To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2024.02.17)

Anix - 24 Kwietnia 2012, 20:38

Osz fak xD wygląda na to, że ja faktycznie jestem bez duszy i do tego na głodzie hemoglobinowym :D Cóż za kuszący buziaczek, nic, tylko zwymiotować ze słodyczy...

Ogłoszenie globalne - czy ktoś werbuje do armii szatana? Czerwonooka młoda bez doświadczenia zaciągnie się na ochotnika... :lol:
Pucek, mhrooock. ;)

merula - 24 Kwietnia 2012, 21:12

pozwolę sobie jeszcze dopytać, gdyż albowiem najwyraźniej mój delikatny kobiecy umysł nie był w stanie zgłębić istoty problemu, o co chodziło z tym zbanowanym Żeraniem i oglądaniem go?

i od razu złożyć protest, jako że rzeczonego nie było ;P:

Pucek - 25 Kwietnia 2012, 08:21

Anix, jest tam fotka Człowieka Kina o diabolicznym spojrzeniu, bywa w Para regularnie, to już wiesz do kogo się zwrócić. W razie czego.

Piszę z opóźnieniem, wczoraj miałam wpaść na chwilę na lotnisko, coś komuś przekazać. Pół dnia szlag trafił, chyba pójdę się powkurzać

dalambert - 25 Kwietnia 2012, 08:32

merula, przy okazji kolejnej psztykaninki "ideolo" Żerań sie zaperzył i oświadczył, że jak coś , czy cuś, a nawet cusiek-cosiek, to ON sobie idzie sam bo jest prawnik, mało istotne, a Forum podgłąda i się łamie.
dalambert - 9 Maj 2012, 11:09

Moze to nie SKOFa , ale w piątek i w sobote z racji odbywających się w Warszawie Targów Książki będzie w Paradoxie czekał między 17 -19 stolik na chętnych "potargowiczaniowych gadaczy" =
Ten pod lampą = okrągły :!:
Oczywiście dłuższe pyfkowanie mile widziane :D
Tak , że wyciągać tfurców do Para :wink:

Anix - 9 Maj 2012, 13:46

Hmm, może się pojawię, załamana maturą z angielskiego... ;) poprawicie mi jakoś nastrój, jeśli dam radę się dowlec...? :(
dalambert - 9 Maj 2012, 13:59

Anix, Tfu, tfu - gadaj jak było - ważne co byś przeturlała się przez ten koszmar :!:
Każeł Rzelazny - 10 Maj 2012, 23:20

Koszmar, jak koszmar, trzeba to wziąć na klatę, tak jak dajmy na to ząbkowanie...
A czemu niektórych z Was "jósz" dziś nie było...?

dalambert - 10 Maj 2012, 23:25

KGB mnie zatrzymało. Jutro wpadniesz ?
Adanedhel - 11 Maj 2012, 19:28

Uwaga. Jutro, około 18, w Grawitacji stawi się każdy, kto przeżyje Targi. Niby nie Skofa, ale jak Skofa. Towarzystwu przewodzić będą Kosikowie i Adi. Kto jeszcze chce się (w)stawić?
Zgaga - 12 Maj 2012, 08:50

Widzę tu jakiś rozłam: dalambert ciągnie do Paradoksu, Adanedhel do Grawitacji.
Przeca się nie rozerwę.

Kruk Siwy - 12 Maj 2012, 09:14

Adhd nie rozumie idei SKOFy. Skofa to nie jest każde większe zgromadzenie ludków. Spotkanie po targach w Para czy w Gie nie ma statusu SKOFy i dlatego nie powinno być omawiane w tym wątku.
Adanedhel - 12 Maj 2012, 11:44

Dzięki, Kruku, za cenne pouczenie.
Witchma - 12 Maj 2012, 12:28

Jak ustalicie jednoznaczną definicję Skofy, to przeniosę posty o dzisiejszym spotkaniu albo nie ;)
Kruk Siwy - 12 Maj 2012, 15:14

Adanedhel, pouczenie ci się przyda, bo usiłujesz rozmydlić ideę Skofy. Nie jest to jakaś zbrodnia, tylko po co? Istnieje temat do notowania spotkań towarzyskich, można też założć nowy, bo Targi Ksiązki są dość ważnym wydarzeniem.

Witchma, chętnie, ale później. Obecnie anakondzę.

Każeł Rzelazny - 14 Maj 2012, 18:16

No, właśnie Witchmo i Kruku, to może by tak termin majowej ustalić...?
Lis Rudy - 14 Maj 2012, 18:35

właśnie, właśnie !
I ja za Każełem zapytam: Kiedy majowa SKOFA :?:
W czerwcu bym nie ryzykował, bo się Para przeprowadza, czyż nie ?

czterdziescidwa - 14 Maj 2012, 19:40

Kruku, to co z tym wytłumaczeniem idei SKOFY?
Kruk Siwy - 14 Maj 2012, 20:10

Anakonda trawi miesiąc.
fealoce - 14 Maj 2012, 20:54

Lis Rudy napisał/a
właśnie, właśnie !
I ja za Każełem zapytam: Kiedy majowa SKOFA :?:
W czerwcu bym nie ryzykował, bo się Para przeprowadza, czyż nie ?

