Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 18 Czerwca 2010, 10:46
baranek, magnetyzm Martvej ma przeciw położne skutki, ale nie powiem wali ostro, jeno w drugie mańkie
Agi - 18 Czerwca 2010, 10:57
| dalambert napisał/a | Martva, to TY mu taki kisiel z mózgu zrobiłaś! Gratuluję |
| dalambert napisał/a | | baranek, magnetyzm Martvej ma przeciw położne skutki, ale nie powiem wali ostro, jeno w drugie mańkie |
dalambert, na jeden temat masz dwa zdania.
Kruk Siwy - 18 Czerwca 2010, 11:01
Rozpad osobowości od nadmiaru codziennej lektury GW.
dalambert - 18 Czerwca 2010, 11:01
No właśnie Agi, widzisz jaką mam bogatą osobowość
ketyow - 18 Czerwca 2010, 11:02
Po prostu dalambert był tak wypaczony, że mu Martvej magnetyzm przyniósł poprawę zamiast pogorszenia, przynajmniej tak go zrozumiałem
Jeśli tak to działa, to i mi by pomogło
dalambert - 18 Czerwca 2010, 11:02
| Kruk Siwy napisał/a | | Rozpad osobowości od nadmiaru codziennej lektury GW. |
Biedna Martva
Kruk Siwy - 18 Czerwca 2010, 11:04
Ogon Mońka zostaw w spokoju! Wierny Czytelniku Gazety Michnika!
ketyow - 18 Czerwca 2010, 11:06
A się czepiacie Michnika - może też był sąsiadem Martvej? Może i jemu wystarczyło takie niewinne "Czeee... czeee... czeeee... czeeee-eeeść"
dalambert - 18 Czerwca 2010, 11:08
Kruk Siwy, Oj coś Ci sie miesza mocno, a Moniasty sie nie miesza do polityki tylko do michy / bułecka ze śmietanką, racuszki itp/ czyli Kruk Siwy, pilnuj kotów bo Ci znowu ogródek zasrają i nici z wieczorów na werandzie
Wierny Czytelniku Naszego dziennika
Kruk Siwy - 18 Czerwca 2010, 11:09
I wtedy... kisiel w mózgu?
Taki jaki się zrobił dalambertusowi? Bo znowu od rzeczy i bełkotliwie próbuje zamydlić oczy tym którzy je przecierają ze zdumienia. Oto nasz antymichnik codziennie z zapałem studiuje treści michnicze ale wierny zasadom anty nie daje mu zarobić Czyta w sieci.
Poza tym jak zawsze sranie (kocie) w banię.
NURS - 18 Czerwca 2010, 11:11
Gdyby nie Prawdziwi Polacy, to by Michnik i jego gazeta dawno splajtowali
Sam dalambert utrzymuje pół katowickiego oddziały, kupując wszystko, co sygnowane znakiem GW
A propos GW, jakiś czas temu chciałem zarejestrować tytuł Wyborcza, Gazeta, jak mi w sądzie rejestrowym powiedzieli na pytanie: czy jak jest Science Fiction, Fantasy i horror, to Sedeńko dostanie rejestrację Fantasy, Science Fiction & horror, że znak przestankowy w niemal identycznych tytułach robi róznicę, podobnie jak przestawienie słów. Mało się nie zesrali, jak zobaczyli to podanie.
hrabek - 18 Czerwca 2010, 11:12
Może wystarczy już serdeczności, nawet jeśli to piątek.
EDIT: No, Nurs wrócił do tematu
Agi - 18 Czerwca 2010, 11:12
| dalambert napisał/a | Kruk Siwy napisał/a:
Rozpad osobowości od nadmiaru codziennej lektury GW.
Biedna Martva |
Ty na Martvą nie przerzucaj swoich dwóch zdań na jeden temat.
