Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
Lowenna - 29 Listopada 2010, 08:32
Tiaaa. Zamiast przez 4 dni leżeć w SPA i odpoczywać, to siedziałam w kącie i czytałam I wyszukiwałam minusy. Ale obiecałam, że będę mówić tylko o pozytywach.
shenra - 29 Listopada 2010, 12:49
Lowenna napisał/a | I wyszukiwałam minusy. | No nie, trza było plusów szukać, to byś takiej miny nie miała
Last Viking - 29 Listopada 2010, 21:16
merula napisał/a | Jesteś chamem, egotykiem i samczym brutalem . I mroczną siłą Chaosu. Lepiej? |
No i wchodzę w target zbuntowanych, nastoletnich emo
mawete napisał/a | Sprzedaż Mu wzrośnie |
No ba!
Nie ważne jak ważne, żeby mówili
Kasiek napisał/a | Jeśli ogłaszasz to w takim samym terminie jak chęć skłądania autografów na ciele to się nie dziw, że potem mówią, że nei chciałeś |
Kasiek napisał/a | Trzeba było mówić podczas składania, a nie po powrocie do domu |
A kobiety same z siebie, nie mogą tego zaproponować?
Przecież wy wiecie czego pragną mężczyźni
Kasiek napisał/a | Pisarz nie może czasem wyłączyc opcji pisarza i być po prostu facetem, co powie wprost? To takie trudne? |
Nie wiem czy można to w ogóle rozdzielić.
Od pewnego czasu się nad tym zastanawiam. Kiedyś rozśmieszyła mnie jakaś opinia o ORP Dzik, której autor zarzucał, że wstawiłem tam jakieś dziwne rzeczy, chyba z własnego doświadczenia! Otóż pisarz jest obserwatorem otaczającego go świata, przenosi na papier (a raczej ekran komputera) własne doświadczenia, obserwacje, pragnienia. I nie może być inaczej.
Chyba już zawsze będę myślał jak pisarz, moja dusza jest skalana.
Kasiek napisał/a | Merytorycznie to wypowiem się, jak skończę III tom i ochłonę. Na razie przeczytałam dziewczynom SPOJLER jak jednemu z bohaterów książki oko spływa po twarzy KONIEC SPOJLERA. Są zachwycone. |
One są chore
Coraz mocniej mam ochotę je poznać
Kasiek napisał/a | Mój facet gra w Playstation i mało go interesują dyskusje na forum |
Szczęśliwy i mądry człowiek
Lowenna napisał/a | Zamiast przez 4 dni leżeć w SPA i odpoczywać, to siedziałam w kącie i czytałam |
To się nazywa pożyteczne spędzenie wolnego czasu
shenra - 29 Listopada 2010, 21:24
Last Viking napisał/a | No i wchodzę w target zbuntowanych | Masz ładne buty
Last Viking napisał/a | Chyba już zawsze będę myślał jak pisarz, moja dusza jest skalana. | Osz Ty, nieczysty!!
Last Viking napisał/a | Coraz mocniej mam ochotę je poznać | Masz preferencje smakowe
Martva - 29 Listopada 2010, 21:25
Last Viking napisał/a | Przecież wy wiecie czego pragną mężczyźni |
Piwa i dużego telewizora żeby można było mecz oglądać.
Kasiek - 29 Listopada 2010, 21:46
Martva napisał/a | Last Viking napisał/a:
Przecież wy wiecie czego pragną mężczyźni |
i żadnej głupiej baby, która o 3 zgania go z Playstation...
RD - 29 Listopada 2010, 22:09
Martva napisał/a | Last Viking napisał/a | Przecież wy wiecie czego pragną mężczyźni |
Piwa i dużego telewizora żeby można było mecz oglądać. |
A jak ktoś nie lubi oglądać meczyków? Jak ja, na ten przykład?
xan4 - 29 Listopada 2010, 22:11
I ja, i ja
Do tej pory nie rozumiem, co może być ciekawego w tym, że 25 facetów biega za jedną piłką.
Co do piwa to się zgadzam
Last Viking - 29 Listopada 2010, 22:15
Martva napisał/a | Last Viking napisał/a | Przecież wy wiecie czego pragną mężczyźni |
Piwa i dużego telewizora żeby można było mecz oglądać. |
Dobre wino i duże łóżko żeby można było...
Martva - 29 Listopada 2010, 22:18
...się wygodnie rozłożyć z kieliszkiem i tacą serów.
feralny por. - 29 Listopada 2010, 22:18
Martva napisał/a | Piwa i dużego telewizora żeby można było mecz oglądać. | Pfff.
