Summa Technologiae - Telefony komórkowe
Taselchof - 12 Lutego 2008, 12:06
ja właśnie zastanawiam się nad zakupem nowej komórki poprzedni Panasonic SA6 miał mocna baterie i też był właściwie przez dwa lata nie pokonany właśnie myślałem o kupnie SE K800i albo jakiejś noki
hjeniu - 12 Lutego 2008, 12:13
Nokia ostatnio strasznie leci sobie w kulki z bateriami - w mojej N80 z wszystkimi bajerami typu wyświetlacz o wysokiej rozdzielczości, lampka do aparatu, MP3, radio, Wi-Fi bateria ma pojemność o 1/3 mniejszą od tej w Nokii 3510i. Normalnie kpina.
Iwan - 12 Lutego 2008, 12:41
no to fakt, z bateriami to nokia w nowych modelach nie zachwyca
Adashi - 12 Lutego 2008, 13:34
No też mam SE k750i i jestem zadowolony, polecam też k610i (lub wspomniany k800i) również fajny
Rafał - 12 Lutego 2008, 13:43
A ja średnio. Złącze ładowania i słuchawek nie jest najlepszym rozwiązaniem, podatne na rozłączenia. Dyktafon praktycznie nic nie rejestruje, na czarnej farbie/oksydzie? panelu każda ryskę widać z kilometra, złażą srebrzenia z każdego plastikowego miejsca. Po blisko 2 latach eksploatacji optycznie jest zjechany, że wstyd do ucha przykładać W czerwcu kończy mi się umowa, chyba wrócę do Nokii. Poprzednia 6310i jest nie do zajechania, chyba model wszechczasów - jeśli tylko o telefonie mowa.
Adashi - 12 Lutego 2008, 13:47
E tam, Rafał, bo Ty używasz, go jako latarki w piwnicy i często Ci spada Sam tak mówiłeś, o ile dobrze pamiętam
Agi - 12 Lutego 2008, 13:49
Mam Nokię 6380i, jestem zadowolona, ale zgadzam się z Rafałem 6310i technicznie była lepsza - używałam jej poprzednio.
dalambert - 12 Lutego 2008, 15:08
Agi, zawsze uawzałem, że najwiekszym wrogiem DOBREGO jest "lepsze!"
Agi - 12 Lutego 2008, 15:59
dalambert, nic na to nie poradzę, tak mnie "służbowo" wyposażyli
ilcattivo13 - 12 Lutego 2008, 18:33
Ja byłem kiedyś "służbowo wyposażony" w Nokię, która ważyła prawie dwa kilo (tyle co cegła dziurawka). Nie pamiętam modelu, ale to jeszcze było za czasów Centertela. Nigdy nie bałem się odwozić utargu do banku... Od tamtej pory mam awersję do tej marki. Poza tym za bardzo zżynają pomysły z Motorolek i w dodatku nie patentują własnych nadajników (no chyba, że zaczeli coś robić w tym roku).
Agi - 12 Lutego 2008, 18:38
Też miałam takie monstrum pasek od torebki nie wytrzymywał ciężaru.
ilcattivo13 - 12 Lutego 2008, 19:59
A strach było zgubić, bo kosztował tylo co moje ówczesne półroczne pobory.
Agi - 12 Lutego 2008, 22:02
Nie pamiętam ile kosztował, ale pamiętam, że musiałam po niego do Poznania jechać. Ceremonia na 24 fajerki.
ilcattivo13 - 12 Lutego 2008, 22:18
No i ta bateria, którą trzeba było ładować codziennie, albo na stałe mieć telefon podłączony do gniazda zapalniczki w samochodzie... Ech, to była "tiechnołogia"...
Ziemniak - 12 Lutego 2008, 22:27
Ja używam Samsungów i jestem zadowolony, do tej pory przerobiliśmy z żoną pięć modeli i wszystkie do tej pory działają (najstarszy ma 6 lat).
GAndrel - 14 Marca 2008, 16:20
A ja wpadam w coraz głębszą frustrację, bo właśnie postanowiłem przejść z karty na abonament i nie mogę znaleźć sensownego telefonu. A mam tam niewielkie wymagania. Klapka lub slider, odtwarzacz mp3, wygodne klawisze sterujące nim w trybie zamkniętym. I najgorsze: ma ładny być. I chyba po takie Kononowicz przyszedł. :/
GrapeVine - 14 Marca 2008, 16:32
Pod względem ładności to chyba właśnie Samsungi się sprawdzają wśród sliderów jest spory wybór, nawet kolorystyczny
GAndrel - 14 Marca 2008, 17:19
Z Samsungów podoba mi się tylko SGH-U700. Miał ktoś z nim do czynienia?
ilcattivo13 - 16 Marca 2008, 21:44
A Motorole z serii K? Całkiem ładnie potaniały ostatnio...
hrabek - 18 Marca 2008, 11:54
Nokia 6500 slide. Bardzo ladny. Do tego ma obiektyw Carl Zeiss w aparacie, 3,2 mln pixeli i lampe blyskowa. Do kompletu dostajesz dodatkowo kabel do telewizora (sic!)
