To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

SithLady - 22 Lutego 2010, 17:47

Męczący od paru dni kaszel. Chyba jutro wybiorę się do lekarza (tzn. spróbuję się dostać)
użytkownik1765 - 22 Lutego 2010, 17:51

Kruk Siwy napisał/a
Przez chwilę korciło mnie żeby napisać użytkownikowi użytkownikowi: Ma gavte la nata w dialekcie turyńskim, ale dałem spokój.

Obce dialekty? No, no. Jak rozumiem sprawia Ci satysfakcję, gdy Twoi interlokutorzy nie rozumieją, co do nich piszesz? Ciekawe.

Kruk Siwy napisał/a
Nowy jest.

Nie jest. I to w żadnym z możliwych sensów.

terebka napisał/a
Czy zwyzywałem Cię od buców, użytkowniku1765? Tak żarliwie interpretujesz moje słowa, że, przyznam, sam zwątpiłem. Dałbym łeb teściowej uciąć, że brzmiało to tak:

Cytat
Nie gryzie się dłoni wyciągniętej z pomocą - to też jest kwestia taktu. Albo się go ma, albo jest się zakutym, zamkniętym na wiedzę bucem.

Czyli piętnowałem zjawisko, które wydaje mi się niewłaściwe, bez nazwisk, imion, czy nicków. Fakt, że się podpiąłeś pod tego buca, jest wielce interesujący.

Nie udawaj Greka, terebka. Próbując wykręcać kota ogonem uwłaczasz swojej własnej inteligencji.

terebka napisał/a
Było tam też coś o upartym trwaniu w błędzie i to dopiero jest znamionujące.

Znamienne?

Cytat
Więc nie gorączkuj się i nie wołaj o merytoryczną dyskusję w temacie: wolno naginać zasady poprawnej pisowni, czy też nie

Wolno. Prawo tego nie zakazuje.

Cytat
Żaden z nas dwóch nie jest profesorem Bralczykiem, jak sądzę. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić, jak merytorycznie można obronić prawo do świadomego ignorowania zasad językowych.

Nie ignoruję ich świadomie. Zdarza mi się popełniać błędy. Można by rzec, że Popełniający Błędy to moje drugie imię ;)

jewgienij napisał/a
Terebka, daj spokój. Użyłeś słowa buc w poście skierowanym do konkretnej osoby, w jasnym kontekście, więc gość odniósł to do siebie, a nie ogólnie. Jeśli to forum literackie, to prócz poprawnych form trzeba rozumieć także aluzje i pośrednie ataki. Z kogo chcesz teraz zrobić głupka?

No właśnie, terebka, z kogo?

baranek - 22 Lutego 2010, 18:11

użytkownik1765, weź człowieku wyluzuj trochę. każdemu z nas przynajmniej raz zwrócono uwagę na jakiegoś byka. spację, czy literówkę, czy w końcu na jakiegoś paskudnego orta. i nikt szat nie darł. gdybyś tak nie rozpaczał, nikt by nawet nie zauważył. a tak robisz sprawę z pierdołki jakiejś. luzu, człowieku, więcej luzu.
Kruk Siwy - 22 Lutego 2010, 18:17

Lubię jak ludzie mnie rozumieją. Ale też lubię zagadki i nawiązania. Jeżeli chcesz się dowiedzieć co znaczy te parę słów po włosku zajrzyj do Wahadła Foucaulta Umberto Eco. Konkretnie do rozdziału 98. Ale oczywiście przymusu nie ma.
A - jesteś nowy na tym forum, chyba że w grę wchodzi multinick. Wtedy to już sprawa moderacji.

khamenei - 22 Lutego 2010, 19:38

użytkownik1765, całkiem zabawne jest to, że tak się czepiasz terebki, kiedy to ja zwróciłem tobie wtedy uwagę. I było to w trakcie dyskusji na temat przynależności opowiadania "Sekret" do gatunku literackiego, więc nie zrobiłem tego, aby dołączyć się do tematu, ani też tylko po to, by zwrócić uwagę; przyjrzyj się tamtemu postowi.

I racja, wyluzuj. Nikt tu nie chciał nikogo upokarzać.

użytkownik1765 - 22 Lutego 2010, 20:02

baranek napisał/a
użytkownik1765, weź człowieku wyluzuj trochę. luzu, człowieku, więcej luzu.

