mapieketyow, jest Libia / pewnie cała ambasada głosowała ;P: /.

RD - 23 Czerwca 2010, 10:57

Limerick napisał/a
hrabek napisał/a
Ludzi kosztuje to kilka sekund na podejście, więc co to za problem?

Myślisz, że każdy potrafi wpisać swój PESEL z pamięci? Bo jeżeli nie, to trzeba wyciągać dowód i spisywać cyfra po cyfrze. Kłopotliwe trochę.

Przy Komorowskim i Kaczyńskim też trzeba było spisywać PESEL. Straszna robota i wysiłek godny galernika.

merula - 23 Czerwca 2010, 11:09

dalambert, a jaki wpływ na to, co robią ankieterzy mają kandydaci? myślisz, że sprawdzają osobiście wszystkie złożone podpisy?
dalambert - 23 Czerwca 2010, 11:12

merula, to nie jest kwestia wpływu, ale jak kandydujesz to odpowiedzialność bierzesz. No oczywiście najmimordy nie takich oszustów od odpowiedzialności wykręcali , ale to już są opowieści z serii
Ukochany Kraj, Umiłowany Kraj....

RD - 23 Czerwca 2010, 11:18

dalambert napisał/a
ale to co sie udało obu tym panom po prostu w/g mnie wymaga sprawdzenia. Własnie dla dobra demokracji, bo jeżeli był tam jednak szwindel. to pozbawić praw wyborczych czy publicznych by należało.

Możesz wystąpić z obywatelską inicjatywą do PKW.

dalambert - 23 Czerwca 2010, 11:21

RD, wyobraź sobie, ze jakoś mnie obywatelskie incjatywy przestały ciągnąć, ot jak napisałem w szczurze otwierającym tę miłą wymianę zdań " tak sobie marudze' i dziękuję Wszystkim za wsparcie :wink:
RD - 23 Czerwca 2010, 11:23

Be my guest :D
Łupaszka - 23 Czerwca 2010, 11:45

Parę dni temu, jakiś użytkownik pytał sie o krytykę GW.

Tu kolejny przykład, że jak GW zaszczuła jednego historyka i przyłożyła rękę do jego śmierci.

http://www.isakowicz.pl/i...408be47198b31fe

NURS - 23 Czerwca 2010, 11:59

Łupaszka napisał/a

Zalinkuj lepiej cokolwiek na temat tuska i jego propozycji legalizacji eutanazji. Przychodzisz, rzucasz propagandowe kłamstwa, a potem udajesz greka.

CZYŻBY AMNEZJA?, że odwdzięczę się nadobnie. :twisted:

Kostucha Drang - 23 Czerwca 2010, 12:53

Łupaszka napisał/a

Tu kolejny przykład, że jak GW zaszczuła jednego historyka i przyłożyła rękę do jego śmierci.

http://www.isakowicz.pl/i...408be47198b31fe

Ze śp. dr. Ratajczakiem to faktycznie skandal. Zgadzam się, że faceta po prostu zaszczuto na śmierć. To jakis absurd, że naukowiec de facto został skazany za to, że jego badania doprowadziły go do innych niz oficjalnie akceptowane wniosków ( nie twierdzę, że słusznych ) i że dzielił się tymi wynikami z innymi. Gnojenie naukowców za wyniki bdań niewątpliwie stanowi jakąś formę łysenkizmu.

pozdro

Piech - 23 Czerwca 2010, 12:56

To nie były jego badania ani jego wnioski czy poglądy. Opisał cudze prace, tzw. rewizjonistów Holocaustu. Bez swojego komentarza.
dzejes - 23 Czerwca 2010, 13:18

Ręka do góry, kto czytał jego książkę.

Ja podniosłem.

dalambert - 23 Czerwca 2010, 13:37

książki nie czytałem, ale miałem okazję zapoznać się z obszernym artykułem jakiegoś "rewizjonisty holokaustu" całości oczywiście nie pomnę, ale głównie rzecz się opierała o jakoby precyzyjne wyliczenia możliwości transportowych koleii III Rzeszy, podawania w watpliwość wyliczenia ilości ofiar i relacji w wizji lokalnych w Auschwitz i majdanku wraz z rozważaniami " co komory gezowe to nie takie były, nie tu, i nie o takiej przepustowości" to samo o krematoriach.
Nie spotkałem sie natomiast z polemiką która by udowadniała, ze to bzdury "krok po kroku" a jedynie z apriorycznymi stwierdzeniami , że to kłamstwa i draństwo.
Bo prawda o Holokauście nienaruszalna jest i JUŻ.

Romek P. - 23 Czerwca 2010, 13:45

Czyżby, Dalambercie?

8 kwietnia 1999 r. opisujemy Tematy niebezpieczne w Gazecie. W szóstym rozdziale książki zatytułowanym Rewizjonizm Holocaustu dr Ratajczak referuje poglądy rewizjonistów, mieszając je ze swoimi. Raz pisze rewizjoniści uważają, a raz od siebie.

Co pisze?

