To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dzejes - 10 Czerwca 2010, 10:44

O rany boskie, skończ te studia, bo jakiś uraz masz. Nie spotkałem się z projektem wprowadzającym odpłatne studia, który by objął uczących się w tej chwili, więc się nie martw.

EDIT:

ketyow napisał/a
Poza tym Tuska, Palikota ani Komorowskiego nie trawię jako ludzi. Gdyby siedzieli w PiS sprawa miałaby się zupełnie inaczej

Ale doceniam szczerość powyższego wyznania.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 10:48

dzejes napisał/a
Nie spotkałem się z projektem wprowadzającym odpłatne studia, który by objął uczących się w tej chwili, więc się nie martw.

ale z pomysłem odpłatności za studia sie spotkałeś? I jakie to misiaczki ten pomysł miały ?

Łupaszka - 10 Czerwca 2010, 10:48

dalambert napisał/a
Panie Palikot, dziękuję panu za wczorajszy występ w Lublinie i proszę o jeszcze!
Wspaniale wspiera pan Marzszalka Pełniącego, to panu będzie on zawdzięczał swój sukces niewątpliwy :mrgreen:

:D Marian Kowalski(ten z fakiem) z UPRU starał sie Palikota sprowokować
http://www.youtube.com/watch?v=wKopdsSDAD8
Po miedzy zwolennikami PISu i aPO mało nie doszło do rękoczynów.
Palikot ponoć dawał młodym po 100pln. Szkoda, że mnie nie było, bo wziął bym kase i powiedział palikotowi w oczy, że te pieniądze przekaże na kampanie Jarosława Kaczyńskiego ;P:
http://www.youtube.com/wa...feature=channel wiec JK.

NURS - 10 Czerwca 2010, 10:49

ketyow napisał/a
Poza tym Tuska, Palikota ani Komorowskiego nie trawię jako ludzi. Gdyby siedzieli w PiS sprawa miałaby się zupełnie inaczej.

rotfl.

Cytat
wolę dalszą walkę w rządzie niż żeby w ciągu jednej kadencji nas rozprzedali na boki albo zniszczyli od środka.

Tak, kraj rozsprzedany, ludzie z głodu korzonki ogryzają, folksdeutche batogiem skóre łoją...
Sto lat za późno się urodzileś.

ketyow - 10 Czerwca 2010, 10:52

NURS napisał/a

rotfl.

Miałem na myśli, że wtedy na pewno nie zagłosowałbym na PIS, a nie że bym ich lubił.

NURS napisał/a

Tak, kraj rozsprzedany, ludzie z głodu korzonki ogryzają, folksdeutche batogiem skóre łoją...
Sto lat za późno się urodzileś.

Bez komentarza. Uważam ich za manipulantów i oszustów, Ty możesz się z nimi nawet umawiać do kina, nie moja sprawa, swoje zdanie wyraziłem na ich temat jasno.

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 10:56

ketyow napisał/a
Uważam ich za manipulantów i oszustów

Sprawdź definicję polityka. Każdy manipuluje. Ale skąd wniosek, że rozprzedają i niszczą kraj, tego nie pojmuję.

ketyow - 10 Czerwca 2010, 11:03

Stąd, że Komorowski, pomijając fakt że jest raczej niezbyt rozgarniętym człowiekiem (nie mówiąc głupim) nie będzie się zastanawiał nad tym jaką ustawę będzie pchało PO. Przecież nie będzie blokował swoich? A jeśli wszystkie pomysły PO będą przechodzić, to ja dziękuję... A kraju nie niszczą? A kto anulował wszystkie plany budowy wałów przeciwpowodziowych jak nie PO?
dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:04

Adanedhel napisał/a
Ale skąd wniosek, że rozprzedają i niszczą kraj, tego nie pojmuję
a działalność Kongresu Lewych Dochodów pamiętasz /
dzejes - 10 Czerwca 2010, 11:04

I jeszcze bobry podpuścili! Szkodniki jedne, pewnie ich Amreykańce na spadochronach zrzucali.
Kruk Siwy - 10 Czerwca 2010, 11:06

Nie to był desant kamikadze. W końcu stonkę też nam zrzucali.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:10

dzejes napisał/a
I jeszcze bobry podpuścili!

