To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Rafał - 18 Maj 2010, 13:47

dalambert nie trzyma w reku pistoletu? :wink:
dalambert - 18 Maj 2010, 19:40

baranek, kochany, taż ja nie zapowiadałem polityki miłości nie występuję z wypowiedzeniem wojny pod wdzięcznym hasłem zgoda buduje, coś Ci się chyba pomyliło - nie ten adres ;P:
Łupaszka - 18 Maj 2010, 21:44

baranek napisał/a
czytam sobie jeszcze raz wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego. czytam wypowiedzi Palikota. czytam dalamberta. nie widzę różnicy. ktoś poza dalambertem widzi?

To Dalambert też sie wypowiadał podczas otwarcia kampania Bronisława Komorowskiego?
To był ten człowiek co mowił, że Kaczynscy, Pis i ich wyborcy to "Bydło, Pedofile, Nekrofile, Dewianci"?

Jeżeli to ON tak mowił, to masz racje róznicy nie ma. PO to partia Nienawiści.

Chal-Chenet - 18 Maj 2010, 21:48

Wszystkie takie są.
baranek - 18 Maj 2010, 21:51

Chal-Chenet, no popatrz, są kwestie w których się zgadzamy.

Łupaszka, jak zwykle czujny, jak zwykle na czasie, jak zwykle bez sensu.

Chal-Chenet - 18 Maj 2010, 22:03

baranek, to budujące. :)
Fidel-F2 - 18 Maj 2010, 22:17

Łupaszka, wytrzyj sobie jad, kapie Ci z kącika
Anonymous - 18 Maj 2010, 23:48

Za TVN24:
Cytat
Rzecznik klubu PiS Mariusz Błaszczak zapewnił jeszcze we wtorek, że wkrótce Jarosław Kaczyński przedstawi swój program wyborczy. Według niego, będzie on oparty na programie PiS i będzie nawiązywał do koncepcji 4x4 sformułowanej przez b. szefową klubu PiS Grażynę Gęsicką. 4X4 to rodzina, gospodarka, polska prezydencja w UE i ustrój państwa.

Aż się ciśnie na mózg porównanie z 3XTAK z PeRueLu. Czemu? Bo i to i to demagogia.

Co do wystąpienia "trzech tenorów", że się tak wyrażę(Władysław Bartoszewski, Andrzej Wajda i Marek Majewski), to dla mnie to jakaś błazenada. Zwłąszcza w wykonaniu Majewskiego, którego nie trawię, a który podobno wielkim artystą jest.

dalambert - 19 Maj 2010, 00:00

krisu napisał/a
Aż się ciśnie na mózg porównanie z 3XTAK z PeRueLu

A wiesz Ty chociaz o co chodziło w referendum 3xtak ? i że nie było to w PRL , tylko było elementem "dojścia" do PRL i, że nazwa PRL została wprowadzona konstytucją z 1952 roku , a referendum było w 1946.
Jak Ci się kojarzy to dobrze by było, byś wiedział co Ci się kojarzy , a nie leciał na skróty.

Matrim - 19 Maj 2010, 00:51

A to 4x4 to oznacza, że Polacy nie dość, że na wakacje wybędą do Egiptu, to jeszcze dojadą tam superaśnymi samochodami z napędem na cztery koła :)
NURS - 19 Maj 2010, 09:58

Opuscić was na kilka dni i co żeście uczynili z krajem moim!
BTW, jedynym echem polskim, jakie do mnie dotarło w krajachdalekich był wywiad z Tuskiem przeprowadzony w Al Jazeera. Niestety lektor zagłuszał połowe wypowiedzi i pytań a ja w tym ich chrządkaniu się nie wyrozumiałem. Ale gadali o UE. Jak fajnie było odpocząć od polityki.

dzejes - 19 Maj 2010, 10:23

O rany, chyba zagłosuję na Pawlaka. Serio serio.
Martva - 19 Maj 2010, 10:46

Żenua. Komorowski zdobywa u mnie coraz więcej minusów, poluje, jakieś głupawe fraszki dla posłanek układa, a teraz to... ale nie wiem czy Pawlak jest lepszy pod tym względem.
Może jednak się rozdrobnię i zagłosuje na Olechowskiego w pierwszej turze?

Agi - 19 Maj 2010, 10:49

Rano słyszałam w radiu, że Olechowski rozważa rezygnację z kandydowania.
Co do Komorowskiego, tekst nieelegancki i zupełnie politycznie nie poprawny.
Jak to trzeba uwazać, co się mówi publicznie, po roku "trupa z szafy" wyciągną.

Piech - 19 Maj 2010, 10:54

Ale wypowiedź Komorowskiego o kaszalotach jest z zeszłego roku.

Wczoraj kandydat zadziwił logiką: Woda ma to do siebie, że spływa

Trudno się nie zgodzić.

Agi - 19 Maj 2010, 10:57

Piech, a co jest nielogicznego w tym stwierdzeniu?
Piech - 19 Maj 2010, 10:58

Agi napisał/a
Piech, a co jest nielogicznego w tym stwierdzeniu?

Zupełnie nic.

Agi - 19 Maj 2010, 10:59

To dlaczego piszesz, że zadziwił?
Stwierdzenie owszem banalne do bólu, ale logiczne.

dzejes - 19 Maj 2010, 11:06

Piech napisał/a

No i?

dalambert - 19 Maj 2010, 11:07

dzejes napisał/a
Piech napisał/a:

No i?