„Możemy stwierdzić bez popełnienia większego błędu, że Cyklon B stosowano w obozach do dezynfekcji, nie zaś do mordowania ludzi (tak więc słynna »selekcja do gazu « była zwykłym podziałem nowo przybyłych według wieku, płci, stanu zdrowotnego); łaźnia służyła w obozie do kąpieli, nie była miejscem, gdzie mordowano ludzi; opowiadania ocalałych więźniów, jakoby widzieli gazowanie ludzi, są bezwartościowe (...). Wniosek ostateczny nasuwa się sam: w obozach ludzie głównie umierali na skutek chorób wynikających z niedożywienia, złych warunków higienicznych, morderczej pracy, a ciała palono w krematoriach, aby zapobiec epidemii”.

W książce nie ma przypisów. Ratajczak tłumaczy, że popularny i publicystyczny charakter pracy czyni je zbędnymi.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,7684...l#ixzz0rfxHn5ZC

Dla mnie historyk piszący "możemy stwierdzić", nie opatrujący tego zastrzeżeniem, wyznaje własny pogląd. Uważasz inaczej?

Łupaszka - 23 Czerwca 2010, 13:47

NURS napisał/a
Łupaszka napisał/a

Zalinkuj lepiej cokolwiek na temat tuska i jego propozycji legalizacji eutanazji. Przychodzisz, rzucasz propagandowe kłamstwa, a potem udajesz greka.

CZYŻBY AMNEZJA?, że odwdzięczę się nadobnie. :twisted:

NURS czy odebrałeś już nagrodę roku Palikotowego Niesioła?

Tylko tobie sie należy ta nagroda ;P: Ten sam język, gdy słyszę Nisioła, Bartoszcza czy Palikota w stosunku do innych, to słyszę "Propaganda, Kłamstwa, Propagandziści, Kłamcy, Propagandowe Kłamstwa, Kłamcy, Nienawistnicy, Chorzy ludzie, Bydło, Deiwnaci, Zboczeńcy"

Gadaj sobie gadaj NURS, ale mam nadzieje, że naprawdę politykę masz w d....., bo w twoim wieku emocje mógłby by ci naprawdę zaszkodzić na serce.

PS. Propozycja debaty na temat eutanazji rzucali politycy PO (Palikot Teraz MY - Vice szef PO) i Tusk( Cytowany przez Wprost jeszcze przed Liskiem)

Łupaszka - 23 Czerwca 2010, 13:50

Romek P. napisał/a
Czyżby, Dalambercie?

8 kwietnia 1999 r. opisujemy Tematy niebezpieczne w Gazecie. W szóstym rozdziale książki zatytułowanym Rewizjonizm Holocaustu dr Ratajczak referuje poglądy rewizjonistów, mieszając je ze swoimi. Raz pisze rewizjoniści uważają, a raz od siebie.

Co pisze?

„Możemy stwierdzić bez popełnienia większego błędu, że Cyklon B stosowano w obozach do dezynfekcji, nie zaś do mordowania ludzi (tak więc słynna »selekcja do gazu « była zwykłym podziałem nowo przybyłych według wieku, płci, stanu zdrowotnego); łaźnia służyła w obozie do kąpieli, nie była miejscem, gdzie mordowano ludzi; opowiadania ocalałych więźniów, jakoby widzieli gazowanie ludzi, są bezwartościowe (...). Wniosek ostateczny nasuwa się sam: w obozach ludzie głównie umierali na skutek chorób wynikających z niedożywienia, złych warunków higienicznych, morderczej pracy, a ciała palono w krematoriach, aby zapobiec epidemii”.

W książce nie ma przypisów. Ratajczak tłumaczy, że popularny i publicystyczny charakter pracy czyni je zbędnymi.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,7684...l#ixzz0rfxHn5ZC

Dla mnie historyk piszący możemy stwierdzić, nie opatrujący tego zastrzeżeniem, wyznaje własny pogląd. Uważasz inaczej?

Romek fajnie ze cytujesz GW, ale przeczytaj książkę, a nie GW. GW wiele razy kłamała w żywe oczy. Przykład http://www.youtube.com/watch?v=DCqQlR20Joo

dzejes - 23 Czerwca 2010, 16:01

Łupaszka napisał/a
Romek fajnie ze cytujesz GW, ale przeczytaj książkę, a nie GW.

A ty czytałeś książkę?

Romek P. - 23 Czerwca 2010, 16:45

Łupaszka napisał/a
Romek fajnie ze cytujesz GW, ale przeczytaj książkę, a nie GW. GW wiele razy kłamała w żywe oczy.

Ta, metoda "A u was biją murzynów" wiecznie żywa. Kwestionujesz ten cytat? Prosta odpowiedź: tak, brzmi inaczej, podaj "prawdziwe" brzmienie. Nie - odnieś się do mojej uwagi. Nie do polityki GW w innych sprawach.

Dzejes: nie, nie czytałem całej książki, ale spore jej fragmenty.

Kostucha Drang - 23 Czerwca 2010, 17:35

dzejes, Przyznaję, że książki nie czytałem. Sprawę znam z relacji opisujących ją w sposób podobny do tego w moim poscie. Czy ta książka to tylko zbiór twierdzeń, czy też zostały one poparte jakimiś argumentami np. badaniami autora lub innych osób, wywodem logicznym analizą faktów ?

