To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

baranek - 16 Maj 2010, 14:09

Easy napisał/a
Odwal się od Marka Jurka. O wiele lepszy kandydat zarówno od Komorowskiego, jak i od Kaczyńskiego.

jak każdy przeciętny przechodzień.

Marek Jurek napisał/a
dzieci, które nie dostają w skórę, są mniej współczujące i bardziej histeryczne

Marek Jurek napisał/a
Homoseksualizm jako skłonność jest chorobą, jako praktyka zboczeniem.

Marek Jurek napisał/a
Prześladowanie homoseksualistów jest zdrowym odruchem samoobrony społeczeństwa.

Anonymous - 16 Maj 2010, 14:16

Marek Jurek? Acha, to ten pan co ogłosił rewelacyjny pomysł: żeby ordynację wyborczą skonstruować tak, aby każda rodzina miała tyle głosów, ile jest w niej osób, znaczy – rodziców i dzieci. :mrgreen:

Edit:
KTL na prezydenta? Kruku, co piłeś? Też chcę...

Hubert - 16 Maj 2010, 17:18

Ale byłyby jaja. Tfu, tfu, na psa urok.
Anonymous - 16 Maj 2010, 17:23

Jeszcze nie daj Bóg wojnę Amerykanom by wypowiedział :mrgreen:
jewgienij - 16 Maj 2010, 17:57

Niedawny rysunek satyryczny

Dwie starsze kobiety:

"Po co te całe wybory? Niech kardynał zadecyduje i koniec."

baranek - 16 Maj 2010, 17:57

stary sposób na dobrobyt. wypowiedzieć wojnę Ameryce i poddać się na drugi dzień.
jewgienij - 16 Maj 2010, 18:05

Amerykańska okupacja byłaby dla nas błogosławieństwem. Przyśpieszony kurs życia w rodzinie.
Ko-mar - 17 Maj 2010, 10:30

Hi hi. Obserwuję kampanię wyborczą i śmiać mi się chce. JK cierpliwie milczy, a zniecierpliwona Platforma, ustami Bartoszewskiego, Nowaka, Niesiołowskiego i paru innych, coraz bardziej popada w pisizm. Jeżeli PiS wytrzyma dłużej, to będzie coraz weselej.
robert70r. - 17 Maj 2010, 10:37

Czyli POwcy zaczynaja panikować... :wink:
Ko-mar - 17 Maj 2010, 10:44

POwcy marzą o tym, że PiS na jedno zdanie odpowie całą wiązanką i umocni dotychczasowy imidż, z powodu którego stał ostatnio na straconej pozycji. Jeśli PiS wytrzyma, główny atut PO pójdzie się kochać. Zresztą już to trochę widać w sondażach.
Kostucha Drang - 17 Maj 2010, 10:45

Ko-mar napisał/a
Hi hi. Obserwuję kampanię wyborczą i śmiać mi się chce. JK cierpliwie milczy, a zniecierpliwona Platforma, ustami Bartoszewskiego, Nowaka, Niesiołowskiego i paru innych, coraz bardziej popada w pisizm. Jeżeli PiS wytrzyma dłużej, to będzie coraz weselej.

Trudno sie nie zgodzic.

Swoją drogą sztabowcy Jarosława wybrali dla niego optymalną strategię - milczenie. Gdyby pozwolili mu gadac to już ze trzy razy zrobiłby z siebie idiotę. Mam nadzieję, że jak już go wybiorą to będzie konsekwentny w tym milczeniu.

Adanedhel - 17 Maj 2010, 10:49

Co widać w sondażach? Bo na pewno nie poparcie dla samego Kaczyńskiego. W sondażach prezydenckich CBOS-u i OBOP-u Komorowski ma 51% poparcia już w pierwszej turze.
Ko-mar - 17 Maj 2010, 10:54

W sondażach zawsze PiS wychodził gorzej niż w głosowaniach, a PO na odwrót. Sondaże nie są anonimowe, a jakaś część ankietowanych niechętnie się przyznaje do popierania kandydatów, których popierać "nie wypada" - co się przecież ex cathedra do wierzenia podaje (taki np. PSL był w sondażach prawie zawsze pod kreską, a w sejmie wciąż jest). Różnica w sondażach poza tym maleje, i dotyczy to też różnicy między PO i PiS.
Adanedhel - 17 Maj 2010, 10:57

Hmm... a czy w tym momencie nie dotyczy to bardziej Kaczyńskiego, którego "wypada popierać", bo jego brat i wielu członków PiSu zginęło pod Smoleńskiem? Równie dobrze tak można to interpretować. To chyba tyle na temat sondaży.
Rafał - 17 Maj 2010, 10:57

Adanedhel napisał/a
Co widać w sondażach? Bo na pewno nie poparcie dla samego Kaczyńskiego. W sondażach prezydenckich CBOS-u i OBOP-u Komorowski ma 51% poparcia już w pierwszej turze.
Co wbrew pozorom dobre dla PO nie jest. Wynik kontaktowy byłby lepszy od przewagi 10 - 15%.