Hubert - 29 Listopada 2010, 22:46
Martva napisał/a | Piwa i dużego telewizora żeby można było mecz oglądać. |
No chyba Ty. Piwko to tylko na świeżym powietrzu, a mecze, hm... tylko kiedy gra Jaga ;d Najczęściej w postaci samych wyników, bo nigdy jakoś nie trafiam w TV.
Kasiek - 29 Listopada 2010, 23:14
Last Viking napisał/a | Kasiek napisał/a:
Jeśli ogłaszasz to w takim samym terminie jak chęć skłądania autografów na ciele to się nie dziw, że potem mówią, że nei chciałeś
Kasiek napisał/a:
Trzeba było mówić podczas składania, a nie po powrocie do domu
A kobiety same z siebie, nie mogą tego zaproponować? |
Nie wiem, staroświecka chyba jestem. Dziewczyna z marszu rzucająca się na faceta jakoś do mnie nie przemawia. Co innego w drugą stronę
Last Viking napisał/a | Przecież wy wiecie czego pragną mężczyźni |
Tak, jak to ładnie zwerbalizują. No chyba, ze maja zawody wykluczające ładną werbalizację.
Last Viking napisał/a | Kiedyś rozśmieszyła mnie jakaś opinia o ORP Dzik, której autor zarzucał, że wstawiłem tam jakieś dziwne rzeczy, chyba z własnego doświadczenia! Otóż pisarz jest obserwatorem otaczającego go świata, przenosi na papier (a raczej ekran komputera) własne doświadczenia, obserwacje, pragnienia. I nie może być inaczej. |
Jak mogłeś, straszny człowiecze, bazować na swoich doświadczeniach, a nie pana Henia z Zielonej Góry, Basi z Jaworzna i Henryki z Zapupia Małego? Każdy z nas obserwuje świat, patrzy na niego z innej, własnej perspektywy i ma własne spostrzeżenia, nie tylko pisarz. Pisarz je tylko zapisuje lepiej niż cała reszta I inaczej rzeczywiście się nie da, bo będzie kiepskie, udawane i nieprawdziwe. Jak można mówić, że to jest dziwne i niewłaściwe?
Last Viking napisał/a |
One są chore
Coraz mocniej mam ochotę je poznać |
Zapraszam A poważnie, dobry opis, nawet taki wstrząsający, obrzydliwy, paskudny, robiący uczucie miękkości w kolanach, może być interesujący dla kobiet. Parę postów wyżej stwierdziłeś, ze babski jest najbardziej tom 2, ja się z tym nie zgodzę. Najbardziej jak do tej pory podoba mi się chyba 3, ale ja zboczona jestem, noszę noże w torebce i takie tam. Ale to spływające po policzku oko... Majstersztyk. Ble
Mój facet gra w Playstation i mało go interesują dyskusje na forum
Szczęśliwy i mądry człowiek |
Chyba ograniczony.
xan4 napisał/a | I ja, i ja
Do tej pory nie rozumiem, co może być ciekawego w tym, że 25 facetów biega za jedną piłką. |
Nie wiem, czy to specyfika tego forum, ale, chłopaki, zaczynam Was coraz bardziej lubić Ja też nie wiem, co w tym fajnego, jeszcze jakby to były kobitki, to można popatrzeć na coś estetycznego. Chociaż podczas któryś mistrzostw (chyba) Grecja miała takiego fajnego bramkarza... Szkoda, że nie biegają bez koszulek
Last Viking napisał/a | Dobre wino i duże łóżko żeby można było... | Martva napisał/a | ...się wygodnie rozłożyć z kieliszkiem i tacą serów. |
Dobre wino jest lepsze, niż najlepsze piwo. A taca serów z winogronami... to już w ogóle.
Dobra, to idę kończyć III tom. I poproszę o IV, najlepiej jutro przed południem, bo jak to tak może się skończyć? Nie może!
mawete - 30 Listopada 2010, 07:04
xan4 napisał/a | I ja, i ja
Do tej pory nie rozumiem, co może być ciekawego w tym, że 25 facetów biega za jedną piłką.
Co do piwa to się zgadzam |
Brawa dla tego pana
shenra - 30 Listopada 2010, 08:04
xan4 napisał/a | Do tej pory nie rozumiem, co może być ciekawego w tym, że 25 facetów biega za jedną piłką. | Łza wzruszenia zakręciła mi się w oku.
