To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

mBiko - 28 Października 2009, 20:26

Ambioryks, a czy gdziekolwiek pisałem, że odpowiadają mi poglądy osób, które wymieniłeś. Mam nadzieję,że nie muszą. Mogę kogoś cenić, nie zwracając uwagi na jego poglądy. Szczególnie, jeśli nie bombarduje mnie nimi z regularnością Luftwaffe.

Natomiast jeżeli chodzi o resztę, to przyjmij po prostu do wiadomości, że Cię nie lubię. Nie muszę tego w żaden sposób precyzować, ani się z tego tłumaczyć. Od tej chwili przestajesz dla mnie istnieć jako użytkownik tego forum.

EOT

Lynx - 28 Października 2009, 23:00

Ambioryks, prosiłam o kilka NAPRAWDĘ PROSTYCH słów. I o konkrety a nie ogólniki.
nureczka - 29 Października 2009, 09:16

Dyskusja z Ambioryksem ma moim zdaniem tyle samo sensu, co korporacyjne telekonferencje.
NURS - 29 Października 2009, 09:48

Można dzięki niej rządzić światem? :twisted:
Adanedhel - 29 Października 2009, 09:53

Ambioryks napisał/a
W sensie?
O co dokładnie chodzi?

A nie, to tak ogólnie, za całokształt cię pochwaliłem.

MOFFISS - 29 Października 2009, 19:52

nie będę się spierał, bo nie mam wpływu na przeszłość [ban], mogę tylko nie dać się zmoderować w przyszłości.
MOFFISS - 2 Listopada 2009, 13:08

REMOV niesłusznie otrzymał warna. Zadał proste pytania, w zamian podarowano mu krawat.
Fidel-F2 - 2 Listopada 2009, 13:12

chodzi o to MOFFISS, żeby się nie kopać z koniem
MOFFISS - 2 Listopada 2009, 13:12

Fidel-F2 napisał/a
chodzi o to MOFFISS, żeby się nie kopać z koniem

Masz na myśli jazdę w miękkim czapraku? :mrgreen:

Fidel-F2 - 2 Listopada 2009, 13:21

czaprak z natury jest miękki, użyłeś pleonazmu, poza tym tylko człek bezmyślny jeździ bez czapraka

Twoja wypowiedź nie ma sensu

nie zrozumiałes tego co napisałem, ale to nie mój problem

hrabek - 2 Listopada 2009, 13:23

Komu warna za spam? Naprawdę chcecie?
dzejes - 2 Listopada 2009, 13:23

Każda następna wypowiedź nie na temat w tym wątku będzie karana warnem o wartości 1 - do odwołania. Jako offtop rozumiem także uwagi o tym, że ktoś czegoś nie zrozumiał.
Fidel-F2 - 2 Listopada 2009, 13:25

nie no hrabek, za co?
Fidel-F2 - 2 Listopada 2009, 13:30

nie ignorowałem poleceń, mój post poszedł zanim pojawił sie post dzejesa
NURS - 2 Listopada 2009, 16:23

Fidel, trza było natychmiast skasować. I byłoby po krzyku.
Fidel-F2 - 2 Listopada 2009, 16:33

ale w takim razie od czego jest ten wątek?
NURS - 2 Listopada 2009, 16:37

Fidel, o co ci chodzi?
Mod ostrzegał, wspisałeś się, gdzie nie trzeba, rekacja była zgodna z ostrzeżeniem. A ostrzegano dlatego, ze r4obiłeś sobie jaja z tego wątku wspólnie z kolegą. Cytuję:

czaprak z natury jest miękki, użyłeś pleonazmu, poza tym tylko człek bezmyślny jeździ bez czapraka
Twoja wypowiedź nie ma sensu
nie zrozumiałes tego co napisałem, ale to nie mój problem

Jak zwykle wdajesz się w dyskusję z trollem w miejscach, które do tego nie służą.
EOT

Fidel-F2 - 2 Listopada 2009, 16:39

dobra, nie będę się kopał z koniem
Hubert - 3 Listopada 2009, 13:50

MOFFIS zmalował coś nowego czy też prawo zadziałało wstecz?
hrabek - 3 Listopada 2009, 14:00

Chodzi o całokształt. Punktem zapalnym było po raz kolejny przeklejenie wyrwanych tekstów opatrzonych kłamliwym komentarzem na temat jednego z administratorów forum na innym forum, na którym nie możemy kontrolować jego wybryków i na czas prostować jego pomówień.
Hubert - 3 Listopada 2009, 14:02

Znaczy, zaczął się bawić 'w jeszcze jeden i jeszcze raz'. To wszystko wyjaśnia, dzięki.
mawete - 3 Listopada 2009, 23:35

Teraz pewnie napisze, że znowu dostał bana dożywotniego :D
Hubert - 4 Listopada 2009, 10:37

Tym razem się nie pomyli. :twisted:
Toudisław - 4 Listopada 2009, 13:20

eee Ale to dziwne dawać bana za "przestępstwa" popełnione na innym Forum.

