Powrót z gwiazd - Czy są na świecie ładne wiedźmy?
dareko - 18 Października 2006, 16:16
Wiedzmo, ja protestuje, prosze Kruka nie wiazac
Romku, ty tym patykiem pstraga zabiles, czy nadziewales juz utrupionego?
Romek P. - 18 Października 2006, 16:28
Pstrąg się poruszał, ale obdukcji, ani tym bardziej sekcji mu nie robiłem
dareko - 18 Października 2006, 16:58
Martwego pstraga latwo poznac po wypatroszeniu
Dracena - 18 Października 2006, 20:38
Czyz nie zauwazyliście w tekstach Romka obsesji patroszenia? A Kruka też niech Wiedźma wiąże, jeśli sam nie chce wymienic słów na "O"
Anonymous - 18 Października 2006, 21:31
Cytat | But the raven, sitting lonely on the placid bust, spoke only
That one word, as if his soul in that one word he did outpour.
Nothing further then he uttered - not a feather then he fluttered -
Till I scarcely more than muttered, other friends have flown before -
On the morrow he will leave me, as my hopes have flown before.
Then the bird said, Nevermore. |
"Raven" Edgar Allan Poe, fragment
Niesamowity wiersz. To tak a propo Kruka.Ale śmiać mi się chciało z jednego komentarza jakiegoś miłośnika poezji i zielska:
Cytat | Poe palił pewnie dużo i dlatego kruk jest tak wyje...ym wierszem.Ja też dużo palę,ale kruka bym nie napisał,łeeeee |
elam - 18 Października 2006, 21:50
wiedzmo, jakie jest lekarstwo na smutki?
Kruk Siwy - 18 Października 2006, 22:44
Oślepiająca, onieśmielająca, oniryczna. Może być Draceno,? A, lepiej mnie nie wiązać... bo ja się łatwo przywiązuję. I co wtedy?
elam, są smutki i smutki. Doprecyzuj trochę. Jako Kruk Siedzący Na Ramieniu Wiedźmy może coś doradzę.
Wiedźma - 19 Października 2006, 11:50
Cytat | elam napisał/a | wiedzmo, jakie jest lekarstwo na smutki? |
|
Pogadać z Wiedźmą To z lubością każdy ucieknie do swoich smutków
A poważnie, to smutki leczy miłość
Wiedźma - 19 Października 2006, 11:56
Kruk Siwy napisał/a | Oślepiająca, onieśmielająca, oniryczna. Może być Draceno,? A, lepiej mnie nie wiązać... bo ja się łatwo przywiązuję. I co wtedy? |
Nie miałabym sumienia Cię przywiązać Kruku do wiedźmy Bo co długowieczny Kruk by robił po zniknięciu wiedźmy?
Kruk Siwy - 19 Października 2006, 12:21
Zaskrzeczy: nevermore!!
"I nie rozłączą nas anioły niebios
ni duchy głębin ani ludzie źli
dopóki miłość w naszym sercu płonie
o oślepiająca Wiedźmo, o Ty..."
za mistrzem, w wolnym tłumaczeniu.
Kruk Wiedźmo poprostu zniknie razem z Tobą.
Zresztą o czym tu prawimy. Wiedźmy są wieczne!
Dracena - 19 Października 2006, 12:35
Kruku, jeśli tak pięknie wymyśliłeś wyrazy na "o", to moze teraz na inne litery? I cały alfabet Wiedźmy powstanie
Kruk Siwy - 19 Października 2006, 12:39
Dracena, litery to już moja magia. Ale pewne z nich to ja bym jednak omijał. Zresztą niech odwiedzający spróbują. Nie ja jeden powiniem budować świat Wiedżmy.
