To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Ozzborn - 14 Wrzeœśnia 2010, 10:48

Zagubiony, a myślałem, że to ja jestem Gilmórowym freakiem ;P: Jak dawałeś mi płytki to ja byłem chyba w połowie 2 sezonu, a Ty zaczynałeś 1. Ja nawet nie zacząłem 3 a Ty już lecisz z 6 :shock:

Hardkor :mrgreen:

Już mi się tęskni, ale chyba wytrzymam jeszcze parę odcinków Firefly - szczególnie, że jak już wspomniałem jest mega.

Zagubiony - 15 Wrzeœśnia 2010, 04:27

Jak dawałem Ci płytki to byłem jakoś w połowie drugiego sezonu :P . Cóż... jak się w coś wciągnę to szybko pochłaniam. I w końcu ile sezonów obejrzałeś? Poprzednio pisałeś, że trzeci skończyłeś, teraz że trzeciego nie zacząłeś...
Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 07:23

Aj bo już mi się wszystko pomerdało ;P:

Faktycznie to brzmi logiczniej, że byłeś dalej niż ja. :P Natomiast ja oczywiście skończyłem 3 sezon.

Lowenna - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:01

'Firefly' to klasa sama w sobie :lol:
Ostatnio wróciłam do klasyki. 'Allo, allo', 'Keeping Up Appearances', 'You Rang, M'Lord?' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:40

O Bukietową widziałem w całości, łącznie ze specjalami - genialny serial, rodzice go też strasznie lubią - czasem oglądamy jakiś losowy odcinek i porównujemy rodzinę ze wzorcem - wychodzi podejrzanie dużo zbieżności :mrgreen: ;P:
Nath - 15 Wrzeœśnia 2010, 17:07

Skończyłem pierwszy sezon Deadwood :)
Klimat jest naprawdę niezły, ciekawe postacie (zwłaszcza Al Swerengen :bravo ), momentami świetny humor. Myślałem, gdy zaczynałem oglądać, że będzie więcej akcji, a tutaj niespodzianka. Strzelanin typowo westernowych za wiele nie ma, choć wcale nie jest to żaden minus. Podobało mi się, że serial fajnie oddaje tamte czasy, jest wulgarny, czuć ten bród i jakieś zepsucie... Co więcej, udało się to osiągnąć, nie waląc widza po oczach co i rusz, golizną i scenami rodem ze Spartakusa, w którym odcinek bez sceny seksu był odcinkiem straconym.
Naprawdę dobrze się bawiłem i zabieram za kolejny sezon! :-)

Pozdrawiam

Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 17:34

Nath, a nie mówiłem?

Ja właśnie obejrzałem odcinek Firefly z Christiną Hendricks... :shock: łoooooooooo hot hot hot! :mrgreen:

Już wiem, że kolejnym serialem jaki zacznę będzie Mad Men ;P:

Chociaż Inara też jest smakowita :wink:

Ziuta - 15 Wrzeœśnia 2010, 17:37

Ozzborn, po Kryśkę to do Mad Menów. :mrgreen:
Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 17:42

No przeca napisałem:
Mła napisał/a
Już wiem, że kolejnym serialem jaki zacznę będzie Mad Men ;P:

Virgo C. - 15 Wrzeœśnia 2010, 19:06

Po Inare do V :mrgreen:
Taselchof - 15 Wrzeœśnia 2010, 20:13

ja własnie zacząłem mad menów :) klimat lat 60 w USA miodzio ;] chyba marzenie wielu naszych konserwatystów :twisted:
Ziuta - 15 Wrzeœśnia 2010, 21:35

Bo o to chodzi w tym serialu! :mrgreen: Stare dobre czasy, gdzie mężczyzna był mężczyzną, kobieta sekretarką, a Murzyn windziarzem :mrgreen:
Taselchof - 15 Wrzeœśnia 2010, 22:08

tak sceny wychowania dzieci podobają mi się najmocniej :twisted: picie i palenie non stop :D ehh ma to swój urok
Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 22:44

Virgo C. napisał/a

Zanotowałem :mrgreen:

Lowenna - 16 Wrzeœśnia 2010, 07:55

Virgo C. napisał/a

V to syf :wink: Zakończyłam przygodę po 3 odcinku ;P:

Memento - 16 Wrzeœśnia 2010, 19:35

Umrę jak nie zobaczę!
Jaden Kast - 16 Wrzeœśnia 2010, 20:10

Memento wrzucaj linki z minimalną informacją o nich, albo chociaż ostrzegaj, że mogą zawierać spoilery.
Matrim - 16 Wrzeœśnia 2010, 20:36

