To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Ambioryks - 22 Kwietnia 2010, 14:52

jewgienij napisał/a
Lewacy to Żydzi

O tak, zwłaszcza ortodoksyjni. A chasydzi to już w ogóle. ;)
jewgienij napisał/a
a Żydzi to Masoni

Małachowski, Poniatowski, Niemcewicz, Fredro, Tokarzewski-Karaszewicz Żydami! :shock:
jewgienij napisał/a
a Masoni stoją tam, gdzie stało ZOMO

O tak, zwłaszcza że w czasach PRL-u loże masońskie były nielegalne, a wcześniej masoni siedzieli w więzieniach NKWD (jak Tokarzewski).

Chyba nawet Radio Maryja aż takich schematów nie stosuje. Nie żebym je lubił, ale wiary w coś takiego bym mu nie przypisywał. Chyba tylko Maciej Giertych wzorem swojego ojca Jędrzeja sili się na takie stwierdzenia. PiS już na pewno nie.
Sosnechristo napisał/a
niektórzy zbierają podbisy w imieniu Myszki Mikke. Nie, żebym go popierał, czy zamierzał głosować we właściwych wyborach, ale złożyłem podpis, jak kumpel zbierał. Może myszce uda się przebić i będziemy świadkami ciekawych debat

Naprawdę nie wiem, kto i po co do tych debat wybiera JKM-a, który swoimi wypowiedziami tylko kompromituje partię, z którą się go kojarzy, choć on już nawet nie jest jej członkiem.
Trafnie podsumował go Łukasz Orbitowski:
http://doza.o2.pl/?s=4097&t=10511
Łukasz Orbitowski napisał/a
Sam liberalizm jest naprawdę pociągający, to idea zbudowana na prostej prawdzie, że każdy powinien decydować o sobie. I jeśli wysłuchamy argumentów Korwina, znajdziemy w nich jakiś sens.

Korwin nie znalazł jednak ani języka, ani pomysłu na siebie, by te wolnościowe myśli przybliżyć. Przeciwnie, czyni wszystko, by objawić się jako gość z innej planety, poczynając od wyglądu, a na dykcji kończąc. W tym sensie jego prawdy stają się prawdami wariata - a obłąkany przecież zawsze ma rację, tylko tak jakoś dziwnie poukładaną. Do tego sensowna nawet teza czy diagnoza ginie w morzu wypowiadanych przez Korwina nonsensów lub rzeczy nie na czasie - być może rzeczywiście szkoły nie powinny być koedukacyjne, ale kto dzisiaj myśli w ten sposób? Kto wierzy w masońskie spiski, nawet jeśli takowe, podobnie jak sami masoni, istnieją? Zamiast w celu przekonania Polaka do tezy najważniejszej - liberalizmu - zbliżyć się do jego sposobu myślenia, Korwin proponuje odrealnienie za odrealnieniem. Tak, mogliśmy wstąpić do NAFTA. Ale od początku było jasne, że tak się nie stanie. Obrazu klęski dopełnia kompletny brak intuicji faceta, gdy bierze się za prorokowanie - jeśli Korwin-Mikke powie, że akurat wygra Platforma Obywatelska, pewne jest, że Tusk z kolegami zbierze łomot na wyborach, i tak dalej. Właściwie sondaże są niepotrzebne, wystarczy zapytać faceta z muszką.
Rzecznikiem liberalizmu powinien być ktoś w typie Rafała Ziemkiewicza, a nie facet, który nade wszystko kocha wygłupy, a jego życie wypełniają teorie spiskowe.
Jedną taką błazenadę mam dla niego na teraz - oto socjaliści różnej maści, przyjaciele
wysokich podatków i obowiązkowego zapinania pasów, zawiązali spisek, by nigdy do liberalizmu nie dopuścić. Opłacili więc Korwina-Mikke, wybrali go na rzecznika wrogiej sobie idei, by broniąc liberalizmu, kompromitował go nieustannie jako majaczący, ekscentryczny, ale bystry szaleniec. W ten sposób zapewnili sobie bezpieczeństwo.

Jestem szczerym liberałem, a gdybym do tego był Korwinem - albo bym się uwspółcześnił, albo zamilkł, koncentrując się na pracy
pisarskiej, uważając przy tym na to, co tak naprawdę piszę. A w świat wypuściłbym uczniów, których przecież posiada, młode wilki, do tego śliczne jak Kwaśniewski w latach dziewięćdziesiątych, słowem kogoś, kto potrafi porozumiewać się językiem współczesności.

Hubert - 22 Kwietnia 2010, 14:57

Ambioryks napisał/a
Naprawdę nie wiem, kto i po co do tych debat wybiera JKM-a, który swoimi wypowiedziami tylko kompromituje partię, z którą się go kojarzy, choć on już nawet nie jest jej członkiem.