Tomcich - 19 Października 2006, 18:16
Wiedźma
Cytat | A poważnie, to smutki leczy miłość |
Czasami miłość powoduje smutek i co wtedy? Klin, klinem?
elam - 19 Października 2006, 18:28
taaa,
ogrodkiem
dareko - 19 Października 2006, 22:35
ogorkiem, spiewajacym
elam - 20 Października 2006, 11:20
dla wiedzmy
*(gdyby ktos mial watpliwosci, to to jest fenix)
Wiedźma - 20 Października 2006, 14:44
Cytat | Romku, ty tym patykiem pstraga zabiles, czy nadziewales juz utrupionego? |
Wszystko się wyjaśni, jak Romek upubliczni gdzieś zdjęcia Tylko wtedy, o zgrozo, może wyjść cała prawda o mnie
elam czy wstawiłaś mi coś miłego? Bo nic nie widzę
Dracena - 20 Października 2006, 16:04
Chyba wyjdzie prawda o Romku Na przykład: jak grzańcem Cię oddzielał A zwierzątka to karmił z ręki Niektóre po to, by je potem zjeść, jak nieboszczka pstrąga
Jak znalazł się w dybach Wiedźmy Tym razem prawdziwych
Wiedźma - 21 Października 2006, 09:42
Ludzie, mieliście dobrowolnie do nowego wszechświata wchodzić, a teraz okazuje się, że muszę w dyby łapać Pilnie poszukiwani są pracownicy, doradcy itp. Na razie jest Tomcich ogrodnik, Romek do pieczenia i łapania pstrągów (a świetnie je przyrządza, mniam, mniam ), Kruk jako doradca na moim ramieniu Kto jeszcze oferuje swoją pomoc?
hjeniu - 21 Października 2006, 10:53
Podnóżek Waszej Miłości, do usług
elam - 21 Października 2006, 11:08
no przeciez ja jestem caly czas, w tym ogrodku, z Tomcichem, cebule i czosnek oraz inne ziola dogladam...
a w zimie moge w piecu palic. pod warunkiem, ze to bedzie taki stary, mily, kuchenny piec, a nie jakas kotlownia
Wiedźma - 21 Października 2006, 11:50
Zajęte etaty:
łapacz pstrągów i nie tylko - Romek
ogrodnik - Tomcich
palaczka (nie mylić z podpalaczką lub uzależnioną od tytoniu ) po nowoczesnemu, a bardziej romantyczni - strażniczka wiedźmiego ogniska- elam
naramiennik - Kruk Siwy
Agi55 - kucharka doskonała
nadal są wolne etaty
elam - 21 Października 2006, 11:55
ech, palaczka, to tak nowoczesnie i nieromantycznie brzmi
wolalabym: strazniczka domowego ogniska
jesli mozna
Agi - 21 Października 2006, 12:33
Od czasu do czasu udaje mi się nieźle w kociołku zmieszać ingrediencje wszelkie, ziółek chytrych dodać, kroplelką serduszka przyprawić ku zadowoleniu i zdrowiu stołowników. Zatem Wiedżmo, jeśli nie zastrzegłaś tej funkcji dla siebie, zgłaszam się.
Będę Was karmić zdrowo i oryginalnie. Mówią, że pierwszą sztuką świata była sztuka mięsa
Tomcich - 21 Października 2006, 14:48
elam
Cytat | wolalabym: strazniczka domowego ogniska |
Znaczy się westalka
elam - 21 Października 2006, 15:34
kopciuszek
na ksiecia z bajki z ogrodkiem czekam
Wiedźma - 22 Października 2006, 18:38
Cytat | elam napisał/a | kopciuszek
na ksiecia z bajki z ogrodkiem czekam |
|
No to w moim nowym wszechświecie na każdymkroku to ksiaże Tylko że ukryci na przykład pod maską ogrodnika, kruka, łapacza pstrągów itp.
Anonymous - 22 Października 2006, 21:04
Ja przepraszam, to tu odbywa się jakiś casting? Bo ja mam i CV, i list motywacyjny, nawet zaświadczenie od dzielnicowego, list polecający wujk... to znaczy radnego z rady powiatowej, zaświadczenie szczepień, książeczka zdrowia... No i doświadczenie mam. Doświadczenie to ja mam że hoho, już z tylu miejsc pracy musiałem zrezygnować, bo mam tak duże, że szefowie nie mogli znieść że pracownik jest mądrzejszy od nich.
Dracena - 22 Października 2006, 21:11
Jako rzeczniczka Wiedźmy powiadam Ci krisu, że wszystkie te papiery nic nie dadzą bez jakiegoś chrztu
Tomcich - 22 Października 2006, 21:12
Wiedźma
Cytat | No to w moim nowym wszechświecie na każdymkroku to ksiaże Tylko że ukryci na przykład pod maską ogrodnika, kruka, łapacza pstrągów itp. |
księciem zostałem.
|
|
|