Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Gustaw G.Garuga - 18 Maj 2010, 00:55
Niektórzy nigdy się nie nauczą, nawet na bliskich im przykładach. Ciekawe, czy kiedy Bartoszewski umrze - a to już niestety nie tak długo - będą mieli na tyle honoru, żeby przyznać, że był to zacny człowiek, lubił zwierzęta itp. Śpieszmy się nie gnoić ludzi, tak szybko odchodzą?...
dalambert - 18 Maj 2010, 08:09
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | Śpieszmy się nie gnoić ludzi, tak szybko odchodzą?... |
Daj Boze panu Bartoszewskiemu jeszcze wiele lat życia - Twoja wola.
Daj mu również na te ostatnie lata poczucie honoru i godnej powściągliwosci i pozbaw go chęci robienia z siebie jadowitego błazna. Ten wielce zasłużony czlowiek naprawdę nie zasłużył na taką kompromitację z własnej woli w jaką się wpędza u schyłku życia.
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | że był to zacny człowiek |
Tak to BYŁ zacny Człowiek.
Kostucha Drang - 18 Maj 2010, 08:31
| dalambert napisał/a | | wiem że młodzi prężni przedsiębiorcy najchętniej wymordowali by wszystkich PO 65 roku życia i dopiero był by raj |
Zacząłbym od związkowców.
dalambert - 18 Maj 2010, 08:39
| Kostucha Drang napisał/a | | Zacząłbym od związkowców. |
bardzo zacny pomysł ! "Wymordowac członków związków zawodowych" a na ich miejsce Chińczyków sprowadzić - niech żyje młody pomysłowy i przedsiębiorczy
Gustaw G.Garuga - 18 Maj 2010, 08:51
| dalambert napisał/a | | Tak to BYŁ zacny Człowiek. |
Wszystki niemądre, złośliwe, jątrzące wypowiedzi i zachowania Lecha Kaczyńskiego to było dzieło tych okropnych dziennikarzyn, które na łamach i ekranach wypaczały wizerunek wspaniałego człowieka. Ale w przypadku Bartoszewskiego z mediów leje się sama i jedyna o nim prawda.
Gdyby obóz PiSu miał zaprzyjaźnionego staruszka o temperamencie Bartoszewskiego, sympatycy broniliby go jak niepodległości, stosując stare i sprawdzone chwyty.
Nie ma emotki rzygającej, niestety.
Agi - 18 Maj 2010, 08:56
Panowie, opanujcie erupcję testosteronu. Teksty z propozycjami mordowania kogokolwiek są conajmniej niestosowne.
dalambert - 18 Maj 2010, 08:59
Gustaw G.Garuga, zwróć uwage, ze cała Twoja wyżej zamieszczona pod adersem PiSu insynuacja opiera się na słowie GDYBY.
Tak gdyby babcia miała wąsy to byłby marszałek
Otóż tak naprawde to nie ma w PiS "złośliwego staruszka" nie ma " wajdeloty wieszczącego" " nie ma "satyryka psychologa" który wie , że charyzma z psychopatii pochodzi.
Ale gdyby byli , na to ho, ho i by było, ale NIE ma
I jak u walczyc z kaczyzmem jak aspiracje do salonu nakazują
Adanedhel - 18 Maj 2010, 09:04
Ano nie ma. Ale wystarczy Kurski, nie? To znaczy wystarczał. Bo PO znalazła lepszego Palikota i teraz Kurski tak jakoś cienko wypada
Piech - 18 Maj 2010, 09:06
Nie ma potrzeby się emocjonować. Ostatnie wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego świadczą tylko o nich samych i mogą trafić co najwyżej do kogoś o mentalności kibola. Raczej nie zaszkodzą ich przeciwnikom w "wojnie domowej" ani nawet "hodowcy zwierząt futerkowych".
dalambert - 18 Maj 2010, 09:06
Adanedhel, gdzie Ty wogóle zauważyłeś Kurskiego TERAZ - chyba , że dla podniesienia na duchu oglądasz sobie programy TVN24 i czytaż paszkwile GW z przed pięciu lat
Adanedhel, Obudź się
Adanedhel - 18 Maj 2010, 09:07
No właśnie o tym piszę. Czytaj ze zrozumieniem Schował się, bo blado wypada przy Palikocie, hihi. Ale to między innymi on zaczynał takie burdy.
Agi - 18 Maj 2010, 09:14
Przebrany Palikot wypada na podobnym poziomie, jak przebrany Jarosław Kaczyński, obaj jednakowo wiarygodni.
dalambert - 18 Maj 2010, 09:25
Agi, przecztaj łaskawie dzisiejszy wywiad z JK w Rzepie, zobacz jego posłanie do Rosjan i jak chcesz to dalej "leć niesiołem" cóż to wolny kraj
Salon zadekretował JK się nie zmienił , on tylko udaje!
A jaki salon ?- "łazienkowski"
Agi - 18 Maj 2010, 09:38
dalambercie, uwierzę w przemianę, jak posłucham pana Kaczyńskiego na żywo, w ogniu pytań i dyskusji na trudne tematy.
dalambert - 18 Maj 2010, 10:17
Ależ Agi, . Nie ma prblemu, zostanie JK prezydentem to się przekonasz
Agi - 18 Maj 2010, 10:20
Wolałabym wcześniej i jak sądzę nie jestem w tym odosobniona.
Drobne sprostowanie: jeśli zostanie JK prezydentem.
dalambert - 18 Maj 2010, 10:31
Agi, ciagle mi się przypomina taki obrazek z 1990 roku.
