To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Zgaga - 6 Wrzeœśnia 2010, 08:41

A co powiecie o Dowodach zbrodni (Cold Case) i Zbrodniczych umysłach (Criminal Minds).
dalambert - 6 Wrzeœśnia 2010, 09:21

Ludzie chudego , czy jakoś tak - wczoraj wieczorem Polsat - NIE, nie i jeszcze raz nie - ten stopien głupoty mnie obala, takiego kretynizmu dawnonie widziałem , brrrrrrrrr :evil:
Sandman - 6 Wrzeœśnia 2010, 10:04

Zgaga, Criminal minds mnie osobiście bardzo się podoba. Na pewno 3 klasy wyżej niż jakieś dziwne CSI Miami.
joe_cool - 6 Wrzeœśnia 2010, 11:57

Cold case jest całkiem fajne, niestety, zazwyczaj trafiam na to w połowie odcinka. I jeszcze Without a Trace jest cool, zwłaszcza, że lubie tego aktora (Anthony La Paglia, czy jak mu tam) ;)
Memento - 6 Wrzeœśnia 2010, 12:50

Sandman napisał/a
Zgaga, Criminal minds mnie osobiście bardzo się podoba. Na pewno 3 klasy wyżej niż jakieś dziwne CSI Miami.

CSI Miami to IMHO najsłabsza z serii CSI. CSI: Las Vegas po kilkunastu odcinkach zaczęło mnie nużyć, ale CSI: NY wciąż wciąga. Criminal Minds też bym polecił, a od siebie polecam Profiler.

Ozzborn - 6 Wrzeœśnia 2010, 12:53

Memento napisał/a
CSI Miami to IMHO najsłabsza z serii CSI.

Ale ma najfajniejsze laski, coś za coś ;P:

merula - 6 Wrzeœśnia 2010, 14:33

oba przez Ciebie Zgago wspomniane seriale lubię i uważam, że warto.
Zgaga - 6 Wrzeœśnia 2010, 17:08

Ooo...to powoli krystalizują mi się plany oglądacza na najbliższy czas. Jeszcze dziś mnie czekają dwa odcinki Upadłych (Fallen), a potem wrócimy do świata kryminałów.
joe_cool - 6 Wrzeœśnia 2010, 19:24

A w ogóle wstyd się przyznać, ale wciągnęłam się ostatnio w serial Plotkara (Gossip girl). :oops: Na razie obejrzałam dwa sezony, trzeci przede mną. Problemy bogatych nastolatków są urocze :)
I gdzieś mi wcięło listę seriali do obejrzenia, i będę musiała zrobić nową :roll:

Memento - 6 Wrzeœśnia 2010, 20:51

Na nową koniecznie wciągnij Breaking Bad. <:
joe_cool - 6 Wrzeœśnia 2010, 21:59

Jednak stara się znalazła, a Breaking Bad na niej jest :)
Ziuta - 6 Wrzeœśnia 2010, 22:03

Mad Men. I tyle w temacie :mrgreen:
Matrim - 6 Wrzeœśnia 2010, 22:43

Apropos serialów kryminalnych to przypomniał mi się Mentalista - dziś pilot właśnie leci na TVN, więc jest szansa na sprawdzenie :)
Ozzborn - 6 Wrzeœśnia 2010, 22:46

Gilmore Girls, Deadwood i That 70s show!

Z bardziej niszowych polecam brytyjskie komedie: Green wing, Office, Worst week of my life i wg mnie najlepszy serial komediowy ever: Coupling!

Zgaga - 7 Wrzeœśnia 2010, 09:20

Upadłych (Fallen) obejrzałam. Taki sobie mini serialik (3 odc.) dla podlotków. Jak nie wampiry i wilkołaki to anioły. Bywa.
Memento - 7 Wrzeœśnia 2010, 23:09

Finał trzeciej serii Breaking Bad zjadł wszystkie Hausy i Losty bez popitki. WOW. WOW! :shock:
Matrim - 7 Wrzeœśnia 2010, 23:23

I ta - na pewno przegrywa z finałem drugiego sezonu West Wing :)
Nath - 10 Wrzeœśnia 2010, 00:52

Ozzborn napisał/a
Nath, czego jak czego, ten serial ma wiadra klimatu. Myślę, że Cię zainspiruje.
Właśnie dostałem 2 i 3 sezon i będę miał dylemat czy obejrzeć akuratnie odcinek Gilmórek czy Deadwood ;P:

Właśnie zbliżam się niebezpiecznie do końca pierwszego sezonu. Miałeś rację, klimat jest fajny i rzecz dość inspirująca... Wypowiem się szerzej, jak skończę oglądać, a póki co powiem tylko:

Spoiler:

Pozdrawiam

Ozzborn - 10 Wrzeœśnia 2010, 08:03

Spoiler:

Chyba wrócę na chwilę do Deadwood, bo jakoś po dniu przerwy nie mam ciśnienia na Gilmórki :P

