Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
hrabek - 30 Stycznia 2007, 14:21
Fidel: o muzyce wreszcie, nie o tych grzmotach, ktore zdominowaly ten watek na dlugi czas. Moje proby wtracenia sie byly ignorowane, teraz nastapil przewrot
Adashi - 30 Stycznia 2007, 14:24
Fidel, o Diunie chyba wiesz co to
Wiem, wiem, czarna magia dla kogoś niewtajemniczonego, przed chwilą skończyło się Hardcore Vibes, teraz leci Expedicion. Kompletny odlot, te gwizdki, krzyki ludzi, super!!!
Ziuta - 30 Stycznia 2007, 14:31
Ljube mną wstrząsnęło. Rosyjski stworzono do śpiewu.
Fidel-F2 - 30 Stycznia 2007, 14:39
skoro o muzyce to powiem że własnie słucham Cassandry Wilson płytkę New Moon Daughter. To jest muzyka.
Adashi - 30 Stycznia 2007, 14:44
U mnie króluje Kwiatuszek Komm auf meinen Stern
Piotrek Rogoża - 30 Stycznia 2007, 16:13
Adashi napisał/a | Scootera możemy zapuścić wszystkie płyty po kolei rozpoczynając od ...and beat goes on!, |
Hyper hyper! Hyper hyper! Łezka w oku się kręci... kiedyś, dawno dawno temu, byłem Wielkim Fanem Scootera . Nawet się chciałem tlenić... Co jakiś czas mam nawrót rave'u i zdarza mi się posłuchać starych kawałków. Fire!, Back in the UK, Age of Love, Endless Summer, Friends... I tak dalej. Rave był OK . Dune, początki The Prodigy... Nie ma to jak beat coś pod 200 BMP, charczący bas z TB303 i melodie na klawikordzie .
Adashi - 30 Stycznia 2007, 16:18
Dżizas Piotrek, bo zmienię o Tobie zdanie na pozytywne Witaj w klubie
Teraz leci Das Modul - Urlaub Auf Der M.S. DOS
Piotrek Rogoża - 30 Stycznia 2007, 16:52
Jak mogłeś mieć zdanie niepozytywne?
Ja sobie "Our Happy Hardcore" zarzuciłem. "Hysteria" jak zawsze porywa .
hjeniu - 30 Stycznia 2007, 17:12
Fidel a już zaczynałem myśleć, że z słuchających normalnej muzyki nie ocalał nikt
Fidel-F2 - 30 Stycznia 2007, 17:20
IMHO oni gadają o jakichś kosmitach
Haletha - 30 Stycznia 2007, 17:25
Nie o kosmitach, tylko o motoryzacji. Skuterach znaczy się;)
Fidel-F2 - 30 Stycznia 2007, 17:27
a ja taki niedomyślny
siedzą i słuchają sobie silników skuterów
słyszałem, że mechanicy tak mają
może im otworzyć nowy wątek
ten jest o muzyce
Pako - 30 Stycznia 2007, 17:31
E no... scooter hyper hyper to jest mega! Gdzieś na stary jakimś cdku jeszcze miałem... a dziś se przypomniałem na youtube.
A mi by się przydało trochę więcej prodigy. Bo to co mam, to mało jest. A prodigy jest bardzo dobre. Cholernie dobre nawet bym powiedział...
Haletha - 30 Stycznia 2007, 17:33
A kiedy wreszcie pogadamy o folku?
Fidel-F2 napisał/a | a ja taki niedomyślny
siedzą i słuchają sobie silników skuterów
słyszałem, że mechanicy tak mają
może im otworzyć nowy wątek
ten jest o muzyce |
To wiersz?;D
Fidel-F2 - 30 Stycznia 2007, 17:36
awangarda jakaś
a zapytam nieśmiało słuchają Beastie Boys?
Pako - 30 Stycznia 2007, 17:57
Beastie Boys - nazwę znam, słyszałem opinie niepochlebne od kogoś, kto albo coś lubi, albo czegoś nienawidzi Więc nie wiem do końca co o tym myśleć jaki mniej więcej gatunek?
Mi teraz tool przygrywa... Ale skoro Haletha chciała o folku. Irish folk jest przedni, jak miałem okazję paru kawałków posłuchać.
Ale ogólnie muza wczesnośredniowieczna jest cool, trochę jakby do tego folku podobna (jak mi się moim uchem zdaje ). Ale wczesno... późno to już raczej same do tańczenia itp., szczególnie miło mi się ich nie słuchało. Ale wczesno... mniam, zwłaszcza, jak stoi się na balkonie, jako obsługa (mwehehe), a poniżej grają białoruscy, tańczą ich kobitki (śliczne były, jak te ciasteczka co to tego... tylko chrupać).
Fidel-F2 - 30 Stycznia 2007, 18:02
Bardzo polecam płytkę The In Sound from Way Out!
Innych nie znam ale chyba są dalekie od tej. To jest świetny jazzowy album.
Haletha - 30 Stycznia 2007, 18:03
Pako, lubisz Starego Olsę (moja ulubiona kapela, o której pisałam w wątku z życzeniami śmierci;-)))? Bo bym poleciła coś w klimacie.