Wieczór po pierwszej turze wyborów prezydenckich.
Transmisja z sztabu wyborczego Tadeusza Mazowieckiego / piękny pałacyk MSZ na Foksal/ pełnego prominentów, zacności, łałtorytetów i widok aktorki Nechrebeckiej łkającej w kamere:
" Jaki mamy głupi naród, OJ jaki MY mamy głupi naród!"
Otóż wydaje mi sie że WY nie macie narodu - to NARÓD ma was / niestety/ - i to naród decyduje.
Wystarczy kartka i urna by Bronek zleciał z koturna
Agi - 18 Maj 2010, 10:35
dalambert, ja nie jestem WY, ja jestm WYborcą i tylko z tej pozycji wygłaszam swoje opinie.
Twoje opinie miałam okazję swego czasu poznać i jeśli pozwolisz tej wersji będę się trzymać.
dalambert - 18 Maj 2010, 10:42
Agi, oczywiscie , Cię szanuję moja kochana przeciwniczko i niech tak zostanie.
Ale po prostu tamte łkania Pani Aktorki tak mi zapadły w pamięć, że gdy zobaczyłem ją w TVN na łazienkowskim salonie / już nie tak piękna . Każdy z wiekiem parszywieje/ to nie mogłem się postrzymać by tej scenki nie przypomnieć.
Coż taki np. Pufcio/ ksywka Lichtenstein/ to się w tedy rodził
a właśnie ta Pani zacności ogromnej się zamartwiała " Jaki to MY mamy głupi naród!!!"
To i per WY mi się chlapnęło
baranek - 18 Maj 2010, 11:36
| Agi napisał/a | | Przebrany Palikot wypada na podobnym poziomie, jak przebrany Jarosław Kaczyński, obaj jednakowo wiarygodni. |
i o to chodzi, i o to chodzi. Palikot nie zmienił się ani troszkę. zmienił tylko swój 'obiekt'. nie rozumiem dlaczego dalambert tak nie lubi Palikota. przecież są identyczni.
dalambert - 18 Maj 2010, 11:46
| baranek napisał/a | | nie rozumiem dlaczego dalambert tak nie lubi Palikota. przecież są identyczni. |
no bo nie są indentyczni - widziałeś kiedys JK z gumowym *beep* w łapie i świnskim ryjem jako "politycznymi" argumentami
Ale rozumiem tak to ktoś ładnie określił ta przepiękna łazienkowska katastrofa' moze boleć i sklaniać do nerwowych wykrętów i przestawiania beranków do góry kopytami, a różkami do dołu
Ogłaszanie hasła "Zgoda Buduje" w rytm nawoływań do wojny domowej, dowcipasów o psychopatach i hodowcach , oraz wezwań do organizowania
:Komitetów obrony Bronka Normalnego"
Jest taką wtopą, że aż normalność skwierczy
Miał być lans, a wylazł obciach
Agi - 18 Maj 2010, 12:35
| dalambert napisał/a | | no bo nie są indentyczni - widziałeś kiedys JK z gumowym *beep* w łapie i świnskim ryjem jako politycznymi argumentami |
dalambercie, okulary, ryje, wibratory, to tylko elementy kostiumu i dekoracji, Tobie, jako scenografowi nie muszę chyba tego tłumaczyć.
Istotny jest człowiek ubrany w kostium, to kim jest, gdy kamera zostanie wyłączona, a charakteryzacja usunięta.
Matrim - 18 Maj 2010, 12:37
| Agi napisał/a | | Istotny jest człowiek ubrany w kostium, to kim jest, gdy kamera zostanie wyłączona, a charakteryzacja usunięta. |
Jak w każdym przedstawieniu, tak i w polityce, to właśnie "kostium" a nie "aktora" widzimy.
Chyba, że aktor jest kiepski
Łupaszka - 18 Maj 2010, 12:43
Tusk jest ponoć wściekły na Wajdę i Bartoszewskiego. Takie przynajmniej info podał dobrze zorientowany dziennikarz Newsweeka.
Agi - 18 Maj 2010, 12:49
| Matrim napisał/a | | Jak w każdym przedstawieniu, tak i w polityce, to właśnie kostium a nie aktora widzimy. |
W przedstawieniu zwanym kampanią wyborczą na pewno, ale prezydent podpisujący bądź wetujący ustawy i podejmujący decyzje istotne dla Państwa nie gra, on to robi naprawdę.
Matrim - 18 Maj 2010, 12:57
Agi, polscy politycy chyba jeszcze na to nie wpadli
dalambert - 18 Maj 2010, 13:17
Matrim, politycy wpadli. Natomiast co do kibicokomentatorków to mam poważne wątpliwości
Piech - 18 Maj 2010, 13:20
| Łupaszka napisał/a | | Tusk jest ponoć wściekły na Wajdę i Bartoszewskiego. Takie przynajmniej info podał dobrze zorientowany dziennikarz Newsweeka. |
Ktoś się dał nabrać na standardową ściemę? Wajda i Bartoszewski, podobnie jak wcześniej Palikot, to "testerzy". Jeżeli ich numer nie wypali, szefostwo się odcina.
dzejes - 18 Maj 2010, 13:20
Niesamowita samokrytyka z twojej strony. Do dalamberta to było.
baranek - 18 Maj 2010, 13:25
czytam sobie jeszcze raz wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego. czytam wypowiedzi Palikota. czytam dalamberta. nie widzę różnicy. ktoś poza dalambertem widzi?
|
|
|