Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
brajt - 14 Czerwca 2010, 22:09
Słuchając ostatnich słów Napieralskiego podczas debaty (głosujcie na mnie, powstrzymam IVRP) miałem wrażenie, że była to gadka przygotowana specjalnie ze względu na planowaną nieobecność Komorowskiego i po prostu nie przygotowali sobie alternatywy. Bo wyszło bardzo niezręcznie.
Alassan - 15 Czerwca 2010, 11:05
I niezgodnie z konwencją. Pozostali wychodzili ze skóry, żeby było merytorycznie i łagodnie, jeśli atakowali, to chyłkiem i ukradkiem - a on tak z grubej rury...
Hubert - 15 Czerwca 2010, 18:31
Napieralskiego nie trawię od pierwszego wejrzenia, a debata tylko mnie w tym utwierdziła.
Łupaszka - 16 Czerwca 2010, 08:22
Oby Napieralski zabrał jak najwięcej wyborców Komorowskiemu. Lewicowiec, który głosuje na kandydata prawicy zdradza swoje ideały. Jeśli dla niego śluby gejów, aborcja na życzenie, ograniczenie przemysłu na rzecz ekologii,feminizm są na pierwszym miejscu jego wartości, to powinien tylko na Napieralskiego głosować.
brajt - 16 Czerwca 2010, 08:34
Zdecydowana większość moich znajomych o lewicowych poglądach jest przeciwko ślubom gejów, a w przypadku facetów feminizm mają głęboko gdzieś. Ale widocznie nie są prawdziwymi lewicowcami i w tym upatruję szansę na to, że swój głos oddadzą jednak na Bronka.
Easy - 16 Czerwca 2010, 09:06
| Łupaszka napisał/a | | Jeśli dla niego śluby gejów, aborcja na życzenie, ograniczenie przemysłu na rzecz ekologii,feminizm są na pierwszym miejscu jego wartości, to powinien tylko na Napieralskiego głosować. |
A jeżeli ktoś całuje z samego rana błogosławione stópki księdza proboszcza, w każdym pokoju ma zdjęcie JP II (no bo przecież nie Jezusa, który musi wiedzieć, że jest za santo subito) i jest za rozmnażaniem się w tempie urągającym prawom natury (tych nie szanuje, szanuje tylko prawa boskie), to oczywiście głosuje na prawice.
Martva - 16 Czerwca 2010, 09:08
Łupaszka, wartości które podałeś są mi całkiem bliskie, czyli wychodzi że jestem lewicowa, ale Napieralskiego nie lubię, poza tym oddanie na niego głosu zwiększa szanse Kaczyńskiego, którego nie lubię bardziej. Więc głos będzie na Komorowskiego, za którym też nie przepadam (straszna konserwa), ale jednak jest mniejszym złem. Cóż, śluby gejów poczekają
NURS - 16 Czerwca 2010, 10:36
Łupaszka, jesteś klasycznym przykładem co robi pranie mózgu w przypadku osoby nie znającej świata.
Zacznij myśleć samodzielnie, nie cytuj sloganów wymyślanych przez spin doktorów. Takimi tekstami tylko napędzasz glosy PO, bo ludzie rozsądni, widząc ilośc pomyj i nienawiści, zagłosują na kogokolwiek, byle nie na opcję, ktorą chciałbyś reprezentować.
Ludzie dziela się na porządnych i s******ów, na mądrych i głupich, koniec, kropka. ale te podziały nie mają nic wspólnego z prawicą i lewicą. Równie łatwo znajdziesz sk******na na prawicy, co i na lewicy. Tak samo jest z mądrymi, głupimi i porządnymi.
dalambert - 16 Czerwca 2010, 10:39
NURS, | NURS napisał/a | jesteś klasycznym przykładem co robi pranie mózgu w przypadku osoby nie znającej świata.
Zacznij myśleć samodzielnie, nie cytuj sloganów wymyślanych przez spin doktorów. |
i to by było na tyle
Easy - 16 Czerwca 2010, 10:40
Ano, to samo z kandydatami na prezydenta. Wszyscy łajzy, prócz Pawlaka, który obiecał mi darmowy bezprzewodowy internet.
