To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

hrabek - 21 Wrzeœśnia 2010, 21:59

Ja bym chętnie obejrzał jeszcze raz stare oryginalne V. Kiedyś oglądałem i po części także dlatego nowe mnie nie wciągnęło, bo wiedziałem, kto to ci obcy. A po części dlatego, że to przeciętny serial.

Kończę drugi sezon Dark Blue. Zawiedziony jestem. Zniknęły gdzieś świetne dialogi, poważne problemy, wszystko wydaje się papierowe - zarysowane tylko z wierzchu. Pamiętam jak w pierwszym sezonie nie wiadomo było, czy Dean przeszedł na drugą stronę, czy nie. Tym razem nie ma takich rzeczy, nie ma też spraw budzących poważne emocje. Mam wręcz wrażenie, że przestępcy to wyjątkowi kretyni, bo powinni się zorientować od razu, że gadają z podstawionymi gliniarzami. Ci w dodatku zabijają 2x częściej niż w pierwszym sezonie. Niby za każdym razem jest to uzasadnione, ale jakoś wierzyć mi się nie chce, że tak na spokojnie wydział przechodzi nad tym do porządku dziennego. A tu co sprawa, to kilka trupów.

EDIT: co do Mad Men, to sporo ludzi poleca, ale podobno dopiero od szóstego odcinka robi się fajny, a tak w ogóle to dopiero od trzeciego sezonu. No kaman, mam się męczyć 24 odcinki, żeby zrobiło się fajne? Bez przesady.

merula - 21 Wrzeœśnia 2010, 22:19

Firefly mię się podoba. :D
Ozzborn - 22 Wrzeœśnia 2010, 13:03

hrabek, w międzyczasie podziwiaj Kryśkę :mrgreen:
Właśnie oglądałem kolejny odcinek Firefly w którym wystąpiła gościnnie. Powtórzę się: hot! hot! hot! :mrgreen: a sama fabuła genialna... sprawcom zatrzymania produkcji powinno się obciąć witalne organy :evil:

Ziuta - 22 Wrzeœśnia 2010, 13:09

Mad Meni to serial, w którym nic się nie dzieje. I do tego trzeba się w jakimś sensie przestawić, bo nas Losty i Prison Breaki rozpuściły w tym zakresie.
Dla mnie ciekawie zrobiło się już w odcinku 3. Inna sprawa, ż etsnąłem na ósmy, bo nie mam na nic czasu.

Memento - 23 Wrzeœśnia 2010, 15:24

Obejrzałem pierwsze pięć odcinków The Mentalist. Mimo że z początku miałem niefajne wrażenie, że oglądam reboot Lie To Me tyle że bez Tima Rotha, to serial mnie wciągnął.
Matrim - 23 Wrzeœśnia 2010, 15:54

Memento napisał/a
miałem niefajne wrażenie, że oglądam reboot Lie To Me

Dziwne, zważywszy na to, że Mentalista zaczął się pół roku przez Lie to me :)

Hubert - 23 Wrzeœśnia 2010, 22:51

Nie jestem tru, oglądam sobie Tancerzy. To jest sympatyczny serial, dobrze zagrany (tzn, jeśli brać pod uwagę zawodowców, nie taneczną młódź, która ma jak sama nazwa wskazuje tańczyć... ale nawet oni się starają). Niektóre sytuacje naprawdę bawią. No i jest tam fajna ruda, można popatrzeć. :)
Serial doskonały nie jest, ale mnie odpowiada.

Memento - 23 Wrzeœśnia 2010, 23:14

Matrim napisał/a
Memento napisał/a
miałem niefajne wrażenie, że oglądam reboot Lie To Me

Dziwne, zważywszy na to, że Mentalista zaczął się pół roku przez Lie to me :)

A czemu tu się dziwić? Zobaczyłem Lie To Me wcześniej, no i gra tam Tim Roth, odkształcający przestrzeń wokół (kopirajt by Nina Wum) i w ogóle. Simon Baker jest sympatyczny, stara się jak może zdobyć sympatię widza i mu to nieźle wychodzi, no ale to jednak nie on grał w Reservoir Dogs. ;P:

Jestem po pierwszym odcinku Boardwalk Empire. Chcę jeszcze. :bravo :bravo Steve Buscemi - <3 & :bravo . ;P:

Matrim - 23 Wrzeœśnia 2010, 23:32

Memento napisał/a
A czemu tu się dziwić?

No temu, że użyłeś określenia "reboot", a w tym przypadku, to Lightman jest rebootem Jane'a :) Ot, tyle :)

A żeby było na temat - dla mnie Mentalist jest ciekawszy. Nie stoi za nim cała technologicznie zaawansowana przychodnia, a tylko jego własny umysł i spostrzegawczość, śpi na podłodze, ma jeden garnitur i w sumie popierniczone we łbie. Jego historia jest ciekawsza.

Memento - 23 Wrzeœśnia 2010, 23:52

To się jeszcze okaże, bo obejrzałem dopiero sześć odcinków. Ale fakt, Patrick jest bardzo intrygującą postacią.
Matrim - 24 Wrzeœśnia 2010, 00:05

Memento, no to miłych seansów :) Nie zdradzam więcej.
Lowenna - 24 Wrzeœśnia 2010, 13:09

Virgo C. napisał/a
Lowenna napisał/a
V to syf Zakończyłam przygodę po 3 odcinku

Pierwsze cztery odcinki faktycznie nie były rewelacyjne. Ale w kolejnych już jest zdecydowanie lepiej i czekam jakichś informacji kiedy ten drugi sezon puszczą...

