To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 21 Czerwca 2010, 10:50

dalambert, niedawno zaprosiłem cię do merytorycznej dyskusji, tutaj, w tym wątku - udałeś, ze takiego postu nie ma, więc z łaski swojej sio za miotelkę i sypac głowę popiołkiem, a nie ujadac na mnie. Mialeś okazję, nie skorzystałeś. A mogliśmy to załatwić przy swiadkach :twisted:

Mnie wcale nie bolało, bo spędziłem wieczór grając w Bioshocka, wyniki zobaczyłem dopiero idąc spać. a co do sondaży, to stuknij się w głowę, ten z tvp też nie jest specjalnie trafny, póki co - mimo, że poll exit. Tam gdzie inni dawali 3-4% w górę, to sondażownia tvp 2% w dół. Jedynym naprawdę zakłamanym jest ten z ND. Póki co, niech doliczą te 6 pozostałych, wtedy wyciągniemy przecinki i zobaczymy, czy było o co ujadać :-)

TVN24 TVP Polsat News PKW 94%
Bronisław Komorowski 45,7% 40,7% 46,2% 41,2%
Jarosław Kaczyński 33,2% 35,8% 32,8% 36,7%
Grzegorz Napieralski 13,4% 14% 12,4% 13,7%
Janusz Korwin-Mikke 2,3% 3% 1,9% 2,5%
Waldemar Pawlak 1,8% 1,9% 2,5% 1,8%
Andrzej Lepper 1,4% 1,2% 1% 1,3%
Andrzej Olechowski 1,2% 1,2% 2,3% 1,4%
Marek Jurek 0,7% 1,3% 0,9% 1%
Kornel Morawiecki 0,1% 0,2% 0% 0,1%
Bogusław Ziętek 0,1% 0,3% 0% 0,2%

dalambert - 21 Czerwca 2010, 10:53

NURS, poczekamy teraz, twoje zaś zaproszenia sprowadzją sie do wymogu apriorycznego pzyznania Ci racji bo Ty przecież wiesz.
Zobaczymy co obaj kandydaci powiedzą w te gorące 12 dni.

A do łgarstwa sondaży polsatowsko tvenowskich jakoś sie nie odnosisz. Co boli ?

NURS - 21 Czerwca 2010, 11:00

dalambert, przestań po mnie jechać, martva ci już odpowiedziała - to z tobą nie ma dyskusji, ty wszystko wiesz lepiej, a jak argumenty przeciw za dużo ważą, to opuszczasz salę :-)

Patrz, w czasie gdy mi coś zarzucałeś pracowicie skopiowałem wszystkie wyniki, zeby por az setny zadac kłam twoim wypowiedziom. :-)
Ta dam.

edit: sorki, ale nie moge rozbić tych wyników...

Łupaszka - 21 Czerwca 2010, 11:08

Jest jeszcze jedna szansa na wygrana JK. Taka, że cześć wyborców PO i SLD wyjedzie na wakacje za granice. W końcu lipiec. ;P: Tak czy siak idę głosować na Kaczyńskiego, bo mam dość kłamstw Tuska i Komorowskiego.

Tak ich widzę

Martva - 21 Czerwca 2010, 11:14

A Kaczyński to krynica prawdy, zaiste :shock:
dalambert - 21 Czerwca 2010, 11:18

Martva, a w Ameryce murzynów biją :shock:
NURS - 21 Czerwca 2010, 11:20

Łupaszka, to nie ty tak ich widzisz, tylko partyjna propaganda, której jesteś nośnikiem :twisted: Idziesz o zakład, ze za 10 lat będziesz się wstydził każdego słowa, które teraz piszesz? Zanim zaprzeczysz, powiem ci jedno, znałem dziesiątki takich zaangażowanych, niewiele myślacych ludzi jak ty. Jeszcze z KPN-u. Wtedy gotowi byli przegryzac gardła za Moczulskiego, teraz najchętniej przegryźli by jemu. Taki już los zaslepionych fałszywą wiare. Bańka mydlana szybciej, lub póxniej peka zostawiając tylko gorycz zmarnowanego życia.
Najbardziej komuchowata w programie partia jaką jest dzisiaj PiS przypina wszystkim łatki lewicowosci. Gdyby Jarkacz nawoływal do reaktywacji kołchozów (czytaj PGRów) to bys piszczal z uciechy, bo to program solidarności z biedakami. PiS = PZPR Bis, dude. to widać, słychać i czuć. :twisted:

