Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
ketyow - 10 Czerwca 2010, 12:08
ADHD, zanim podjąłem decyzję, na którego kandydata głosować, prześledziłem ich opinie, kierunek w jakim chcą działać i ich otoczkę. Jak już mówiłem, będę głosował wybierając mniejsze zło, bo nie ma tu kandydata jakiego bym sobie życzył. Wyrzucając przy wszystkich kandydatach "dlaczego nie" wybieram mniejsze zło. A skoro dziwicie się, czemu Bronkowi mówię "nie", to wam to wypisuję. Mógłbym pisać i o innych kandydatach, ale inni nie mają szans na trafienie na stołek, więc spekulacje na ten temat nie mają sensu. Proszę bardzo, też możesz pisać czemu mówisz "nie" dla Jarka. Bo przeważnie słyszę "booo... eeee.... bo jest zły, niedobry i szkodzi państwu" - "A jak szkodzi?" - "No bo Platforma jest dobra, przyjazna, a PIS to te Kaczki i Radio Maryja i szkodzą i koniec!"
Ja nawet nie chodzę do kościoła, co to za argument?
Kruk Siwy - 10 Czerwca 2010, 12:19
dalambert, Glusie, Potwory inne takie Pełniące Obowiązki dzieciątek mi się mylą. Tak jak kaczory, bobry i inne małe paskudy.
NURS - 10 Czerwca 2010, 13:42
| ketyow napisał/a | | Stąd, że Komorowski, pomijając fakt że jest raczej niezbyt rozgarniętym człowiekiem (nie mówiąc głupim) nie będzie się zastanawiał nad tym jaką ustawę będzie pchało PO. Przecież nie będzie blokował swoich? A jeśli wszystkie pomysły PO będą przechodzić, to ja dziękuję... A kraju nie niszczą? A kto anulował wszystkie plany budowy wałów przeciwpowodziowych jak nie PO? |
a pamiętasz, jak Kaczyński L podpisywał wszystko Kaczyńskiemu J?
dalambert - 10 Czerwca 2010, 13:45
NURS, a pamiętasz jak sie Otto III zmawiał z Bolkiem Ch.
i to na szkodę Kijowskiego księcia - już wtedy takie świnie były, że ruskich nie kochały.
NURS - 10 Czerwca 2010, 13:48
dalambert, pamiętam, sam mu doradzałem, zeby nie przeklinał, bo Bolek potem zakabluje do SB.
Jak rozumiem podawanie przykładów wygodnych jednej stronie jest pochwałygodne, a kontrpropozycje to chamstwo i palikotyzm. Otóż nie.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 14:02
NURS, toz Ty podajesz jako przklady bajki z GW , może jeszcze ostatnie wystąpienie celebrunia Hołdysa zacytujesz - było nie było łałorytet moralny i artystyczny to jest, a wczorajsze ryki Niesioło u Olejnik słyszałeś , nawet ją zatkało i PiS przed tym burczymuchą zaczęła bronić.
NURS - 10 Czerwca 2010, 14:46
Nie oglądam takich rzeczy, nie moge ich więc komentować. Nie czytam tez GW, więc kulą w płot walisz. Całe to twoje negowanie wszystkich opinii opiera się na jednej zasadzie - trzeba zaprzeczać, zaprzeczać, zaprzeczać, może uda się zamieść pod dywan własną indolencje i nieudolność. Ale w dobie internetu, kiedy sprawdzic kłamstwo trwa sekunde, nie uda się, oj nie uda
Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 15:16
| ketyow napisał/a | | ADHD, zanim podjąłem decyzję, na którego kandydata głosować, prześledziłem ich opinie, kierunek w jakim chcą działać i ich otoczkę. |
Nie rozumiesz, o co chodzi. Nie wiem, na kogo będziesz głosować, i figę mnie to obchodzi. Problem w tym, że bezmyślnie rzucasz hasłami podawanymi przez jedną ze stron. Mówisz, że Komorowski jest głupi, bo popełnił parę błędów, a nie interesuje Cię, że Pan "Czarne jest czarne a białe jest białe" popełnił dużo więcej takich, które będą dużo dłużej pamiętane, o cudach wyczynianych przez ludzi z SLD nie wspominając. Jeśli to jest wyznacznik głupoty, to chyba każdy jest durniem. Powtarzasz jakieś slogany o rozkradaniu Polski, a nie potrafisz podać jednego przykładu. Papugujesz to, co mówi Prezes o wałach przeciwpowodziowych, a nie interesuje Cię, że to od czasów Gierka nie potrafimy zbudować wystarczającej liczby tam na Wiśle. Albo boisz się, że Prezydent i Premier będą z PO, a nie wspominasz, jak to obaj byli z PiS-u - pewnie dlatego, że wtedy było radośnie i wszyscy się cieszyli, a wszystkie ustawy były prawe i słuszne, co?
