To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Kostucha Drang - 10 Maj 2010, 15:26

każdy popiera kazdego ?!? O cholera - ale milutko :)
hrabek - 10 Maj 2010, 15:31

Kurczę, jak tu te wszystkie krzyżyki zmieścić na jednej karcie teraz?
NURS - 10 Maj 2010, 16:38

Nikt nikogo nie popiera, to była taka akcja ze względu na krótki czas zbierania podpisów. Apelowano by ludzie podpisywali się u każdego, zeby kandydaci mogli zebrać podpisy na czas, bo liczyć się będą i tak głosy oddane na wyborach.
Piech - 10 Maj 2010, 17:18

No właśnie. To są podpisy, żeby ktoś mógł kandydować. I jest z czego robić sensację?
Kostucha Drang - 10 Maj 2010, 18:54

Piech napisał/a
No właśnie. To są podpisy, żeby ktoś mógł kandydować. I jest z czego robić sensację?

A bo mi się to dziwne wydaje.

Niby istnieje wymóg zgodnie z którym żeby brac udział w pewnym konkursie nalezy zebrac pewna ilosc podpisów. Ale nic to: zaradni uczestnicy konkursu umawiają się, że poprą się wzajemnie i dzięki temu wszyscy staną do konkursu - omijając dzięki temu pierwszy etap.

Żenująca w tym wszystkim nie jest nawet ta umowa co stopień otumanienia "publiczności" tego konkursu, która nie widzi w tym niczego dziwnego ( i która pewnie zapłaci za ten cyrk własnymi pieniędzmi ).

pozdrowienia

Easy - 10 Maj 2010, 23:41

http://www.dziennik.pl/po...yl_skazany.html

Andrzej Lepper nie zostanie prezydentem!

mad - 11 Maj 2010, 00:30

No rzeczywiście, szanse miał niemałe ;P: :wink:
dalambert - 11 Maj 2010, 14:00

LEPPER jednak dopuszczony , PKW zmienila zdanie :shock:
Jak tak samo głosy będą liczyć to moze być ciekawie :twisted:

Agi - 11 Maj 2010, 14:01

TVP1 ma nowego szefa, absolutnie obiektywnego i niezaangażowanego politycznie :wink:
dalambert - 11 Maj 2010, 14:06

Agi, TVN, GW,tyz mają szefów absolutnie obiektywnych i NIE zaangażowanych politycznie - I bardzo mnie to cieszy, że chociaż w TVP nie mam nieustannego szczucia na PiS tylko na innych tyż - komu się nie podoba to zawsze odpocznie w Szkle Kontaktowym - to jest program obiektywnego osądu rzeczywistości :wink:
Agi - 11 Maj 2010, 14:08

dalambert, TVN i GW w przeciwieństwie do TVP1 są własnością prywatną i nie są utrzymywane z m.in. moich pieniędzy.
Porównanie nietrafne drogi dalambercie.

dalambert - 11 Maj 2010, 14:11

Agi, i właśnie dlatgo mogą szczuć jak chcą - mnie poprostu cieszy, ze nie udało sś Salonowi położyć Łapy na TVP bo jeszcze się do słuchania nadawane tam wiadomości nadają i widzę , ze dobrze wydają MOJE pieniądze ;P:
Agi - 11 Maj 2010, 14:13

Problem polega na tym, że te wiadomości powinny nadawać się do słuchania dla wszystkich. Po to jest telewizja za przeproszeniem publiczna. ;P:
Niech sobie PIS kupi prywatną telewizję i nadaje co chce, nie mam nic przeciwko, ale od publicznej wara!

dalambert - 11 Maj 2010, 14:16

Agi, dla wszystkich to Miś Uszatek był, a jak na PiS nie szcują to już skandal i brak "obiektywizmu"
Problem polega na tym że Wiadomości TVP są obiektywne i to boli, oj boli ze wrzask się pod niebiosa z TVN, Polsatu i innych niesie :mrgreen:

Agi - 11 Maj 2010, 14:18

Nie, dalambercie, wiadomości w jedynce nie są obiektywne.
Martva - 11 Maj 2010, 14:32

dalambert napisał/a
Agi, TVN, GW

aaaaargh, idę szukać szczęki piętro niżej :shock:

Anonymous - 11 Maj 2010, 14:32

dalambert napisał/a
LEPPER jednak dopuszczony , PKW zmienila zdanie :shock:
Jak tak samo głosy będą liczyć to moze być ciekawie :twisted:

