To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2024.02.17)

Lis Rudy - 18 Maj 2012, 13:52

nie no, żart ?
GRAWITACJA ?
a co to Adi, Para jakiś niekoszerny się zrobił ?

Nie rozumiem kompletnie tej rewolucji...
Ani tam wygodnie dojść ani dojechać.

Jakoś do bani to miejsce mi się wydaje.

Adanedhel - 18 Maj 2012, 14:09

Kolejny.
Nie stwierdzono u mnie poczucia humoru. Żart? A dlaczego niby trzymać się twardo Paradoxu? Przy informacji o przenosinach Para też pierwsze co usłyszałem to "dla mnie jest niewygodny dojazd". Masz 10 minut piechotą do trasy WZ albo Poniatowskiego, 5 do Krakowskiego i może 20 do metra. To ma być niewygodny dojazd?

Zgaga - 19 Maj 2012, 09:52

Fakt - Grawitacja trochę droga. I wcale z dojazdem nie tak ładnie.
Z drugiej strony - może warto oswajać nowe miejsca?

Adanedhel - 19 Maj 2012, 16:53

Lepiej powiedzcie kto zainteresowany.
Zgaga - 20 Maj 2012, 10:40

Ja terminem jak najbardziej. Co do miejsca - dostosuję się do innych, byleby to była sala dla niepalących.
Adanedhel - 20 Maj 2012, 12:58

Jest to sala dla niepalących.
Ale jak widzę wszyscy znów rwą się, żeby odwiedzić Skofę. No dobrze, miałem utrzymać to w tajemnicy, ale jak mus to mus.

Każdy, kto przyjdzie na Skofę, będzie mógł wziąć udział w losowaniu samochodu parowego. Jedyne, czego potrzeba, to wypełnić na miejscu formularz zgłoszeniowy.
W programie przewidziano występy znanych muzyków i aktorów z całego świata (tego i równoległych).
Dla zainteresowanych - chat wideo prosto ze Śródziemia.
A także mnogość innych atrakcji.

Kruk Siwy - 20 Maj 2012, 13:45

Znaczy znowu Skofa ma robić frekwencję jakiejś imprezie. Miodzio.
Adanedhel - 20 Maj 2012, 14:23

Znaczy Kruk Siwy potrafi tylko jęczeć. Miodzio.
Kruk Siwy - 20 Maj 2012, 14:31

Ja potrafiłem powołać (z pomocą) Skofę do życia, ty nie potrafisz nic nawet korzystać z cudzych pomysłów. Przynajmniej obecnie. Niniejszym czuj się zdjęty z funkcji dyktatora i niech cię Grawitacja pochłonie.

Niniejszym ogłaszam Skofę w Paradoxie na 2 czerwca. Dalambert nasz dyktator i ja wasza zszarzała eminecja nie pozwolimy, by ktoś drenował nasze kieszenie. Na pohybel grawitacji niech żyje paradoxalna nieważkość.

Edit. Uprzejmie proszę tych którzy uważają, że nie mogą by jednak mogli. Trzeba będzie obgadać strategię Skof letnich.

Adanedhel - 20 Maj 2012, 14:39

Pierniczysz. Nie jęczałeś, gdy Skofą nazywano byle spotkanie, bo Twoi przyjaciele organizowali. A jak ja chcę coś zorganizować zaraz jęczysz. I nic więcej nie potrafisz zrobić. Tylko przeszkadzać. Jeszcze gadasz jakbyś tylko Ty tworzył Skofę i należała do Ciebie. To Ci przypomnę, jeśli pamięć nie domaga, że przez bite dwa lata ja też ją organizowałem. Gdy Ty nie robiłeś nic.
Kruk Siwy - 20 Maj 2012, 14:46

Skofa rządzi się pewnymi zwyczajami. Nie rozumiesz tego. I nie musisz. Nie odbieram ci zasług, a co więcej gdy znowu Skofa ruszy, dalej nie zamierzam nic robić. Jednak nie mogę nie zareagować na twoje destrukcyjne działania. Kto tu jęczy?
I myślę że dalsze gadanie z tobą nie ma sensu. Dixi.

dalambert - 20 Maj 2012, 15:59

Primo - tradycja rzecz święta,
secundo - Paradox nie ma teraz łatwo
tertio = więc olewać go nie wypada.