Martva - 21 Czerwca 2010, 11:21

Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
Nie będzie koalicji z Samoobroną.
Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
Chcemy koalicji z PO.
Nie bedzie TKMu.
"Moja teczka jest sfałszowana".
W rządzie nie będzie przestępców!
Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
Kler nie ma wpływu na politykę PiS

Tak, to wszystko słowa Tuska i Komorowskiego. Znaczy kłamstwa, nie słowa, przepraszam.

Anonymous - 21 Czerwca 2010, 11:26

Dalambercie, przypominam, że sondaże to tylko zabawa. Już to gdzieś pisałem, nie ma co się zacietrzewiać. :-) Chociaż przyznaję, że do 2 siedziałem i czekałem na komunikaty PKW. I jeszcze jedno: pamiętajcie, że zostało jeszcze 5% obwodów do zagłosowania. Sprawdziło się to, co przewidziałem: rosnące poparcie dla Komorowskiego w miarę zwiększania się napływu danych z poszczególnych obwodów. Tak więc, ketyow, wstrzymaj piwo. Na razie jest 5% obwodów, a różnica między Kaczyńskim i Komorowskim już wynosi ca 5%. Zatem z 1-2 powinno urosnąć. Statystycznie nawet się by zgadzało: 1-2 procent dla Komorowskiego, 1% Kaczyńskiemu, 1% Napieralskiemu, 1% pozostali. :) I z tego też powodu o kompromitacji jakiejkolwiek sondażowni trzeba mówić dopiero PO wynikach, chociaż trzeba przyznać, że do wyniku Homo Homini raczej wybory się nie zbliżą.

martva: to o KGB powiedział, AFAIR, Macierewicz, nie Kaczyński.

Kaczyński mówił o ZOMO. KGB to jednak NIE ZOMO.

dalambert - 21 Czerwca 2010, 11:27

NURS, program solidarności społecznej rzeczywiscie zawiera elementy prawdziwej lewicowosci , a nie dzikiego lewactwa, staje po stronie pracownikow najemnych, ubogich i oszukanych w kolejnych akcjach prywatyazcyjnych , ale nie zajmuje sie lub jest przeciwny temu co dziś wyznacza /medialnie/ bycie lewicą.
Czyli aborcja na życzenie i na wynos i do domu, geje jako szczyt rodzicielstwa i rodziny , oraz wojuące antychrzescijaństwo.
Może łaskawie wyjasnisz co todla Ciebie jest
NURS napisał/a
Najbardziej komuchowata w programie partia
bo epitetujesz jak zwykle, a jakoś dowodów nie widac.
Chyba, ze dla Ciebie katolicka nauka społeczna to "komuchowatość".

Chal-Chenet - 21 Czerwca 2010, 11:28

Mam pytanko, gdzie można w necie znaleźć jakieś porównanie kandydatów pod względem programu na przykład? W pierwszej turze nie głosowałem, ale zastanawiam się nad pójściem na drugą. Z tym że nie wiem za bardzo co obaj kandydaci obiecują...
baranek - 21 Czerwca 2010, 11:30

Chal-Chenet, wszystko obiecują. co tylko sobie zażyczysz. poczekaj jak teraz zaczną się przymilać do tych ohydnych komuchów, którzy głosowali na Grzesia.
Martva - 21 Czerwca 2010, 11:31

Żerań, sorry, Gugiel to wyrzuca pod hasłem 'kłamstwa Kaczyńskiego' i jak widać czasem się myli ;P: w sumie najważniejsze jest to o byciu premierem i o Samoobronie.
Matrim - 21 Czerwca 2010, 11:47