Nie słuchałem całego wyjaśnienia PKW, ale być może zaszło po prostu nieporozumienie. PKW sprawdza informacje o karalności kandydatów w Krajowym Rejestrze Karnym. Lepper musiał być tam wpisany, jeśli miał uprawomocniony wyrok np za tzw. przestępstwo umyślne (a miał chyba za znieważenie funkcjonariusza). W prawie karnym przestępstwa dzielą się między innymi na umyślne i nieumyślne. Przestępstwo umyślne występuje, gdy sprawca ma zamiar je popełnić, albo przewidując możliwość jego popełnienia godzi się na to. Zatem jeśli Lepper krzyczał z mównicy, że ktoś tam w Sejmie jest *beep* i mordercą, to jest to przestępstwo umyślne. W przypadku wyroku skazującego następuje wpisanie do KRK, ale skazany może się odwoływać do sądu wyższej instancji, a gdyby ten sąd podtrzymał wyrok - mamy kasację do Sądu Najwyższego. W tym konkretnym przypadku nie widzę innej możliwości, jak tylko uniewinnienie Leppera przez Sąd Najwyższy i...niezaktualizowanie KRK, z którego korzystała Państwowa Komisja Wyborcza. :mrgreen: Być może PKW skreślając Leppera oparła się na złych przesłankach, nie mam pojęcia. :) Niezależnie od wszystkiego to wielki cyrk, żeby facet tego pokroju lege artis kpił sobie z polskiego prawa i etyki.

dalambert - 11 Maj 2010, 14:33

Agi, Nie droga Agi wiedomości w jedeynca są obiektywne .

A tak w ogóle dziwnie się dzieje - było: " zabierz babci dowód" i szalało po necie, a dziś zaczyna :
Przebrała sie miarka - głosuję na Jarka :!:

Oj aż strach sie bać ;P:

Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 14:33

A tego nie zrozumiałem Martva, ? Poglądy dalamberta są przecież znane, co więc cię tak zaskoczyło?
Martva - 11 Maj 2010, 14:36

Absurdalność argumentu :)
dalambert - 11 Maj 2010, 14:39

Żerań napisał/a
Niezależnie od wszystkiego to wielki cyrk, żeby facet tego pokroju lege artis kpił sobie z polskiego prawa i etyki

To prawo kpi samo z siebie :!: W rejestrze SKAZANy, w Sądzie Wysokim przedawniony,
pięć paragrafów trzy interpretacje, jaka papuga taki wyrok :mrgreen:

Panstwo prawników, NIE Państwo prawa = jak mawiał śp. Rzecznik Kochanowski.

dalambert - 11 Maj 2010, 14:43

Martva napisał/a
Absurdalność argumentu

ależ ja niczego nie argumentuje, na cholerę mi się tutaj z końmi kopać, ale sie w przeciwieństwie do innych ;P:
cieszę, ze moje pieniądze nie idą na kolejną solonową tubę i co wolno mi ? WOLNO to wolny kraj. :mrgreen:

Martva - 11 Maj 2010, 14:49

Dobra, niech będzie: absurdalność nie-argumentu :D
Agi - 11 Maj 2010, 14:52

dalambercie, cieszy mnie Twa radość przeogromna, acz krótkotrwała, ponieważ dalej nie dam się podpuszczać i powód do radości szlag trafi :mrgreen:
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 14:57

Martva, jeśli o to chodzi to na dalamberta, możesz liczyć. Niejedną on nam jeszcze da okazję smakowania absurdu.
Martva - 11 Maj 2010, 14:59

No wieeem, ale jakoś nie byłam przygotowana po solidnej dawce realizmu, czyli walki z trawnikiem, a tu nagle czyms takim po oczach ^^
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 15:05

A gdyby jeszcze pufnął dymem z fai... to by było dopiero coś! Atak an allen fronten: psychologiczny, fizyczny i (nie) moralny.

Mam takie marzenie: żeby już się zapisał do Pisu. Wtedy się wykopyrtną w krótkich abcugach.

baranek - 11 Maj 2010, 15:08

niech wstąpi w szeregi PO. jako tajna broń Jarosława. niech ich rozwali od środka. tylko po kim wtedy będzie jeździł?
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 15:15

Tani i zdrowy żydomason rowerowy. (znaczy on zawsze gotowy by po nim pojeździć).

Niech wstąpi w Leppera! - taka jest moja myśl rewolucyjna. Co wy na to?

Matrim - 11 Maj 2010, 15:42

dalambert napisał/a
Agi, TVN, GW,tyz mają szefów absolutnie obiektywnych

Agi, masz obiektywnego szefa? :)

Kruk Siwy napisał/a
Niech wstąpi w Leppera!

Przypisujesz dalambertowi duchoświęte moce? :) Czy też może raczej demoniczne ;)

Partner forum