Matrim - 16 Czerwca 2010, 10:46
| Easy napisał/a | | który obiecał mi darmowy bezprzewodowy internet |
Ale o prędkości nic nie wspomniał, zauważ, Darmowy, bezprzewodowy, dla każdego po 3 kB/s
dalambert - 16 Czerwca 2010, 10:47
| Matrim napisał/a | | dla każdego po 3 kB/s |
jakie 3 , wystarczy 1kB/s
dostarcza firma Pawlak&Kręglicka
Matrim - 16 Czerwca 2010, 10:48
dalambert, Pawlak lubi zakłady związane z jego wynikiem wyborczym, więc może "dla każdego tyle kB/s, ile % uzyskam w wyborach"
dalambert - 16 Czerwca 2010, 10:51
Matrim, no własnie 1kB/s jak w pysk strzelił
Matrim - 16 Czerwca 2010, 10:53
dalambert, ale przecież ludzie na taką zachętę się rzucą do wyborów, hurtem na Pawlaka i transfer 50+ u każdego w domu I to w pierwszej turze
dalambert - 16 Czerwca 2010, 10:56
Matrim, no to jest możliwość nie do podważenia
NURS - 16 Czerwca 2010, 11:23
to ja już wole kabel ze szwecji
dalajlamo, znaczy dalambercie, przyganiał kocioł garnkowi - ja przynajmniej dyskutuje z przedpiśćcami, a ty przed dyskusją uciekasz, jak tylko staje się niewygodna dla opiewanej przez ciebie opcji
dalambert - 16 Czerwca 2010, 11:53
NURS, tu już downo nie ma dyskusji, jest tylko prezentowanie przekonan lub wierzen.
Tobie się wydaje , ze dyskutujesz wciskająć przeciwnikom wiare w garbate aniołki i obrażając ich opcję polityczną.
Propagowanie podłych insynuacji o Prezydencie, jakoby zabil on "cały samolot pełen - swojego zakonu" nie jest argumentem, tylko potwarzą nie godną jakiejkolwiek rozmowy, a kwalifikuje się jedynie do Złotego Palikota.
Agi - 16 Czerwca 2010, 12:30
Sąd wydał wyrok w trybie wyborczym
http://wybory.onet.pl/pre...aktualnosc.html
Nie Bronek Jarka, ale Jarek Bronka będzie przepraszał.
dalambert, a Tobie obrażać Palikota i Niesiołowskiego wolno?
RD - 16 Czerwca 2010, 13:07
| NURS napisał/a | | Ludzie dziela się na porządnych i s******ów, na mądrych i głupich, koniec, kropka. ale te podziały nie mają nic wspólnego z prawicą i lewicą. Równie łatwo znajdziesz sk******na na prawicy, co i na lewicy. Tak samo jest z mądrymi, głupimi i porządnymi. |
A mnie się w związku z tym przypomniał dowcip z dłuuugą brodą, ale młodsi mogą nie pamiętać, więc pozwolę sobie odsmażyć. Jakie cechy wykluczają się wzajemnie?
Partyjność, uczciwość i inteligencja.
Bo:
1. Człowiek uczciwy i inteligentny nie może być partyjny.
2. Człowiek partyjny i inteligentny nie może być uczciwy.
3. Człowiek partyjny i uczciwy nie może być inteligentny.
Wprawdzie dotyczyło to wówczas jedynie słusznej PZPR, ale im dłużej patrzę na politykę, tym bardziem jestem przekonany o ponadczasowości tego zestawienia, niezaleznie od opcji i tak zwanego programu organizacji. Może "partyjność" należałoby zamienić na "partyjniactwo", ale to tylko szczegół kosmetyczny
Hubert - 16 Czerwca 2010, 13:10
Ale TO napawa mnie trwogą
Jeśli wejdzie w życie (o ile to prawda), spadam do Australii.
Anonymous - 16 Czerwca 2010, 13:16
Od projektu prawa do prawa stanowienia długaśna droga. Pamiętajcie, że to musi przejść najpierw przez Sejm. A nawet jeśli Sejm zagłosuje za nowelizacją, a prezydent ją podpisze, to można spodziewać się skierowania jej do Trybunału Konstytucyjnego, bo w przedstawionym w prasie projekcie zdecydowanie narusza konstytucję, pozbawiając wpływ władzy sądowniczej na działania służb specjalnych. Chociaż sam fakt, że to mogła wymyślić partia z pozoru liberalna, rzeczywiście przeraża. A tu nowy spot Komorowskiego. I chyba po raz pierwszy naprawdę udany.
