To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 13 Maj 2010, 09:46

Agi,
pardon za zamieszanie. Ale musiala nastapic zmiana = pamiętam straszliwe płacze w roku 1995 jak Wałęsa przegral z Kwaśniewskim / była wtedy druga tura/ że poza miejsem zamieszkania i poza granicami Polski nie można brać w niej udziału.
Znaczy coś sie znowelizowało.

Agi - 13 Maj 2010, 10:44

Ten przepis był nowelizowany:
Cytat
2000.06.09 zmiana Dz.U.2000.43.488 art. 1

ketyow - 14 Maj 2010, 12:23

Nie jestem z wątkiem na bieżąco, więc nie wiem czy gdzieś wcześniej nie padło, ale jakaś rozsądniejsza wersja zajść z filmu ze strzałami.

http://fakty.interia.pl/r...zydenta,1478353

Agi - 14 Maj 2010, 12:25

BOR to dementuje
ketyow - 14 Maj 2010, 12:41

No też już trafiłem na sąsiednim artykule.
dalambert - 14 Maj 2010, 12:51

Agi napisał/a
BOR to dementuje

Charles MauriceTalleyrand de Perigorde książę Benewentu i Żaganie powiedział ;
"Nie wierzę żadnej wiadomosci, która NIE została oficjalnie zdementowana!" :mrgreen:

Agi - 14 Maj 2010, 12:55

dalambert, znam to powiedzenie, ale ja nie twierdzę, że było tak, albo inaczej, podałam prostą informację.
dalambert - 14 Maj 2010, 13:04

Agi, a ja podalem proste twierdzenie faceta który na pewno z naszą obecną scenką polityczną wspólnego nic nie ma, ale na rzeczy to się znał, że ho , ho :D
Agi - 14 Maj 2010, 13:10

no i?
dalambert - 14 Maj 2010, 13:11

Agi napisał/a
no i?

po co no i ?
sie zobaczy :mrgreen:

Chal-Chenet - 14 Maj 2010, 13:14

Agi napisał/a
no i?

Gdyby nie avik, byłbym przekonany, że to Fidel. ;P:

Agi - 14 Maj 2010, 13:21

dalambert napisał/a
sie zobaczy

I to jest prawidłowe podejście. Z lekka mnie irytuje snucie teorii, gdy wystarczy trochę poczekać, by rzecz stała się wiadoma.
Chal-Chenet napisał/a
Gdyby nie avik, byłbym przekonany, że to Fidel. ;P:

Nie tylko Fidel bywa lakoniczny ;P:

Martva - 14 Maj 2010, 16:12

Kostucha Drang napisał/a
Piszą tu, że Adam Michnik ( znany tez jako Autorytet Moralny ) udzielił poparcia Jarkowi Kaczyńskiemu.

TUTAJ parę słów wyjaśnienia :)

Chal-Chenet - 14 Maj 2010, 16:19

I znowu strona wyborczej. To już nie ma innych źródeł? ;P:
Martva - 14 Maj 2010, 16:23

Chal-Chenet, nie przychodź do mnie do domu, bo dostaniesz wstrząsu anafilaktycznego ;P:
Chal-Chenet - 14 Maj 2010, 16:29

Oks, zapamiętam. ;)
mad - 15 Maj 2010, 01:05

Tak jak nie lubię Michnika, tak rozumiem jego postawę. Zdarzało mi się nieraz podpisać listy kilku kandydatom. Taki podpis traktuję jako moją zgodę na kandydowanie tego osobnika, a nie zapowiedź oddania na niego głosu. Naturalnie zdaję sobie sprawę, że moja zgoda nie ma tu nic do rzeczy, ale może mieć chociaż takie mikroskopijne znaczenie jak podpisik.

Swoją drogą denerwuje mnie permanantne olewanie kandydatów kanapowych, w czym prym wiezie TVN24, ale nikt nie jest tu bez winy. Czyż to nie jest faktyczne święto demokracji, że w jednym wyścigu mogą spotkać się tuzy polityki z płotkami - ambitnymi, megalomańskimi, nawiedzonymi, itp. kandydatami? To tak jak w Pucharze Polski w piłce nożnej, czasami jakiś LKS Pcim może spotkać się z drużyną pierwszoligową. Tylko że o ile Pcim ma jakieś szanse, o tyle kanapowy kandydat - nie.