Last Viking napisał/a | Dobre wino i duże łóżko żeby można było... | To jest prawidłowe rozumowanie... Martva napisał/a | ...się wygodnie rozłożyć z kieliszkiem i tacą serów. | ..które ma swoje konsekwencje
Lowenna - 30 Listopada 2010, 08:09
Jestem, mniej więcej, w połowie 3 tomu i podobnie jak Kasiek wolę flaki niż 'romantyzm'.
Wciąż się zastanawiam nad sceną w drewutni. Nikt ich nie usłyszał
Last Viking - 30 Listopada 2010, 08:09
Martva napisał/a | ...się wygodnie rozłożyć z kieliszkiem i tacą serów. |
Niezdrowe... zdrowszy jest sex
Kasiek napisał/a | Nie wiem, staroświecka chyba jestem. Dziewczyna z marszu rzucająca się na faceta jakoś do mnie nie przemawia. Co innego w drugą stronę |
Przecież mamy równouprawnienie
A poza tym to przecież i tak kobieta wybiera faceta, o on często nawet o tym nie wie
Te wszystkie mikrogesty, mowa ciała, mikroekspresja twarzy i świadome sztuczki, które mają za cel przykuć uwagę wybranego obiektu.
Kasiek napisał/a | A poważnie, dobry opis, nawet taki wstrząsający, obrzydliwy, paskudny, robiący uczucie miękkości w kolanach, może być interesujący dla kobiet. |
Tyle lat żyję już na świecie i tak mało wiem o kobietach
Ale to dobrze. Gdy już kobiety przestaną mnie zaskakiwać, życie straci sens.
Kasiek napisał/a | Parę postów wyżej stwierdziłeś, ze babski jest najbardziej tom 2, ja się z tym nie zgodzę. Najbardziej jak do tej pory podoba mi się chyba 3 |
Ja uwielbiam tom II, może dlatego, że zawarłem tam swoją emocjonalność. Wychodzi na to, że powinienem pisać Harlequiny, albo paranormal romance Chociaż, kto wie jak będą wyglądać okładki ewentualnego II wydania moich powieści?
Kasiek napisał/a | ...ale ja zboczona jestem, noszę noże w torebce i takie tam. |
Zdefiniujesz te: "takie tam"? Brzmi intrygująco
Kasiek napisał/a | Ja też nie wiem, co w tym fajnego, jeszcze jakby to były kobitki, to można popatrzeć na coś estetycznego. |
Uwielbiam oglądać kobiecą siatkówkę
Wysokie, smukłe dziewczęta w obcisłych strojach, prężą się, skaczą, biegają...
Kasiek napisał/a | I poproszę o IV, najlepiej jutro przed południem, bo jak to tak może się skończyć? |
A z tym już do wydawnictwa.
Opowiadania krzyżackie będą w 2011, ale nie znam jeszcze żadnego konkretnego terminu.
Co do kontynuacji przygód głównych bohaterów, może powrócą w książce opisującej wojnę głodową. Ale na razie mam co pisać i do połowy następnego roku zawalony jestem pracą. A potem marzy mi się opisanie w III tomach wojen punickich. Jednak jak myślę jaki research muszę zrobić, ile materiału przerobić - to mi się odechciewa
Lowenna napisał/a | Wciąż się zastanawiam nad sceną w drewutni. Nikt ich nie usłyszał? |
No wiesz, nie zawsze musi to być burza z piorunami kulistymi, fajerwerki nad głową, huragan żądz i wybuchające orgazmy. Czasami można to zrobić subtelnie, delikatnie, z akcentem położonym na zupełnie inna strefę przyjemności, jak w niektórych tantrycznych technikach
shenra - 30 Listopada 2010, 08:17
Last Viking napisał/a | Niezdrowe... zdrowszy jest sex | I przemówił o Mądrość
Last Viking napisał/a | Te wszystkie mikrogesty, mowa ciała, mikroekspresja twarzy i świadome sztuczki, które mają za cel przykuć uwagę wybranego obiektu. | Które ponoć uparcie odbijają się niedostrzegane i nierejestrowane przez waszą świadomość
Last Viking napisał/a | Gdy już kobiety przestaną mnie zaskakiwać, życie straci sens. | Wysoko stawiasz poprzeczkę.