A wszystko co złe, to PO - Żydzi, masoni, cykliści, a do tego rusofile i złodzieje.
Dałbyś spokój i pomyślał krytycznie o wszystkich politykach. Bo w tej chwili to, co piszesz, takie trochę śmieszne jest.
I żeby nie było - nie, nie jestem zwolennikiem Komorowskiego ani żadnego innego z tych kandydatów.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 15:21
| Adanedhel napisał/a | | slogany rozkradaniu Polski, a nie potrafisz podać jednego przykładu |
Wedel - fima za grosze oddana PepsiCo, przy bezczelnym i chamskim potraktowaniu spadkobierców Wedla.
Papienia w Kwidzyniu "sprzedana" za 15 % wartosci - konkurentowi rynkowemu który ją wprędce zbankrutował.
Autor Janusz Lewandowski wtedy KLD prawa ręka prywatyzacyja Jana Krzysztofa Bieleckiego / wtedy premiera z wałęsowego nadania/.
Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 15:23
Dalambert, mówimy ponoć o teraźniejszości, a nie prehistorii. Chcesz, żebym znów pojechał Telegrafem?
dalambert - 10 Czerwca 2010, 15:24
Adanedhel, to nie prehistoria to złodziejstwo na którym i PO iSLD wyrosły.
Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 15:25
A na Telegrafie PiS. Więc wracamy do tego, że nie tylko PO to złodzieje i oszuści.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 15:26
| Adanedhel napisał/a | | Telegrafie PiS. |
nie jeżelii był tam biznes to p.Zalewskiego i Wachowskiego, a Zalewski za to i za uprzedzenie ArtBi o aresztowaniach wyleciał.
i proszę Cie sprawdx skutki przekrętu wedlowsko-kwidzynskiego dla gospodarki a potem trąb o Telegrafie .
Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 15:31
Oczywiście że nie. Porozumienie Centrum założyło Telegraf ot, tak sobie, bez żadnej wyraźnej przyczyny, nie?
I tak z ciekawości - w którym to miejscu KLD lub SLD zarobiły na Wedlu, jakkolwiek nie był to przykład doskonałej prywatyzacji?
Matrim - 10 Czerwca 2010, 15:32
PiS to na RSW
dalambert - 10 Czerwca 2010, 15:34
| Adanedhel napisał/a | | którym to miejscu KLD lub SLD zarobiły na Wedlu |
zapytaj pana Lewandowskiego .
A przypomnij sobie recepte na sukces Jana Krzysztofa "Pierwszy milion trzeba ukraść'
To powiedział urzedujący premier RP.
reszta jest milczeniem.
Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 15:35
Czyli nie wiesz i wszystko, co napisałeś wcześniej, to tak, dla podniesienia temperatury
NURS - 10 Czerwca 2010, 15:37
to nie recepta Jana krzystofa tylko bodaj Rockefellera, czyli twojego kochanego amerykańca, któremu powinnismy nasmarowany wazeliną tyłek podkładać
dalambert - 10 Czerwca 2010, 15:39
NURS, tu w 1990 roku ogłosił to JKB. a z kogo cytował to mnie nie interesuje.
Matrim - 10 Czerwca 2010, 15:44
dalambert, a sprywatyzowane RSW Prasa-Książka-Ruch to komu przypadło, hm?