Moment, a nie mieli zostać na Jezierskiego do końca czerwca?

Kruk Siwy - 15 Maj 2012, 09:04

1. Skofa jest spotkaniem towarzysko-literackim forumowiczów SFFiH gdziekolwiek by nie mieszkali.
2. Prawo uczestnictwa w Skofie mają także zaproszeni goście z innych forów a także krewni i znajomi królika.
3. Maniakalne zainteresowanie gości fantastyką nie jest konieczne ale mile widziane.
4. Skofa jest ogłaszana przez panującego w danym momencie naczelnego skofa czyli dyktatora z forumowej łaski. Czyli obecnie przez dalamberta, któremu się najbardziej chce i jeszcze może.
5. Termin dumzdeja czyli moment rozpoczęcia Skofy ogłaszany jest na forum SFFiH by następnie rozejść się pocztą pantoflową po sieci. Dopuszczalne jest nawet użycie zbuka i napisów naskalnych, ale PO ogłoszeniu na powyżej wymienionym forum.
6. Miejsce zdarzenia wybierane jest każdorazowo przez dyktatora po konsultacjach z Ludem. (oficjalnie). Dyktator ogłasza miejsce i zezwala na to by Lud się cieszył (faktycznie).
7. Istnieją byty niezależne: Szare Eminencje – Członkowie Założyciele, którzy mają prawo.
8. Skofa wymaga dobrej zabawy. Źle bawiących się doprowadza się siłą do owej dobrości.
9. Skofy nie organizuje się przy okazji innych imprez. To inne imprezy oranizowne są z okazji Skofy.
Regulamin powyższy może ulec zmianie/nie może ulec zmianie*

(niepotrzebne skreślić).

dalambert - 15 Maj 2012, 09:09

fealoce napisał/a
Moment, a nie mieli zostać na Jezierskiego do końca czerwca?
Jeżeli mi KGB nieco odpusci to wybieram się w ten "czwrteczek paradoxalny" wiadomo gdzie to popytam co i jak.
A tak na wszelki wypadak , w trkcie Piłkoszaleństwa może być ? Czy wolicie potem, wszak Nidzica pod koniec czerwca jest!

Kruk Siwy - 15 Maj 2012, 10:05

Musiałem dodać jeden punkt. Ważny.
merula - 15 Maj 2012, 10:26

a kogo obchodzi piłkoszaleństwo? :wink:

a może jakoś Dniodzieckowo ją zrobimy?

dalambert - 15 Maj 2012, 10:28

No 2 czerwca to nie jest zły pomyśł . Będziesz w czwartek w Para ?
merula - 15 Maj 2012, 10:32

nie wiem.
Adanedhel - 18 Maj 2012, 12:33

Panie i Panowie, meine Damen und Herren.

SKOFA LI odbędzie się 2 czerwca 2012 roku.

Start: godzina 18:00.

Miejsce: Grawitacja, ul. Browarna 6.

Macie dwa tygodnie na podjęcie męskiej decyzji o uczestnictwie. Ruszam z listą:

SKOFA LI, 2 czerwca 2012, godz. 18:00, Grawitacja

1. Adanedhel
2. Marcin
3. ...
4. ...

W kapitalizmie wszyscy gotowi są na najgorsze. A u nas na najlepsze. Dlatego naszym celem jest więcej niż 15 osób. I nie polegniemy jak plan pięcioletni.

E: Kruku, dziękuję za regulamin, ale pozwól, że jako dyktator niekoniecznie będę się go trzymał.

merula - 18 Maj 2012, 12:35

ja mogę zadeklarować, że na 90% mnie nie będzie. pozdrowię was znad morza.
dalambert - 18 Maj 2012, 12:44

Adanedhel, coś sie tak czepnął tej Grawitacji - piwo dwa razy kosztowniejsze niż w Paradoxie !
Obraziłeś się na Para czy co ?
A i wielka sala w grawitacji jest "dla palących' mogę przygotowac mieszankę specjalnę do fajki co byście dobrze ten grawitacyjny experyment zapamiętali ;P: :wink: :!:

Adanedhel - 18 Maj 2012, 13:04

Zarezerwowana jest część dla niepalących, więc jakby co to Cię wyniosą, Dalambercie ;)
Obrazić nie obraziłem. Ale biorąc pod uwagę w jakim stanie są niektóre elementy Paradoxu - chcę, aby Skofa była nie tylko w nim.
I nie przesadzaj, wcale nie jest dwa razy drożej.

Partner forum