Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)
ilcattivo13 - 13 Sierpnia 2009, 22:10
Humbuk - witaj Nie będę Cię bił, boś somsiad. Ale nie zaszkodziłoby, gdybyś uściślił - wschód, czy zachód KTJ?
Memento - 13 Sierpnia 2009, 22:34
'Łaaał, faaaajneeee', pomyślałem sobie gdy po zarejestrowaniu rzuciło mnie od razu do regulaminu. Tak fajne że aż przeczytałem regulamin, co robię niezmiernie rzadko. A jak już mam całkiem dobry nastrój, co ostatnio też zdarza się bardzo rzadko, to napiszę parę słów o sobie.
Witajcie, umiłowani w - nie tylko fantastycznej - literaturze bracia i siostry. Wybrałem nick Memento z paru powodów. Pierwszy - tak ma na imię filozof z książki 'Głos Boga' Jacka Soboty; książki, która swego czasu wywarła na mnie po prostu piorunujące wrażenie. Drugi - tak jak wspomniany filozof, sam też lubię pofilozofować, powiedziałbym nawet że to moje hobby. Last but not least - 'Memento' to tytuł jednego z moich przenajulubieńszych filmów. Inne filmy Nolana też lubię - zwłaszcza oba 'Batmany' - ale 'Memento' wgniótł mnie w fotel i wyrwał ze skarpetek.
Fanatyk ciężkich brzmień, zimnego piwa i Stephena Kinga - tak można by mnie określić w wielkim skrócie. Lubię wszystko, od starego rocka po brutal death metal i goregrind, o ile wpadnie mi w ucho (na ten przykład, taki slipknot a.k.a. shitknot wybitnie mi w ucho nie wpada i wpaść nie chce). Generalnie lubię każdy alkohol, byle nie za tani i dobrze schłodzony. Ale i tak najczęściej wypada na browara. Twórczością Stephena Kinga zachłysnąłem się już ładnych parę lat temu, gdy przeczytałem 'Uciekiniera', a później 'Christine'. Jego pisanina ma to 'coś' nienazwanego, co sprawia że bardzo często trudno jest oderwać mi się od jego książki. Talent to za mało powiedziane. Ubertalent może. Czy cuś.
Przed Kingiem był Sapkowski i jego 'Saga o Wiedźminie', później 'Rękopis Znaleziony W Smoczej Jaskini'. Tam Sapkowski wspomina parę razy o Lovecrafcie i o Kingu. Obu bardzo lubię. Clive`a Barkera też, ale o nim nie było w 'Rękopisie'. Chyba King gdzieś o nim wspomniał, no i bum - dziś w moim literackim panteonie zajmuje miejsce po prawicy Stefana Króla. Poe też gdzieś tam się znajdzie. I całkiem sporo innych autorów. Ale nie o nich teraz będzie.
Pierwsze opowiadanie napisałem chyba w drugiej klasie podstawówki (przy okazji - orientuje się może ktoś czy dzisiaj dzieciom też zadaje się takie hołmłorki?). Drugie bodajże w piątej. Sajens-fykszyn. Pani od polskiego się podobało. Chyba.
A więc, można zaryzykować stwierdzenie, że z przerwami piszę od piętnastu lat. W tym roku skończę dwadzieścia trzy. I chciałbym w końcu gdzieś wypuścić jakiś swój tekst. Ale albo brak mi motywacji, albo chęci do pisania. Na brak pomysłów nie narzekam, bo co chwilę coś nowego kipi mi pod kopułą. Może to, że tak się tu rozpisuję, to coś w rodzaju znaku żeby się zabrać do pracy...?
