To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

Toudisław - 4 Listopada 2009, 15:02

khamenei, od tego są sądy albo władza na tamtym forum ;)
Trzeba jeszcze dowieść że ma się rację

Virgo C. - 4 Listopada 2009, 15:02

Ja tam jednak Toudi dostrzegam sporą różnicę pomiędzy wskazaniem w recenzji kiepskiej (zdaniem recenzenta) książki powodów dla takiego twierdzenia, a rzucaniem wyjętych z kapelusza oskarżeń gdzie popadnie.
NURS - 4 Listopada 2009, 15:04

Toudi, czy ty się dobrze czujesz? Wielu ludzi z tego forum spierało się ze mna i w realu i w sieci, i nic z tego nie wynikało. Uparcie usiłujesz sprowadzic dyskusję na tory rzekomego bana za obgadywanie,a jak ci napisałem, to tylko jeden z elementów działalności Moffissa, także tutaj, na forum, co zaczęło skutkowac nawet odchodzeniem starych użytkowników.
Chcesz pouczać ludzi, stwórz jakąs społecznośc, spróbuj być za nia odpowiedzialny, potem porozmawiamy.

Toudisław - 4 Listopada 2009, 15:46

NURS, Dzięki za troskę. Coś mnie w krzyżu łupie faktycznie ale to chyba na śnieg tak mam

NURS napisał/a
Chcesz pouczać ludzi, stwórz jakąs społecznośc, spróbuj być za nia odpowiedzialny, potem porozmawiamy.

Myślę że jakomś tą współtworzyłem.

Generalnie w ogule mnie nie chodzi o Moffissa i też widzę że miał czasem "wybryki"

Chodzi mi o to czy można mnie ścigać za to co powiem na innym forum. Nie walcze o zniesienie bana tylko o to czy można dostać bana za mówienie źle o SFFiH np. na Forum NF.

NURS - 4 Listopada 2009, 15:52

Nie potrafię odpowiedzieć na tak postawione pytanie. To zależy od wielu rzeczy i od człowieka. Jesli ktoś celowo i kilkukrotnie bedzie kamal i manipulował, to uważam, ze powino się go usunąć. Zle mówiono o nas wielokrotnie, i nikomu włos z głowy za to nie spadł.
Na plecy polecam końską maść.

khamenei - 4 Listopada 2009, 19:48

Edit: Nieważne, sprawa wyjaśniona.
dzejes - 4 Listopada 2009, 23:42

Cóż, ja w postach Toudiego widzę dramatyczną poprawę.
holger paradox - 10 Listopada 2009, 19:18

W tęczowym temacie nastąpiło ostrzeżenie za pejoratywne używanie słowa homoś. Ponieważ na zadane tam pytanie nie dostałem odpowiedzi, ani skierowania do właściwego tematu w tej kwestii, więc - zgaduję - powinienem zadać je tutaj:

W kwestii formalnej: określenie homoś funkcjonuje w takim czasopiśmie jak Najwyższy Czas - które jest legalnym czasopismem i jak na razie nikt za homosia skazany nie został - a z czego ma wynikać jednoznaczna pejoratywność tegoż? Bo tak?

W takim razie proszę o zapis, (bądź radę) jakie konkretnie określenia na grupy seksualno/wyznaniowe będą uznawane za nielegalne na forum.

Agi - 10 Listopada 2009, 19:22

holger paradox napisał/a
jak na razie nikt za homosia skazany nie został - a z czego ma wynikać jednoznaczna pejoratywność tegoż?

Pejoratywność określenia z reguły wynika z kontekstu, w jakim zostało użyte.
holger paradox napisał/a
W takim razie proszę o zapis, (bądź radę) jakie konkretnie określenia na grupy seksualno/wyznaniowe będą uznawane za nielegalne na forum.

Sądzę, że nie trzeba robić wykazów, użytkownicy są inteligentnymi ludźmi.
Wystarczy przestrzeganie zasad dobrego wychowania.

dzejes - 10 Listopada 2009, 19:31

holger paradox napisał/a
a z czego ma wynikać jednoznaczna pejoratywność tegoż? Bo tak?