Tzn jak bym zbluzgał Martve na Forum jakimś tam to dostane Bana tu ?

NURS - 4 Listopada 2009, 13:39

to był jeden z powodów, toudi. wyraźnie to napisałem. Ale IMO wystarczający. I może nie bluzganie, ale robienie koło tyłka, oczernianie, pomawianie, bo taki byl charakter jego wypowiedzi.
Toudisław - 4 Listopada 2009, 14:17

NURS napisał/a
. I może nie bluzganie, ale robienie koło tyłka, oczernianie, pomawianie, bo taki byl charakter jego wypowiedzi.

Ok. Ale jak o tobie skłamie na forum NF i tam cię oczernię to powinieneś pisać ze skargą do Nosiwody ( jako Admina NF ) Albo do Sądu ( Admin Reala :P ) A nie ścigać mnie na tym forum.

Ja nie bronie MOFFISA Ale lrkko mnie niepokoi ta zasada. To co poza forum to poza forum nie ? Wiem gdzie MOFFIS szkalował RD ale to chyba tam powinien mu odpowiedzieć.

Regulamin Forum działa tylko na Forum ?

hrabek - 4 Listopada 2009, 14:31

Ja to widzę tak, że jak po pracy, w swoim wolnym czasie podejdziesz do swojego szefa, który także w swoim wolnym czasie siedzi sobie na ławce i czyta gazetę i walniesz mu strzała w nos, to mogą cię z roboty wywalić, czy to za niegodne reprezentowanie pracodawcy, czy za zachowanie nieetyczne (niegodne pracownika). I coś takiego my zrobiliśmy. Rafał i Robert jako administratorzy i właściciele tego forum nie godzą się na to, żeby wpuszczać tu człowieka, który następnie dookoła chodzi i rozpowiada bzdury. I dlatego zabroniliśmy mu tu wchodzić. I zauważ, że nie chodzi o proste obrażanie - wyzwiska personalne, tylko o rzucanie poważnych oszczerstw, przeklejanie, a następnie manipulowanie wypowiedziami, żeby tylko podciągnąć je pod kłamliwe tezy.
To forum to pewna wspólnota, przystępując do niej godzisz się na pewne warunki, niekoniecznie może wymienione w regulaminie, ale określone zdrowym rozsądkiem, zasadami gościnności. I gdy wychodzisz z tej gościny, idziesz do innego klubu i tam rozpowiadasz jaki to właściciel tego przybytku jest be (to taki eufemizm), to tenże właściciel ma pełne prawo nie wpuścić ponownie delikwenta. I nie potrzeba na to regulaminu.

NURS - 4 Listopada 2009, 14:42

Hrabek wyraził dokładnie, co chciałem ci napisać. Jesteś sobą 24/7, nie w momentach wchodzenia do jakiejś społeczności. I odpowiadasz za siebie.
Toudisław - 4 Listopada 2009, 14:52

hrabek napisał/a
Rafał i Robert jako administratorzy i właściciele tego forum

To dość dziwna interpretacja regulaminu. Bo Tak samo można uzasadnić ban z Kaprysu.

Nie przekonuje mnie twoja Argumentacja hrabek, bo jesteśmy dorośli nie musimy się lubić. Część ludzi na Forum ma różne interesy a wiec i konflikty interesów. Zasady powinny być jasne i proste. Forum to nie Reala a Real to nie forum. Jak pokucie się z RD lub Nursem w Realu to mam się bać Bana na Forum ?
Myślę że karanie powinno się ograniczać działalności na Forum. Bo jest na tym Forum kilku recenzentów. Napiszą o kimś z Forum negatywną reckę to skończy się dla nich banem za oczernianie ?
Forum to nie praca i nie można robić takich porównań.

khamenei - 4 Listopada 2009, 15:00

Mylisz kłótnie, zatargi, brak tego samego zdania z oczernianiem i z "rzucaniem poważnych oszczerstw, przeklejaniem, a następnie manipulowaniem wypowiedziami, żeby tylko podciągnąć je pod kłamliwe tezy."

Edit:
Poza tym w pewnym sensie kaprysy i precedensy też muszą mieć miejsce. Oto jeden z punktów regulaminu:
Cytat
5. Nie tworzymy zamkniętego katalogu niedozwolonych zachowań. Decyzja o ukaraniu ostrzeżeniem, jak również o wartości kary należy do administratora lub moderatora, którzy oceniają sytuację mając na względzie zapewnienie spokoju i możliwości kulturalnej rozmowy.

Partner forum