Gadanie o przekrętach sondażowych to duże nadużycie. Firmy, które się tym zajmują sondaże wyborcze, czy preferencje partyjne, robią przy okazji. Głównie badają stosunek ludzi do produktów sklepowych, nowych marek, nowych modeli czego-kto-sobie-nie-wymyśli. I na tym budują swoją wiarygodność. Gdyby zafałszowali wyniki z premedytacją ucierpiałaby renoma firmy sondażowej. Od kilkunastu dni każdy, kto ogląda wiadomości umie wymienić przynajmniej kilka ośrodków badania opinii - to jest ich reklama, a reklama ma się kojarzyć pozytywnie! Może w końcu zrozumiecie, że ludzie czasami coś innego mówią, a coś innego robią? ;)
Chal-Chenet - 21 Czerwca 2010, 11:58

baranek napisał/a
wszystko obiecują. co tylko sobie zażyczysz.

Też prawda.
Ale serio, można gdzieś znaleźć porównania programów? Nie interesuję się tym zbytnio, nie wiem gdzie patrzeć. :)

NURS - 21 Czerwca 2010, 11:59

[
Cytat
quote=dalambert]NURS, program solidarności społecznej rzeczywiscie zawiera elementy prawdziwej lewicowosci , a nie dzikiego lewactwa, staje po stronie pracownikow najemnych, ubogich i oszukanych w kolejnych akcjach prywatyazcyjnych , ale nie zajmuje sie lub jest przeciwny temu co dziś wyznacza /medialnie/ bycie lewicą.

Tak KK to instytucja, które nigdy nikogo nie okradła i jest gwarantem sprawiedliwości społecznej :-)

Cytat
Czyli aborcja na życzenie i na wynos i do domu, geje jako szczyt rodzicielstwa i rodziny , oraz wojuące antychrzescijaństwo.

To tylko pisiacka propaganda. Nikt nie postuluje aborcji na życzenie, o czym doskonale wiesz, chodzi jednak o coś, czego katonarodowy umysl nie pojmie, że np. zgwałcona dziewięciolatka nie powinna rodzić dziecka jakiegoś zwyrodniałego narkomana. Geje? A kto gejów stawia za wzór - dasz przykład? Antychrześcijaństwo - zgoda, ale to akurat popieram. Bo IMO chrześcijaństwo jest niewiele więcej warte niż kult słońca w Egipcie.

Cytat
Może łaskawie wyjasnisz co todla Ciebie jest
NURS napisał/a
Najbardziej komuchowata w programie partia
bo epitetujesz jak zwykle, a jakoś dowodów nie widac.
Chyba, ze dla Ciebie katolicka nauka społeczna to komuchowatość.

Podasz kiedyś jej założenia? Bo z tego co czytałem, to taki manifest lipcowy tylko głoszony przez kler. Zasady te same.

Łupaszka - 21 Czerwca 2010, 12:01

NURS napisał/a
Łupaszka, to nie ty tak ich widzisz, tylko partyjna propaganda, której jesteś nośnikiem :twisted: Idziesz o zakład, ze za 10 lat będziesz się wstydził każdego słowa, które teraz piszesz? Zanim zaprzeczysz, powiem ci jedno, znałem dziesiątki takich zaangażowanych, niewiele myślacych ludzi jak ty. Jeszcze z KPN-u. Wtedy gotowi byli przegryzac gardła za Moczulskiego, teraz najchętniej przegryźli by jemu. Taki już los zaslepionych fałszywą wiare. Bańka mydlana szybciej, lub póxniej peka zostawiając tylko gorycz zmarnowanego życia.
Najbardziej komuchowata w programie partia jaką jest dzisiaj PiS przypina wszystkim łatki lewicowosci. Gdyby Jarkacz nawoływal do reaktywacji kołchozów (czytaj PGRów) to bys piszczal z uciechy, bo to program solidarności z biedakami. PiS = PZPR Bis, dude. to widać, słychać i czuć. :twisted:

Schetyna wsypał Wojewódzkiego że doradzał PO. Ale ty widocznie nie jesteś tak znany jak Wojewódzki.