Obsługa? Łał, zazdroszczę. Aczkolwiek sama mam na koncie tańczenie z Drollsami:)
Pako - 30 Stycznia 2007, 18:15
Hah... obsługa to było tak na wyrost powiedziane ;P Znaczy się przytachailśmy głośniki (a dali nam do d... wózki które się rozkraczały a nieść na plecach nikomu się tego nie chciało), stojaki, kable, rozstawiliśmy to wszystko, podłączyilśmy, potestowaliśmy i grało. Nic więcej do roboty nie było No ale obsługa była ;P Potem obsługiwaliśmy jeszcze bar
A Starego Olsy nie znam. Po prawdzie to znam różne kawałki, ze dwa czy trzy nawet tańczyć umiałem, ale nic konkretnego z tytułów, a i nazwy tych zespołów mi nie trzymały sie w głowie.
Ale jak możesz coś "polecić" tak konkretniej, to zapraszam na priv Bo ja z przyjemnością w klimaty wrócę, mimo, żem już nie wojownik wareski, ale muza dalej mi się podoba
A tańczenie z Drollsami - to musiało być coś. Fajnie się tańczyło :> ?
W ogóle tańce średniowieczne, a specyficznie wczesnośredniowieczne wiejskie ^_^ są bardzo fajne.
Adashi - 30 Stycznia 2007, 18:22
Scooter ludkowie to jest the best. Absolutnie!
Piotrek, no wiesz, wszędzie ostatnio jakieś negatywne emocje furkoczą, fluidy jakieś albo co...?
Haletha, co Ty na to, żeby wierszyk Fidela do odpowiedniego wątku poetyckiego przekleić, marnuje się chłopak
Teraz leci ATC - Touch The Sky
Haletha - 30 Stycznia 2007, 18:32
No to polecę parę średniowieczno-folkowych kapel, które mają strony www. Może kogoś zainteresują:
Stary Olsa Megapałer Wielkiego Księstwa Litewskiego. Na stronie dużo empetrójek do ściągnięcia.
Drolls Świetnie się tańczy na ich koncertach. Z grupką wielbicieli zaimrowizowaliśmy minipokaz, a potem ludzie pytali, czy jesteśmy od nich:))
Auli Olsy łotewskiego folku.
Vilki Łotewscy wojowie i ich pieśni...
Kulgrinda Pogańska Litwa, pieśni i obrzędy
Odpust Zupełny Absolutnie zakręcona muzyka dawna w rycie folkowo-jazzowo-rockowym
Skyforger Łotewska kapela metalowa, która wydała jedną nieco inną płytę... ;)
Krauka Coś dla wikingów
lavojtek - 30 Stycznia 2007, 19:07
Najlepszy folk IMO to sie gra w skandynawii. Takie Hedningarna, Gjallarhorn, Varttina, Troka, bardziej metalowa Arcana i bardziej neo-folkowe Tenhi czy Harmaa nie maja sobie rownych
Haletha - 30 Stycznia 2007, 19:21
Arcana jest super (właśnie zapoznaję się z nową płytą - Apparitions). Aczkokwiek nie domyślam się co ma wspólnego z folkiem:)
Dunadan - 30 Stycznia 2007, 19:29
Haletho - a Miecz Wikinga?
Haletha - 30 Stycznia 2007, 19:33
Pierwsze słyszę. Co to? Nie metal czasem?;)
update: Znalazłam w guglach. Niestety moje podejrzenia potwierdziły się:>
Dunadan - 30 Stycznia 2007, 20:14
Haletha - taki metal, ale fajny
lavojtek - 31 Stycznia 2007, 00:12
Haletha napisał/a | Arcana jest super (właśnie zapoznaję się z nową płytą - Apparitions). |
Sorry ale chyba mowimy o dwoch roznych zespolach. "Moja" Arcana (nie metalowa oczywiscie - my mistake ) nie ma w swojej dyskografii takiej plyty Ostatnia jaka sie ukazala to Le Serpent Rouge. No ale moge sie mylic.
Haletha - 31 Stycznia 2007, 10:33
Kurka, zajrzałam na stronę Arcany i rzeczywiście... Nawet nie wiedziałam czym jest to, co mi pokątnie wpadło:) Miałam na myli tę płytę. Bardzo fajną.
Szara opończa - 31 Stycznia 2007, 13:25
z powodu braku kompa przeoczylem fragment interesujacej dyskusji:
blind guardian - moim zdaniem jedyny interesujacy album, ale za to jaki to oczywiscie "Nightfall..."
co do rhapsody pierwsze 3 albumy swietne, a pozniej juz gwaltownie w dol w kierunku .. no wlasnie czego?
a co powiecie o Rush? to przeciez zespol w poczatkowym okresie totalnie zakrecony fantastyka... zreszta na nich zbudowany jest caly Dream Theater...
manowar - bez komentarza:)
therion - voivin fajnie, theli tez... no i to o runach moze byc.. ale wydaje mi sie ze po vovin wlasnie therion wyczerpal juz koncepcje..
dla folkowych metalowcow polecam szwedzki OTYG - Sagovindars boning oraz norweskie Wilki, czyli Ulver - Kveldsanger
a ja mecze obecnie na okolo DT, Painow wspomnianych wyzej, Kamelot (ajajaja ten glos, bylem w oslo na koncercie:), troszke ostatnie Iron M., yoko kanno rowniez (zabieram sie za solowego Steva Conte)..
to tyle:)
Dunadan - 31 Stycznia 2007, 16:39
Szara opończo ale co powiesz o 'Night at the Opera' Blindów? - obok tego albumu nie da się przejść obojętnie - albo nienawidzisz albo kochasz ja kocham...
|
|
|