Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
ihan - 29 Maj 2007, 20:27
Jestem wściekła na siebie, że wdałam sie w dyskusje z idiota. I dałam się wyprowadzic z równowagi dupkowi, który "nie bedzie się zniżał do mojego poziomu". Wrrrrrr.
mawete - 29 Maj 2007, 20:29
ihan: "daj se luz..."
ihan - 29 Maj 2007, 20:33
Staram się mawete, staram się. Tylko powinnam się starac wczesniej, zanim się dałam zirytować.
Agi - 29 Maj 2007, 21:54
ihan, głupcy tak mają, proponuję "sikiem prostym"
mawete, cieszę się, że komp już działa.
Mnie komary też nie zjadły, mimo usilnych starań
hrabek - 30 Maj 2007, 15:38
Komputer mi sie zresetowal i po tym resecie co kilkanascie sekund zamiera mi na dwie-trzy sekundy. Jeszcze jakos bym przezyl, ale jak pisze i mi tak zamrze, to albo gubi literki, albo mam np. 20x "b" i musze kasowac. Masakra............... (specjalnie te kropki zostawilem, zeby pokazac o co mi chodzi - spacje tez )
Zaraz mnie cos trafi. Wczesniej tez mi zamieral, ale przynajmniej takich hec z pisaniem nie robil.
agnieszka_ask - 30 Maj 2007, 15:41
zmień system operacyjny, a zapomnisz o problemach z komputerem. a jak się tak resetuje i zawiesza, to sprawdź jaką ma temperaturę, może się przegrzewać.
hrabek - 30 Maj 2007, 15:50
Nie moge zmienic, to sluzbowy laptop, a ja musze swiecic przykladem.
Temperatura ok, to musi byc cos innego.
mawete - 30 Maj 2007, 20:40
Kopnij - w przypadku mojego pomaga
Adanedhel - 30 Maj 2007, 20:42
mawete znowu ma rację
Ewentualnie można potraktować młotkiem/palnikiem/wiertarką. Normalnie ekran mu wymięknie ze strachu
nikto - 30 Maj 2007, 21:19
Zrebutowac go
hjeniu - 30 Maj 2007, 23:02
count, sprawdź co ci RAM albo czas procesora zżera Process Explorer rządzi.
hrabek - 31 Maj 2007, 09:42
Probowalem z tym czasem procesora. Ale jak mi zamiera, to task manager tez zamiera i nie widac, co mi zzera, a jak sie odblokowuje, to tylko Idle Process...
Moge sie zalozyc, ze to norton anivirus, ale nie da sie go wylaczyc
agnieszka_ask - 31 Maj 2007, 09:47
a kiedy ostatni raz robiłeś defragmentację? jak sie ma winbadziewie, to trzeba o takich rzeczach pamiętać. czasem takie proste zabiegi sprzątania pomagają.
hrabek - 31 Maj 2007, 10:07
To nowy komputer. Zainstalowany dwa tygodnie temu. Mam dysk 60GB i wolne 55. Bez przesady defragmentacja.
agnieszka_ask - 31 Maj 2007, 10:23
no wiesz, jak długo pracujesz na tym komputerze nie miałam pojęcia.
jeśli to nowy komputer to oddaj go do serwisu, niech tam go sprawdzą. szkoda się męczyć jeśli jest jeszcze na gwarancji. przyznam szczerze, że jeśli mam jakieś problemy ze swoim lapem, to zawsze się okazuje, że go przegrzałam. jeśli jesteś przekonany, że to nie to, to nie mam więcej pewników. mogę tylko zgadywać, ale to do niczego nie prowadzi
hrabek - 31 Maj 2007, 11:03
Znacie jakis program, ktory pokazuje aktywnosc procesora, ale robi to skuteczniej niz task manager? Np. jest w stanie zapisac do pliku? Ni cholery nie moge znalezc tego procesu, ktory mi zawiesza komp, ale na pewno jest to to kwestia jakiegos softu.
