To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Gustaw G.Garuga - 18 Maj 2010, 00:55

Niektórzy nigdy się nie nauczą, nawet na bliskich im przykładach. Ciekawe, czy kiedy Bartoszewski umrze - a to już niestety nie tak długo - będą mieli na tyle honoru, żeby przyznać, że był to zacny człowiek, lubił zwierzęta itp. Śpieszmy się nie gnoić ludzi, tak szybko odchodzą?...
dalambert - 18 Maj 2010, 08:09

Gustaw G.Garuga napisał/a
Śpieszmy się nie gnoić ludzi, tak szybko odchodzą?...

Daj Boze panu Bartoszewskiemu jeszcze wiele lat życia - Twoja wola.
Daj mu również na te ostatnie lata poczucie honoru i godnej powściągliwosci i pozbaw go chęci robienia z siebie jadowitego błazna. Ten wielce zasłużony czlowiek naprawdę nie zasłużył na taką kompromitację z własnej woli w jaką się wpędza u schyłku życia.
Gustaw G.Garuga napisał/a
że był to zacny człowiek

Tak to BYŁ zacny Człowiek.

Kostucha Drang - 18 Maj 2010, 08:31

dalambert napisał/a
wiem że młodzi prężni przedsiębiorcy najchętniej wymordowali by wszystkich PO 65 roku życia i dopiero był by raj

Zacząłbym od związkowców.

dalambert - 18 Maj 2010, 08:39

Kostucha Drang napisał/a
Zacząłbym od związkowców.

bardzo zacny pomysł ! "Wymordowac członków związków zawodowych" a na ich miejsce Chińczyków sprowadzić - niech żyje młody pomysłowy i przedsiębiorczy :mrgreen:

Gustaw G.Garuga - 18 Maj 2010, 08:51

dalambert napisał/a
Tak to BYŁ zacny Człowiek.

Wszystki niemądre, złośliwe, jątrzące wypowiedzi i zachowania Lecha Kaczyńskiego to było dzieło tych okropnych dziennikarzyn, które na łamach i ekranach wypaczały wizerunek wspaniałego człowieka. Ale w przypadku Bartoszewskiego z mediów leje się sama i jedyna o nim prawda.

Gdyby obóz PiSu miał zaprzyjaźnionego staruszka o temperamencie Bartoszewskiego, sympatycy broniliby go jak niepodległości, stosując stare i sprawdzone chwyty.

Nie ma emotki rzygającej, niestety.

Agi - 18 Maj 2010, 08:56

Panowie, opanujcie erupcję testosteronu. Teksty z propozycjami mordowania kogokolwiek są conajmniej niestosowne.
dalambert - 18 Maj 2010, 08:59

Gustaw G.Garuga, zwróć uwage, ze cała Twoja wyżej zamieszczona pod adersem PiSu insynuacja opiera się na słowie GDYBY.
Tak gdyby babcia miała wąsy to byłby marszałek :mrgreen:
Otóż tak naprawde to nie ma w PiS "złośliwego staruszka" nie ma " wajdeloty wieszczącego" " nie ma "satyryka psychologa" który wie , że charyzma z psychopatii pochodzi.
Ale gdyby byli , na to ho, ho i by było, ale NIE ma :!:
I jak u walczyc z kaczyzmem jak aspiracje do salonu nakazują ;P:

Adanedhel - 18 Maj 2010, 09:04

Ano nie ma. Ale wystarczy Kurski, nie? To znaczy wystarczał. Bo PO znalazła lepszego Palikota i teraz Kurski tak jakoś cienko wypada :twisted:
Piech - 18 Maj 2010, 09:06

Nie ma potrzeby się emocjonować. Ostatnie wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego świadczą tylko o nich samych i mogą trafić co najwyżej do kogoś o mentalności kibola. Raczej nie zaszkodzą ich przeciwnikom w "wojnie domowej" ani nawet "hodowcy zwierząt futerkowych".
dalambert - 18 Maj 2010, 09:06

Adanedhel, gdzie Ty wogóle zauważyłeś Kurskiego TERAZ - chyba , że dla podniesienia na duchu oglądasz sobie programy TVN24 i czytaż paszkwile GW z przed pięciu lat ;P:
Adanedhel, Obudź się :mrgreen: :!:

Adanedhel - 18 Maj 2010, 09:07

No właśnie o tym piszę. Czytaj ze zrozumieniem ;P: Schował się, bo blado wypada przy Palikocie, hihi. Ale to między innymi on zaczynał takie burdy.
Agi - 18 Maj 2010, 09:14

Przebrany Palikot wypada na podobnym poziomie, jak przebrany Jarosław Kaczyński, obaj jednakowo wiarygodni.
dalambert - 18 Maj 2010, 09:25

Agi, przecztaj łaskawie dzisiejszy wywiad z JK w Rzepie, zobacz jego posłanie do Rosjan i jak chcesz to dalej "leć niesiołem" cóż to wolny kraj :)
Salon zadekretował JK się nie zmienił , on tylko udaje!
A jaki salon ?- "łazienkowski" :mrgreen:

Agi - 18 Maj 2010, 09:38

dalambercie, uwierzę w przemianę, jak posłucham pana Kaczyńskiego na żywo, w ogniu pytań i dyskusji na trudne tematy.
dalambert - 18 Maj 2010, 10:17

Ależ Agi, . Nie ma prblemu, zostanie JK prezydentem to się przekonasz :D
Agi - 18 Maj 2010, 10:20