Minmo wszystko trudno sie pogodzic z tym, że można stac sie przestępcą właściwie tylko za poddawanie w wątpliwośc jakiegos historycznego wydarzenia.

Romek P. - 23 Czerwca 2010, 17:48

To będziemy na nowo ustalać, czy w Oświęcimiu były komory gazowe i zabijano tam ludzi?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kostucha Drang - 23 Czerwca 2010, 17:54

Romek P. napisał/a
To będziemy na nowo ustalać, czy w Oświęcimiu były komory gazowe i zabijano tam ludzi?
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nie będziemy drogi Romku. Próbuję sie tylko dowiedziec od osób które czytały książkę ś.p. dr Ratajczaka czy była to praca naukowa. Gdyby faktycznie został skazany za opublikowanie pracy naukowej uważałbym to za skandal.

NURS - 23 Czerwca 2010, 17:56

Łupaszka napisał/a

PS. Propozycja debaty na temat eutanazji rzucali politycy PO (Palikot Teraz MY - Vice szef PO) i Tusk( Cytowany przez Wprost jeszcze przed Liskiem)

zacytuj źródło skoro wiesz, ze to prawda.
Przychodzisz tutaj tylko po to, zeby judzić, więc czemu się dziwisz, że nazywam rzeczy po imieniu? Chcesz opuwac innych, licz się z tym, ze sam będziesz ścierał plwocinę z twarzy. :twisted:
A teraz raz jeszcze prosze o link do wypowiedzi Tuska nawołującego do eutanazji albo dyskusji na temat jej usankcjonowania, albo bedę cię do tego wzywał do skutku. Może oduczysz się wklejać wszędzie partyjnej propagandy a zaczniesz mysleć.

Chal-Chenet - 23 Czerwca 2010, 17:59

W ankiecie zagłosowałem na Jarosława.
NURS - 23 Czerwca 2010, 17:59

Kostucha Drang napisał/a
Romek P. napisał/a

Nie będziemy drogi Romku. Próbuję sie dowiedziec od osób które czytały książkę ś.p. dr Ratajczaka czy byała to praca naukowa

Kostucha, sam doskonale wiesz, że pod płaszczykiem pracy naukowej można wiele rzeczy przemycić. tutaj chodzi raczej o to, czy ta praca mogła być traktowana jako propagowanie kłamstwa oświęcimskiego, czy nie. Ja jej nie czytałem, więc o tym przypadku się nie wypowiem, bo jak widać z cytowanych wrzutek, sprawa nie jest tak oczywista, jak można by przypuszczać.
To co zacytował Romek, IMO kwalifikuje się do uznania za kłamstwo oświęcimskie. Tyle można o tym powiedziec. Jesli cytat jest prawdziwy, co może potwierdzić np. dzejes.

Romek P. - 23 Czerwca 2010, 18:23

NURS napisał/a
To co zacytował Romek, IMO kwalifikuje się do uznania za kłamstwo oświęcimskie. Tyle można o tym powiedziec. Jesli cytat jest prawdziwy, co może potwierdzić np. dzejes.

Cytat jest prawdziwy. Tu cały tekst: http://biblio.ojczyzna.pl...ezpieczne-1.htm
Wstęp też niezły. Jak to nie podpada (cały tekst) pod kłamstwo oświęcimskie, to nie wie, co podpada.

nureczka - 23 Czerwca 2010, 18:32

Kostucha Drang napisał/a
Gdyby faktycznie został skazany za opublikowanie pracy naukowej uważałbym to za skandal.

Eeeee.... to znaczy, że jeśli zacznę prowadzić badania naukowe "ile razy trzeba walnąć sąsiada młotkiem żeby skonał" to też mnie nie można skazać?

dzejes - 23 Czerwca 2010, 18:34

Romek P. napisał/a
Dzejes: nie, nie czytałem całej książki, ale spore jej fragmenty.

Łupaszki pytałem, bo on tak biega i wszystkim radzi książki czytać. Jak Lenin jakiś.

Kostucha Drang - 23 Czerwca 2010, 18:48

nureczka napisał/a
Kostucha Drang napisał/a
Gdyby faktycznie został skazany za opublikowanie pracy naukowej uważałbym to za skandal.

Eeeee.... to znaczy, że jeśli zacznę prowadzić badania naukowe ile razy trzeba walnąć sąsiada młotkiem żeby skonał to też mnie nie można skazać?

Zachowując proporcje i trzymając się podanego przez Ciebie przykładu sprawa wygląda następująco: można bezkarnie prowadzic badania dotyczące wytrzymałości czaszki sąsiada natomiast karalne są podobne badania w stosunku do czaszki sąsiada- Żyda 8)

Agi - 23 Czerwca 2010, 19:12

Kostucha Drang, insynuujesz.
dalambert - 23 Czerwca 2010, 20:18

Chal-Chenet napisał/a
W ankiecie zagłosowałem na Jarosława.

Dobry początek zrobiony :wink:

Partner forum