To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

ketyow - 3 Czerwca 2010, 00:48

Dlatego mówiłem o robieniu z siebie głupków. Ale jest i ten element nierównego traktowania - dlaczego w końcu Niemcom wolno a nam nie?
NURS - 3 Czerwca 2010, 00:48

ketyow napisał/a
NURS, to czy nam się opłaca inwestycja w stocznie to nasza sprawa, chodzi mi o sam przykład w tym momencie. Niemcy dofinansowali swoje jak gdyby nigdy nic, czego nam wcześniej zabroniono. Więc pytam - gdzie ta walka o równe prawa w Unii?

Nigdzie na świecie nie ma równych praw dla wszystkich. W założeniu miały być w komunie, jak to się skończyło wiesz. Zastanów się za to w jakim kraju chcesz żyć. W takim, w którym nie dopłacasz do bezsensownych inwestycji, czy normalnym. Ja bym się w ogóle o te stocznie nie bił, poniewaz one generowałyby tylko kolejne zadłużenia. Nie mieliśmy szans na tym zarabiać, więc może i lepiej, że nas Unia przycisnęła. Że niemcy swoje ratowali, może widzieli w tym sens, nie wiem. Może lepiej od nas pokombinowali, ale powtórzę, my nie powinniśmy tego robić, tylko odpuścić.

hrabek - 3 Czerwca 2010, 08:27

NURS napisał/a
count, prosze cię. Epoka emigrujących górali skończyła się już dawno. Amerykanie traktują nas naprawdę źle pod tym względem, mimo że dzisiaj wyjazdy zarobkowe do USA wcale nie są takie opłacalne, jak by się wydawało i nie ma aż takiej liczby odrzuconych. Ostatnie zdanie z twojego posta dalekie jest od prawdy.

Widocznie nie tak dawno. Warunki są znane od wielu lat. I niezmienne. I nie wierzę, że zawyżają nam statystyki, specjalnie, żeby tych wiz nie dać.
Abstrahując od samego problemu wiz, to co to tak naprawdę za problem? Przecież każdy chętny wizę dostanie, więc o co chodzi. Rok temu byliśmy rodziną w Ameryce. Ja już miałem wizę wcześniej - dostałem na 10 lat bez problemu. Moja siostra także. Później, korzystając z tej wizy osiadła w USA, znalazła pracę, męża i przyjęła amerykańskie obywatelstwo. I jadąc do niej, mając od niej zaproszenie cała moja rodzina dostała dziesięcioletnie wizy bez żadnego problemu. Z mojego egocentrycznego punktu widzenia wiza do USA to nie jest żaden problem i zawsze traktuję to jak temat zastępczy. Jak w tym kawale o zającu co bez czapki chodził.

NURS - 3 Czerwca 2010, 09:09

http://www.psz.pl/tekst-1...ty-rekomendacje

http://www.senat.gov.pl/k...darz/marsza.htm

Poczytaj te artykuły.
Ja tez mialem do niedawna wizy Amerykańskie, byłem tam wielokrotnie na przestrzeni niemal 20 lat. To, że twoja rodzina dostała kwity bez problemu nie znaczy wcale, ze co 3 interesant odchodzi od okienka z kwitkiem. To tyle na temat każdy chętny... Zniesienie wiz należy nam się jak psu buda.

hrabek - 3 Czerwca 2010, 10:25

Skoro odchodzi z kwitkiem co trzeci według Ciebie (a masz na to jakieś wyliczenia) to raczej potwierdza to konieczność wiz. Na miejscu USA też bym nie zniósł wiz dla kraju, w którym tyle osób dostaje odmowę.
NURS - 3 Czerwca 2010, 14:14

hrabek napisał/a
Skoro odchodzi z kwitkiem co trzeci według Ciebie (a masz na to jakieś wyliczenia) to raczej potwierdza to konieczność wiz. Na miejscu USA też bym nie zniósł wiz dla kraju, w którym tyle osób dostaje odmowę.

Hrabek, zalinkowalem ci artykuły w których jest mowa o liczbach. jak się kiedyś spotkamy to ci opowiem kilka historii o ludziach, których spuszczono w konsulacie w Krakowie, bo konsul miał zły humor - a działo się to na moich oczach, albo są to historie ludzi mi znanych, nie jakies tam wymysły albo niesprawdzone teksty. Albo o cofniętych z lotniska w NY albo Chicago. Bo nie i już. to co masz wbite w paszporcie to nie wiza, tylko jej promesa. Ostateczna decyzja zapada podczas kontroli imigracyjnej. I jest raczej nieodwoływalna.

nureczka - 3 Czerwca 2010, 15:21

NURS napisał/a
Ostateczna decyzja zapada podczas kontroli imigracyjnej. I jest raczej nieodwoływalna.