Last Viking napisał/a | Wychodzi na to, że powinienem pisać Harlequiny, albo paranormal romance | Nie ograniczaj się
Generalnie poprawiłeś mi humor z rana, a myślałam, że będzie kiepsko Te wszystkie małe robaczki próbujące rozruszać mój mózg, macki przyklejające się do ścian i nadające kierunek ruchom ciała. Nieodparta chęć zagrzebania się w pierzynce unicestwiona napastliwym dzwonieniem Wszechrzeczy...ech. Ale teraz mi lepiej
Lowenna - 30 Listopada 2010, 08:29
Last Viking napisał/a | No wiesz, nie zawsze musi to być burza z piorunami kulistymi, fajerwerki nad głową, huragan żądz i wybuchające orgazmy. Czasami można to zrobić subtelnie, delikatnie, z akcentem położonym na zupełnie inna strefę przyjemności, jak w niektórych tantrycznych technikach | Wiem Ale widziałam kilka drewutni i wciąż jakoś nie mogę zaakceptować, że nikt ich 'nie wyczuł'
Last Viking - 30 Listopada 2010, 08:46
Shenra napisał/a | Które ponoć uparcie odbijają się niedostrzegane i nierejestrowane przez waszą świadomość |
Ale nie umykają naszej podświadomości
Tylko najważniejsze, żeby żyć w zgodzie ze swoją podświadomością.
Shenra napisał/a | Wysoko stawiasz poprzeczkę. |
Ewoluuję
Shenra napisał/a | Generalnie poprawiłeś mi humor z rana, a myślałam, że będzie kiepsko |
To może w ramach rewanżu napiszesz za mnie scenę akcji, z którą nie mogę sobie poradzić? Antyterroryści ścigają uciekiniera po dachach kamienic przy ulicy Mariackiej w Gdańsku. Strzały z broni automatycznej MP-5 (wolę dobry miecz), krew, rozszarpywane na części ciała ludzkie przez anioła śmierci... Muszę to opisać, żeby wreszcie przejść do sceny seksu
Lowenna napisał/a | Ale widziałam kilka drewutni i wciąż jakoś nie mogę zaakceptować, że nikt ich 'nie wyczuł' |
Wyłącz rozum, włącz emocje
shenra - 30 Listopada 2010, 08:59
Last Viking napisał/a | Muszę to opisać, żeby wreszcie przejść do sceny seksu | Przejdź od razu, a potem będziesz zabijał
Last Viking napisał/a | Strzały z broni automatycznej MP-5 (wolę dobry miecz) | Tu się niestety muszę zgodzić.
Last Viking napisał/a | To może w ramach rewanżu napiszesz za mnie scenę akcji | Ostatnio trzymają się mnie dowcipne wstawki, więc mogłoby być kiepsko
Kasiek - 30 Listopada 2010, 09:38
mawete napisał/a | Brawa dla tego pana |
Dziękuję. Kolejny, który przywraca mi wiarę w męski ród.
Lowenna napisał/a | podobnie jak Kasiek wolę flaki niż 'romantyzm'. |
No ja mam trochę wstręt, od kiedy na studiach pisałam pracę z romansideł. Poza tym ja miałam być Łukaszkiem, biegam, strzelam, tnę zbirów po drodze do domu i chyba dlatego wolę konkretne sceny. Co nie znaczy, że te miłosne mi się nie podobają, jeśli są dobrze napisane. Scena w drewutni była fajna, podobały mi się te nazwy architektoniczne. Wiadomo, ze na kobietę najbardziej działaja słowa, więc...
Last Viking napisał/a | Przecież mamy równouprawnienie |
Nigdy nie twierdziłam, że jestem za równouprawnieniem! Naprawdę, nie jestem. Mam gdzieś możliwość głosowania (i taknie ma na kogo) a i wolałabym, żeby facet pracował, ja mogłabym wychowywać dziecko (które oczywiście podrzucałabym babciom, żeby mieć czas na czytanie). Wydało się, jestem potworem. Feministka ze mnie od siedmiu boleści. A co do wybierania, ukrytych gestów i tak dalej... nie będę się wypowiadać, nasza tajemnica.
...ale ja zboczona jestem, noszę noże w torebce i takie tam.
Zdefiniujesz te: takie tam? Brzmi intrygująco |
I jest, ale to tajemnica smoczej jamy, którą jest kobieca torebka.
Last Viking napisał/a | Uwielbiam oglądać kobiecą siatkówkę |
Trzeba będzie zrobić kiedyś na konwencie wieczorny pokaz siatkówki . Duży ekran, polskie złotka... mrrr
Last Viking napisał/a | A z tym już do wydawnictwa. |
Nie, nie, do Ciebie, przecież to Ty piszesz, może być na forum, no co będzie jak mi się narkotyk skończy?