GAndrel - 18 Marca 2008, 12:21
Co do Motoroli to nadal mam ochotę nabyć maxx V6 lub V3xx. Tylko, że w okolicznych Germanosach jej nie mają. :/ A może Samsung t439, lub sgh-j400.. Sam już nie wiem..
I nastąpiła u mnie dalsza ewolucja poglądów. Teraz szukam też jakiegoś sensownego smartphona. Z istniejących podoba mi się Blackberry pearl. Najlepiej 8120 bo ma już Wi-Fi. Ale coś czuję że poczekam na nieistniejace. Neo Freerunner lub coś z Androidem.
Witchma - 18 Marca 2008, 12:26
najłatwiejsze w obsłudze są sony ericssony skoro ja się potrafię nimi posługiwać, to już każdy...
teraz mam z710i i bardzo sobie go chwalę, ale to skrzydełko, więc chyba nie kwalifikuje się do wymagań GAndrela
hrabek - 18 Marca 2008, 15:48
ze smartfonow to eten glofiish albo htc tytn II, mam to ostatnie i mozliwosci ma super. W sklepie widzialem tez toshibe, wyglada podobnie, a ze w srodku tez windows mobile, to pozostaje tylko kwestia indywidualnej estetyki. eten ma rozdzielczosc 640x480, to dodatkowy atut, pozostale standardowo 320x240.
GAndrel - 18 Marca 2008, 16:44
Tylko te ceny... :/
hrabek - 19 Marca 2008, 08:38
No ja wzialem ostatnio Tytn II w Erze za 600zl, ale ja mam znajomosci. Rzeczywiscie ceny nie sa zbyt przystepne, ale z drugiej strony chciales smartfona przeciez
W wersji ekono sprawdz Nokie E50 lub E51. Ja przez pewien czas uzywalem E50 i nabralem sporo szacunku do niego. Naprawde wiele rzeczy mozna z nim zrobic. Zalezy czego oczekujesz od smartfona, ale w tym jest fajna synchronizacja, automatyczny update oprogramowania, oczywiscie porzadny terminarz, kontakty, itd.
GAndrel - 19 Marca 2008, 10:08
Chyba już nie chcę.
Ale deweloperska wersja Neo 1973 kosztowała chyba $300, więc może na Freerunnera będzie mnie stać. Degraduję swoje wymagania do zwykłega music phona. Teraz prowadzi Samsung J400 w Playu.
hrabek - 19 Marca 2008, 10:11
Z musicfonow moja zona uzywa juz trzeciego kolejnego sony ericssona. W tej chwili to SE W880i. Cieniutki, z ladnym ekranem. Troche male przyciski, ale mozliwosci ma naprawde niezle. I ostatnimi czasy mocno potanial, wiec cena nie powinna odstraszac.
Na samsungach kompletnie sie nie znam, co nie znaczy, ze nie sa to dobre telefony. Po prostu z jakiegos powodu mimo obfitej w telefony kariery nigdy nie uzytkowalem zadnego samsunga, ani nawet nie mialem w reku dluzej niz pol minuty.
GAndrel - 19 Marca 2008, 11:27
Ale SE W880i to "bar", a u mnie wymóg "flip" lub "slide" pozostał.
A u Samsunga zdarzają się złe opinie... Rację mają psycholodzy. Za duży wybór unieszczęśliwia.
hrabek - 19 Marca 2008, 11:51
jak flip to kiedys chorowalem na SE W710, ale w Erze w promocji nie bylo, a na allegro to mi szkoda kasy bylo, zeby kupowac. A to porownywalny mozliwosciami telefon, no i jest flip. Mozesz zobaczyc, ceny pewnie mocno spadly, bo to juz dosc wiekowy telefon (biorac pod uwage, ze co miesiac firma wypuszcza kilka nowych, a ten pewnie ma z rok-poltora), ale rozumiem, ze ciebie nowy interesuje, wiec pewnie cenowo nie bedzie to za dobra rzecz.
Jesli chodzi o slide i smartfony, to zobacz Nokie E65, jest i slide i ma Symbiana, tego samego co w E50/E51. Co prawda dziala troche wolniej od tamtych, ale nie sadze, zeby to mialo takie duze znaczenie. I nawet ladnie wyglada.
GAndrel - 19 Marca 2008, 12:03
Muszę jeszcze bardziej zawęzić kryteria. Nie dam 100 zł za telefon. Nawet mądry.
Maksymalna suma to jakieś 350 zł z abonamentem około 40zł. Za te pieniądze Play oferuje Motorolę V3xx i znowu o niej myślę. Ewentualnie maxx V6 za 250zł.
|
|
|