NURS - 10 Czerwca 2010, 15:51
| dalambert napisał/a | | NURS, tu w 1990 roku ogłosił to JKB. a z kogo cytował to mnie nie interesuje. |
Wiem, nie moze cię interesowac, bo nie pasuje do obrazka, psujów i miernot. Ale powinno cię interesowac, bo Hameryka, która tak wielbisz na tym samym była budowana.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 15:55
NURS, powiedział to JKB w kontekście urządzania nowej Polski, a nie historycznych dywagacji o początkach majątku Rockefelera, więc zdaje się, że to Tobie nie pasuje do obrazka i dlatego tym rokefelerem wywijasz jak pies szmatą.
A co to ma do rzeczy, ze Premier Rzadu III RP radzi obywatelom liberalne zlodziejstwo .
Easy - 10 Czerwca 2010, 16:23
Dalambercie a wystarczyłoby napisać, że Rockefeller w takim razie świnią i złodziejem był, i już byś argument wytrącił z rąk Nursa.
Edit. Literówka.
NURS - 10 Czerwca 2010, 16:44
No własnie, walnij tekstem, że Hameryka zbudowana jest na świństwach i oszustwach a nie wciskaj kitu, że JKB jest autorem tych słów, bo jak go znam to pewnie cytował Rockefellera.
Zastanowiłeś się dalambert do czego zmierzasz, bo ta nauka Leona XIII czy któregoś tam, to wypisz wymaluj bolszewizm. Kto bogaty tego za kraty. klasa robotnicza rządzi! Jak inaczej zdefiniować solidarne państwo, jak nie czystym socjalizmem?
ketyow - 10 Czerwca 2010, 21:20
Adanedhel, co papuguję? Jeśli powtarzam fakty to znaczy, że papuguję? I tak, powiem ponownie, że pamiętam jeszcze grzechy L i J kiedy rząd był PiSu, mam to na uwadze i szczególnie teraz uważam, że nie powinno powstać coś takiego jak cały rząd w rękach jednej partii. Choć mi osobiście mniej złego uczynili Kaczyńscy, a PO chce mi zło dalej czynić - poraz kolejny podkreślę, że jest to moja egoistyczna decyzja, nie mam ochoty np. płacić za studia, jest mi to nie na rękę i będę głosował na tych, z którymi mi się lepiej będzie żyło. I nie uważam, że Komorowski jest głupi, bo popełnił parę błędów, tylko w mojej opinii jest głupszy i bardziej zakłamany niż np. Kaczyński. Oglądam to jak się wypowiada w TV, widzę wtedy sam osobiście zagrywki PO, które mi nie smakują. Akurat "rzetelne" media w większości działają przeciw Kaczyńskiemu, więc propagandę to nie ja łykam. Nikt się nie dziwi, że nie głosuję na JKM, więc nie piszę złych słów o JKM, nikt się nie dziwi że nie głosuję na Leppera, a jak chcecie wiedzieć co mi do łba strzeliło, żeby głosować na Kaczkę a nie Bronka, to napisałem co mi do niego na duszy leży i czemu go nie chcę. Jarek ani żaden z kandydatów nie ma wobec mnie czystego sumienia, ale wybieram mniejsze zło. Mniejsze dla mnie, choć uważam, że jeśli ktoś ma nas obronić przed drugą Grecją czy Argentyną to prędzej będzie to Jarek niż Komorowski. Nie jestem w stanie przewidzieć kto jak będzie rządził, natomiast wiem że zawiodłem się na rządach Tuska bardziej niż na rządach Kaczek do tej pory. I nie bardzo wiem co mam napisać, żeby nie "papugować i wierzyć propagandzie"
Łupaszka - 11 Czerwca 2010, 10:24
| Matrim napisał/a | PiS to na RSW |
RSW to taki system na którym pracuje
Agi - 11 Czerwca 2010, 10:56
RSW to Robotnicza Spółdzielnia Wydawnicza "Prasa Książka Ruch"
http://www.ruch.com.pl/o_spolce/historia_ruch/
ketyow - 11 Czerwca 2010, 13:02
Hihihi
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
dalambert - 11 Czerwca 2010, 13:11
Hi, hi tylko dlaczego STARUSZKA, rozmówczyni / dociekliwa/ Lewego Kandydata jest panią w sile wieku, tak na oko przed szesćdziesiątką , no chyba że filmek jakiś kufniarz , absolwent przedszkola tytułował
RD - 11 Czerwca 2010, 13:25
dla tej Pani
A to się Żorżyk Napieralski skonfundował....
|
|
|