Przybłąkałem się tu z innego forum o podobnej tematyce. Na tamtym przestałem się udzielać, ponieważ zostałem oskarżony - moim zdaniem niesłusznie - o złamanie jednego z punktów regulaminu. Do tego administrator nazwał mnie emo, czym mnie okrutnie wk... dopiekł mi do żywego. Mniej więcej w tym samym czasie przestałem kupować czasopismo któremu tamto forum było poświęcone. Ktoś się domyśla, któż ja zacz? Jeśli tak, to dobrze. Jeśli nie - też dobrze. Jak tylko wrzucę awatar, wszystko będzie jasne.
Charakterologicznych kwestii o mnie kilka. Samotnik, outsider, niespotykanie spokojny człowiek, choć bywam i porywczy, zwłaszcza gdym zdenerwowany. Ale ponoć nie da się mnie nie polubić. Zobaczymy.
A, jeszcze coś. Jak do tej pory, kupiłem trzy numery SFFiH, mniej więcej w półrocznych odstępach. Ale nie wygonicie mnie za to z forum? ;o)
No, i to by było na tyle. To chyba najdłuższa 'szybka' odpowiedź jaką napisałem na jakimkolwiek forum.
Gwynhwar - 13 Sierpnia 2009, 22:41
OMFG, jestem autentycznie zelektryzowana aurą tajemniczości która roztoczyła się nad tym wątkiem. Szkoda, że mi przejdzie jak wstawisz avatar...
Lynx - 13 Sierpnia 2009, 22:43
Memento, nowy gollumek! Normalnie rozczuliłam się, szczególnie po przeczytaniu takiej ślicznej charakterystyki "o sobie" mniam. Na początek powitalnie patelnią, żebyś skruszał, później obtocz się w panierce i wskocz no synku na ten tłuszczyk. Oj, skwierczy? Pali? To i dobrze. Będzie krucha skóreczka na gollumku.
Witaj, spamuj sobie radośnie i zajrzyj do "szortów".
I tyle.
Chal-Chenet - 13 Sierpnia 2009, 22:45
Memento, witaj. Współfana ciężkich brzmień nie obiję.
Baw się dobrze na forum.
ilcattivo13 - 13 Sierpnia 2009, 22:46
Witaj Memento A już myślałem, że tylko ja na przywitanie robiłem spowiedź życia Nie biję, bo mam dobry humor
Memento - 13 Sierpnia 2009, 22:54
Do spowiedzi życia jednak jeszcze co nieco zabrakło.
Gwynhwar - 13 Sierpnia 2009, 22:57
To jakaś nowa moda z biografiami?
Memento - 13 Sierpnia 2009, 23:31
Nie zauważyłem. Dlaczego?
Gwynhwar - 13 Sierpnia 2009, 23:37
A nic takiego, akcja wywrotowa, aby pociągnąć Cię za język i wykoncypować ktoś Ty... Już trzy typy mi siadły, a kolernie nie chce mi się czytać tego Twojego byłego forum od deski do deski!
Tylko nie mów tego wprost! Muszę mieć wyzwanie o.O'
Memento - 13 Sierpnia 2009, 23:40
Bueheheheheeeee. NF.
FTSL
Chal-Chenet - 13 Sierpnia 2009, 23:43
O, witamy po jasnej stronie mocy.
Gwynhwar - 13 Sierpnia 2009, 23:47
Chal, Ty go nie prowokuj...
Ale w sumie ciekawe za co poleciałeś, czy tam odszedłeś. Bo jeśli faktycznie za regulamin, to nie wróżę Ci tu długiej przyszłości.
qbard - 14 Sierpnia 2009, 08:28
Humbuk, Memento witajcie i na rynek w dyby zapraszam.
Memento - 14 Sierpnia 2009, 08:59
| Gwynhwar napisał/a | | Ale w sumie ciekawe za co poleciałeś, czy tam odszedłeś. |
Gdyby skończyło się na tygodniowym bananie - zostałbym tam pewnie, a przez następny tydzień zawracałbym dupę czy faktycznie złamałem regulamin. Ale tego emo już nie mogłem przeboleć i strzeliłem focha permanentnego. Mnij wincy tyle.