W czwartek będę w PARADOXIE I POGADAM O SYTUACJI i ewentualnym 2 czerwca ;P:

Lis Rudy - 20 Maj 2012, 19:42

dalambert, dotrę i ja w czwartek. Od której będziesz ?
SKOFA=PARA

dalambert - 20 Maj 2012, 20:31

Lis Rudy, W czwartek yo narada "produkcyjna" będe okolo 17.30.
merula - 20 Maj 2012, 20:46

Panowie, można o tym pogadać na spokojnie.

z mojej strony sprawa wygląda tak: nie mówię, że nie należy szukać innych miejscówek, bo niejeden raz spotykaliśmy się skofowo gdzie indziej, jak była taka konieczność. ale Paradox ma taką zaletę, że można spotkać tam wiele "zaprzyjaźnionych skofowo" osób przy okazji i mimochodem. a one często wzbogacają folklor i są "ratunkiem", kiedy frekwencja niska, a wieczór późny. pozwala to na rozszerzenie miłośnikó spotkań w gronie interesujących osób o te, które nie są członkami tego forum, bo chyba idea tych spotkań zakładała właśnie szerokie spektrum "targetów", mówiąc po korporacyjnemu.

poza tym, gdyby nie Paradox, to spotkanie po targach byłoby bardzo kameralne (2-3 osoby?).

Lis Rudy - 20 Maj 2012, 21:51

i ja nie neguję możliwości urządzania imprez w Grawitacji, czemu nie ? Kilka się odbyło i nic złego się nie stało. Tyle tylko, że argument, jak pisze Adi: "Obrazić nie obraziłem. Ale biorąc pod uwagę w jakim stanie są niektóre elementy Paradoxu - chcę, aby Skofa była nie tylko w nim"
No ale właśnie-Paradox za moment zmieni lokalizację a nam pozostanie wspominanie jak to fajne w starym miejscu było, zwłaszcza że obecna SKOFA byłaby ostatnią na starych śmieciach. Adi, Chcesz to zniszczyć ? I co ? Statek tonie, to my przesiadamy się na inny, ładniejszy i bardziej kolorowy ? Nie, nie, Kapitanie ! My powinniśmy zejść jako ostatni. I orkiestra ma grać do końca :!:

edyta: gdyby ktoś chciał jednak zapoznać się z cenami piwa lub je porównać z Para, tu wrzucam linkę do cennika:
http://www.klubgrawitacja...u-ALKO1_www.jpg

Godzilla - 20 Maj 2012, 21:53

Zobaczymy jak to będzie w nowym miejscu. Ja pamiętam jeszcze poprzednie, i na Jezierskiego nie było tak fajnie jak tam. Może będzie tym razem jakaś zmiana na lepsze?
Adanedhel - 21 Maj 2012, 12:08

Parę nowych osób zadeklarowało się:

SKOFA LI, 2 czerwca 2012, godz. 18:00, Grawitacja

1. Adanedhel
2. Marcin
3. Studnia
4. Rysiull :?:
5 i 6. Miria i Dzejes
7. ...

Anix - 21 Maj 2012, 18:24

Przepraszam, to w końcu GDZIE jest ta SKOFA 2 czerwca? Bo dostaję dwie różne informacje, jedni mówią, że w Paradoxie a inni, że w jakiejś Grawitacji...
Kruk Siwy - 21 Maj 2012, 21:01

W czwartek uzgadniamy Paradox. W Paradoxie na Skofie będą: dalambert, Nina Wum, Lis Rudy, ja - to z pewnoscią kto jeszcze to się zobaczy. Co do Grawitacji.... to pytaj Adanedhela,
mBiko - 21 Maj 2012, 23:45

