Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Rafał - 18 Maj 2010, 13:47
dalambert nie trzyma w reku pistoletu?
dalambert - 18 Maj 2010, 19:40
baranek, kochany, taż ja nie zapowiadałem polityki miłości nie występuję z wypowiedzeniem wojny pod wdzięcznym hasłem zgoda buduje, coś Ci się chyba pomyliło - nie ten adres
Łupaszka - 18 Maj 2010, 21:44
| baranek napisał/a | | czytam sobie jeszcze raz wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego. czytam wypowiedzi Palikota. czytam dalamberta. nie widzę różnicy. ktoś poza dalambertem widzi? |
To Dalambert też sie wypowiadał podczas otwarcia kampania Bronisława Komorowskiego?
To był ten człowiek co mowił, że Kaczynscy, Pis i ich wyborcy to "Bydło, Pedofile, Nekrofile, Dewianci"?
Jeżeli to ON tak mowił, to masz racje róznicy nie ma. PO to partia Nienawiści.
Chal-Chenet - 18 Maj 2010, 21:48
Wszystkie takie są.
baranek - 18 Maj 2010, 21:51
Chal-Chenet, no popatrz, są kwestie w których się zgadzamy.
Łupaszka, jak zwykle czujny, jak zwykle na czasie, jak zwykle bez sensu.
Chal-Chenet - 18 Maj 2010, 22:03
baranek, to budujące.
Fidel-F2 - 18 Maj 2010, 22:17
Łupaszka, wytrzyj sobie jad, kapie Ci z kącika
Anonymous - 18 Maj 2010, 23:48
Za TVN24:
| Cytat | | Rzecznik klubu PiS Mariusz Błaszczak zapewnił jeszcze we wtorek, że wkrótce Jarosław Kaczyński przedstawi swój program wyborczy. Według niego, będzie on oparty na programie PiS i będzie nawiązywał do koncepcji 4x4 sformułowanej przez b. szefową klubu PiS Grażynę Gęsicką. 4X4 to rodzina, gospodarka, polska prezydencja w UE i ustrój państwa. |
Aż się ciśnie na mózg porównanie z 3XTAK z PeRueLu. Czemu? Bo i to i to demagogia.
Co do wystąpienia "trzech tenorów", że się tak wyrażę(Władysław Bartoszewski, Andrzej Wajda i Marek Majewski), to dla mnie to jakaś błazenada. Zwłąszcza w wykonaniu Majewskiego, którego nie trawię, a który podobno wielkim artystą jest.
dalambert - 19 Maj 2010, 00:00
| krisu napisał/a | | Aż się ciśnie na mózg porównanie z 3XTAK z PeRueLu |
A wiesz Ty chociaz o co chodziło w referendum 3xtak ? i że nie było to w PRL , tylko było elementem "dojścia" do PRL i, że nazwa PRL została wprowadzona konstytucją z 1952 roku , a referendum było w 1946.
Jak Ci się kojarzy to dobrze by było, byś wiedział co Ci się kojarzy , a nie leciał na skróty.
Matrim - 19 Maj 2010, 00:51
A to 4x4 to oznacza, że Polacy nie dość, że na wakacje wybędą do Egiptu, to jeszcze dojadą tam superaśnymi samochodami z napędem na cztery koła
NURS - 19 Maj 2010, 09:58
Opuscić was na kilka dni i co żeście uczynili z krajem moim!
BTW, jedynym echem polskim, jakie do mnie dotarło w krajachdalekich był wywiad z Tuskiem przeprowadzony w Al Jazeera. Niestety lektor zagłuszał połowe wypowiedzi i pytań a ja w tym ich chrządkaniu się nie wyrozumiałem. Ale gadali o UE. Jak fajnie było odpocząć od polityki.
dzejes - 19 Maj 2010, 10:23
O rany, chyba zagłosuję na Pawlaka. Serio serio.
Martva - 19 Maj 2010, 10:46
Żenua. Komorowski zdobywa u mnie coraz więcej minusów, poluje, jakieś głupawe fraszki dla posłanek układa, a teraz to... ale nie wiem czy Pawlak jest lepszy pod tym względem.
Może jednak się rozdrobnię i zagłosuje na Olechowskiego w pierwszej turze?
Agi - 19 Maj 2010, 10:49
Rano słyszałam w radiu, że Olechowski rozważa rezygnację z kandydowania.
Co do Komorowskiego, tekst nieelegancki i zupełnie politycznie nie poprawny.
Jak to trzeba uwazać, co się mówi publicznie, po roku "trupa z szafy" wyciągną.
Piech - 19 Maj 2010, 10:54
Ale wypowiedź Komorowskiego o kaszalotach jest z zeszłego roku.
Wczoraj kandydat zadziwił logiką: Woda ma to do siebie, że spływa
Trudno się nie zgodzić.
Agi - 19 Maj 2010, 10:57
Piech, a co jest nielogicznego w tym stwierdzeniu?
Piech - 19 Maj 2010, 10:58
| Agi napisał/a | | Piech, a co jest nielogicznego w tym stwierdzeniu? |
Zupełnie nic.
Agi - 19 Maj 2010, 10:59
To dlaczego piszesz, że zadziwił?