Owszem. Bo tak. Ile razy NURS ma powtarzać, że demokracji na forum nie ma?

holger paradox - 10 Listopada 2009, 19:33

Tak jest, myślałem tylko, że jest może możliwość zapytania, czy za to też można dostać ostrzeżenie?
Agi - 10 Listopada 2009, 19:34

holger paradox, za pytanie nie, za naigrywanie się, owszem.
dzejes - 10 Listopada 2009, 19:34

Dostałeś ostrzeżenie?
holger paradox - 10 Listopada 2009, 19:37

Jeszcze nie, dlatego pytam. Jeżeli pytanie jest naigrawaniem się, to ja od razu proszę o dożywotniego bana.
Hubert - 10 Listopada 2009, 20:01

holger paradox, poprawiłeś mi humor. Dzięki. :mrgreen:
Gwynhwar - 10 Listopada 2009, 20:29

Tak zapytam, za co Chal dostał banana, bo przeczytałam pilnie jego posty i chyba to coś musiało zostać usunięte, bo się doszukać nie mogę!

Z czystej ciekawości pytam!

Agi - 10 Listopada 2009, 20:32

Gwynhwar, za to:
Chal-Chenet napisał/a
- Jaka jest różnica między Chrystusem a Chrześcijanami?
- Taka jak między Kantem a Kanciarzami.

dalambert poczuł się urażony jako chrześcijanin.

Gwynhwar - 10 Listopada 2009, 20:37

Ach.
baranek - 10 Listopada 2009, 22:17

przeczytałem sobie to wszystko. ukaranego posta i w ogóle. i chciałbym coś powiedzieć. napisać właściwie.

"o ja pierdzielę!!!"

szortopiścy są teraz do przodu. bo kto się zdecyduje na krytykę? przecież tak łatwo urazić autora. a nie każdemu do twarzy w czerwonym.

mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.

REMOV - 10 Listopada 2009, 22:34

Moim zdaniem przesada w każdą stronę jest drażniąca. No, ale moderator też człowiek...
Agi - 10 Listopada 2009, 22:41

Pozwólcie, że przypomnę punkt trzeci Regulaminu Forum:
Cytat
3. (...)Obrażanie współdyskutantów oraz używanie słów powszechnie uznawanych za obelżywe zakończy się ostrzeżeniem i banicją!

Cytat
Chal-Chenet napisał/a:
- Jaka jest różnica między Chrystusem a Chrześcijanami?
- Taka jak między Kantem a Kanciarzami.

I dla uporządkowania dyskusji zacytuję post dalamberta:
dalambert napisał/a
Chal-Chenet, popatrz , a za podobnie wesolkowate numery z pederastów to już byś krawat dostał.
Jakże te nasze mody tolerancyjne są :!:

Kanciarz jest niewątpliwie słowem obelżywym.
Z mojego punktu widzenia sprawa była oczywista.

REMOV - 10 Listopada 2009, 22:48

Ponieważ niepisana zasada na każdym forum brzmi: "nie polemizuj za bardzo z moderatorem", zachowam taktownie milczenie, dobrze?
Agi - 10 Listopada 2009, 22:51

REMOV napisał/a
zachowam taktownie milczenie, dobrze?

REMOV, nie mam nic przeciwko temu.

khamenei - 10 Listopada 2009, 23:56

Według mnie z tym "obrażaniem chrześcijan" to przesada, w końcu to dowcip, no ale cóż...
Godzilla - 11 Listopada 2009, 11:11

Tia, zasadniczo chrześcijanie powinni lubić jak ich kopać w d***.

Agi, nie daj się.

Chal-Chenet - 11 Listopada 2009, 11:21

Na tej samej zasadzie powinny być zakazane wszelakie kawały, obrażające inne grupy społeczne.
Virgo C. - 11 Listopada 2009, 11:23

Ciągłe walenie jak w bęben w inne grupy społeczne jest uznawane za -fobie lub anty-, a nie za element dobrego smaku.
Godzilla - 11 Listopada 2009, 11:23

Ja tam się nie martwię, z reguły szanuję ludzi i staram się ich nie obrażać. Źle się czuję, gdy inni nie mają tu żadnych oporów.
Chal-Chenet - 11 Listopada 2009, 11:27

Sugerujesz, że takowych nie mam? Jeśli już wrzucam jakieś dowcipy, staram się, by były w miarę wyważone. A pośmiać się mogę z księdza, ale także z black metalu. Bo i to i to, odpowiednio przedstawione jest śmieszne. Nie popadajmy w skrajności ze sztuczną cenzurą.
Godzilla - 11 Listopada 2009, 11:34

Wiesz, ten fajny nie był, poza tym wiele wątków wrzuciłam dawno w ignory, bo to co się tam działo było dla mnie nie do strawienia. Tylko dlatego jeszcze jestem na forum.

Partner forum