DLA JAJ! :twisted:

Kai - 22 Kwietnia 2010, 15:22

Ambioryks, moim zdaniem jewgienij aronię uprawiał :)
Romek P. - 22 Kwietnia 2010, 15:31

Poprawka: czarną aronię :)
dzejes - 22 Kwietnia 2010, 15:32

Czarną olewkę.
Martva - 22 Kwietnia 2010, 16:34

Ambioryks, na rany Bogini, chyba bys nie poznał ironii nawet gdyby Cię w kostkę użarła :shock:

EDIT: czekam na 'nie wiedziałem'.

NURS - 22 Kwietnia 2010, 16:34

Ambioryks, czy ty naprawdę, jak widzisz napis na płocie pt. *upa to zawsze głaszczesz? Weź chłopie przeczytaj ten post, potem sprawdź na co jest odpowiedzią, a dopiero na końcu naprawiaj świat :-)
rozumiesz teraz, o czym ci wcześniej pisalem, przy okazji tamtej awanturki - ty nie myślisz, nie czytasz nawet do końca, na co odpisujesz, no i ludzie mają z ciebie niezłe jaja.

jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 16:58

Ambioryks, nie chcę się wyzłośliwiać, ale zacytowałeś mnie i gdyby ktoś nie znał kontekstu, to by mnie słusznie za idiotę wziął.

Jest taki całkiem mądry tekst" Przed użyciem przeczytaj ulotkę, albo skonsultuj się z farmaceutą". Inaczej najesz się jak małpa kitu, co Ci się niestety przytrafiło.

Adanedhel - 22 Kwietnia 2010, 17:27

jewgienij napisał/a
na jakiej skale jest Manhattan i jak trzeba było kopać na początku dwudziestego wieku nie wspomnę.

Gwoli ścisłości - gleba, na jakiej stoi Warszawa, jest dużo gorsza do kopania metra niż skała. Same piachy tutaj i wszystko się sypie. W sensie dosłownym.
Co nie znaczy, że jego budowanie powinno trwać dłużej niż eurotunelu ;)

jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 17:37

A Petersburg to w ogóle na bagnie. :wink:

Ale zgadza się, Warszawa nie ma dobrej podbudowy, wapienny Kraków, ze swoimi podziemiami też

aniol - 22 Kwietnia 2010, 18:32

a bardzo przepraszam tak troche zdryfuje z glownego tematu
w kwestii krakowskiego metra: lat temu ze dwadziescia bylem swiadkiem jak wycieczka azjatow na Rynku Glownym miasta C.K. Krakowa probowala sie dowiedziec jak najlatwiej dostac sie na Wawel
i jakis uczynny obywatel poinformowal ich kulawa angielszczyzna ze najlepiej to krakowskim metrem
po czym uczynnie pokazal im wejscie do tegoz metra
cala skosnooka wycieczka poslusznie zeszla schodkami w Sukiennicach pod ziemie...

ketyow - 22 Kwietnia 2010, 19:15

http://wiadomosci.onet.pl...tuska,item.html
Ziuta - 22 Kwietnia 2010, 19:19

jewgienij napisał/a
A Petersburg to w ogóle na bagnie.

Ale tam wiedzą, że budowę metra zaczyna się od aresztowania 20 tysięcy górników ;P:

Anonymous - 22 Kwietnia 2010, 19:46

A jak Tusk się nie zgodzi, to co, Petelicki zrobi przewrót wojskowy? :twisted:
Agi - 22 Kwietnia 2010, 19:47

Napieralski zdecydował się na polityczne samobójstwo, obawiam się, że po przegranych wyborach prezydenckich szybko pożegna się z fotelem przewodniczącego SLD.
baranek - 22 Kwietnia 2010, 19:49

właśnie mówią, że go odstrzelili. namówili go bo chcieli, żeby umoczył.
jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 19:52

Samo zbudowanie tego miasta było bardziej hardcorowe, co Ty o metrze, Ziuta

My mamy tę moralną przewagę nad światem, że porządnego metra nie wybudowaliśmy ani na socjalistycznym, ani na kapitalistycznym wyzysku. Jesteśmy górą , dosłownie i w przenośni. Jeździmy tramwajami i jest spoko.

NURS - 22 Kwietnia 2010, 19:57

Ale imo Klich powinien polecieć, choćby za naszych, co utknęli w Kirgi, czy innym stanie. Tak samo tutaj, dawanie tyłka kancelarii prezydenta skończyło się, jak się skończyło. IMO wszyscy w pałacu z pionu odpowiedzilanego za podróze powinni już kopac nowy kanał żuławski a Klich razem z nimi.