Wolałabym wcześniej i jak sądzę nie jestem w tym odosobniona.
Drobne sprostowanie: jeśli zostanie JK prezydentem. :D

dalambert - 18 Maj 2010, 10:31

Agi, ciagle mi się przypomina taki obrazek z 1990 roku.
Wieczór po pierwszej turze wyborów prezydenckich.
Transmisja z sztabu wyborczego Tadeusza Mazowieckiego / piękny pałacyk MSZ na Foksal/ pełnego prominentów, zacności, łałtorytetów i widok aktorki Nechrebeckiej łkającej w kamere:
" Jaki mamy głupi naród, OJ jaki MY mamy głupi naród!"
Otóż wydaje mi sie że WY nie macie narodu - to NARÓD ma was / niestety/ - i to naród decyduje.
Wystarczy kartka i urna by Bronek zleciał z koturna :D

Agi - 18 Maj 2010, 10:35

dalambert, ja nie jestem WY, ja jestm WYborcą i tylko z tej pozycji wygłaszam swoje opinie.
Twoje opinie miałam okazję swego czasu poznać i jeśli pozwolisz tej wersji będę się trzymać. :wink:

dalambert - 18 Maj 2010, 10:42

Agi, oczywiscie , Cię szanuję moja kochana przeciwniczko i niech tak zostanie. :D
Ale po prostu tamte łkania Pani Aktorki tak mi zapadły w pamięć, że gdy zobaczyłem ją w TVN na łazienkowskim salonie / już nie tak piękna . Każdy z wiekiem parszywieje/ to nie mogłem się postrzymać by tej scenki nie przypomnieć.
Coż taki np. Pufcio/ ksywka Lichtenstein/ to się w tedy rodził :mrgreen:
a właśnie ta Pani zacności ogromnej się zamartwiała " Jaki to MY mamy głupi naród!!!" :twisted:
To i per WY mi się chlapnęło :(

baranek - 18 Maj 2010, 11:36

Agi napisał/a
Przebrany Palikot wypada na podobnym poziomie, jak przebrany Jarosław Kaczyński, obaj jednakowo wiarygodni.

i o to chodzi, i o to chodzi. Palikot nie zmienił się ani troszkę. zmienił tylko swój 'obiekt'. nie rozumiem dlaczego dalambert tak nie lubi Palikota. przecież są identyczni.

dalambert - 18 Maj 2010, 11:46

baranek napisał/a
nie rozumiem dlaczego dalambert tak nie lubi Palikota. przecież są identyczni.

no bo nie są indentyczni - widziałeś kiedys JK z gumowym *beep* w łapie i świnskim ryjem jako "politycznymi" argumentami :wink:
Ale rozumiem tak to ktoś ładnie określił ta przepiękna łazienkowska katastrofa' moze boleć i sklaniać do nerwowych wykrętów i przestawiania beranków do góry kopytami, a różkami do dołu ;P:
Ogłaszanie hasła "Zgoda Buduje" w rytm nawoływań do wojny domowej, dowcipasów o psychopatach i hodowcach , oraz wezwań do organizowania
:Komitetów obrony Bronka Normalnego"
Jest taką wtopą, że aż normalność skwierczy :twisted:
Miał być lans, a wylazł obciach :lol:

Agi - 18 Maj 2010, 12:35

dalambert napisał/a
no bo nie są indentyczni - widziałeś kiedys JK z gumowym *beep* w łapie i świnskim ryjem jako politycznymi argumentami

dalambercie, okulary, ryje, wibratory, to tylko elementy kostiumu i dekoracji, Tobie, jako scenografowi nie muszę chyba tego tłumaczyć.
Istotny jest człowiek ubrany w kostium, to kim jest, gdy kamera zostanie wyłączona, a charakteryzacja usunięta.

Matrim - 18 Maj 2010, 12:37

Agi napisał/a
Istotny jest człowiek ubrany w kostium, to kim jest, gdy kamera zostanie wyłączona, a charakteryzacja usunięta.

Jak w każdym przedstawieniu, tak i w polityce, to właśnie "kostium" a nie "aktora" widzimy.

Chyba, że aktor jest kiepski ;)

Łupaszka - 18 Maj 2010, 12:43

Tusk jest ponoć wściekły na Wajdę i Bartoszewskiego. Takie przynajmniej info podał dobrze zorientowany dziennikarz Newsweeka.
Agi - 18 Maj 2010, 12:49

Matrim napisał/a
Jak w każdym przedstawieniu, tak i w polityce, to właśnie kostium a nie aktora widzimy.

W przedstawieniu zwanym kampanią wyborczą na pewno, ale prezydent podpisujący bądź wetujący ustawy i podejmujący decyzje istotne dla Państwa nie gra, on to robi naprawdę.

Matrim - 18 Maj 2010, 12:57

Agi, polscy politycy chyba jeszcze na to nie wpadli :)
dalambert - 18 Maj 2010, 13:17

Matrim, politycy wpadli. Natomiast co do kibicokomentatorków to mam poważne wątpliwości ;P:
Piech - 18 Maj 2010, 13:20

Łupaszka napisał/a
Tusk jest ponoć wściekły na Wajdę i Bartoszewskiego. Takie przynajmniej info podał dobrze zorientowany dziennikarz Newsweeka.

Ktoś się dał nabrać na standardową ściemę? Wajda i Bartoszewski, podobnie jak wcześniej Palikot, to "testerzy". Jeżeli ich numer nie wypali, szefostwo się odcina.

dzejes - 18 Maj 2010, 13:20

Niesamowita samokrytyka z twojej strony. Do dalamberta to było.
baranek - 18 Maj 2010, 13:25

czytam sobie jeszcze raz wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego. czytam wypowiedzi Palikota. czytam dalamberta. nie widzę różnicy. ktoś poza dalambertem widzi?

Partner forum