Anonymous - 15 Maj 2010, 13:54

Właśnie, mamy dziesięciu kandydatów, a w mediach mówi się tylko o dwóch, trzech. Też mnie to irytuje. Co z tego, że reszta się liczy mniej. Ale gdzie dziennikarska solidność? Chyba że dziennikarze są aż tak skorumpowani.
dalambert - 15 Maj 2010, 16:52

mad, krisu, może to i demokracja, ale pajac JKM i Komorowski co wyobrażacie sobie taką dyskusję? Chyba, że chcecie Komorowskiego ośmieszyć.
Lepper, Morawiecki, Ziętek, Olechowski, Jurek, to też raczej przykłady na ułomność demokracji niż kandydaci .
Wolałbym jednak by z wyborów nie robiono cyrku promującego różne "zaszłości" .

nureczka - 15 Maj 2010, 16:56

dalambert napisał/a
ale pajac JKM i Komorowski co wyobrażacie sobie taką dyskusję?

Wyobrażam sobie, oj wyobrażam :twisted: Przynajmniej raz miałabym rozrywkę za moje ciężko zarobione pieniądze, wyrwane mi z gardła w formie podatków.

dalambert - 15 Maj 2010, 17:00

nureczka, fakt - "taniec pod woda", "gwiazdy śpiewają w szambie" i na zakończenie
Janusz Korwin-Mikke kontra Bronisław Komorowski -
najlepszy program satyryczny sezonu :mrgreen:

nureczka - 15 Maj 2010, 17:03

I rewelacja miesiąca "JKM vs. A. Lepper". Toż to byłoby lepsze niż "Obcy kontra Predator".
dalambert - 15 Maj 2010, 17:14

nureczka, wolałbym starcie z Komorowskim - było nie było jeden to NIE pajac, a z "Mulatem" to już jeno farsa- no lecę do Para - ;P:
Adanedhel - 15 Maj 2010, 17:46

Do licha, ciekawe dlaczego Amerykanie nie domagali się debaty Obamy z np. Glorią La Rivą.
Martva - 15 Maj 2010, 20:23

Bo
krisu napisał/a
są aż tak skorumpowani.

:D

Anonymous - 15 Maj 2010, 23:00

No dobra. Poczytałem trochę i powiem,że trochę śmieszą mnie te wybory. Tu nie ma czarnego konia. Jest tylko wybór między konserwatywną wizją Polski w stylu Piłsudskiego PIS(choć czasy się zmieniły i IMO nie tędy droga) i liberalną ponoć wizją PO (o ile liberalnym można nazwać próby sprywatyzowania szpitali i wprowadzenia pełnopłatnych studiów wyższych). A obaj kandydaci jakieś ogólnikowe bzdety tylko gadają i nic z tego nie wynika. Nie mogę się doszukać ich programów wyborczych. Chyba że takie nie powstały, bo tylko jakieś manifesty znalazłem na ich stronach, żadnych konkretów.Nawet nic nie chcą mi obiecać, żadnych 100 milionów ;P: . Obaj IMO też pajace. Tylko większych rozmiarów.

Edit:
Jeden mówi o koalicji, ale tylko jak on wygra:
http://fakty.interia.pl/r...ly-plan,1479172

Drugi jeszcze nie został prezydentem, a już mówi gdzie pojedzie:
http://fakty.interia.pl/r...ta,1479212,6587

Easy - 16 Maj 2010, 02:01

dalambert napisał/a
Jurek, to też raczej przykłady na ułomność demokracji niż kandydaci .

Odwal się od Marka Jurka. O wiele lepszy kandydat zarówno od Komorowskiego, jak i od Kaczyńskiego.

No tak, ale ty się nie różnisz wiele od ludzi zaślepionych PO (z tą różnicą, że w ciemno łykasz każdy kit wciskany przez PiS).

hrabek - 16 Maj 2010, 08:28

Easy: proszę o zachowanie większej kultury dyskusji. Bo inaczej.
Łupaszka - 16 Maj 2010, 12:41

Prezydentem powinien zostać pisarz fantastyki.
Kruk Siwy - 16 Maj 2010, 12:50

KTL

Partner forum