Co prawda nie będzie mnie na żadnej z czerwcowych SKOF, ale zaczyna mi się nasuwać pewien cytat ze Sztaudyngera.
Anix - 22 Maj 2012, 02:02

Ja oznajmiam wszem and wobec, że z racji bez racji zamierzam i tak pojawić się 2 czerwca w Para. Jeśli będzie tam SKOFA, to świetnie. Jeśli nie będzie SKOFY, to porozmawiam sobie z moimi wyimaginowanymi przyjaciółmi i nazwiemy to spotkanie RPŚRG. Rozpacz Po Śmierci Robina Gibba.
Być może pojawię się w czwartek w na spotkaniu literatów, ale to raptem 30% szans.
Tyle z mojej strony.
:cry:

czterdziescidwa - 22 Maj 2012, 02:04

Paradox od Grawitacji dzieli jakieś 20 minut piechotą. Wracając, powiedzmy 30. Gdzie tu problem dojazdu? Problem dojazdu to by był gdyby ktoś zaproponował Skofę w Siedlcach :twisted:
Lis Rudy - 22 Maj 2012, 06:52

W Para odbędzie się SKOFA Classic. W Grwitacji jakaś SKOFA Light słodzona asparamem.
Nina Wum - 22 Maj 2012, 09:25

Lisie, nie jątrz. Może w Grawitacji będzie nudno i dołączą do nas? :)
mawete - 22 Maj 2012, 10:26

ech... 2 czerwca niestety nie mogę - siła wyższa...
Witchma - 22 Maj 2012, 10:30

mawete, wyższa od Ciebie? :shock: Nie może być...
Lynx - 22 Maj 2012, 11:48

Adanedhel, Kruk Siwy, wstydźcie się. Obaj. Może to bardzo subiektywne, ale zniesmaczyłam się. Zarówno Twoim Adanedhelu, fochem, jak i Twoim Kruku Siwy, udowadnianiem lepszości wróbla z drugiej gałęzi. Jak dwie żaby w bajorze: która ładniej rechoce i jest prawdziwym księciem z bajki.
SKOFA dla mnie była zawsze spotkaniem ludzi, a miejsce nie miało znaczenia, poza tym, że w stolicy.
Tym bardziej na tę SKOFĘ, 2.06. się nie wybiorę. Ani do Pardoxu ani do Grawitacji.

baranek - 22 Maj 2012, 13:01

Jakby co - w toruńskiej Krajinie Piva jest tanio. W porównaniu z tzw. stolicą, to nawet śmiesznie tanio. I ponad 200 gatunków piwa z całego świata do wyboru. Tylko, że faktycznie z dojazdem może być ciężkawo...
gorim1 - 22 Maj 2012, 16:46

Chrzanie to i się jednak wypowiem mogę nawet oberwać banem ale powiem prosto z mostu i dosadnie do do jasnej anielci ma być kruku, Adi nie przeginajcie obaj zaczynacie brnąć za daleko i to mi się to nie podoba SKOFA zawsze była wspólnym naszym spotkaniem nie ważne gdzie się odbywała (zgodnie z pierwszą tradycją Zielona Gęś później PX) szczerze mówiąc każdy z nas wie za PX tonie ale nie zatonie to że tym razem wybrana została Grawitacja to insza inszość. Nie chcę by to zabrzmiało głupio ale jeśli w ogóle tak ma wyglądać nasze radosne stołeczne skofowanie w wspólnym gronie to od razu stwierdzam mam to gdzieś i się nie pojawię a termin dobraliście dla mnie perfekcyjnie mógłbym się spokojnie z wami piwa wieczorem ( w rozsądnych ilościach) napić a to co widzę toż to zwykłe warcholstwo najlepiej odpuście sobie obaj te zachowanie bo ani to nie przystoi ani nie wypada obu!

Partner forum