Zarcik jak żarcik, ale czy intordukcja / z pełną ochroną/ bobra, zwierzecia przeca normalnie żyjącego w podmokłych LASACH, do kraju który lasów takich prawie nie ma i jest mocno urządony rolniczo była dobrym pomysłem?
rozazło się to po calej Polsce nawet w Warszawski parkach/ np. Skaryszwski? trzeba drzewa przed nimi siatką chronić i usiłuje sobie tałatajstwo znaleźć nowy biotop.
Jest tego już tyle, że polowac by trzeba na nie zacząć.
Jak zaczęto rozrzucać szczepionkę na wściekliznę dla lisów to teraz mamy tego draństwa w kraju pięć razy tyle co moze się wyżywić.

Kruk Siwy - 10 Czerwca 2010, 11:12

dalambert, masz w końcu psa myśliwskiego - na łów na łów towarzyszu mój!
Spuszczaj Mońka ze smyczy niech PO Bobry pochwyci, TOWARZYSZU mój!

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 11:14

Ketyow, ależ łatwo propaganda w Ciebie wchodzi.
dalambert napisał/a
a działalność Kongresu Lewych Dochodów pamiętasz /

Nie. Ale pamiętam, jak to w CBA chłopcy pisowcy tworzyli sobie fikcyjne komórki, żeby móc obsadzić swoich pociotków.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:14

Kruk Siwy, a zebyś wiedzial że w Sakryszewski to jakieś draństwo po stawach i jeziorkach ganiał .
Ale moze to były kurki wodne :wink:

dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:15

Adanedhel, no to postudiuj działalność KLD i potem gadaj newsy z GW o CBA .
ketyow - 10 Czerwca 2010, 11:17

Adanedhel, to samo mogę powiedzieć o tych, którzy są za PO.
Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 11:21

A dlaczego nie o CBA albo Telegrafie najpierw? Bo niewygodnie?
ketyow napisał/a
Adanedhel, to samo mogę powiedzieć o tych, którzy są za PO.

Różnica polega na tym, że ja nie miałbym zamiaru lecieć na PiS z widłami, gdyby ktoś z PO lub innej partii powiedział mi, że to PiS odpowiada za stan wałów.
Może dlatego że wiem, że ochrona przeciwpowodziowa to dziesięciolecia, a nie dwa lata inwestycji.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:24

Adanedhel, Bo nie ta skala przekrętu, o ile Telegraf wogóle był przekrętem, o nagłym przejmowaniu tytułów prasowych przez "spółdzielnie dziennikarskie' słyszałeś ?
Easy - 10 Czerwca 2010, 11:25

http://wyborcza.pl/1,7524...awa_Zietka.html

Tu macie kandydata z poparciem prawdziwych autorytetów, a nie jakiegoś tam Komorowskiego, którego wspierają co najwyżej rodzime gwiazdeczki.

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 11:26

dalambert napisał/a
Bo nie ta skala przekrętu, o ile Telegraf wogóle był przekrętem

Bo Ty tak mówisz, co?

dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:27

Adanedhel, a Ty uważesz , ze to przekręt bo tak GW trąbi ?
Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 11:30

"Kurier Polski" zaczął, a nie GW. A niejaki pan Maciej Zalewski został skazany za nią i niejaką sprawę ART-B. Co dalej?
dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:32

Adanedhel, za Art-bis owsze, a Kurie Polski to własnie jeden z przykladów "spółdzielni dziennikarskiej" ;P:
ketyow - 10 Czerwca 2010, 11:34

Komorowski sam się broni swoimi wypowiedziami przed atakami krytyki. Wiwat nowy prezydent!

"Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku, więc nie słyszałem od dłuższego czasu o zjawiskach powodziowych, które by trwały dłużej niż tydzień, czy dwa". (18.05.2010 na konferencji prasowej w Częstochowie).