joe_cool - 31 Maj 2007, 11:44
szczęka mi opadła i do tej pory nie mogę się pozbierać:
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4190213.html
Agi - 31 Maj 2007, 12:20
joe_cool, już nad tym ubolewamy:
http://www.science-fictio...t=1105&start=90
joe_cool - 31 Maj 2007, 12:54
właśnie zauważyłam i zgłębiam się w lekturę (nomen omen) całego wątku...
hjeniu - 31 Maj 2007, 19:11
count, Process Explorer powinien zrobić co trzeba - ma mnóstwo funkcji (których oczywiście nie poznałem )
Selithira - 1 Czerwca 2007, 00:22
Wkurza mnie net, który działa albo nie I nowa klawiatura, na której pisać się nie da. I w ogóle. Pomarudziłam, teraz idę spać
Rafał - 1 Czerwca 2007, 08:10
Ludzie, wkurzają mnie ludzie o bezinteresownej zawiści i serdecznej złośliwości. Ludzie którzy stają się wrogami z powodu tego, że cokolwiek chcesz zrobić.
hrabek - 1 Czerwca 2007, 08:46
Dzieki hjeniu. Ale dzisiaj jakby problem sie uspokoil... Odinstalowalem Active Synca i cos mi sie zdaje, ze to bylo to. Tylko ze mi to potrzebne, buuuu
hjeniu - 1 Czerwca 2007, 19:58
Może ci się z czymś gryzie? Bo u mnie nie sprawia problemów.
dzejes - 1 Czerwca 2007, 22:09
Własna głowa mnie dobija Chyba sobie ją utnę. Może trochę głupio będę wyglądał, ale za to sporo rzeczy będę miał z głowy.
hrabek - 4 Czerwca 2007, 10:12
U mnie tez nigdy nie sprawial. Blad jest gdzies w sterowniku. Process Explorer (boskie narzedzie) pokazuje, ze przyczyna wzmozonej aktywnosci procka sa DPCs. A one odpowiadaja za sterowniki. Tylko zabic DPCs sie nie da, a Process Explorer juz nie pokazuje, ktory konkretnie sterownik ma problem. Ale doszedlem, ze to ActiveSync. Co ciekawe, samo odinstalowanie nie pomaga, restart po deinstalacji takze nie. Trzeba wylaczyc komputer, odczekac i dopiero wtedy mozna wlaczyc, zeby to *beep* przestalo dzialac.
Wiekszosc ludzikow pewnie nie zrozumie, ale a nuz komus sie przyda. Problem polowicznie rozwiazany.
hjeniu - 4 Czerwca 2007, 11:52
count, zapodaj jeszcze konfigurację lapa - marka, chipset itp.
Selithira - 4 Czerwca 2007, 18:00
Mnie aktualnie wkurza nerwówka przed zakończeniem roku. Nagle wszystkim się przypomniało o wielkich, kobylastych testach podsumowujących rok... I tak z 12 przedmiotów
hjeniu - 4 Czerwca 2007, 18:11
Pie... biurokracja, stworzyłem dzisiaj nową wersję "Instrukcji zarządzania systemem informatycznym" która ma tyle wspólnego z zarządzaniem systemem informatycznym co ja z Opus Dei, ale za to jest zgodna z ustawą (jedną bo z wszystkimi się nie da - wzajemnie się wykluczają). Dzień zmarnowany na stworzenie 10 stron biurokratycznego bełkotu
dzejes - 4 Czerwca 2007, 18:22
hjeniu napisał/a | Pie... biurokracja... |
Nic nie mów. Przeglądałem warunki otwarcia kilku rodzajów działalności - się w pale nie mieści. Myślałem, że z wykształceniem, doświadczeniem czytania polskich ustaw podatkowych jakoś sobie poradzę - ale że będzie tak strasznie się nie spodziewałem
|
|
|