Nawiasem mówiąc, to wyrok SO mnie nie zaskakuje, bo partia Kaczyńskiego już raz przegrała w sprawie prywatyzacji, posługując się de facto tymi samymi argumentami. Ciekaw jestem, o ile teraz wzrośnie poparcie dla Komorowskiego. Bo powinno wzrosnąć, ze względuh na ofensywę sztabu. Bardzo udane zabiegi z debatami odzyskały inicjatywę. Cimoszewicz przyciągnie może z jeden procent wyborców, ale to zawsze jeden procent. Wypuszczenie nowego spotu, a Kaczyński jeszcze raz musi przepraszać. Spodziewam się wzrostu o 2-3 punkty w sondażach.
E: Agi oczywiście miała rację. Przecież to nie tyle projekt, co rozważania o projekcie, którego nie widziałem na oczy. Wizja przeraża, ale to jest zawsze wizja przefiltrowana przez publicystykę. W temacie prasowych doniesień over and out.
Łupaszka - 16 Czerwca 2010, 13:17
| NURS napisał/a | Łupaszka, jesteś klasycznym przykładem co robi pranie mózgu w przypadku osoby nie znającej świata.
Zacznij myśleć samodzielnie, nie cytuj sloganów wymyślanych przez spin doktorów. Takimi tekstami tylko napędzasz glosy PO, bo ludzie rozsądni, widząc ilośc pomyj i nienawiści, zagłosują na kogokolwiek, byle nie na opcję, ktorą chciałbyś reprezentować.
Ludzie dziela się na porządnych i s******ów, na mądrych i głupich, koniec, kropka. ale te podziały nie mają nic wspólnego z prawicą i lewicą. Równie łatwo znajdziesz sk******na na prawicy, co i na lewicy. Tak samo jest z mądrymi, głupimi i porządnymi. |
A ty znowu swoje. Sam chcesz dorznąć wachtę, ale nienawiść nigdy nie jest po twojej stronie, ale zawsze na stronie przeciwnej.
Przyznam sie, że liczę ja na jeszcze ostrzejszą kampanie sztabowca Komorowskiego czyli pana Pajaca(powtarzam za Michałem Karnowskim) Palikota. Niech zaatakuje jeszcze mocniej Kaczyńskiego. Niech sie nie cofa przed niczym. Im większa agresja Palikota tym większa szansa Jarosława Kaczyńskiego.
Niech PO wali nienawiścią i potworną agresją tak jak do tej pory, a tym lepiej dla Kaczyńskiego.
Agi - 16 Czerwca 2010, 13:20
| Sosnechristo napisał/a | | Ale TO napawa mnie trwogą |
Szkoda, że artykuł nie zawiera odesłania do tekstu projektu, a tylko dywagacje na jego temat. Bez tekstu źródłowego nie zabieram głosu w dyskusji.
dalambert - 16 Czerwca 2010, 13:37
Agi,
Fidel Castro przemawiał długo i namiętnie, coś po 10 godzinach przemowy roznunęły sie chmury i ukazała się gigantyczna *beep* zaś głos potężny wdarł sie w przemówienie :
JAK kuba BOGU tak Bóg kubie"
tyż stary i z brodą.
A na marginesie to czym i jak obraża panów Palikota i Niesiopłowskiego propozycja ustanowienia
Orderu Złotego Palikota z Brylantowymi Niesiołkami i odznaczenia nim NURSa
Uważasz że NURS nie godzien
Agi - 16 Czerwca 2010, 13:42
| dalambert napisał/a | Uważasz że NURS nie godzien |
Nie ukręcaj kotu ogona
dalambert - 16 Czerwca 2010, 13:47
Agi, od NURSa sie uczę to moj mistrz
Marcin Robert - 16 Czerwca 2010, 14:01
Łupaszka chce po prostu, żeby Napieralski odciągnął część wyborców od PO. A ja nie trawię obu głównych kandydatów i większość pozostałych. Dlatego w pierwszej turze zagłosuję na Waldemara Pawlaka, a w drugiej na Komorowskiego.
ketyow - 16 Czerwca 2010, 14:08
Easy - 16 Czerwca 2010, 14:36
Pawlak taki sam oszust jak i reszta. Nie widzę różnicy między głosowaniem na niego, czy na Komorowskiego. Więc skąd to zdziwienie? Naprawdę myślisz, że Komorowski jest "bardziej poważnym" kandydatem, niż pierwszy strażak RP?
|
|
|