NURS - 18 Czerwca 2010, 11:24
w temacie, GW - sadząc po stronie internetowej, bo papierowej nie miałem w ręce od dawna - trzyma stronę PO, sądząc po reakcjach dalamberta nie dziwi mnie to. Sam bym przysrywał ludziom, którzy robią mi w ten sposób koło tyłka. IMO to takie samonapędzające się sprzężenie zwrotne. Im bardziej jedni pluja, tym bardziej drudzy się odgryzają. Ale patrząc na spektrum głosów i informacji, GW jest o 55 stopni blizej centrum, niż ND albo GP, gdzie jest tyylko jedna słuszna opacja widzenia świata.
dalambert - 18 Czerwca 2010, 11:25
| NURS napisał/a | | GP, gdzie jest tyylko jedna słuszna opacja widzenia świata |
i Grzędowicz
a a'propos stanowiska różnych stron KONIECZNIE prezentować;
Eichman - co jest do cholery, transport Au.1792 znowu uknął na torach! PRZYŚPIESZYĆ
Icek W./ w transporcie Au.1792- już czwarty dzień się wleczemy, Szybciej, SZYBCIEJ
Łupaszka - 18 Czerwca 2010, 11:28
Ostatnio przeczytałem, że po katastrofie Smoleńskiej wszystkim gazetom sprzedaż wzrosła oprócz GW. Ministerstwu Prawdy sprzedaż zaczęła spadać. To mówi samo za siebie.
Łupaszka - 18 Czerwca 2010, 11:31
| dalambert napisał/a | | NURS napisał/a | | GP, gdzie jest tyylko jedna słuszna opacja widzenia świata |
i Grzędowicz
a apropo stanowiska różnych stron KONIECZNIE prezentować;
Eichman - co jest do cholery, transport Au.1792 znowu uknął na torach! PRZYŚPIESZYĆ
Icek W./ w transporcie Au.1792- już czwrty dzien się wleczemy, Szybciej, SZYBCIEJ |
Nie tylko, bo tam Parowski, Wolski, Ziemkiewicz, Twardoch.
A Grzędowicz wiadomo straszny pisowiec, bo to w końcu głównym bohaterem PLO jest Jarosław Kaczyński, jak mi powiedział jeden znajomy z KP.
Kruk Siwy - 18 Czerwca 2010, 11:31
Że nie gustują w robieniu sensacji z tragedii? O to ci chodziło?
To oczywiście do pierwszego postu Łupaszki
ketyow - 18 Czerwca 2010, 11:49
Albo, że ludzie stracili do nich zaufanie.
RD - 18 Czerwca 2010, 11:50
| Martva napisał/a |
Widać ciekawie pisze, jak tyle biorą. |
Raczej brali, bo nie znalazłem publikacji młodszej niż 2008 rok. Ale na stronach GW różnie bywa z wyszukiwaniem. A tak w ogóle moja wypowiedź odnosiła się do wątpliwości hrabka co do identyfikowania autora z czasopismem, nie do poziomu artykułów. Ich język jest zresztą pod względem formalnym całkiem przyzwoity.
EDIT:
A w temacie wyborów, cytat ze Schetyny:
Chciałbym, żeby to niedzielne zwycięstwo było i warto dużo zrobić, żebyśmy mogli mówić, że wygrywamy w pierwszej turze i fundujemy Polakom wakacje
No, to się nazywa konkretna obietnica wyborcza
NURS - 18 Czerwca 2010, 12:01
| dalambert napisał/a | | NURS napisał/a | | GP, gdzie jest tyylko jedna słuszna opacja widzenia świata |
i Grzędowicz
a a'propos stanowiska różnych stron KONIECZNIE prezentować;
Icek W./ w transporcie Au.1792- już czwarty dzień się wleczemy, Szybciej, SZYBCIEJ |
Jak Boga - tego prawdziwego - kocham, co ty do mnie piszesz?
Zrozumial ktoś ten tekst?
Serio pytam.
Agi - 18 Czerwca 2010, 12:08
Zrozumieć, zrozumiałam, tylko związku nie widzę.
