Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński
Kruk Siwy - 27 Września 2007, 09:34
I bardzo dobrze, kontakt z Wielkopolską nawiązany! I niech inni patrzą i się wstydzą - zawsze znajdą jakąś wymówkę żeby się nie stawić...
Co do skromności... nie przesadzajmy z nią. Niedocenianie swego czaru i uroku osobistego nie "karkuluje" się.
Uwaga stolyco ! Agi nadchodzi!
A tak nawiązując do AD XIII to mamy na forum całkiem niezłą reprezentację autorów z tej antologii - Navajero, Komuda, Dębski, Wroński, Kozak i mua. No i Piekara choć on na forum to raczej byt czysto umowny.
gorat - 27 Września 2007, 11:55
Agi55, zawsze możesz na Centralny zajrzeć. Jak nie będzie tam, to wydawnictwo pupy dało.
Agi - 27 Września 2007, 13:27
gorat, będę wysiadała na Zachodnim, na Centralny to dopiero przy wyjeździe. Nic to, jakoś sobie poradzę.
gorat - 27 Września 2007, 13:54
Nie będziesz przejeżdżała obok?
Kruk Siwy - 27 Września 2007, 14:03
Czego gorat, ?
Agi - 27 Września 2007, 14:08
gorat, ja z zachodu jadę. Kruk Siwy, daruj te rozważania komunikacyje w Twoim wątku.
Kruk Siwy - 27 Września 2007, 14:11
gorat coś nie kumaty... a gadajcie sobie ile chcecie. Nie jestem zielony a Wy nie obrażacie gospodarza.
dalambert - 27 Września 2007, 15:27
Agi 55 słoneczko ty nasze na forum - niebie pilnujące i strzegące nas łajdaków starych od wszelkiego złego - wątek komunikacyjny nieustający w naszym życiu jest bo ciągle gdzieś się idzie i nie dochodzi, a Kruczysko stare to nawet dzieła literackie w autobusach komunikacji miejskiej pisuje. Taki zawzięty jest!
Anonymous - 27 Września 2007, 15:43
dalambert napisał/a | Agi 55 słoneczko ty nasze na forum - niebie pilnujące i strzegące nas łajdaków starych od wszelkiego złego |
Zapachniało mi tu inwokacją jakąś?
gorim1 - 27 Września 2007, 16:29
antologia jest już wysyłana przez Olesiejuka po księgarniach wiadomości od pewnej osóbki z księgarni. Na centralnym może być już dzisiaj.
Agi a co ci szkodzi się telepnąć tam ten kawałeczek malutki (nie ma to jak podpis kruka )
Agi - 27 Września 2007, 20:21
dalambert, komplemnciarz z Ciebie
Ja aż taka zawzięta, jak Kruk nie jestem - w środkach lokomocji, którymi nie muszę osobiście kierować jedynie czytam, do pisania już chyba nie dorosnę.
gorim1, 12 października znowu będę w Warszawie, tym razem w centrum, nie na Okęciu, mam niepłonną nadzieję, że książka jeszcze będzie, a Kruk zechce mnie widzieć i autografu nie poskąpi.
Kruk Siwy - 28 Września 2007, 12:52
Oczywiście, że nie poskąpi...
Trzymam w ręku nowiutki egzemplarz AD XIII. Grubas! Będziecie mieli co poczytać - zestaw autorów interesujący jak sądzę. Co do tekstów to znam oprócz mojego jeno dwa więc zaopiniuję po przeczytaniu całości.
A Agi 55 już w Wawie. Cieszę się na popłudniowe spotkanie.
dalambert - 28 Września 2007, 14:08
Cytat | A Agi 55 już w Wawie. Cieszę się na popłudniowe spotkanie |
A ja jako łajdak stary i tak Wam nie odpuszczę he, he, he
Navajero - 29 Września 2007, 00:11
"Bardzo zły" jest bardzo dobry Przeczytałem
Agi - 29 Września 2007, 04:39
Kruku Siwy, dotarłam bezpiecznie do domu, dziękuję serdecznie za wszystko, a zwłaszcza rycerską ekortę.
Opowiadanie przeczytam raz jeszcze, jak tylko się wyśpię.
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 09:32
Dzięki czytelnicy moi...
to miłe. Naprawdę już cieszę się na pisanie następnych opowiadań z cyklu " praskiego"
siadam nieodwoalnie w styczniu. Uważam, że zasługują na zebranie ich w jednym tomie.