Virgo C. - 14 Sierpnia 2009, 08:59
Humbuk, memento - jakoś się we dwóch chyba będziecie musieli w żelaznej dziwicy zmieścić. No chyba że któryś się woli na madejowym łożu porozciągać?
Martva - 14 Sierpnia 2009, 09:09
Cześć Autobusie, nigdy nie rozumiałam po co się ma różne nicki na różnych forach
Agi - 14 Sierpnia 2009, 09:13
Memento, witaj i zmykaj do innych wątków, bo Regulaminem po plecach przyłożę!
agrafek - 14 Sierpnia 2009, 09:25
Witaj autobusie. Baw się tu dobrze. Ale wylewanie łez nad swoim innoforumowym losem mogłeś sobie darować. "Okrutne wk..." o nazwanie emo trochę jakby sugeruje, że emocjonalne podejście jednak nie jest Ci tak zupełnie obce
Gwynhwar - 14 Sierpnia 2009, 10:37
| Martva napisał/a | | Cześć Autobusie |
God damn it!
Memento - 14 Sierpnia 2009, 11:26
Znacy co?
| agrafek napisał/a | Witaj autobusie. Baw się tu dobrze. Ale wylewanie łez nad swoim innoforumowym losem mogłeś sobie darować. Okrutne wk... o nazwanie emo trochę jakby sugeruje, że emocjonalne podejście jednak nie jest Ci tak zupełnie obce |
Nie myl podejścia emocjonalnego z emowatym.
| Agi napisał/a | Memento, witaj i zmykaj do innych wątków, bo Regulaminem po plecach przyłożę! |
Jawohl, der kapitan!
| Martva napisał/a | Cześć Autobusie, nigdy nie rozumiałam po co się ma różne nicki na różnych forach |
A tak ło, żeby było fajniej.
Ozzborn - 14 Sierpnia 2009, 11:59
| Memento napisał/a | | Jawohl, der kapitan! |
chyba herr kapitan... gdyby nie to, że frau kapitan
Z baśki, łokcia i kolana i wracaj do spamowania, że tak zarymuję
Adashi - 14 Sierpnia 2009, 19:14
Humbuk, witajcie obywatelu, a teraz bez humbugów brać się za spamowanie!
Memento - Tramwaju z Rusztu, niezłe wejście Bądź emo, skoro musisz, ale spamuj na litość boską
| Chal-Chenet napisał/a | | O, witamy po jasnej stronie mocy. |
Dobrze powiedziane
Memento - 14 Sierpnia 2009, 19:25
Nie muszę nie umiem nie chcę NIENAWIDZĘ! xD
A 'jawohl der kapitan' jest zamierzonym błędem, o ile to błąd. A nawet wielbłąd.
Adashi - 14 Sierpnia 2009, 19:34
| Memento napisał/a | | Nie muszę nie umiem nie chcę NIENAWIDZĘ! xD | I popraw grzywkę, młody człowieku
Memento - 14 Sierpnia 2009, 19:48
Grzywka związana z resztą włosów w kitkę, jak pan bozia przykazało.
mBiko - 14 Sierpnia 2009, 20:07
No z tą grzywką to już pojechałeś Memento. To ja, jak Pan Bóg przykazała wyjadę Ci z dyńki łysiną.
A Ty, Humbuk się nie ciesz. Hattrick na powitanie, z baśki, z łokcia i z kopyta.
Witchma - 14 Sierpnia 2009, 20:08
Memento, chyba będziesz musiał mieć dużo szczęścia, żeby nie dostać na stałe statusu EMO Baw się dobrze, póki Cię gorat nie dopadnie
Memento - 14 Sierpnia 2009, 20:13
Anty-emo ewentualnie mogę być.
Chal-Chenet - 14 Sierpnia 2009, 20:23
| Memento napisał/a | | ewentualnie |
Myślisz, że masz wybór?
|
|
|