To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ


Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.

Witchma - 21 Marca 2013, 08:38

Cytat
I ciasto z gruszkami z syropu.


A jakie? To z olejem?

Lynx - 21 Marca 2013, 18:09

To z olejem.

A mięsko to coq au vin. Wyszło. Gościowi smakowało, mi też. Co prawda koguta nie miałam, tylko udka kurzęce "pci niewiadomej".

merula - 23 Marca 2013, 14:46

taki torcik to aż szkoda kroić.


dalambert - 23 Marca 2013, 14:54

mniam, mniam MNIAM :!:
Kruk Siwy - 23 Marca 2013, 14:55

O, Ciapuś sąsiadki. Teraz już wiem gdzie przepadł.
corpse bride - 24 Marca 2013, 11:42

w środku powinien być CZERWONY!
Witchma - 24 Marca 2013, 11:51

I oczko sobie można bezkarnie wydłubać...
Kruk Siwy - 24 Marca 2013, 11:53

Witchma napisał/a
sobie można
o, to zawsze!
ihan - 24 Marca 2013, 12:36

Ja bym tam zaczęła jedzenie od nosa. Mmmmniam.

Ostatnio zakupiony, bardzo fajny olej kujawski z bazylią. Były jeszcze inne smaki, do wypróbowania w przyszłości, miło, że przynajmniej małe objętości.

Martva - 24 Marca 2013, 12:44

Jeśli by był z oliwki, ten nos?
Fidel-F2 - 24 Marca 2013, 18:32

Łosoś, jajko, majonez, koperek + bułka, masło, dżem wiśniowy własnej roboty + kakao na mleku. O jak mi tak dobrze.
Agi - 24 Marca 2013, 18:52

Racuszki z jabłkiem i brzoskwinią. Też mi dobrze.
ilcattivo13 - 24 Marca 2013, 19:20

Kartacze :D
corpse bride - 24 Marca 2013, 19:37

Breja z soczewicy (z piątku) i sztuka mięsa w sosie chrzanowym (z wczoraj). Dziś też kanapki z sosem chrzanowym, mniam mniam, mniam. Jeszcze trochę sosu zostało, więc jutro też pewnie będą.
nimfa bagienna - 24 Marca 2013, 19:43

ilcattivo13 napisał/a
Kartacze :D

Nienawidzę cię. :mrgreen:

Lis Rudy - 24 Marca 2013, 20:32

u mnie w ramach zagospodarowywania końcówek produktów, kloposiki z łopatki wieprzowej w sosiku chrzanowym. Dużo i dobre. Następnym razem będą w sosie koperkowym. Od obydwu się uzależniłem.
ilcattivo13 - 24 Marca 2013, 22:23

służę uprzejmie ;P:
ihan - 24 Marca 2013, 22:32

W tym zestawie nie pasuje mi oliwka na psi nos.
A Fidelowy zestaw łosoś z dżemem wiśniowym, wiem, trzeba być otwartym na nowe doznania, wiem, powtarzam to sobie, ale jakoś w tym wypadku konserwatyzm ze mnie wyłazi. wstyd mi.
A z żarcia, młode ziemniaki upieczone w piekarniku. I koperek świeży. Niezłe. Tak na cześć wiosny.

corpse bride - 24 Marca 2013, 22:48

Ziemniaki spod śniegu?

U nas dziś jeszcze ciasto: http://naukagotowania.blo...vel-ciasto.html

ihan - 24 Marca 2013, 22:52

Nie. Ze sklepu.
Kruk Siwy - 24 Marca 2013, 23:05

To te pseudo młode z zagranic dalekich. Fuj!
corpse bride - 25 Marca 2013, 00:14

Co, za granicą gorsze ziemniaki mają? W tamtym roku pamiętam zainteresowały mnie ziemniaki podpisane że z Maroka. Kupiłam. Dobre, ale ziemniak jak ziemniak. Tylko te różowe odróżniam, bo się nie rozpadają i wiem, że w Lewiatanie mają zazwyczaj niezłe, a w warzywniaku obok złe.
Kruk Siwy - 25 Marca 2013, 00:18

Czy gorsze to nie wiem, ale te "młode" co to teraz sprzedają dziwnie smakują. Może i można to polubić, ale nie nazywajmy tego młodym ziemniakiem.
corpse bride - 25 Marca 2013, 00:21

Nie wiem czemu, ale młode zaczynam kupować chyba jakoś w maju. Nie wiem zresztą. Kojarzą mi się z młodą kapustą, to może nawet później.
Kruk Siwy - 25 Marca 2013, 00:23

Mam takie podejrzenie, że te co są wcześniej to pędzą jakoś sztucznie.
corpse bride - 25 Marca 2013, 01:00

No albo faktycznie są z ciepłych krajów. W Afryce, a więc i w Maroku okres wegetacji trwa niemal przez cały rok.
ihan - 26 Marca 2013, 21:10

Pędzą, nie pędzą, mi (mnie?) smakują. Z piekarnika. Z koperkiem.
Agi - 26 Marca 2013, 21:28

Z gotowego ciasta francuskiego (krążek do podzielenia na trójkąty) upiekłam rogaliki z powidłami śliwkowymi. To był zdecydowanie dobry pomysł.
ilcattivo13 - 26 Marca 2013, 22:52

skwarki z cebulką :D
Fidel-F2 - 26 Marca 2013, 22:57

i słusznie, u mnie też dziś były jako że na obiad był żurek


Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group