Stwierdzenie owszem banalne do bólu, ale logiczne.
dzejes - 19 Maj 2010, 11:06
| Piech napisał/a | | Ale wypowiedź Komorowskiego o kaszalotach jest z zeszłego roku. |
No i?
dalambert - 19 Maj 2010, 11:07
| dzejes napisał/a | Piech napisał/a:
Ale wypowiedź Komorowskiego o kaszalotach jest z zeszłego roku.
No i? |
Może po roku to już śliczne foczki są
Matrim - 19 Maj 2010, 11:24
dalambert
Gustaw G.Garuga - 19 Maj 2010, 18:10
Mnie też drażni skłonność Komorowskiego do popisywania się poczuciem humoru w sytuacji, gdy nie jest to humor najwyższych lotów. Uśmiech lepsza rzecz od ponuractwa ale na stanowisku prezydenta lepszy złoty środek
pamięta ktoś jego niedawną wypowiedź w moskwie od czapy zupełnie o tym ze juz kiedyś tu byliśmy czyli w tysiąc sześćset dwunastym
kajam sie za brak znaków przestankowych i cyfr ale wysiadły mi w połowie pisania posta
Anonymous - 19 Maj 2010, 19:36
| dalambert napisał/a |
Jak Ci się kojarzy to dobrze by było, byś wiedział co Ci się kojarzy , a nie leciał na skróty. |
Wiem o co chodziło, nie będę przytaczał bo wszyscy tutaj ludzie oczytani. Skoro mowa o skrótach, sam ciągle operujesz skrótowcami, więc mnie chyba też wolno, nespa?
Teraz tylko pytanie, o jakim 4x4 mowa.
Takim:
http://www.rajdy4x4.pl/s/...89be4f355_d.jpg
Czy chcą nas może powieźć czymś takim:
http://www.remek4x4.opty..../nasz_uaz_1.jpg
Generalnie auta terenowe służą do jazdy po pustkowiach. Czyżby znów chcieli nas wywieźć w pole? To tyle w temacie skrótów.
dalambert - 19 Maj 2010, 22:30
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | jego niedawną wypowiedź w moskwie od czapy zupełnie o tym ze juz kiedyś tu byliśmy czyli w tysiąc sześćset dwunastym |
wypowiedź taka bardziej niewyględna , bo 1612 to my defilowaliśmy w Moskwie jak resztkom wygłodzonej polskiej załogi kremla ruskie pozwoliły do dom spierniczać / Moskwę wzięliśmy w 1610/. Więc może Pan marszałek tym zręcznym powiedzonkiem chciał gospodarzom, ich triumfy przypomnieć w lekki i niewymuszony sposób
Gustaw G.Garuga - 20 Maj 2010, 01:11
może i mówił o tysiąc sześćset dziesiątym
nie pamiętam
ale po jedynym w swoim rodzaju filmie tysiąc sześćset dwanaście jestem zaprogramowany na te date
Kruk Siwy - 20 Maj 2010, 01:15
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | ale po jedynym w swoim rodzaju filmie tysiąc sześćset dwanaście jestem zaprogramowany na te date | A Tarasa Bulbę widziałeś? Przy tym źli Polacy w 1612 to mały pikuś.
Ale to oczywiście tak na marginesie. Ukraińcy jakoś nie bali się zrobić filmu antypolskiego
a jak mi się przypomni Ogniem i Mieciem zrobiony przez Hofmana to się nóż w kieszeni otwiera.
Gustaw G.Garuga - 20 Maj 2010, 05:04
widziałem, a jakże, nawet się tym faktem chwaliłem na forum jest taki ciekawy ukraiński magazyn/portal anglojęzyczny (np. dziś świeży artykuł o kudaku http://www.day.kiev.ua/296952/ ) który czasem poczytuję. przy okazji afery z domniemanym agenctwem wałęsy pisali, że polacy tacy właśnie są - nie wstydzą się samych siebie krytykować, potrafią rozbierać na czynniki pierwsze swoje świętości, umieją pokazać własne słabości itd. i mieli sporo racji, co było widać nawet w ichniej recenzji rzeczonego ogniem i mieczem, której autor napisał, że na końcu filmu kozacy zwyciężają.
wracając do komorowskiego, to jego inklinacja do wątpliwej jakości 'bąmotów' bardzo mnie martwi. po jednej prezydenturze pełnej gaf i wpadek nie mam ochoty na następną. ale w aktualnym rozdaniu lepszych kandydatur niestety nie ma.
dalambert - 20 Maj 2010, 08:45
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | może i mówił o tysiąc sześćset dziesiątym |
Pan Marszałek mówił o 1612 -
może mu się tyż z filmem skojarzyło
ketyow - 20 Maj 2010, 10:25
http://www.rp.pl/artykul/2,481242.html
http://www.pis.org.pl/article.php?id=15456
Kostucha Drang - 21 Maj 2010, 20:08
Drugi z podanych wyżej artykułów dotyczy tego, że PO jest winna powodzi. Byc może tak jest. Dla mnie osobiście zapasy PIS-u z PO to coś jakby bijatyka uilicznych kurew i nie zamierzam się w to wdawac. Niech sie tym zajmują inni.
Jestem jednak pewien , że ci sami powodzianie, którzy teraz szlochają bo stracili domy i tak za dwa lata będą radośnie dmuchac w plastikowe trabki podziwiając EURO 2012 i puchnąc z dumy, że to właśnie MY je organizujemy. I nie będą dostrzegac związku między dziurawymi wałami i wydatkiem na te igrzyska.
|
|
|