Te niby kłamstwa Kaczyńskiego są śmieszne. JK chciał POPISU. Tusk chciał Wojny, wiec PIS nie miał wyboru i musiał wejść w koalicje z LPR i Leperem. Skądinąd Leper/Giertych nie różnią sie wcale od Pawlaka. Ale zaraz Usłyszę, że lepiej by PIS utworzyło rząd mniejszościowy i zaraz podało sie do dymisji, żeby PO przejęła władze.

Mam dość kłamstw i terroru PO.

1) Podsłuchiwanie i strasznie niezależnych dziennikarzy(cO SPOTKAŁO sUMLINSKIEGO, rYMANOWSKIEGO, gZYMZA, straszanie Ziemkiewicza że jak MY Niesioły Palikoty przejmiemy całkowity ster to on i jemu podobni nigdzie nie znajdą pracy) przez Tuska, Niesiołowskiego itd.
( UWAGA TERAZ NURS MA AMNEZJE)

2) Zaszczuwanie niezależnych historyków (vide historycy IPN, Cenckiewicz zmuszony do odejścia z pracy, bo inaczej IPN dostał by mniej pieniędzy co skutkowało by wyrzuceniem z pracy około 200 pracowników wg Antoniego Dudaka) Już nie mówię o Pawle Zyzaku, który wydał książkę w arcanie i za to też został wywalony z pracy z wilczym biletem w każdej szkole państwowej i prywatnej. Na jego Uniwerek niczym Banda Komuchów TUsk chciał wysłać Kontrole i odebrać prace mgr P. Zyzakowi, a jego promotorowi profesurę.

(UWAGA NURS DALEJ MA AMNEZJE)

Co premier obiecywał i z czego się wycofał?

Rekonstrukcja rządu. Premier kilka razy zapowiadał zmiany w rządzie. Najczęściej mówił o sierpniu 2008 r., kiedy miała nastąpić pierwsza weryfikacja. Rekonstrukcji nie było do dzisiaj.

Chemiczna kastracja pedofilów. "Nie sadzę, aby wobec takich indywiduów, kreatur, można było zastosować termin " - mówił Donald Tusk, zapowiadając przymusową, chemiczną kastrację. W projekcie nic takiego się nie znalazło, bo jest to sprzeczne z międzynarodowymi konwencjami.

Euro w 2011 r. Na Forum Ekonomicznym w Krynicy Tusk zaskoczył wszystkich, składając obietnicę, że wprowadzi w Polsce wspólną walutę w 2011 r. Szybko celem rządu stał się jednak rok 2012. I to niekoniecznie nawet 1 stycznia.

Refundacja metody in vitro. "Metoda in vitro powinna być metodą uregulowaną, a więc legalną, prawną, a co za tym idzie powinna być dostępna dla tych, którzy nie mają innej możliwości zapobiegania skutkom bezpłodności" - mówił premier. Stwierdził, że in vitro nie może być „ekskluzywnym przywilejem ludzi zamożnych”. Efektem wielomiesięcznej debaty niemal na pewno nie będzie ustawa. A na refundację resort zdrowia nie ma pieniędzy.

Pełne otwarcie archiwów IPN. W lipcu 2008 r. premier zapowiadał, że trwają prace nad stosownym projektem. "Nie można z tą sprawą więcej zwlekać, bo zwłoka przynosi tylko szkodę" - mówił. Dziś PO tłumaczy, że prace utknęły na dobre i nie wiadomo, w którym kierunku się potoczą.

Debata o eutanazji. Premier nawoływał do niej kilka tygodni temu. Oburzyły się środowiska katolickie i konserwatywna część PO. W DZIENNIKU rzecznik rządu definitywnie zamknął ten temat stwierdzeniem, że Donald Tusk jest przeciwnikiem eutanazji.

Komputer dla każdego ucznia. Program zakładał, że najdalej w przyszłym roku każdy gimnazjalista dostanie laptop, który miałby pomóc w nauce. Teraz, zamiast rozdawać komputery, rząd deklaruje chęć przyspieszenia informatyzacji szkół.