Agi55, nie mówmy o rzeczach oczywistych. Bardzo fajnie że znalazłaś czas dla Dalamberta, Meruli, Khorna i dla mnie.
O Qurczę zapomniałem o Rodionie. Ale chłopina taki niepozorny.
Agi - 1 Października 2007, 09:36
Kruku Siwy, siadaj, siadaj. Dwa bardzo dobre opowiadania już masz, jeszcze ze trzy i będzie piękny zbiór.
Bardzo zły przeczytany i przemyślany ponownie. Nie mam się do czego czepić. Gratuluję!
Nie zapominaj o Rodionie. Spotkanie w Paradoxie nadzwyczaj udane! Dziękuję wszystkim, którym chciało się przyjść, przyjechać i być ze mną przez kilka godzin.
Edit: literówka
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 09:43
Agi55, mam i trzecie... trochę wymaga poprawki, było publikowane w SF z lutego 2005 roku. Druga Liga Razem to już paniedzieju 240 tys znaków. Rzeczywiście zamierzam dopisać trzy teksty, jakiej objętości jeszcze nie wiem.
Agi - 1 Października 2007, 09:46
Ze wstydem przyznaję, że wtedy jeszcze nie czytałam SF, spróbuję się dokopać.
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 09:50
Widziałem jeszcze jakieś egzemplarze w Minas Nursus. A jakby co podeślę...
Godzilla - 1 Października 2007, 11:24
Wiesz, Kruku, ja sobie po prostu poczekam na zbiorek opowiadań praskich. AD XIII nie kupię i już. Tekst, który dała Fabryka na spróbowanie, jest dla mnie kompletnie nie do czytania. Wyczyny degeneratów znęcających się nad cywilami w Bośni, Sudanie czy gdziekolwiek - po lekturze wiadomości z ostatnich dwudziestu lat mam pewne pojęcie co uzbrojony degenerat może zrobić z kobietą albo z dzieckiem, ale nie za bardzo chcę o tym sobie przypominać. I dlatego wybacz, ale poczekam. Trochę niecierpliwie.
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 11:32
To trochę przykre i hm... niesłuszne?
I nie mówię tego w kontekście swojego tekstu. Wyrokować ot tak na podstawie jednego fragmentu? Godzilla, nie namawiąc Cię na kupno namawiam jednak żebyś sięgnęła w Złotych Tarasach pod AD i zerknęła do innych opowiadań. Nigdy w żadnej antologii nie przypadną Ci wszystkie teksty do gustu.
Tak poprostu "nie bywajet".
Godzilla - 1 Października 2007, 12:06
Co ja poradzę że od dawna mam odrazę do makabry, zwłaszcza takiej, która się pokrywa z rzeczywistością. Nie umiem oceniać tego na zimno, jak krytyk, recenzent czy ktoś taki. I pewnie już się nie nauczę, skoro dotąd się nie nauczyłam.
Masz rację, przyjrzę się jeszcze tej książce jak będe miała okazję.
A na opowiadania praskie czekam
dalambert - 1 Października 2007, 14:44
Gratulacje za "Bardzo złego" zbierasz Kruku słusznie,bo opowieść przednia,nawet jak się starzy prażanie będą czepiać istnienia, lub nie istnienia podziemi pod jeziorkiem Kamionkowskim i Parkiem Skaryszewskim, ci to! jak mały rycerz mawiał - w fabule siedzi i to najważniejsze.
Pozatym hurrra , że wyszło
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 14:47
A jęzor ktoś Ci kiedyś utnie. Nie spojleruj!
Poza tym dzięki, zwłaszcza Puckowi za pomoc...
dalambert - 1 Października 2007, 15:02
Spojler to na niemodnych autach bywa, a dzieło Mistrza obroni się i tak - genialnością swą nieslychaną
mawete - 1 Października 2007, 15:24
W Lublinie knigi jeszcze nie da się kupić...
dalambert - 1 Października 2007, 15:27
mawete napisał/a | W Lublinie knigi jeszcze nie da się kupić... |
A wydawnictwo tam przecie rezyduje, patrz Pan panie dziejaszku do czego ten olesiejukowy i empikowy monopol doprowadza, brrrr
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 15:28
Uj, niedobrze...
uwzględniłem większość Twoich uwag .
Dzięki.mawete
dalambert - 1 Października 2007, 15:30
Dobrze, dobrze byle tak dalej i więcej, żądz moc móc wzmóc /twórczo/znaczy się
|
|
|