Niestety nie widzę żadnej alternatywy dla PO. A szkoda, bo PO straciła już dość swojego kapitału, jeżeli w kampanii nie postawi mocno kilku spraw to taka nijakość zemści się wynikiem wyborczym. Mocnym kopem w górę byłoby IMO zlikwidowanie KRUS, okręgi jednomandatowe, klarowna i prorodzinna polityka podatkowa, wprowadzenie jednolitej emerytury czy zmiana finansowania służby zdrowia.

Ko-mar - 17 Maj 2010, 11:01

Po żadnej z czterech partii obecnych teraz w sejmie nie można niczego rewelacyjnego oczekiwać, ani też bać się, że spowoduje jakąś straszną katastrofę. I każdej trzeba patrzeć na ręce. To jest po prostu dolna strefa stanów średnich. Różnice są raczej wynikiem zabiegów marketingowych, udanych albo nie.
Adanedhel - 17 Maj 2010, 11:01

Możliwe. Może się okazać, że to będzie dla nich problem.
I wolałbym, żeby wygrali zdecydowanie. Wciąż liczę, że wówczas zaczęliby coś robić. Nie mając wyraźnej większości w parlamencie, będąc w koalicji i przy prezydencie nastawionym permanentnie na "nie" chyba nikt nie przeprowadziłby dużych reform.

robert70r. - 17 Maj 2010, 11:09

A mnie bardzo interesuje jak będzie wyglądać debata miedzy Komorowskim, a Kaczyńskim..
dalambert - 17 Maj 2010, 11:12

Rafał napisał/a
Mocnym kopem w górę byłoby IMO zlikwidowanie KRUS, okręgi jednomandatowe, klarowna i prorodzinna polityka podatkowa, wprowadzenie jednolitej emerytury czy zmiana finansowania służby zdrowia.

Po za jednolitymi emeryturami, to to co wymieniłeś to są elementy programu PiS w znacznie większym stopniu niż PO. Było nie było to PiS zmniejszył podatki ;P:
Adanedhel napisał/a
Wciąż liczę, że wówczas zaczęliby coś robić

Naiwny, oj naiwny oni nie sa od "robienia" oni są od walki z mityczną IV RP i cichego trafiania kasy.

Adanedhel - 17 Maj 2010, 11:14

Może i naiwny ;) Ale czy PiS z kolei nie był od walki z mityczną mafią III RP? I kto niby trafia kasę?
dzejes - 17 Maj 2010, 11:15

dalambert napisał/a
Było nie było to PiS zmniejszył podatki ;P:

No to z czego mają być te emerytury, o które zawsze się upominasz?

dalambert - 17 Maj 2010, 11:23

Adanedhel napisał/a
mityczną mafią III RP?

no no ta mitycznosć to mocną prawdziwa chyba jest.
Chyba że przymiesz, że gen.Papałę to zamordował Ziobro na zlecenie strasznych braci Kaczyńskich.
To tylko taki większy przykład ich zbrodni :mrgreen:
dzejes, wiem że młodzi prężni przedsiębiorcy najchętniej wymordowali by wszystkich PO 65 roku życia i dopiero był by raj.
A co byś nie kręcił to PiS zmniejszył podatki, a PO jeno gada i obiecuje np.
"dorżniecie watachy" otóż przymij do wiadomosci, że "watacha" dożnąć się nie da ;P:

Limerick - 17 Maj 2010, 11:37

dalambert napisał/a
wiem że młodzi prężni przedsiębiorcy najchętniej wymordowali by wszystkich PO 65 roku życia i dopiero był by raj

Przedsiębiorcy - czy może niektórzy zatrudniani przez nich pracownicy? Ci, którzy w pocie czoła wytwarzają dochód narodowy, grając w... no, w to czy tamto... na kompach pracodawców?

dzejes - 17 Maj 2010, 14:30

dalambert napisał/a
dzejes, wiem że młodzi prężni przedsiębiorcy najchętniej wymordowali by wszystkich PO 65 roku życia i dopiero był by raj.
A co byś nie kręcił to PiS zmniejszył podatki, a PO jeno gada i obiecuje np.
dorżniecie watachy otóż przymij do wiadomosci, że watacha dożnąć się nie da ;P:

No popatrz, bo ja uważam, że podatki w Polsce wcale nie są za wysokie i nikogo mordować nie zamierzam.