Szybka debata konstytucyjna. Ponad rok temu w wywiadzie dla DZIENNIKA Donald Tusk zapowiadał rychłe powołanie komisji konstytucyjnej, która uregulowałaby kwestie związane z władzą wykonawczą w Polsce. Nigdy nie doszło do realizacji tego pomysłu.
CSpostrzegawczy

09 października 2008
Kolejne kłamstwo Tuska w sprawie "taniego państwa"
Rząd zwiększa administracię o 3300 osób, choć Tusk zapewniał, że będzie zmniejszał - kłamał?

Tego nie robił JK za swoich rządów z Leperem i Giertychem. Ale właśnie TUSK = Zamordyzm= cofniecie sie do Białorusi.

UWAGA NURS MNIE ZARAZ WYZWIE OD PROPAGANDYSTÓW PIS, KTÓRY TU KŁAMIE NA POTĘGĘ. ;P:

bo Historycy i dziennikarze nie związani z PO, sa z PISU i trzeba ich zniszczyć nienawiścią i zaszczuć.

Tak NURS mylę sie??

dalambert - 21 Czerwca 2010, 12:46

NURS napisał/a
Podasz kiedyś jej założenia? Bo z tego co czytałem, to taki manifest lipcowy tylko głoszony przez kler. Zasady te same.

Leon XIII " Rerum Nowarum ogłoszona w 1891 r.
Może byś raz coś przeczytał uważnie, a nie pitolił propadandowo jaki to PiS straszny i okropny ;P:
Sadzę , ze jestes dostatecznie kumaty bym Ci nie musial tego streszczać i bryka pisac :mrgreen:

Ps. czy masz może jakiś argument pozytywny , by głosowac na Bronisława Komorowskiego?
Oczywiście po za argumentem, ze to nie Jarkacz, i PiS jest wredny nieslychanie.

Anonymous - 21 Czerwca 2010, 15:00

A ja mam taki argument: chociażby ten, że wreszcie będą mogły zostać przeprowadzone reformy emerytalne i nikt nie będzie blokował tych reform z powodów politycznych.

Swoją drogą Napieralski, szakunec! Jak powiedział, tak zrobił. Wstaje rano i zap-ala do roboty. I oto chodzi. Kompletnie nie zgadzam się z programem, ale szef SLD przynajmniej wyszedł do ludzi. To się nazywa prowadzić kampanię. Bardzo się wyrobił albo ma świetnych speców od PR.

dalambert - 21 Czerwca 2010, 15:03

Żerań napisał/a
że wreszcie będą mogły zostać przeprowadzone reformy emerytalne i

JAKIE ?

Romek P. - 21 Czerwca 2010, 16:19

W ramach tej jakże merytorycznej dyskusji, proponuję przerywnik, piosenkę o manipulacji (która, nawiasem mówiąc, sama jest manipulacją :D )
http://www.plotek.pl/plot...szalskiego.html

Gustaw G.Garuga - 21 Czerwca 2010, 16:23

Łupaszka napisał/a
Debata o eutanazji. Premier nawoływał do niej kilka tygodni temu.

Do debaty o eutanazji nawoływał, czy do samej eutanazji? Ja pamiętam dokładnie wypowiedź Tuska sprzed paru lat, kiedy pytany o eutanazję odpowiedział bardzo mocno i emocjonalnie, że z jego strony nie ma przyzwolenia na "zabijanie ludzi". Albo on zmienił poglądy o 180 stopni ("nawoływanie" do eutanazji to taka sama debilna skrajność jak potępianie jej w czambuł jako "zabijanie ludzi") albo Ty ściemniasz, wkładając mu w usta wszystkie znienawidzone przez siebie poglądy i postulaty.

Marcin Robert - 21 Czerwca 2010, 16:34

No i stało się po mojej myśli: hrabia Nadętus Dwururka dostał po nosie, ale nieznacznie zwyciężył, będzie więc druga tura. Zgodnie z obietnicą zagłosowałem na Waldemara Pawlaka, a czwartego lipca oddam głos przeciwko Kaczemu Kartoflowi.

dalambert napisał/a
Martva, a w Ameryce murzynów biją :shock:

Chybiony strzał. Żaden Amerykanin nie obiecuje, w odróżnieniu od PiSuarów, że zwalczy w Polsce rządy kłamstwa.