Może po roku to już śliczne foczki są :?: :wink:

Matrim - 19 Maj 2010, 11:24

dalambert :)
Gustaw G.Garuga - 19 Maj 2010, 18:10

Mnie też drażni skłonność Komorowskiego do popisywania się poczuciem humoru w sytuacji, gdy nie jest to humor najwyższych lotów. Uśmiech lepsza rzecz od ponuractwa ale na stanowisku prezydenta lepszy złoty środek
pamięta ktoś jego niedawną wypowiedź w moskwie od czapy zupełnie o tym ze juz kiedyś tu byliśmy czyli w tysiąc sześćset dwunastym

kajam sie za brak znaków przestankowych i cyfr ale wysiadły mi w połowie pisania posta :roll:

Anonymous - 19 Maj 2010, 19:36

dalambert napisał/a

Jak Ci się kojarzy to dobrze by było, byś wiedział co Ci się kojarzy , a nie leciał na skróty.

Wiem o co chodziło, nie będę przytaczał bo wszyscy tutaj ludzie oczytani. Skoro mowa o skrótach, sam ciągle operujesz skrótowcami, więc mnie chyba też wolno, nespa?
Teraz tylko pytanie, o jakim 4x4 mowa.
Takim:
http://www.rajdy4x4.pl/s/...89be4f355_d.jpg
Czy chcą nas może powieźć czymś takim:
http://www.remek4x4.opty..../nasz_uaz_1.jpg

Generalnie auta terenowe służą do jazdy po pustkowiach. Czyżby znów chcieli nas wywieźć w pole? :shock: To tyle w temacie skrótów. ;P:

dalambert - 19 Maj 2010, 22:30

Gustaw G.Garuga napisał/a
jego niedawną wypowiedź w moskwie od czapy zupełnie o tym ze juz kiedyś tu byliśmy czyli w tysiąc sześćset dwunastym

wypowiedź taka bardziej niewyględna , bo 1612 to my defilowaliśmy w Moskwie jak resztkom wygłodzonej polskiej załogi kremla ruskie pozwoliły do dom spierniczać / Moskwę wzięliśmy w 1610/. Więc może Pan marszałek tym zręcznym powiedzonkiem chciał gospodarzom, ich triumfy przypomnieć w lekki i niewymuszony sposób :mrgreen:

Gustaw G.Garuga - 20 Maj 2010, 01:11

może i mówił o tysiąc sześćset dziesiątym

nie pamiętam

ale po jedynym w swoim rodzaju filmie tysiąc sześćset dwanaście jestem zaprogramowany na te date :wink:

Kruk Siwy - 20 Maj 2010, 01:15

ale po jedynym w swoim rodzaju filmie tysiąc sześćset dwanaście jestem zaprogramowany na te date
A Tarasa Bulbę widziałeś? Przy tym źli Polacy w 1612 to mały pikuś.
Ale to oczywiście tak na marginesie. Ukraińcy jakoś nie bali się zrobić filmu antypolskiego
a jak mi się przypomni Ogniem i Mieciem zrobiony przez Hofmana to się nóż w kieszeni otwiera.

Gustaw G.Garuga - 20 Maj 2010, 05:04

widziałem, a jakże, nawet się tym faktem chwaliłem na forum :mrgreen: jest taki ciekawy ukraiński magazyn/portal anglojęzyczny (np. dziś świeży artykuł o kudaku http://www.day.kiev.ua/296952/ ) który czasem poczytuję. przy okazji afery z domniemanym agenctwem wałęsy pisali, że polacy tacy właśnie są - nie wstydzą się samych siebie krytykować, potrafią rozbierać na czynniki pierwsze swoje świętości, umieją pokazać własne słabości itd. i mieli sporo racji, co było widać nawet w ichniej recenzji rzeczonego ogniem i mieczem, której autor napisał, że na końcu filmu kozacy zwyciężają.

wracając do komorowskiego, to jego inklinacja do wątpliwej jakości 'bąmotów' bardzo mnie martwi. po jednej prezydenturze pełnej gaf i wpadek nie mam ochoty na następną. ale w aktualnym rozdaniu lepszych kandydatur niestety nie ma.

dalambert - 20 Maj 2010, 08:45

może i mówił o tysiąc sześćset dziesiątym

Pan Marszałek mówił o 1612 -
może mu się tyż z filmem skojarzyło ;P:

ketyow - 20 Maj 2010, 10:25

http://www.rp.pl/artykul/2,481242.html

http://www.pis.org.pl/article.php?id=15456

Kostucha Drang - 21 Maj 2010, 20:08

Drugi z podanych wyżej artykułów dotyczy tego, że PO jest winna powodzi. Byc może tak jest. Dla mnie osobiście zapasy PIS-u z PO to coś jakby bijatyka uilicznych kurew i nie zamierzam się w to wdawac. Niech sie tym zajmują inni.

Jestem jednak pewien , że ci sami powodzianie, którzy teraz szlochają bo stracili domy i tak za dwa lata będą radośnie dmuchac w plastikowe trabki podziwiając EURO 2012 i puchnąc z dumy, że to właśnie MY je organizujemy. I nie będą dostrzegac związku między dziurawymi wałami i wydatkiem na te igrzyska.

Partner forum