No, no! Bez takich mnie tu! W końcu Troi nie oblegamy ;)

baranek napisał/a
Każdemu z nas przynajmniej raz zwrócono uwagę na jakiegoś byka. spację, czy literówkę, czy w końcu na jakiegoś paskudnego orta. i nikt szat nie darł. gdybyś tak nie rozpaczał, nikt by nawet nie zauważył. a tak robisz sprawę z *beep* jakiejś.

Nie rozpaczam. Nie drę szat. Po prostu wytykanie ludziom błędów w taki sposób jest moim zdaniem nietaktowne.

Kruk Siwy napisał/a
Lubię jak ludzie mnie rozumieją. Ale też lubię zagadki i nawiązania.

A, no chyba, że tak.

Cytat
Jeżeli chcesz się dowiedzieć co znaczy te parę słów po włosku zajrzyj do Wahadła Foucaulta Umberto Eco. Konkretnie do rozdziału 98. Ale oczywiście przymusu nie ma.

Chętnie zajrzę.

Cytat
A - jesteś nowy na tym forum, chyba że w grę wchodzi multinick. Wtedy to już sprawa moderacji.

Tiaaa.

khamenei napisał/a
użytkownik1765, całkiem zabawne jest to, że tak się czepiasz terebki, kiedy to ja zwróciłem tobie wtedy uwagę.

Sposób, w jaki skomentował mojego posta był, moim zdaniem, co najmniej pretensjonalny.

Cytat
I racja, wyluzuj.

Co do luzowania; patrz początek posta.

Cytat
Nikt tu nie chciał nikogo upokarzać.

Być może.

nureczka - 22 Lutego 2010, 20:07

użytkownik1765, serka?
Chal-Chenet - 22 Lutego 2010, 20:28

Oj, już się tak na kolegę nie rzucajcie.
Martva - 22 Lutego 2010, 20:38

Dżisas, już się nie macie o co kłócić? :roll:
proponuję skorzystać z maksymy mądry głupiemu ustępuje. Chociaż samej rzadko mi się zdarza, ale ja jestem kłótliwą jędzą.

Wkurza mnie totalna bezradość wobec przyszłości własnej. I to że nie wiem co robić. Tak bardziej niż zwykle nie wiem co robić. Uch.

Khorne_S - 22 Lutego 2010, 20:40

Wkurza mnie wkurzanie się ludzi którym zwraca się uwagę.
Większość nich nie rozumie ze zwracanie uwag robi się z tego powodu że można jeszcze kogoś nauczyć a nie ze złośliwości.

Kruk Siwy - 22 Lutego 2010, 20:49

To tak żeby zmienić temat Khorne_S, ?
lucek - 22 Lutego 2010, 21:32

terebka napisał/a

Gorąca kąpiel. Net. Browar. Niby nie ten wątek, a jednak... Po raz kolejny, ostatnimi czasy stanowczo zbyt częsty, coś mi wlazło pod łopatkę. A pójdziesz!

Się to nazywa: wiek. Wiem, bo zaczynam miewać.

Kruk Siwy - 22 Lutego 2010, 21:54

Wiek?
Ja mam tylko pół wieku a mnie łupie.

lucek - 22 Lutego 2010, 21:57

Kruku, na stałe Cię łupie? Sumarycznie to co 3 dni mam wiek prawie i łupie mnie wówczas, więc Ciebie co drugi dzień powinno co najwyżej. Jak częściej, to reklamuj!

edit: aczkolwiek może być, że już jesteś po gwarancji i reklamować się nie da?

Lynx - 22 Lutego 2010, 22:10

Kolano mię boli. W dzień i w nocy. :evil:
Kruk Siwy - 22 Lutego 2010, 22:13

W nocy niech masuje - co się leni. Powiedz mu to.

Gwarancja? Kiedy to było! Teraz to tylko drobne liftingi mogę robić. Tu się duperel wymieni albo tam.
I tak łupie. Wszedłem obiema nogami w epokę łupaną.

terebka - 23 Lutego 2010, 00:05

:roll:

lucek napisał/a
Się to nazywa: wiek.

:shock: Ale ja młody jestem. A przynajmniej byłem. Kiedyś.

Użytkownik1765 napisał/a
Wolno. Prawo tego nie zakazuje.