Chal-Chenet - 21 Czerwca 2010, 16:38

Mundial oglądać i się nie kłócić! ;)
Kai - 21 Czerwca 2010, 17:59

Ja miałam w ogóle nie głosować, wychodząc z założenia, że jeśli nie ma z czego wybrać, to rezygnuję, ale ostatecznie zagłosowałam na Komorowskiego, jest wg mnie najbezpieczniejszy, może nie podskoczy wyżej nerek, ale nie mam wrażenia, że zaraz opluje interlokutora, albo zacznie robić miny.
Doszło do tego, że nie głosuje się na, a przeciwko kandydatowi.

NURS - 21 Czerwca 2010, 18:32

Łupaszka napisał/a

Schetyna wsypał Wojewódzkiego że doradzał PO. Ale ty widocznie nie jesteś tak znany jak Wojewódzki.

Ja nikomu nie doradzam, o co ci chodzi?

Cytat
Te niby kłamstwa Kaczyńskiego są śmieszne. JK chciał POPISU. Tusk chciał Wojny, wiec PIS nie miał wyboru i musiał wejść w koalicje z LPR i Leperem. Skądinąd Leper/Giertych nie różnią sie wcale od Pawlaka. Ale zaraz Usłyszę, że lepiej by PIS utworzyło rząd mniejszościowy i zaraz podało sie do dymisji, żeby PO przejęła władze.

Kłamstwo i głupota. Kaczyński przez pół kadencji niszczył koalicjantów, chcąc przejąć ich elektoraty. To nie jest człowiek, z którym można się dogadać. Ukryta kamera u Begier pokazała, jak wyglądało przeciąganie ludzi do siebie. Afera Leppera była tak grubymi nićmi szyta, że zęby boały, jak ktoś myślał :-)

Cytat
Mam dość kłamstw i terroru PO.

Terroru? Podaj jeden przykład tego terroru, człowieku. A ja ci podam kilka pisowskich baboli. Blida, doktor G, kwit, którey mi poczta doręczyła, w którym było żądanie, zebym prześwietlił przeszłośc wszystkich piszących do SF-a albo szedl do pierdla.

Cytat
1) Podsłuchiwanie i strasznie niezależnych dziennikarzy(cO SPOTKAŁO sUMLINSKIEGO, rYMANOWSKIEGO, gZYMZA, straszanie Ziemkiewicza że jak MY Niesioły Palikoty przejmiemy całkowity ster to on i jemu podobni nigdzie nie znajdą pracy) przez Tuska, Niesiołowskiego itd.
( UWAGA TERAZ NURS MA AMNEZJE)

Zejdź ze mnie, uprzejmie proszę. Po raz ostatni zresztą. To co tu wypisujesz to żałosna propaganda. Tak się tym podniecasz, ze ci się klawisze mylą? Żyjesz dude, w wolnym kraju. To ty tutaj niedawno straszyłeś, ze ojców niektórym będą rozliczać, to wasza pisiasta metoda rządzenia, nie PO.

Cytat
2) Zaszczuwanie niezależnych historyków (vide historycy IPN, Cenckiewicz zmuszony do odejścia z pracy, bo inaczej IPN dostał by mniej pieniędzy co skutkowało by wyrzuceniem z pracy około 200 pracowników wg Antoniego Dudaka) Już nie mówię o Pawle Zyzaku, który wydał książkę w arcanie i za to też został wywalony z pracy z wilczym biletem w każdej szkole państwowej i prywatnej. Na jego Uniwerek niczym Banda Komuchów TUsk chciał wysłać Kontrole i odebrać prace mgr P. Zyzakowi, a jego promotorowi profesurę.