Gustaw G.Garuga - 17 Maj 2010, 14:37

Bartoszewskiemu się nie dziwię - to człowiek sędziwy, do tego zawsze pełen energii, więc mu się ulało. Co innego Wajda i Majewski - nie powinni byli mówić tego, co mówili. Ale całej tej trójki otwartość, wręcz brutalność, to pikuś w porównaniu z jadem, jaki sączyć potrafi PiS kryjący się za maską godnego spokoju. Choćby Bielan, mistrz taniej manipulacji, robi wszystko, by dźgnąć przeciwników pod żebro, zarazem udając, że ma serce na dłoni:
Cytat
Nie chcę zarzucać marszałkowi złej woli, choć niektóre wypowiedzi Grzegorza Schetyny i samego marszałka mogłyby o tym świadczyć. My przyjmujemy, że to nie jest działalność pod publiczkę.

http://www.tvn24.pl/12690...,wiadomosc.html
Nic, tylko uczyć się od tego pana, jak z kurtuazyjnym uśmiechem kopać oponenta.

dalambert - 17 Maj 2010, 14:48

Gustaw G.Garuga, a słyszłeś wypowiedzi Pana Schetyny, i kandydata Komorowskieggo , ktore sączą jad kryjący się pod maską godnego spokoju, czy Ci umknęło.
Sam Wajdelota oglosił WOJNĘ DOMOWĄ , a pan mgr. Bartoszewski obśmiał singli i milośników kotów, coż
chcieliście wojny to ją będziecie mieli - 20 czerwca, wystarczy kartka i urna i leci Bronek z koturna ;P:

Martva - 17 Maj 2010, 14:55

na Fejsbuka ktos wrzucił jakąś tabelkę porównującą poglądy kandydatów, najbliżej mi do Olechowskiego. I kurde, zagłosowałabym na niego, gdyby PiS wystawił Kluzik Rostkowską albo kogoś równie mało strasznego, ale tak jak zwykle będę głosować na mniejsze zło.
Łupaszka - 17 Maj 2010, 15:10

Gustaw G.Garuga napisał/a
Bartoszewskiemu się nie dziwię - to człowiek sędziwy, do tego zawsze pełen energii, więc mu się ulało. Co innego Wajda i Majewski - nie powinni byli mówić tego, co mówili. Ale całej tej trójki otwartość, wręcz brutalność, to pikuś w porównaniu z jadem, jaki sączyć potrafi PiS kryjący się za maską godnego spokoju. Choćby Bielan, mistrz taniej manipulacji, robi wszystko, by dźgnąć przeciwników pod żebro, zarazem udając, że ma serce na dłoni:
Cytat
Nie chcę zarzucać marszałkowi złej woli, choć niektóre wypowiedzi Grzegorza Schetyny i samego marszałka mogłyby o tym świadczyć. My przyjmujemy, że to nie jest działalność pod publiczkę.

http://www.tvn24.pl/12690...,wiadomosc.html
Nic, tylko uczyć się od tego pana, jak z kurtuazyjnym uśmiechem kopać oponenta.

Wiekiem nie można tłumaczyć niegodziwości (video Bydło, pedofile, nekrofile, dewianci, dyplomatołki) oraz nieudolność politycznej.

Gustaw G.Garuga - 17 Maj 2010, 15:21

dalambert, mam czasem wrażenie, że odpowiadasz zanim przeczytasz ;)
Łupaszka - 17 Maj 2010, 22:47

To jest wojna domowa, to jest walka o wszystko! - emocjonował się współzałożyciel „Gazety Wyborczej”. - Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja – powiedział znany reżyser Andrzej Wajda

Weście powiedział prawdę :bravo
:bravo :bravo Fajnie, że dziś TVP to pokazało. Natomiast TVN pominęło tę wypowiedź.

Ciekawe kiedy Wajda i Bartoszewski pojada jeszcze ostrzej i zaatakują np umierająca matkę JK.

Pewnie TVN to pominie, ale TVP już nie.

Partner forum