I kto tu depcze własną inteligencję? Prawo nie zakazuje również defekowania do zupy, którą się ma zamiar zjeść. Są pewne normy, których łamanie wcale nie świadczy o ekstrawagancji. Bo Tobie się chyba wydaje, że zrobisz tu na kimś wrażenie ekscentryka. Otóż, ekscentrykiem mógłby być co najwyżej użytkownik1, góra użytkownik2. Ty jesteś jedynie kolejną tymczasową atrakcją. Przeminiesz, a na Twoje miejsce pojawi się inna. Też nie na długo.

I jeszcze jedno, użytkowniku1765:

Cytat
Znamienne?

Dzięki :)

Fidel-F2 - 23 Lutego 2010, 00:17

terebka napisał/a
I jeszcze jedno, użytkowniku1765:

Cytat:
Znamienne?

Dzięki

terebka, zaplanowałeś to?

terebka - 23 Lutego 2010, 00:19

Nie, no skąd? Zaskoczył mnie wiedzą.
Fidel-F2 - 23 Lutego 2010, 00:20

fcuk, fajne
terebka - 23 Lutego 2010, 00:24

8)
Rafał - 23 Lutego 2010, 07:59

...wa fa, zaciągnąłem kominiarza do przeczyszczenia komina, zaplątał się w kable od modemu-routera, modem jakimś cudem zgubił hasło, użytkownik gdzieś je miał, czyt.: "kiedyś miał je gdzieś", zaczynamy kopanie chałupy za hasłem, koniec świata, wiedziałem, że mam uzależnione od neta dzieciaki, ale żeby rodzona żona? :twisted: :wink:
ketyow - 23 Lutego 2010, 08:46

Modem z hasłem? :shock:
Rafał - 23 Lutego 2010, 09:15

Ja się nie znam, tak zrozumiałem gościa z Netii, który po przekazaniu mu infa które diodki na D-Linku się świecą, a które nie, stwierdził, że to musi być przyczyna albo ustawień modemu, albo trzeba ponownie wpisać hasło do logowania się u dostawcy netu. Ponieważ ustawienia mam takie jak mają być, muszę ponownie wpisać hasło (nazwa użytkownika się ostała). Ja w tych magicznych klimatach (jakieś czary-mary typu PPoA to dla mnie czarna magia) jestem zwykły lajkonik, jak dla mnie to mogła, kurna, jakaś sprężynka z modemu wyskoczyć, albo kominiarz pecha przyniósł :wink:
nureczka - 23 Lutego 2010, 09:29

Pewnie nie modem tylko router. Serwis na wszelki wypadek nie używa trudnego słowa na r. Też tak miałam.
ketyow - 23 Lutego 2010, 09:38

Aha, w ten sposób. No to raczej nie mogę pomóc. Ale oni chyba powinni Ci podać Twoje hasło jak do nich zadzwonisz?
Rafał - 23 Lutego 2010, 09:42

Gwardia umiera, ale się nie poddaje, pytać przeciwnika o hasło toż to dyshonor :wink:
Kruk Siwy - 23 Lutego 2010, 09:43

Ponoć instrukcje też czytają tylko lamerzy. Stąd tyle odciętych palców przy obsłudze krajalnic.
Merde!

ketyow - 23 Lutego 2010, 09:48

Współlokatorzy. Znowu ściągają z torrentów choć im wielokrotnie powtarzałem, że nie wolno, bo to targanie wilka za ogon, nie korzystają z netlimitera choć się na to umówiliśmy, zresztą nic by nie pomógł, bo przecież idzie upload, a na moim super necie gdy uploaduje się cokolwiek, nawet 2kb/s, to transfer downloadu spada do 15 kb. Tym samym przestał mi działać net. Czekałem z 5 minut na załadowanie tej strony. No i oczywiście, jeśli przez nich wpierdzieli się policja na chatę, to moje komputery też zostaną "zabezpieczone". Zaraz im zbanuje IP z routera i będę miał to głęboko.
terebka - 23 Lutego 2010, 09:59

Rafał, to żaden dyshonor. Wyrzuciło mnie z Neta, zadzwoniłem, oni zadali kilka pytań kontrolnych, czy aby na pewno jestem sobą i przypomnieli hasło. Oczywiście to był Plus, nie Netia, ale to chyba nie ma większego znaczenia.
Żone, dzieciaki, brak Neta... Tak sobie myślę, że za tydzień to z kapcia polecisz po to hasło :mrgreen:

Partner forum