(UWAGA NURS DALEJ MA AMNEZJE)

histerycy chyba. Jak rozumiem, pajace, którzy za państwowe pieniądze gnoili przeciwników Kaczorów mają być ofiarami systemu, tak? Jakies dowody na to, ze :
Na jego Uniwerek niczym Banda Komuchów TUsk chciał wysłać Kontrole i odebrać prace mgr P. Zyzakowi, a jego promotorowi profesurę.

Chciał, czyli nie wysłał,, to wynika z twojego tekstu. Ale ty się o tym dowiedziałeś, co chciał. :-)

Cytat
Co premier obiecywał i z czego się wycofał?

Rekonstrukcja rządu. Premier kilka razy zapowiadał zmiany w rządzie. Najczęściej mówił o sierpniu 2008 r., kiedy miała nastąpić pierwsza weryfikacja. Rekonstrukcji nie było do dzisiaj.

Wskaż mi polityka, który dotrzymał wszystkich albo tylko większości obietnic.

Cytat
Chemiczna kastracja pedofilów. Nie sadzę, aby wobec takich indywiduów, kreatur, można było zastosować termin - mówił Donald Tusk, zapowiadając przymusową, chemiczną kastrację. W projekcie nic takiego się nie znalazło, bo jest to sprzeczne z międzynarodowymi konwencjami.

No, straszna zbrodnia Tuska, że się ugiął przed prawem. Przerażająca.

Cytat
Euro w 2011 r. Na Forum Ekonomicznym w Krynicy Tusk zaskoczył wszystkich, składając obietnicę, że wprowadzi w Polsce wspólną walutę w 2011 r. Szybko celem rządu stał się jednak rok 2012. I to niekoniecznie nawet 1 stycznia.

te wiadomości to chyba ze starej gazetki partyjnej wziąłeś. Czy wy tam w Pisie nie macie normalnych służb prasowych? :twisted:

Cytat
Refundacja metody in vitro. Metoda in vitro powinna być metodą uregulowaną, a więc legalną, prawną, a co za tym idzie powinna być dostępna dla tych, którzy nie mają innej możliwości zapobiegania skutkom bezpłodności - mówił premier. Stwierdził, że in vitro nie może być „ekskluzywnym przywilejem ludzi zamożnych”. Efektem wielomiesięcznej debaty niemal na pewno nie będzie ustawa. A na refundację resort zdrowia nie ma pieniędzy.

A jakie jest twoje zdanie o in-vitro? Zabijanie płodów, życia poczętego itp?

Cytat
Pełne otwarcie archiwów IPN. W lipcu 2008 r. premier zapowiadał, że trwają prace nad stosownym projektem. Nie można z tą sprawą więcej zwlekać, bo zwłoka przynosi tylko szkodę - mówił. Dziś PO tłumaczy, że prace utknęły na dobre i nie wiadomo, w którym kierunku się potoczą.

No i co z tego?

Cytat
Debata o eutanazji. Premier nawoływał do niej kilka tygodni temu. Oburzyły się środowiska katolickie i konserwatywna część PO. W DZIENNIKU rzecznik rządu definitywnie zamknął ten temat stwierdzeniem, że Donald Tusk jest przeciwnikiem eutanazji.

Morzesz podrzucić jakikolwiek link, w którym byłaby informacja o tym, ze Tusk nawoływal do debaty o eutanazji?

Cytat
Komputer dla każdego ucznia. Program zakładał, że najdalej w przyszłym roku każdy gimnazjalista dostanie laptop, który miałby pomóc w nauce. Teraz, zamiast rozdawać komputery, rząd deklaruje chęć przyspieszenia informatyzacji szkół.

Kaczyński obiecał trzy miliony mieszkań. podaj ich adresy, wystarczy 30 tyś, nie będę okrutny. :twisted:

Cytat
Szybka debata konstytucyjna. Ponad rok temu w wywiadzie dla DZIENNIKA Donald Tusk zapowiadał rychłe powołanie komisji konstytucyjnej, która uregulowałaby kwestie związane z władzą wykonawczą w Polsce. Nigdy nie doszło do realizacji tego pomysłu.
CSpostrzegawczy

CSpostrzegawczy to podpis misia, który ci to wyszukał? :twisted:

Cytat
09 października 2008
Kolejne kłamstwo Tuska w sprawie taniego państwa
Rząd zwiększa administracię o 3300 osób, choć Tusk zapewniał, że będzie zmniejszał - kłamał?

nie wiem, Lech Kaczyński rozdał swoją kancelarię ponad wszelkie prawdopodobieństwa. PiS tez ma to w *beep*.