A poważnie, fajnie, że będą opowiadania krzyżackie, to ciekawy temat. Podoba mi się. Wojny punickie też, pisz na licentia poetica, wtedy Ci się nie odechce
Last Viking napisał/a | To może w ramach rewanżu napiszesz za mnie scenę akcji, z którą nie mogę sobie poradzić? Antyterroryści ścigają uciekiniera po dachach kamienic przy ulicy Mariackiej w Gdańsku. Strzały z broni automatycznej MP-5 (wolę dobry miecz), krew, rozszarpywane na części ciała ludzkie przez anioła śmierci... |
Ale z której Mp5? Najładniejsza jest MP5a3 ale wśród budynków to chyba SD6. MP5 to najcudowniejszy pistolet maszynowy, można o nim pisać i pisać A ludzkie ciała nie są rozszarpywane przez anioła śmierci, tylko przez 9mm Parabellum Ech, te czasy, kiedy się śledziło wszystko, co dotyczy czarnej taktyki... shenra napisał/a | Last Viking napisał/a:
To może w ramach rewanżu napiszesz za mnie scenę akcji
Ostatnio trzymają się mnie dowcipne wstawki, więc mogłoby być kiepsko |
Ja bym stwierdziła, że mogłoby być co najwyżej zabawnie
Matrim - 30 Listopada 2010, 09:39
xan4 napisał/a | co może być ciekawego w tym, że 25 facetów biega za jedną piłką. |
Ale mimo to wiesz ilu dokładnie facetów tam biega
Last Viking napisał/a | Uwielbiam oglądać kobiecą siatkówkę
Wysokie, smukłe dziewczęta w obcisłych strojach, prężą się, skaczą, biegają... |
Dodaj "plażową"
Kasiek napisał/a | Chociaż podczas któryś mistrzostw (chyba) Grecja miała takiego fajnego bramkarza... |
To pewnie Antonis Nikopolidis
mawete - 30 Listopada 2010, 10:04
Pewna rozmowa przypomniała mi o czymś
Darek przy pracy
jewgienij - 30 Listopada 2010, 12:18
No i nich ktoś mi teraz powie, że literaci to mają lekko, a natchnienie pojawia się samo, bez żadnych kosztów własnych
Kasiek - 30 Listopada 2010, 12:21
Ale tam wtedy było dużo... słońca.
mawete - 30 Listopada 2010, 12:26
jewgienij: wqrwialiśmy obsługę mafijnej knajpy
merula - 30 Listopada 2010, 13:24
Last Viking napisał/a | Antyterroryści ścigają uciekiniera po dachach kamienic przy ulicy Mariackiej w Gdańsku. |
mam nadzieję, że nie uszkodzisz kamienic za bardzo, lubię tę okolicę
a kocie łby mogą siać rykoszetami.
zaczęłam czytać Twoje dzieło i mam jedną uwagę na początek. czemu mówisz o Krzyżakach jako o Prusakach? to chyba jednakowoż nie to samo?
edyta: literka
Last Viking - 30 Listopada 2010, 15:30
mawete napisał/a | Pewna rozmowa przypomniała mi o czymś |
Obecnie próbuje zerwać z tamtym wizerunkiem
Człowieka otoczonego puszkami po piwie. Teraz chcę być postrzegany jako erotoman-gawędziarz
jewgienij napisał/a | No i nich ktoś mi teraz powie, że literaci to mają lekko, a natchnienie pojawia się samo, bez żadnych kosztów własnych |
Dokładnie
To ciężka praca, w trudzie i znoju.
merula napisał/a | zaczęłam czytać Twoje dzieło i mam jedną uwagę na początek. czemu mówisz o Krzyżakach jako o Prusakach? to chyba jednakowoż nie to samo? |
Podaj stronę.
Może są nazywani panami pruskimi, ale nigdy nie określam ich jako Prusaków.
merula - 30 Listopada 2010, 15:50
strona 8
Cytat | W każdej chwili mógł spotkać pruskich rycerzy jadących na kolejną rejzę... |
a potem w przypisie
Cytat | Wyprawa łupieżcza ( od niemieckiego Reise) na Litwę i Żmudź, dokonywana przez zakonników oraz zaproszonych krzyżackich gości. |
może samodzielnie nie daje to wrażenia Prusaków, ale w zbitce jest sugestia takowa, a z tego co wiem pojęcie, Prus jako prowincji/domeny powstało dobre pół wieku później, a ziemie pruskie raczej dotyczyły ziem Prusów, zupełnie nie mających nic wspólnego z zakonem.
może nadinterpretuję, ale uderzyło mnie w oczy.
|
|
|