Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Kostucha Drang - 10 Maj 2010, 15:26
każdy popiera kazdego ?!? O cholera - ale milutko
hrabek - 10 Maj 2010, 15:31
Kurczę, jak tu te wszystkie krzyżyki zmieścić na jednej karcie teraz?
NURS - 10 Maj 2010, 16:38
Nikt nikogo nie popiera, to była taka akcja ze względu na krótki czas zbierania podpisów. Apelowano by ludzie podpisywali się u każdego, zeby kandydaci mogli zebrać podpisy na czas, bo liczyć się będą i tak głosy oddane na wyborach.
Piech - 10 Maj 2010, 17:18
No właśnie. To są podpisy, żeby ktoś mógł kandydować. I jest z czego robić sensację?
Kostucha Drang - 10 Maj 2010, 18:54
| Piech napisał/a | | No właśnie. To są podpisy, żeby ktoś mógł kandydować. I jest z czego robić sensację? |
A bo mi się to dziwne wydaje.
Niby istnieje wymóg zgodnie z którym żeby brac udział w pewnym konkursie nalezy zebrac pewna ilosc podpisów. Ale nic to: zaradni uczestnicy konkursu umawiają się, że poprą się wzajemnie i dzięki temu wszyscy staną do konkursu - omijając dzięki temu pierwszy etap.
Żenująca w tym wszystkim nie jest nawet ta umowa co stopień otumanienia "publiczności" tego konkursu, która nie widzi w tym niczego dziwnego ( i która pewnie zapłaci za ten cyrk własnymi pieniędzmi ).
pozdrowienia
Easy - 10 Maj 2010, 23:41
http://www.dziennik.pl/po...yl_skazany.html
Andrzej Lepper nie zostanie prezydentem!
mad - 11 Maj 2010, 00:30
No rzeczywiście, szanse miał niemałe
dalambert - 11 Maj 2010, 14:00
LEPPER jednak dopuszczony , PKW zmienila zdanie
Jak tak samo głosy będą liczyć to moze być ciekawie
Agi - 11 Maj 2010, 14:01
TVP1 ma nowego szefa, absolutnie obiektywnego i niezaangażowanego politycznie
dalambert - 11 Maj 2010, 14:06
Agi, TVN, GW,tyz mają szefów absolutnie obiektywnych i NIE zaangażowanych politycznie - I bardzo mnie to cieszy, że chociaż w TVP nie mam nieustannego szczucia na PiS tylko na innych tyż - komu się nie podoba to zawsze odpocznie w Szkle Kontaktowym - to jest program obiektywnego osądu rzeczywistości
Agi - 11 Maj 2010, 14:08
dalambert, TVN i GW w przeciwieństwie do TVP1 są własnością prywatną i nie są utrzymywane z m.in. moich pieniędzy.
Porównanie nietrafne drogi dalambercie.
dalambert - 11 Maj 2010, 14:11
Agi, i właśnie dlatgo mogą szczuć jak chcą - mnie poprostu cieszy, ze nie udało sś Salonowi położyć Łapy na TVP bo jeszcze się do słuchania nadawane tam wiadomości nadają i widzę , ze dobrze wydają MOJE pieniądze
Agi - 11 Maj 2010, 14:13
Problem polega na tym, że te wiadomości powinny nadawać się do słuchania dla wszystkich. Po to jest telewizja za przeproszeniem publiczna.
Niech sobie PIS kupi prywatną telewizję i nadaje co chce, nie mam nic przeciwko, ale od publicznej wara!
dalambert - 11 Maj 2010, 14:16
Agi, dla wszystkich to Miś Uszatek był, a jak na PiS nie szcują to już skandal i brak "obiektywizmu"
Problem polega na tym że Wiadomości TVP są obiektywne i to boli, oj boli ze wrzask się pod niebiosa z TVN, Polsatu i innych niesie
Agi - 11 Maj 2010, 14:18
Nie, dalambercie, wiadomości w jedynce nie są obiektywne.