Wiem, że Miller to żaden autorytet, ale zna sprawe od środka i trochę szczegółów sypnął:
http://www.tokfm.pl/Tokfm...nie_ponosi.html

Ambioryks - 22 Kwietnia 2010, 20:29

ketyow, czyli zdaniem gen. Petelickiego to minister obrony Klich odpowiada za to, że całe dowództwo WP wsiadło do jednego samolotu? Że to on o tym zadecydował? Że on w ogóle miał na to jakiś wpływ? Ciekawym, na czym on opiera to stwierdzenie. Bo ja bym obstawiał raczej na to (choć mogę się mylić), że oni dostali zaproszenie od prezydenta i po prostu je przyjęli, i że nie miało to nic wspólnego z ministrem Klichem.

Co do tekstu jewgienija: wiem, że to była ironia pod adresem PiS-u i jego sposobu myślenia, ale i tak nie mogłem się powstrzymać od skomentowania tego posta. Wiem, na co tamten post był odpowiedzią. Po prostu żartobliwe przerysowywanie czyichś wad i schematów nie zawsze jest dla mnie zabawne.

Matrim - 22 Kwietnia 2010, 20:32

Ambioryks napisał/a
Że to on o tym zadecydował?

Że zdecydował, to nie. Ale że nie stworzył procedur, które by taką podróż głównodowodzących uniemożliwiły, to już może być wina MONu.

NURS - 22 Kwietnia 2010, 20:36

Był też dysponentem samolotu (jego resort) i powinien zareagować widząc, co te głupki wyprawiają. Pewnie bylaby chryja, ale nie zginęłoby prawie 100 osób
RD - 22 Kwietnia 2010, 20:51

Dla mnie najważniejsze w liście Petelickiego jest żądanie zlikwidowania prokuratury wojskowej. Każdy, kto miał do czynienia z tą instytucją (poza zainteresowanymi w jej funkcjonowaniu pracownikami) może tylko przyklasnąć. Wyjątkowo niepotrzebny i nieskuteczny twór, co było doskonale widać podczas konferencji prasowej dotyczącej katastrofy.
ketyow - 22 Kwietnia 2010, 21:00

Ambioryks napisał/a
ketyow, czyli zdaniem gen. Petelickiego to minister obrony Klich odpowiada za to, że całe dowództwo WP wsiadło do jednego samolotu?

Człowieku, skąd takie wnioski? Nawet jeżeli takie jest jego zdanie, nie powiedział tego wprost, a mnie o to nie pytaj, bo ani ja, ani nikt nie wiemy o czym on w głębi myśli. Ważne, że w tym co napisał ma rację. Nie trzeba było żadnej katastrofy, żeby ten list wystosować. Ale teraz może ktoś ruszy tyłek, żeby przystąpić do realizacji pewnych powinności.

jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 21:30

RD napisał/a
Dla mnie najważniejsze w liście Petelickiego jest żądanie zlikwidowania prokuratury wojskowej. Każdy, kto miał do czynienia z tą instytucją (poza zainteresowanymi w jej funkcjonowaniu pracownikami) może tylko przyklasnąć. Wyjątkowo niepotrzebny i nieskuteczny twór, co było doskonale widać podczas konferencji prasowej dotyczącej katastrofy.

Oni niespecjalnie są może do mediów i konferencji, a prokuratury wojskowej nikt ot tak nie zlikwiduje. Ale wkurzający są. fakt.

RD - 22 Kwietnia 2010, 21:32

Do roboty też są niespecjalnie.
jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 21:34

Nie tylko oni :wink:
RD - 22 Kwietnia 2010, 21:37

Zdaję sobie sprawę, że nie tak łatwo będzie ich wykarczować, ale pomarzyć można :D
jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 21:49

Ja bym tam wszystko powymieniał.

Ale ja jestem cienki gwizdek, mogę sobie baterie wymienić w pilocie telewizyjnym.

RD - 22 Kwietnia 2010, 22:09

A pilota do DVD nie masz? Zawsze jeszcze pozostaje komórka, telefon bezprzewodowy, zegarek, latarka i śpiewająca lalka Barbie :mrgreen: . Wcale nie jest tego tak mało.
jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 22:21

RD napisał/a
A pilota do DVD nie masz? Zawsze jeszcze pozostaje komórka, telefon bezprzewodowy, zegarek, latarka i śpiewająca lalka Barbie :mrgreen: . Wcale nie jest tego tak mało.

Śpiewająca lalka Barbie wzbudziła by w domu niepotrzebne złośliwości :wink: ., niezależnie, co by śpiewała.
BTW, ona chodzi na baterię ,czy pobiera energię słoneczną?

Partner forum