To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

mawete - 1 Października 2007, 19:14

Kruk Siwy: ukłony w pas :D
Rodion - 1 Października 2007, 19:17

Cytat
O Qurczę zapomniałem o Rodionie. Ale chłopina taki niepozorny.

Oj! Bo wezmę to do siebie i przestane promować pewnego znanego Ci autora i jego dzieła :mrgreen:

dalambert - 2 Października 2007, 14:24

Rodion napisał/a
przestane promować pewnego znanego Ci autora i jego dzieła

Rodion zlituj się nad przemęczonym ptaszyskiem, co to ledwo pióro z pierzem wiąże, a jednak ku naszej uciesze pisze i pisze. :twisted:

merula - 5 Października 2007, 11:53

Kruku przeczytałam "Wynalazek..." i muszę ci powiedzieć, że słusznie mnie zachęcałeś. Bardzo, bardzo mi się podobało.
Tylko trochę smutne.

Kruk Siwy - 5 Października 2007, 12:10

Cóż, nie zawsze można być wesołkiem. Skoro Ci się podobało siegnij teraz po Bardzo Złego. Inny temat, inne klimaty ale okolice te same i część bohaterów już znasz...
Miło mi że tekst przypadł Ci do gustu.

merula - 5 Października 2007, 12:45

w AD XIII?
Kruk Siwy - 5 Października 2007, 12:49

Właśnie tak.
Dalszych opowiadanek z Pragi chwilowo nie będzie, chcę je zebrać w zbiorek autorski.

merula - 5 Października 2007, 13:13

Jak sytuacja dojrzeje to nabedę i zapoznam się. A Ty szykuj pióro na dziś wieczór.
Kruk Siwy - 5 Października 2007, 13:15

Jak cza to cza. Do wieczora...
savikol - 5 Października 2007, 14:02

Cytat
Dalszych opowiadanek z Pragi chwilowo nie będzie, chcę je zebrać w zbiorek autorski.

I bardzo dobrze! Kupię w ciemno. Urodziłem się na Pradze, to do czegoś zobowiązuje.

Kruk Siwy - 5 Października 2007, 14:11

Do czytania gniotów? Hihhi
Szczerze mówiąc przebieram nogami żeby jeszcze paru ciekawych ludków opisać...
Kiedyś guru KT Tadeusz Lewandowski powiedział: Tomek a napisz coś o Pradze, wiesz taki mały realizm.
Myślałem że żartuje bo co tu fantastycznego i odparłem: Oj to musiałby być "bardzo mały realizm".
Po dwudziestu latach okazało się że miał rację. Qurczę.

mawete - 5 Października 2007, 14:14

No mnie do końca miesiaca nie bedzie stać nawet na kupienie AD XIII :?
Kruk Siwy - 5 Października 2007, 14:17

Mniej pić...
oj co jo godom, co jo godom. Pić więcej i butelki sprzedawać.
Zresztą mój beta testerze akurat ten tekst znasz. Mniejsza strata, choć oczywiście w książce trochę się inaczej czyta.

mawete - 5 Października 2007, 14:19

Wiem, że znam, ale chcę zobaczyć jakie poprawki wprowadziłeś... :D
Kruk Siwy - 5 Października 2007, 14:23

Jasne.
A pomiając tę sprawę ta antologia (przynajmniej pierwszy tom) jest niezła. Nie przeczytałem jeszcze wszystkiego, ale tekstów ewidentnie słabych dotąd nie napotkałem.
Co prawda boję się trochę Dżeka Piekary, bo on do antologii to teksyt gorsze oddaje.

Navajero - 6 Października 2007, 21:37

Mój 16 - letni syn już przeczytał ( ja nie mam czasu, więc tylko Twoje obskoczyłem :wink: ) i zrecenzował. Najbardziej podobały mu się teksty ojca, niejakiego Bochińskiego i Magdy Kozak :) Reszta mniej, ale stwierdził, że nie trafił na jakieś tragiczne.
Kruk Siwy - 8 Października 2007, 09:20

He, he spróbowałby powiedzieć że mu się tekst ojca nie podoba...
A serio - wygląda że może objawień w tym tomie nie ma ale kompletnych knotów także nie. To daje całkiem niezły efekt. I napawa nadzieją na dobór tekstów w drugim tomie i następnych antologiach.
Uściskaj dłoń swemu młodemu. Mój dopiero zabiera się za czytanie...

Navajero - 8 Października 2007, 09:36

Kruk Siwy napisał/a
Uściskaj dłoń swemu młodemu.

Uhm :)
Kruk Siwy napisał/a
Mój dopiero zabiera się za czytanie...

Zobaczymy, czy mu się tekst ojca spodoba ;P:

Jedno mi się w tej antologii nie podoba - ilustracje. Tzn. pół na pół, bo cześć jest jeszcze możliwa, ale ta druga...

Kruk Siwy - 8 Października 2007, 09:49

Ty chłopie nie wiesz nawet jakie herezje mówisz... w kwestii tych ilustracji oczywista. Są boskie! Znaczy w porównaniu do poprzednich produkcji fabryki, jak sobie wspomnę rysuneczki do mojego zbiorku albo do pierwszego wydania opowiadań Jarka G. to mnie trzącha...
Idź nie nie grzesz więcej! Te ilustracje są WSPANIAŁE!
(Prywatnie - do wytrzymania...)

Navajero - 8 Października 2007, 10:06

No faktem jest, że widziałem na stronie Fabryki jakieś takie ET z małym siusiakiem... :mrgreen: Wyobraź sobie coś takiego ze skrzydłami, pod temat antologii... Na pewno mogło być gorzej :twisted: Jednak są i ilustracje bardzo dobre ( rzecz jasna IMO). Np. do książek Kresa.
Kruk Siwy - 8 Października 2007, 10:15

Navajero, Kresowi robi ilustracje człowiek (Jarek Musiał) który robi mu też rysunki w Magu. Kres to sobie wywalczył. Jarek chciał robić do mojej książki - fabryka się nie zgodziła. Dali duże siusiaki knocone przez faceta który rysować nie umie ale widocznie bardzo chce...
Okropne.
Ale to w końcu detal. Ważny ale jednak detal.

Navajero - 8 Października 2007, 10:18

No wiem, wiem i mam już stres przedbitewny :) Zresztą bardziej widoczna jest okładka. Niemniej jednak miło mieć dobre ilustracje w tekście. Widać wszystko zależy od tego, kogo przydzielą do rysowania.
Kruk Siwy - 8 Października 2007, 10:21

Niestety, autorzy mają niewiele do powiedzenia...
elam - 8 Października 2007, 18:37

no coz, Fabryka moze i produkuje slowa, ale grafiki to na pewno nie potrafi... :?
mawete - 8 Października 2007, 18:45

elam: czekaj... powiem Piotrkowi :mrgreen:
elam - 8 Października 2007, 18:56

- komu?
mawete - 8 Października 2007, 18:58

A jest taki model co rysuje :D
elam - 8 Października 2007, 18:59

co na przyklad narysowal? rzuc linkiem.
bo osobiscie 80 % okladek z Fabryki uwazam za potworne...

mawete - 8 Października 2007, 19:07

http://www.fabryka.pl/graficy.php?reset=1 :mrgreen:
Navajero - 8 Października 2007, 19:12

Jestem fanem Jarka Musiała :) Okładki przeważnie mi się podobają, rysunki wewnątrz książek już różnie.

Partner forum