"W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem". (21.05.2010, w czasie wizytacji terenów powodziowych k. Bielska-Białej).

"Dzisiaj pan generał Jaruzelski, jeden z najwyższych dowódców, z zupełnie innego obozu, z innej bajki niż moja, no, powiedział coś, coś wręcz przeciwnego, że mam charyzmę, że świetnie to robię. Jako żywo, jako żywo, panie redaktorze, jako żywo, jako żywo, bardziej tu ufam generałowi niż pani profesor, która nawet nigdy harcerką nie była, jak się okazała. Więc jesli chodzi o cechy przywódcze, to bym się zdałbym tutaj na opinię generała." (10.05.2010, w programie "Tomasz Lis na żywo").

"Nie znajdzie Pan ani jednego słowa, przesadnie ostrego, pod adresem Prezydenta Kaczyńskiego które by padło z moich ust." (10.05.2010, w programie "Tomasz Lis na żywo").

(Tomasz Lis: - Dlaczego oni mieliby głosować na Pana, a nie na Jarosława Kaczyńskiego?) "No, wie Pan, trudno mi samego siebie zachwalać, ale...ja nie muszę nic zmieniać w moich poglądach, zachowaniach..." (10.05.2010, w programie "Tomasz Lis na żywo").

"Zawsze mamy gdzieś w zanadrzu polską pamięć, że 400 lat temu w trochę innym charakterze, żołnierze polscy maszerowali po Placu Czerwonym". (09.05.2010, wyemitowana przez Fakty TVN wypowiedź Bronisława Komorowskiego w Moskwie).

"...gdyby chciał je zająć, to skierowałby nowelizację do Trybunału Konstytucyjnego, a tego nie zrobił" (29.04.2010, wytłumaczenie, czemu śp. Lech Kaczyński nie skierował do TK ustawy o IPN, którą dostał z Sejmu niespełna dzień przed swoją śmiercią).

"Jeżeli będzie trzeba wprowadzić stan wyjątkowy, to na jakimś terenie, nie na terenie całego kraju i na pewno nie na długi okres" (18.05.2010 na konferencji prasowej w Częstochowie, pomylenie stanu nadzwyczajnego ze stanem wyjątkowym; dodatkowo Komorowski nie wiedział, że z powodu stanu nadzwyczajnego trzeba przełożyć wybory).

"Na przykład w Grecji czy we Włoszech doprowadziły do stu-, stupiętnastoprocentowego deficytu." (31.05.2010, pomylenie przez Hrabiego długu publicznego z deficytem).

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 11:35

Nawet jeśli jest tak, jak mówisz, to dlaczego to ma mieć pierwszeństwo przed pierwszą dużą aferą III RP? Bo tamta jest związana z PC? I jaki to ma związek z Tuskiem z jednej, a Kaczyńskim z drugiej strony?

EDIT: Ketyow, to poczytaj sobie błędy Jarka i innych. Ograniczając się do jednego kandydata ograniczasz siebie.

Easy - 10 Czerwca 2010, 11:44

Adanedhel napisał/a
Ograniczając się do jednego kandydata ograniczasz siebie.

Wyzywasz prawie wszystkich piszących w tym temacie od ludzi ograniczonych?

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 11:47

Czytaj ze zrozumieniem.
Agi - 10 Czerwca 2010, 11:52

dalambert napisał/a
Kruk Siwy, a zebyś wiedzial że w Sakryszewski to jakieś draństwo po stawach i jeziorkach ganiał .
Ale moze to były kurki wodne

Albo nie daj Boże, kaczki.

Kruk Siwy - 10 Czerwca 2010, 11:55

A może widział Glusia pożerającego kaczora? (patrz wypowiedzi mbiko).
dalambert - 10 Czerwca 2010, 12:06

Kruk Siwy napisał/a
A może widział Glusia pożerającego kaczora? (patrz wypowiedzi mbiko).

JAKIEG Glusia ? Nie myl Glusia z Potworem :!:
Polityka , polityką ale TO to jest poważny błąd :twisted:

Partner forum