NURS - 18 Czerwca 2010, 12:14
| Łupaszka napisał/a |
A Grzędowicz wiadomo straszny pisowiec, bo to w końcu głównym bohaterem PLO jest Jarosław Kaczyński, jak mi powiedział jeden znajomy z KP. |
Zauważyłeś, Łupaszka, że twoja widza zazwyczaj pochodzi z tego, co ci napotkani ludzie mówią? Co i rusz podrzucasz jakiś tekst z komentarzem, że ci bojówkarze PO powiedzieli, albo jakiś komuch. Zacznij myślec, a nie powtarzaj slogany politruków. W twoim wypadku prawicowych. Powiedz coś od siebie. Konkretnie.
Łupaszka - 18 Czerwca 2010, 12:49
| NURS napisał/a | | Łupaszka napisał/a |
A Grzędowicz wiadomo straszny pisowiec, bo to w końcu głównym bohaterem PLO jest Jarosław Kaczyński, jak mi powiedział jeden znajomy z KP. |
Zauważyłeś, Łupaszka, że twoja widza zazwyczaj pochodzi z tego, co ci napotkani ludzie mówią? Co i rusz podrzucasz jakiś tekst z komentarzem, że ci bojówkarze PO powiedzieli, albo jakiś komuch. Zacznij myślec, a nie powtarzaj slogany politruków. W twoim wypadku prawicowych. Powiedz coś od siebie. Konkretnie. |
Mylisz sie i to bardzo. Obserwuje politykę PO i jestem mocno wkurzony na to co wyrabiają. W roku 2005 głosowałem na PO i Donalda Tuska. Wiec widzisz, kiedyś byłem też "bojówkarzem
'' PO. Mi sie wydaje, że ty natomiast masz ten problem, powtarzasz co co mówi propaganda Salonu. Jeśli masz problem z jakimś ludźmi ze środowiska pisarzy nieprawomyślnych, to do nich kieruj swoje protesty, a nie do mnie biednego czytelnika. Nurisie nie masz sie co obawiać Kaczyńskiego, bo II turze lewicowy elektorat na bank w całość zagłosuje na Komorowskiego i ten wygra. Elektorat twardy Olusia zataczającego sie pod pomnikiem Katyńskim Kwaśniewskiego vel Magistra zagłosuje na Komorowskiego.
Zakład o piwo?
nureczka - 18 Czerwca 2010, 12:53
| Łupaszka napisał/a | | bo II turze lewicowy elektorat na bank w całość zagłosuje na Komorowskiego i ten wygra. |
Masz coś przeciwko lewicowemu elektoratowi?
baranek - 18 Czerwca 2010, 13:05
Łupaszka, ma wiele przeciwko lewicowemu elektoratowi i lewicy jako takiej. nie ma jedynie wiedzy co takiego w ogóle jest.
e: był
dalambert - 18 Czerwca 2010, 13:09
baranek, jezeli uwazasz około miliona byłych aparatczyków partyjnych, praowników MSW, emerytowną gieneralicje/ co to w bój LWP prowadziła w Poznaniu, Gdańsku, Elblągu, Gdyni czy Szczecinie/, a teraz równo głosuje na SLD za lewice, to i ja mam coś przeciwko takiemu lewicowemu elektoratowi
nureczka - 18 Czerwca 2010, 13:09
A mnie się wydawało, że demokracja polega na poszanowaniu wszystkich poglądów, nawet odmiennych, byleby nie były sprzeczne z obowiązującym prawem.
Ale co ja tam wiem, stary komuch.
dalambert - 18 Czerwca 2010, 13:12
nureczka, obowiazujące prawo zakazuje propagowania pogłądów i symboli komunistycznych na równi z faszystowskimi, to , ze się go nie przestrzega / pewnie z sentymentu/ o inna sprawa
nureczka - 18 Czerwca 2010, 13:41
dalambert, ależ pytałam Łupaszkę o elektorat lewicowy, a nie komunistyczny.
To bynajmniej nie jest to samo
|
|
|