Ja mam ciekawsze rzeczy do oglądania, czytania itd. :wink:
Cytat
Za to w Mad Men się wciągnąć coś nie mogę :roll:
Po sobotnim wietrzeniu na tarasie, rozchorowałam się i cały tydzień jestem na L4 :? Złożona temperaturą, włączyłam to to w niedzielę. Pierwszy sezon poleciał tylko dlatego, że nie miałam siły wstać i wyłączyć. Drugi sobie darowałam. Wolę powtórzyć sobie 'Bones' :mrgreen:
Hubert - 24 Wrzeœśnia 2010, 13:35

Z programu TV na wp.pl

Cytat
Glina odc. 17 obyczajowy Polska 2008 reż. Władysław Pasikowski

:mrgreen:

Taselchof - 24 Wrzeœśnia 2010, 14:57

Lowenna napisał/a
. Wolę powtórzyć sobie 'Bones' :mrgreen:

po co powtarzać nowa seria wystartowała :D . Podobnie jak Big Bang Theory i How i met your mother

Ja robię drugie podejście do Housa (kiedyś zrezygnowałem po pierwszym sezonie ) trzy odcinki poleciały nie jest źle :)

Tymczasem 3 sezon mad menów w połowie obejrzany :) czekam na reakcje po zamachu na JKF (bo o ile dobrze liczę to powinno by już w tym sezonie :P ) serial jak dla mnie zrobił się troszkę nudnawy przejęcie firmy przez Anglików wprowadziło dużo osób mówiących czysta angielszczyzną ;] Peggy coraz bardziej niezależna chociaż ostatnio warto go głównie oglądać dla cut scenek jak
Spoiler:

Co do kreskówek obejrzałem dwa odcinki hrabiego Kaczuli :D niania boska jak i 5 lat temu szkoda że nie nakręcono tego więcej :)

Nath - 24 Wrzeœśnia 2010, 18:32

Drugi sezon Deadwood za mną :D Chcę więcej!

Pozdrawiam

Hubert - 24 Wrzeœśnia 2010, 20:12

Taselchof napisał/a

Co do kreskówek obejrzałem dwa odcinki hrabiego Kaczuli :D niania boska jak i 5 lat temu szkoda że nie nakręcono tego więcej

Ile tego powstało odcinków?

Lowenna - 24 Wrzeœśnia 2010, 20:40

Taselchof napisał/a
Lowenna napisał/a
. Wolę powtórzyć sobie 'Bones' :mrgreen:

po co powtarzać nowa seria wystartowała :D . Podobnie jak Big Bang Theory i How i met your mother
Bo stare mam a nowych jeszcze nie :mrgreen:
Taselchof - 24 Wrzeœśnia 2010, 20:58

Sosnechristo napisał/a

Ile tego powstało odcinków?

Wedle wikipedii 65 :) ale nie wszystkie chyba były puszczone nad Wisłą

Kai - 26 Wrzeœśnia 2010, 13:25

Zaczęło mi się podobać "Po tamtej stronie". Słodkie.
Memento - 27 Wrzeœśnia 2010, 01:38

The Mentalist - pierwszy sezon obejrzany. Ten twist na zakończenie był naprawdę paskudny. Podobało się. <:
merula - 28 Wrzeœśnia 2010, 09:01

szukam kandydata na następny serial "rowerowy". jakieś pomysły?
Ozzborn - 28 Wrzeœśnia 2010, 11:17

Ojciec Mateusz :mrgreen:
merula - 28 Wrzeœśnia 2010, 12:37

Ozzborn, jak Cię lubię - nie przeginaj, bo cię lutnę. Albo wozić przestanę ;P:
Ozzborn - 28 Wrzeœśnia 2010, 12:51

To ja wolę lutnię.
Memento - 29 Wrzeœśnia 2010, 18:03

Nie wytrzymałem i zacząłem drugi sezon The Mentalist. Robi się ciekawie.
Taselchof - 29 Wrzeœśnia 2010, 19:35

Desperatki come back :) jedna nowa postać jeden stary znajomy :)
polecam Shit My Dad Says serial zrobiony w oparciu o zapiski z Twittera :D

ilcattivo13 - 30 Wrzeœśnia 2010, 10:37

myślałem, że jak Callum Keith Rennie zastąpi Davida Marciano, to "Due South" już nie będzie tak dobre. A tu figa. Jest ździebko inne, ale tak samo dobre. Przynajmniej po pierwszych dwóch odcinkach trzeciej serii :)
merula - 30 Wrzeœśnia 2010, 11:31

ja na razie wybrałam Układy, sezon 2. zobaczymy jak zmiana postawy Ellen wpłynie na tok historii.
Ozzborn - 30 Wrzeœśnia 2010, 16:49

no i obejrzałem ostatni ocinek Firefly :cry: :cry: :cry:
Jak oni mogli?! Szuje, niegodziwce! Przecież to się dopiero rozkręcało grrrr :evil:
Dobrze, że mam jeszcze film... ale to marna pociecha.

Memento - 30 Wrzeœśnia 2010, 19:48

Taselchof napisał/a
serial zrobiony w oparciu o zapiski z Twittera :D

Z czego?

Partner forum