Ozzborn - 10 Wrzeœśnia 2010, 22:22

Ok, przyznaję się - skłamałem :twisted: Zostały mi tylko 3 odcinki do końca 3 sezonu Gilmórek, więc jakżebym mógł nie obejrzeć ;P:

Strasznie fajowo się skończył ten sezon... aż się zwrószyłem :oops: Zostało jeszcze 5 serii, ale i tak już się boję co to będzie za smutne życie jak się skończy :wink:

Tymczasem chyba faktycznie zrobię sobie przerwę na Deadwood... poza tym zaopatrzyłem się w Firefly, który jest krótki i mocno rekomendowany. Zobaczymy ile wytrzymam bez dziewczyn ;P:

Memento - 10 Wrzeœśnia 2010, 23:31

Jak ja lubię takie głupie filmy i seriale. Będzie trzeba zobaczyć. :mrgreen:
Zgaga - 11 Wrzeœśnia 2010, 07:12

Obejrzałam sobie wczoraj dwa pierwsze odcinki Sue Thomas: Słyszące oczy FBI . Na razie tak sobie, trochę bez pazura. Ale jeszcze damy szansę, niektóre serial trochę się długo rozwijają.
Hubert - 11 Wrzeœśnia 2010, 14:21

TVP powtarza drugi sezon Gliny. Wprawdzie pierwsze dwa odcinki puszczono wczoraj o nieludzkiej godzinie, pierwszej w nocy, ale to raczej wina festiwalu w Opolu. W dodatku na półkach sklepów - Empik, MediaMarkt znów pojawiły się pudełka DVD z pierwszym sezonem. Czyżby?...
Ozzborn - 12 Wrzeœśnia 2010, 14:16

Obejrzałem sobie pilota Firefly...
:shock: to jest genialne! Jaki zły, pokrętny i okrutny umysł uciął serię po 1 sezonie :shock: :evil:

hrabek - 13 Wrzeœśnia 2010, 14:08

Ozzborn i jewgienij: a słyszeliście o Parenthood? Tam też gra Lauren Graham, drugi sezon na dniach rusza, a z opisu wynika, że to też taki rodzinny obyczaj, jak Gilmorki. Dopiero przed chwilą dowiedziałem się o tym serialu, może być niezły.
Pytam, żeby temat zarzucić, bo a nuż któryś z was słyszał? A może inni forumowicze mieli okazję się zapoznać?

Ozzborn - 13 Wrzeœśnia 2010, 17:27

hrabek, mniut na moje serce :P Nie znam, ale na pewno się zapoznam... choćby było i kiepskie, i tak będzie miało Lauren ;P:

Tymczasem w ramach oddechu i chęci stęsknienia się za dziewczynami, wciągnąłem się w Firefly - genialny jest ten serial - idealne połączenie westernu i space opery.

Nath - 13 Wrzeœśnia 2010, 20:07

Game Of Thrones

Nie wiem czy ktoś już linkował wcześniej czy nie, ale ciekawe...
Pozdrawiam

Jaden Kast - 13 Wrzeœśnia 2010, 22:55

Ozzborn napisał/a
Tymczasem w ramach oddechu i chęci stęsknienia się za dziewczynami, wciągnąłem się w Firefly - genialny jest ten serial - idealne połączenie westernu i space opery.

Ozzborn, jak pierwszy raz słyszałem o tym serialu to myślałem, że ktoś się rąbnął określając go jako mix westernu i space opery właśnie (jakiś niedouczony pan redaktor czy kto). Potem był opening i krótkie WTF?!, a następnie fascynacja, że można stworzyć coś tak kapitalnego. I najchętniej zrobiłbym krzywdę społeczeństwu amerykańskiemu za niski poziom oglądalności.

Jak już skończysz serial to zostanie ci jeszcze film - Serenity - pełnoprawny kontynuator serii. Poza tym są jeszcze jakieś komiksy, ale tych nie czytałem tylko mi na Amazonie kiedyś mignęły.

Sandman - 13 Wrzeœśnia 2010, 23:01

Jaden Kast, tam nie chodziło o poziom oglądalności, bo ten był całkiem spory, ale o tarcia między producentem, a twórcą, a największym problemem ponoć była kolejność wyświetlania odcinków.
Zagubiony - 14 Wrzeœśnia 2010, 05:29

Ozzborn napisał/a
Strasznie fajowo się skończył ten sezon... aż się zwrószyłem

Finał czwartego sezonu jest jeszcze lepszy, a piątego wręcz genialny. Wstecznie współczuję tym co oglądali Gilmorki na bieżąco, gdyż cliffhangery międzysezonowe musiały być niezmiernie irytujące. Obecnie jestem na szóstym sezonie i nie mogę się oderwać.

Ozzie - wracaj do dziewczyn Gilmore :) . Chętnie poczytam Twoje opinie i komentarze o rozwinięciach fabularnych.

Partner forum