Cytat
Tego nie robił JK za swoich rządów z Leperem i Giertychem. Ale właśnie TUSK = Zamordyzm= cofniecie sie do Białorusi.

gdyby tak było, pisalbyś z piersdla. Wróciliśmy z Białorusi. Daj jeden dowód tego zamordyzmu. I to nie prośba, ale żądanie. zobaczymy czy pan politruk potrafi to zrobić

Cytat
UWAGA NURS MNIE ZARAZ WYZWIE OD PROPAGANDYSTÓW PIS, KTÓRY TU KŁAMIE NA POTĘGĘ. ;P:

Nie ciebie, tylko tego, kto ci dał ten tekst, który tak nieumiejętnie przekleiłeś.

Cytat
bo Historycy i dziennikarze nie związani z PO, sa z PISU i trzeba ich zniszczyć nienawiścią i zaszczuć.

Jakies dowody? A może zaplute karły chcące robić karierę na plecach swoich mocodawców, którzy niszczą konkurencję polityczną? :-)

Cytat
Tak NURS mylę sie??

Od pierwszego do ostatniego słowa. :twisted:

NURS - 21 Czerwca 2010, 18:36

dalambert napisał/a

Ps. czy masz może jakiś argument pozytywny , by głosowac na Bronisława Komorowskiego?
Oczywiście po za argumentem, ze to nie Jarkacz, i PiS jest wredny nieslychanie.

Tak, mam. Komorowski gwarantuje jakiekolwiek zmiany. Kaczyński bedzie blokowal wszystko, co przyniesie PO punkty w przyszłych wyborach - sam temu nie zaprzeczysz, taka jest idea polityki, przynajmeniej w tym kraju. A to cofnie Polskę o kilka lat w rozwoju i oddali nas od doścignięcia zachodniej europy. Komorowski pozwoli na swobodne wprowadzanie reform. Jeśli beda do bani, w najbliższych wyborach PO poleci w kosmos. Jeśli się sprawdzą, wy polecicie. I chyba dlatego tak się boicie dac im tę władze. :twisted:

dalambert - 21 Czerwca 2010, 19:56

NURS napisał/a
Kaczyński bedzie blokowal wszystko, co przyniesie PO punkty w przyszłych wyborach - sam temu nie zaprzeczysz, taka jest idea polityki

Właśnie temu zaprzeczę Kaczyński nie będzie blokował WSZYSTKIEGO, podobnie jak nie blokował jego Brat, to Ty powtarzasz propagandowe jęki PO. Owszem zablokowali prywatyzacje szpitali/ nazywała się komercjalizacja, tyż piknie/ , usiłował zablokować "odpolitycznienie" prokuratury, jak ta nowa działa to widać przy śledztwie w/s katastrofy smoleńskiej. I zablokowałby zniszczenie IPN.
A jakież to reformy nam PO szykuje, bo jakoś krzyczy reformy, ale jakie to już cisza i uśmiechy. Mają na karku wybory samorządowe na jesieni i sejmowe rok później . Jakie reformy , toż będą kampanie prowadzić co by się przy korycie utrzymać.

dzejes - 21 Czerwca 2010, 20:01

dalambert napisał/a
Owszem zablokowali prywatyzacje szpitali

A ja miałem operację w prywatnym szpitalu, nie zapłaciłem ani złotówki, opieka i warunki świetne. Wszystkim polecam.

dalambert - 21 Czerwca 2010, 20:04

dzejes, ale ten szpital jest opłacany z Twoich i moich podatków z NFZ.
a Kaczynski nie jest przeciwny takim rozwiązaniom, jeno wie , ze NIE wszędzie to zadziała.

Partner forum