Martva - 11 Maj 2010, 14:32
| dalambert napisał/a | | Agi, TVN, GW |
aaaaargh, idę szukać szczęki piętro niżej
Anonymous - 11 Maj 2010, 14:32
| dalambert napisał/a | LEPPER jednak dopuszczony , PKW zmienila zdanie
Jak tak samo głosy będą liczyć to moze być ciekawie |
Nie słuchałem całego wyjaśnienia PKW, ale być może zaszło po prostu nieporozumienie. PKW sprawdza informacje o karalności kandydatów w Krajowym Rejestrze Karnym. Lepper musiał być tam wpisany, jeśli miał uprawomocniony wyrok np za tzw. przestępstwo umyślne (a miał chyba za znieważenie funkcjonariusza). W prawie karnym przestępstwa dzielą się między innymi na umyślne i nieumyślne. Przestępstwo umyślne występuje, gdy sprawca ma zamiar je popełnić, albo przewidując możliwość jego popełnienia godzi się na to. Zatem jeśli Lepper krzyczał z mównicy, że ktoś tam w Sejmie jest *beep* i mordercą, to jest to przestępstwo umyślne. W przypadku wyroku skazującego następuje wpisanie do KRK, ale skazany może się odwoływać do sądu wyższej instancji, a gdyby ten sąd podtrzymał wyrok - mamy kasację do Sądu Najwyższego. W tym konkretnym przypadku nie widzę innej możliwości, jak tylko uniewinnienie Leppera przez Sąd Najwyższy i...niezaktualizowanie KRK, z którego korzystała Państwowa Komisja Wyborcza. Być może PKW skreślając Leppera oparła się na złych przesłankach, nie mam pojęcia. Niezależnie od wszystkiego to wielki cyrk, żeby facet tego pokroju lege artis kpił sobie z polskiego prawa i etyki.
dalambert - 11 Maj 2010, 14:33
Agi, Nie droga Agi wiedomości w jedeynca są obiektywne .
A tak w ogóle dziwnie się dzieje - było: " zabierz babci dowód" i szalało po necie, a dziś zaczyna :
Przebrała sie miarka - głosuję na Jarka
Oj aż strach sie bać
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 14:33
A tego nie zrozumiałem Martva, ? Poglądy dalamberta są przecież znane, co więc cię tak zaskoczyło?
Martva - 11 Maj 2010, 14:36
Absurdalność argumentu
dalambert - 11 Maj 2010, 14:39
| Żerań napisał/a | | Niezależnie od wszystkiego to wielki cyrk, żeby facet tego pokroju lege artis kpił sobie z polskiego prawa i etyki |
To prawo kpi samo z siebie W rejestrze SKAZANy, w Sądzie Wysokim przedawniony,
pięć paragrafów trzy interpretacje, jaka papuga taki wyrok
Panstwo prawników, NIE Państwo prawa = jak mawiał śp. Rzecznik Kochanowski.
dalambert - 11 Maj 2010, 14:43
| Martva napisał/a | | Absurdalność argumentu |
ależ ja niczego nie argumentuje, na cholerę mi się tutaj z końmi kopać, ale sie w przeciwieństwie do innych
cieszę, ze moje pieniądze nie idą na kolejną solonową tubę i co wolno mi ? WOLNO to wolny kraj.
Martva - 11 Maj 2010, 14:49
Dobra, niech będzie: absurdalność nie-argumentu
Agi - 11 Maj 2010, 14:52
dalambercie, cieszy mnie Twa radość przeogromna, acz krótkotrwała, ponieważ dalej nie dam się podpuszczać i powód do radości szlag trafi
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 14:57
Martva, jeśli o to chodzi to na dalamberta, możesz liczyć. Niejedną on nam jeszcze da okazję smakowania absurdu.
Martva - 11 Maj 2010, 14:59
No wieeem, ale jakoś nie byłam przygotowana po solidnej dawce realizmu, czyli walki z trawnikiem, a tu nagle czyms takim po oczach ^^
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 15:05
A gdyby jeszcze pufnął dymem z fai... to by było dopiero coś! Atak an allen fronten: psychologiczny, fizyczny i (nie) moralny.
Mam takie marzenie: żeby już się zapisał do Pisu. Wtedy się wykopyrtną w krótkich abcugach.
baranek - 11 Maj 2010, 15:08
niech wstąpi w szeregi PO. jako tajna broń Jarosława. niech ich rozwali od środka. tylko po kim wtedy będzie jeździł?
Kruk Siwy - 11 Maj 2010, 15:15
Tani i zdrowy żydomason rowerowy. (znaczy on zawsze gotowy by po nim pojeździć).
Niech wstąpi w Leppera! - taka jest moja myśl rewolucyjna. Co wy na to?
Matrim - 11 Maj 2010, 15:42
| dalambert napisał/a | | Agi, TVN, GW,tyz mają szefów absolutnie obiektywnych |
Agi, masz obiektywnego szefa?
| Kruk Siwy napisał/a | | Niech wstąpi w Leppera! |
Przypisujesz dalambertowi duchoświęte moce? Czy też może raczej demoniczne
|
|
|