Święte słowa. Taka jest rzeczywistość.

Gustaw G.Garuga - 3 Czerwca 2010, 15:40

No nie będzie tym prezydentem:
Cytat
Najmniejszym podziwem ankietowanych cieszy się Waldemar Pawlak z PSL. Tylko 2 proc. badanych wskazało, że darzy go takim odczuciem.

Jeśli chodzi o niechęć, Kaczyński budzi ją u 18 proc. ankietowanych, Pawlak u 11 proc.

Pawlak złości 5 proc. badanych

Pawlaka nienawidzi 3 proc. respondentów

http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

Łupaszka - 5 Czerwca 2010, 21:36

Pawlaka i PSL lubi GW, Radio Maryja, Kaczyński PIS, Komorowski PO.
Wszyscy akceptują Pawlaka.
Jedynie ja nie lubię Pawlaka ani PSL.

ps. chyba już wole koalicje PIS z Lewica niż z PSL

mad - 6 Czerwca 2010, 20:07

Pawlak jest akceptowany jako... piąte koło u wozu. Kto traktuje go poważnie? PSL równie dobrze mogłoby zmienić logo na listek figowy.
dalambert - 6 Czerwca 2010, 20:09

mad napisał/a
PSL równie dobrze mogłoby zmienić logo na listek figowy.

czterolistną figolinkę :?:

mad - 6 Czerwca 2010, 20:12

:D
Łupaszka - 6 Czerwca 2010, 21:18

:twisted:
feralny por. - 8 Czerwca 2010, 20:13

Takie coś mnie dziś zaatakowało:
http://www.youtube.com/watch?v=fIonCBt4-tc
Mam mieszane uczucia, no i sam nie wiem, czy to się bardziej do różowej nie nadaje przypadkiem :|

mad - 8 Czerwca 2010, 20:17

Kontynuacja wzorców Olka. Pamiętacie hit-kit disco polo "Ole Olek"?
RD - 8 Czerwca 2010, 20:32

Klip wyjątkowo pasuje do osoby kandydata. Dwa takty i wszystko wiadomo.
Fidel-F2 - 8 Czerwca 2010, 21:45

dżiz, jakie dziuuuunie
feralny por. - 8 Czerwca 2010, 22:02

Fidel-F2, już się bałem, że nikt nie zauważy, przywracasz mi wiarę w ludzi :mrgreen:
ketyow - 9 Czerwca 2010, 00:12

Komentarze jak zwykle najlepsze
Cytat
Napieralski wstydziłbyś się a gdzie bóg, a gdzie wartości !!!!

:mrgreen: :mrgreen:

ketyow - 10 Czerwca 2010, 00:34

http://wiadomosci.gazeta....owstrzymac.html

Najpierw bredzi trzy po trzy o tym, że potrzeba przyjaźni, o tym żeby podkreślać co łączy, żeby przełamać złe nawyki partyjnego myślenia a podsumowuje to zdaniem, że trzeba powstrzymać PiS i Kaczyńskiego :roll: Mam ochotę wymiotować jak na niego patrzę, miewam chwile, że tylko Leppera uważam za gorszego kandydata od niego...

Piech - 10 Czerwca 2010, 08:49

Lepiej dla niego gdyby powstrzymał Palikota, Wajdę, Bartoszewskiego i Kutza. Chyba jednak wciąż nie dociera do Komorowskiego i jego kolegów, że coś co działało wcześniej, teraz szkodzi.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 08:50

Panie Palikot, dziękuję panu za wczorajszy występ w Lublinie i proszę o jeszcze!
Wspaniale wspiera pan Marzszalka Pełniącego, to panu będzie on zawdzięczał swój sukces niewątpliwy :mrgreen:

NURS - 10 Czerwca 2010, 08:53

A ja uważam, że ma rację, mówiąc to, co powiedział. Kolejne kilka lat wzajemnego blokowania się przez dwie opozycyjne siły sprowadzi nas do miejsca, w którym nie chciałbyś się znaleźć. Kto wie, czy nie bedziesz wtedy marzył o emigracji do Grecji :-)
Pełnia władzy dla PO? Dlaczego nie, jeśli są tacy do bani, to będziecie mogli to pokazać - Kaczyński w pałacu bedzie przeciez doskonała wymówką, że chcieli ale nie mogli.
Zaczynam coraz poważniej uważać, że zwolennicy PiSu boją się jak ognia takiej sytuacji, bo gdyby PO się sprawdziło u władzy, zostaliby zmieceni w kolejnych wyborach.
Przypomnę całe to ujadanie, na początku kryzysu, jakoby Tusk i spółka prowadzili kraj ku przepaści, że nie pozyczają tylko tną. Efekt, zielona wyspa i ujadanie na kolejny temat.
Ja tam nie boję się oddania władzy PO. Nie wezmą jej na wieczność, a zacznie się w końcu coś dziać. A jeśli nie, to bedzie koniec politycznych karier wielu osób.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:08

NURS napisał/a
Zaczynam coraz poważniej uważać, że zwolennicy PiSu boją się jak ognia takiej sytuacji, bo gdyby PO się sprawdziło u władzy, zostaliby zmieceni w kolejnych wyborach.

To z fusów czy z alergii Ci wyszło :?:
NURS napisał/a
Ja tam nie boję się oddania władzy PO
Gieroj z Ciebie ;P:

Na szczęście Palikot jeszcze parę razy po chamsku wyskoczy, Ty się poczujesz usatysfakcjonowany, a inni nie / tych innych jest więcej/ :mrgreen:

NURS - 10 Czerwca 2010, 09:23

Nie z fusów, tylko z twoich postów, drogi dalambercie. to widac jak na dłoni, Palikot przy twoich wypowiedziach do trzyletnia dziewczynka z dobrego domu. :twisted:
dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:28

NURS, Czyzby ? Ale skoro tak twierdzi AutorytetMoralny, to sie spierał nie będą, jeno podziw wyrażę dla Twej Spolegliwości, Czujnosci,Bezkompromisowości i jakże dogłębnej zdolności oceniania innych, Jestes Wielki :!:
NURS - 10 Czerwca 2010, 09:32

I znowu epitety, Panie Paliko... przepraszam dalambert :-)
Stać cię na coś więcej w dyskusji, niż tylko jechanie mega-palikotyzmami?

dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:35

NURS, dostosowuję sie do Twej Wielkości.
ps. komplementów TEŻ nie lubisz ;P: :?:

NURS - 10 Czerwca 2010, 09:41

Gdybym cię tak nie lubił, to bym cię nie zjad... się obraził :-)
dalambercie, w ciągu ostatnich lat wielokrotnie wieszczyłeś upadek Polski pod rządami PO, zwłaszcza jak się kryzys zaczynał, jak się okazywało, że krzyczysz na wyrost, to zmieniałeś temat, nie przyznając nawet, że się myliłeś. bo ważne jest, zeby krzyczeć i dokładać.
Czy rzekoma zmiana JK ma jakiś wpływ na twoją postawę? Żadnego. Dlatego słowa Komorowskiego sa jak najbardziej trafne. to tylko maska, żeby go było trudniej zaatakować - on mówi o zgodzie a jego zwolennicy nie zmienili retoryki ani na jotę.

ketyow - 10 Czerwca 2010, 10:43

A kto będzie wetował poronione pomysły Tuskliki? Nawet na jedną kadencję bym ich nie wpuścił, choćby z racji samego faktu, że chcą szkolnictwo (przynajmniej wyższe) zrobić odpłatne. Poza tym Tuska, Palikota ani Komorowskiego nie trawię jako ludzi. Gdyby siedzieli w PiS sprawa miałaby się zupełnie inaczej. Mierzi mnie ich sposób bycia, wolę dalszą walkę w rządzie niż żeby w ciągu jednej kadencji nas rozprzedali na boki albo zniszczyli od środka. Tak się składa, że prowadzoną przez nich polityką jest "głosujcie na nas, bo nie jesteśmy PIS a PIS jest zły i niedobry i szkodzi, bla bla bla". Mają jakieś lepsze argumenty? Komorowski przeciwny wydobyciu gazu (g)łupkowego, który może być szansą dla nas... No tak, z pewnością po ociepleniu stosunków z Rosją po ich wnikliwym i rzetelnym śledztwie, dadzą nam rabat na swój gaz. :roll:

Partner forum