Jaden Kast, a to żadna nowość... :)
Memento - 18 Wrzeœśnia 2010, 01:00

True. :mrgreen: Pardą, nie pomyślałem że mogę być jedynym dexterowym geekiem na forum. Mea culpa. <bije się w potylicę> :P
Jaden Kast - 18 Wrzeœśnia 2010, 09:57

Za geeka się nie uważam, natomiast jestem w plecy jeden sezon Dextera (którego bardzo lubię, choć trzeci sezon trochę mnie załamał), tak jak zresztą House i paru innych seriali. Na szczęście skojarzyłem kolesia na stole, no i raczej się można domyśleć, że tam właśnie skończy.
illianna - 18 Wrzeœśnia 2010, 11:16

Dexter jest super!
A True Blood przeszło samo siebie pod względem debilizmu i nie wiem czy obejrzę next sezon. Moje ulubione powiedzonko obecnie, to "głupie jak Suki", choć reszta bohaterów zdecydowanie dobiła do jej poziomu. Ona naprawdę musi być niesamowitą aktorka, żeby grać taką debilkę ;P: Cóż Zmierzch widać narzucił trendy :mrgreen:

Taselchof - 18 Wrzeœśnia 2010, 11:54

jak zawsze na siłę następny gejowski wątek musieli wcisnąć ;] w TB, bardzo słabe zakończenie III sezonu. Ale IV też się zaatakuje :)

Zaczął się 3 sezon Merlina :)

Lowenna - 18 Wrzeœśnia 2010, 12:03

6 sezon 'Weeds'. Nowe miejsce, nowe imiona, stare przyzwyczajenia :roll:
Kai - 18 Wrzeœśnia 2010, 14:21

"Life on Mars". Całkiem, całkiem.
illianna - 18 Wrzeœśnia 2010, 14:32

Lowenna, niestety, ja mam już dość, mąż uwielbia główną sucz, więc oglądamy ;P:

Taselchof napisał/a
jak zawsze na siłę następny gejowski wątek musieli wcisnąć ;] w TB
teraz wątki gejowskie są w każdym filmie, masakra jakaś, jak nie było to wcale, a teraz zalew jakiś, ostatnio nawet oglądałam brytyjski film o porwaniu laski dla okupu, trzech aktorów i co? i wątek gejowski na całego. Moim zdaniem przesada w żadną stronę nie jest wskazana.
Lowenna - 18 Wrzeœśnia 2010, 15:07

illianna napisał/a
Lowenna, niestety, ja mam już dość, mąż uwielbia główną sucz, więc oglądamy ;P:

Silas z każdym sezonem jest coraz seksowniejszy :wink: Przypuszczam, że gdyby odcinki i sezony były dłuższe, to odstawiłabym palenie ze dwie serie temu.

Taselchof - 18 Wrzeœśnia 2010, 16:40

Na nowego Spartacusa poczekamy jeszcze długo wypada życzyć zdrowia Whitfieldowi :/ i czekać na prequel w styczniu.
Hubert - 19 Wrzeœśnia 2010, 14:37

Polsat wreszcie wyemitował pierwsze odcinki Kaczych Opowieści (o ile pamiętam, poprzednio zaczęli od środka, ale może się mylę). Fajne są. I mają bardziej zwartą konstrukcję. I Donald jest. :mrgreen:

EDIT: Ankieta dotycząca polskich seriali sensacyjnych (Glina vs Pibull vs Oficerowie). Zastanawiam się... Co TVP ma z tych ankiet, czy to się jakoś przełoży na to, którą produkcję będę kontynuować i czy w ogóle.
Tak czy siak zagłosowałem na Glinę.

joe_cool - 20 Wrzeœśnia 2010, 16:25

Obejrzałam ze dwa odcinki Criminal Minds i jakoś nie zrzuca mnie z krzesła. Na plus jest aktor z "Dharmy i Grega" ;)

Przypomniał mi się jeszcze jeden kryminalny serial, tym razem produkcji duńskiej, kiedyś leciał w TVP - "Orzeł" (Oernen) http://www.dr.dk/oernen/ Muszę obczaić, czy da się to gdzieś obejrzeć/wypożyczyć/etc.

Virgo C. - 21 Wrzeœśnia 2010, 14:18

Lowenna napisał/a
V to syf Zakończyłam przygodę po 3 odcinku

Pierwsze cztery odcinki faktycznie nie były rewelacyjne. Ale w kolejnych już jest zdecydowanie lepiej i czekam jakichś informacji kiedy ten drugi sezon puszczą...

Za to w Mad Men się wciągnąć coś nie mogę :roll:

Partner forum